2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Australian Open 2009  (Pročitano 33810 puta)
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Novak u četvrtfinalu!

Novak Đoković je obezbedio plasman u četvrtfinale Australijan opena teškom pobedom nad Markosom Bagdatisom rezultatom 6:1, 7:6 (1), 6:7 (5), 6:2, posle 3 sata i 15 minuta igre i jednog bledog i tri veoma čvrsta i zanimljiva seta.

Najbolji teniser Srbije nije blistao u prvom setu, ali to nije bilo ništa u poređenju sa Kipraninom, koji je uz nula (!) posto prvog servisa, serije loših udaraca i deset neiznuđenih grešaka za manje od 20 minuta gubio sa 5:0. Đoković je iskoristivši još poneki poklon lako završio posao i bez problema poveo sa 1:0.

Traljavi prvi set je vrlo brzo zaboravljen, jer je naredni, koji je trajao skoro trostruko više, doneo kvalitetniju igru sa obe strane, duge razmene, nekoliko fantastičnih poena i još jedan taj-brejk dvojce tenisera. Bagdatis je mnogo bolje krenuo i napravio je brejk za 2:0, posle čega je zasluženo "zacementirao" prednost sa 3:0 i 4:1. Novak se tada konačno probudio i popravio forhend, u sedmom gemu je realizovao četvrtu brejk loptu za 4:3, posle čega je nastavio svoju seriju do izjednačenja. Đoković i Bagdatis su odveli set u taj-brejk, a on je u potpunosti pripao aktuelnom šampionu. Prvi mini-brejk je upisao na samom startu, a nije stao sve do nedostižnog vođstva od 6:0, zaključno sa briljantnim drop-šotom sa osnovne linije. Novak je mogao da završi posao i "sa nulom" da nije neshvatljivo prokockao "zicer" na mreži, pa se Bagdatis ipak upisao na semafor – 7:1 i 2:0 za još 66 minuta.

U trećem setu je igra bila još čvršća, a brejk lopte nije bilo sve do 11. gema, kada je uz podršku svojih neverovatnih navijača Bagdatis konačno imao priliku da odzume servis rivalu. Međutim, Nole je odgovorio na fantastičan način i uz dva "crtanja" je potpuno prebacio pritisak na drugu stranu – 6:5. Ni Kipranin se nije dao, pa je kroz jedan od najlepših gemova meča publika na Rod Lejver areni stigla do novog taj-brejka.
Velika hrabrost je donosila obojici veoma bitne poene trećem setu, ali je u odlučujućem gemu bilo potpuno drugačije. Novak je napravio mini-brejk za 2:0, a zatim je bez ikakve potrebe odigrao dva drop-šota, ukupno četiri u pet poena (!), i tako smirenom Bagdatisu dao na tacni veliku prednost. Kipranin je stigao do 6:3, što je uprkos Novakovom "osvešćenju" bilo dovoljno za produžetak tada već odličnog meča - 7:6 (5) i 2:1, posle novih 59 minuta igre.

Đoković je na početku četvrtog seta zadržao ritam, pa je odmah napravio brejk, i to mnogo lakše nego što je bilo sačuvati stečenu prednost. Bagdatis je u naredna dva Novakova servis gema imao prednost 0:30, a u trećem je imao i brejk lopte. Međutim, to nije iskoristio, a Novak je posle velike borbe uspeo da uveća svoju prednost za 5:2 i priliku da servira za kraj. Posle novih 0:30 za Bagdatisa, Đoković je reprizirao mini-povratak i po četvrti put, a na prvoj meč lopti je konačno završio uzbudljiv meč.

Novaka u borbi za polufinale očekuje sedmi nosilac Endi Rodik, koji je oduvao Tomija Robreda sa terena rezultatom 7:5, 6:1, 6:3 uz standardno "bombardovanje" i 13 asova za 108 minuta.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Jelena Dokić „osvetila“ Anu

Australijanka srpskog porekla rođena u Osijeku Jelena Dokić pobedila je u maratonskom meču rusku tinejdžerku Alisu Klejbanovu sa 2:1 (7:5, 5:7, 8:6) i plasirala se u četvrtfinale prvog ovogodišnjeg turnira najviše kategorije.

Devetnaestogodišnja Klejbanova, koja je u prethodnom kolu pobedila Anu Ivanović, od nedavno je i odlična prijateljica Jelene Dokić. Upoznale su se, i od tada zajedno treniraju, na nedavnom turniru u Brizbejnu.

Jelena i Alisa su odigrale izvanredan meč koji je trajao tri sata i jedan minut. U 38 odigranih gemova bilo je čak 13 brejkova. Jelena ih je napravila sedam od 17 brejk lopti, a Ruskinja šest od osam brejk lopti. Jelena je ukupno osvojila 125, a Alisa 120 poena.

U prva dva seta, Klejbanova je tri puta servirla za set, ali je uspela samo jednom, za izjednačenje na 1:1. U oba seta, Ruskinja je za set servirala kod vođstva od 5:4. U prvom setu, Dokićeva je uspela da veže dva brejka i da ga uz svoj siguran servis i osvoji. I u drugom setu kod istog rezultatra Dokićeva je uspela da vrati brejk, ali je odmah izgubila svoj servis, a zatim i set. Brejkom u korist Ruskinje počeo je i treći set, koja je za kratko vreme povela sa 3:1. Dokićeva je preokrenula na 4:3 u svoju korist i od tada je, prvi put u meču, Klejbanova jurila rezultat. Kod rezultata 6:5 u svoju korist, Dokićeva je iskrenula skočni zglob leve noge, ali nije želela da pravi dužu pauzu za lekarsku intervenciju. Izdržala je da, dok se povreda ne ohladi i počne da bude još bolnija, osvoji svoj servis, povede sa 7:6, a zatim i da bez izgubljene lopte uzme odlučujući servis protivnici.

U sledećem kolu, Dokićeva, koja se bodovima osvojenim pobedom nad Klejbanovom vratila u prvih 100 na WTA listi, igraće sa još jednom Ruskinjom, Dinarom Safinom. Pobedama u prva četiri meča u Melburnu, Dokićeva je zaradila i 182.250 australijskih dolara, odnosno oko 120.000 američkih dolara.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Đoković: Bilo je teško, sada sam mnogo jači

Novak Đoković je posle meča 4. kola Australijan opena sa Markosom Bagdatisom i pobede rezultatom 6:1, 7:6, 6:7, 6:2 izjavio da je do uspeha bilo mnogo teže doći nego što bi moglo da se zaključi "sa semafora".

"Veliko je olakšanje proći i četvrtu prepreku. Imao sam dosta sreće što sam prošao kroz četvrti set, jer je veoma lako sve moglo da se okrene na drugu stranu. Rezultat ne održava realno ono što se dešavalo na terenu. Kada sa Bagdatisom na ovoj podlozi uđete u dugu razmenu udaraca, on je jedan od najtežih protivnika na svetu", rekao je Đoković.
Najbolji teniser Srbije je dodao da iz kola u kolo ima sve više samopouzdanja, koje mu je nedostajalo u poslednjih nekoliko meseci.
"Sa svakom pobedom stičem sve više samopuzdanja, što je veoma važno, jer sam na turnirima pre ovog imao dosta problema. Sada sam na terenu mnogo jači i mentalno i fizički i nadam se da ću na isti način nastaviti i u četvrtfinalu protiv Endija Rodika", rekao je Đoković.

Današnji duel završen je nešto pre pola tri ujutro po lokalnom vremenu, a zanimljivo je da je Bagdatis prošle godine na istom terenu dočekao zoru. Njegov meč protiv Lejtona Hjuita okončan je u 4,34 i to je najkasnije završeni meč u istorjii grend slem turnira.
"Nije, naravno, lako igrati do zore, ali i to je deo našeg posla. Nastupom na ovom turniru sam ipak zadovoljan, jer sam poslednjih sedam meseci protekle sezone propustio zbog povrede i videlo se da mi nedostaje samopouzdanje. Cilj mi je bio da u Melburnu dočekam drugu sedmicu i u tome sam uspeo, jer smo završili u pola tri", našalio se Bagdatis.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Zimonjić poražen i u miks dublu

Srpski teniser Nenad Zimonjić i definitivno je završio učešće na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je posle eliminacije u muškom u Melburnu poražen i u mešovitom dublu.

Zimonjić i Nemica Ana-Lena Grenefeld su u prvom kolu miks dubla izgubili od prvih nosioca Leandera Paesa iz Indije i Kare Blek iz Zimbabvea sa 1:2 (4:6, 6:4, 7:10). Srpski teniser tako nije uspeo da odbrani titulu šampiona prvog grend slema u konkurenciji mešovitih dublova, koju je prošle godine osvojio igrajući s Kineskinjom Sun Tijantijan.
Zimonjić je u muškom dublu nastupao sa Kanađaninom Danijelom Nestorom s kojim je bio postavljen za prvog nosioca, ali je takmičenje neočekivano završio već u drugom kolu.
Srpski teniser Dušan Vemić i Italijanka Flavija Peneta nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo mešovitih parova na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto su danas izgubili od Brazilca Marsela Mela i Francuskinje Aliz Korne rezultatom 6:3, 4:6, 10:4.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Nadal lako do četvrtfinala, Monfis predao Simonu

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je noćas savladao Čileanca Fernanda Gonzalesa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

Najzanimljivije bilo je u trećem setu, pošto je Gonzales tada uspeo da napravi jedan brejk, ali je prvi nosilac turnira potom osvojio pet gemova zaredom i osigurao pobedu.
Gonzales tako nije uspeo da ponovi rezultat od pre dve godine, kada je u četvrtfinalu savladao Nadala, a kasnije stigao i do finala.
Nadal, prvi igrač na rang listi ATP, u četvrtfinalu će igrati protiv šestog nosioca Žila Simona iz Francuske.
Simon je u osmini finala imao nešto lakši posao, pošto mu je zemljak Gael Monfis predao meč zbog bola u desnoj ruci. U trenutku predaje Simon je vodio sa 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:1.
Turnir u Melburnu igra se za nagradni fond od 23.140.000 australijskih dolara.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Ana: Plakala sam zbog Dokićeve

Ana Ivanović posle iznenađujuće eliminacije od Alise Klejbanove u trećem kolu Australijen opena, shvatila je da joj nedostaje trener i da ga mora uskoro pronaći, a do tada će na kratak odmor.

- Prva nedelja na Australijen openu je bila jako uzbudljiva sa mnogo sjajnih mečeva, ali ja ovde ništa nisam pronašla ni blizu moje igre. Dala sam sve od sebe i ne mogu da uradim više od toga. Napraviću pauzu od par dana, možda ću otići na odmor negde u Australiji i razmisliti o tome šta je pošlo naopako i kako to da popravim. Uzbuđena sam što ću raditi sa nekim ko ima nove ideje i još sam sigurna da ću ove godine postići dobre rezultate. To je sjajna stvar kod tenisa, uvek imate novi turnir - kaže Ana.
Pobednica Rolan Garosa iskoristila je učešće na prvom grend slemu da odgleda mečeve Jelene Dokić.
- Gledala sam i neke ženske mečeve, uključujući i Jelenina prva dva. Bilo je sjajno gledati je! Plakala sam za vreme njenog intervjua posle meča prvog kola. Prošla je kroz mnogo toga i drago mi je zbog nje. Znam koliko je važno da pored sebe imate tim koji vas podržava, a u samom centru toga je porodica. Sa sigurnošću mogu da kažem da bez podrške i razumevanja moje porodice ja ne bih bila ovde, uvek su me neizmerno podržavali - dodala je Ana Ivanović.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Poznate sve četvrtfinalistkinje na AO

Ruskinje Svetlana Kuznjecova i Jelena Dementijeva, Amerikanka Serena Vilijams i Karla Suarez Navaro plasirale su se jutros u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, koje se igra u Melburnu.

Vilijams je izgubila prvi set od Belorusije Viktorije Azarenke sa 6:3, ali je Azarenka predala meč u drugom setu zbog iscrpljenosti, pri vođstvu Amerikanke 4:2.
Ni Kuznjecova nije odigrala svoj meč do kraja pošto se njena protivnica Ženg Đie predala u prvom setu zbog povrede, pri rezultatu 4:1 za Kuznjecovu.

U preostala dva meča postignuti su ovi rezultati:
Dementijeva - Dominika Cibulkova (Slovačka) 6-2, 6-2 i
Suarez Navaro - Anabel Medina Gariges (Španija) 6-3, 6-2.
Još juče plasman u četvrtfinale prvog ovogodišnjeg Gren slem turnira obezbedile su Marion Bartoli (Francuska) , Jelena Dokić (Australija), Vera Zvonarjeva (Rusija) i Dinara Safina (Rusija).

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
Đoković: Nisam umoran, jedva čekam meč sa Rodikom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da se fizički oseća veoma dobro i da ima dovoljno vremena da se odmori za meč sa Amerikancem Endijem Rodikom u utorak u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Đoković je juče u osmini finala savladao Kipranina Markosa Bagdatisa sa 3:1. Meč je trajao tri sata i 15 minuta i po lokalnom vremenu završen je posle ponoći.
"Ne mislim da će na moju fizičku spremu uticati to što igram dugačke mečeve. Pokušaću to da okrenem u svoju korist. Osećam se dobro, imao sam kvalitetne pripreme u pauzi između dve sezone, kao i nekoliko mečeva u Sidneju. Mogu svaki drugi dan da igram po pet setova. Imam dovoljno vremena da se oporavim i sačekam veliki duel sa Rodikom", izjavio je Đoković za zvanični sajt turnira.
Đoković, koji je postavljen za trećeg nosioca, do sada je sa Rodikom igrao tri puta. Srpski teniser zabeležio je dve pobede, a poslednja je bila u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Evo dokaza kako je nezahvalno prognozirati ...

Verdasko izbacio Mareja
Veliko iznenađenje priredio Fernando Verdasko pobedom nad 'prvim favoritom' Endijem Marejom, Nadal siguran protiv Gonzalesa, Monfis predao Simonu

U veoma neizvesnom meču, Španac Fernando Verdasko savladao je Britanca Endija Marija sa 3:2, po setovima 2:6, 6:1, 1:6, 6:3, 6:4. Meč u kojem se španski teniser plasirao među osam najboljih na Australijan Openu trajao je tri sata i 12 minuta.

Verdasko koji je 14. nosilac u Melburnu, napravio je do sada najbolji plasman u karijeri, jer nikad nije uspevao da prođe drugo kolo na gren slem tunirima. On će se za polufinale boriti protiv Francuza Žo Vilfreda Conge koji je savladao Džejmsa Blejka sa 3:0 (6:4, 6:4, 7:6)

Još jedan španski teniser, Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale, pošto je savladao Čileanca Fernanda Gonzalesa sa 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:4.

Najzanimljivije bilo je u trećem setu, pošto je Gonzales uspeo da napravi jedan brejk i povede sa 3:0, ali je prvi nosilac turnira potom osvojio pet gemova za redom i tako osigurao pobedu. Gonzales tako nije uspeo da ponovi rezultat od pre dve godine, kada je u četvrtfinalu savladao Nadala, a kasnije stigao i do finala.

Nadal, prvi igrač na rang listi ATP, u četvrtfinalu će igrati protiv šestog nosioca Žila Simona iz Francuske. On je u osmini finala imao nešto lakši posao, pošto mu je zemljak Gael Monfis predao meč zbog bola u desnoj ruci. U trenutku predaje Simon je vodio sa 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:1.

I kod teniserki su bile dve predaje. Viktorija Azarenka je dobila prvi set protiv Serene Vilijams sa 6:2, a onda u drugom setu pri rezultatu 2:4 morala je da preda, jer je osetila slabost i nesvesticu. Meč je morala da prekine i Kineskinja Ži Ženg koja je u prvom setu pala na ručni zglob i dalje nije mogla protiv Svetlane Kuznjecove. Pobede su ostvarile Elena Dementijeva protiv Domenike Cibulkove 2:0 (6:2, 6:2), i Karla Navaro koja je bila bolja od Anabel Medije Gerigez sa 2:0 (6:3, 6:2).

Turnir u Melburnu igra se za nagradni fond od 23.140.000 australijskih dolara.

Rezultati:
ATP
Rafael Nadal (ESP) – Fernando Gonzales (CHI) 6:3 6:2 6:4
Gael Monfis (FRA) – Žil Simon (FRA) 4:6 6:2 1:6 (predaja)
Žo Vilfred Conga (FRA) - Džejms Blejk (SAD) 6:4, 6:4, 7:6 (3)
Endi Mari (GBR) - Fernando Verdasko (ESP) 6:2 1:6 6:1 3:6 4:6

WTA
Viktorija Azarenka (BLR) – Serena Vilijams (USA) 6:2 2:4 (predaja)
Karla Suares Navaro (ESP) – Anabel Medina Gariges (ESP) 6:3 6:2
Dominka Čibulkova (SVK) – Elena Dementijeva (RUS) 2:6 2:6
Svetlana Kuznjecova (RUS) – Đie Ženg (CHN) 4:1 (predaja)

Srbija Sport - 10:23 26/01/2009

« Poslednja izmena: 26. Jan 2009, 16:12:22 od rinaka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

This is an automated message, please ignore.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 687
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy S5
Opa bato, alal vera Verdasku.Pomislio sam da ce dobro parirati posle njegove odlicne igre sa Stepanekom, al da ga dobije nisam ocekivao!  Smile

Aj pomozi Boze da Nole dobije ovog Ro-dicka.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.