Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 19:35:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ateisti Srbije su zapostavljeni  (Pročitano 44823 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@komunista

O itekako pije vodu:

Ne moze se ateizam porediti kao svetlost jer nema osnovne pojmove koje ima religija. Svetlost je fizicka pojava, koja ima svoju brzinu, talasnu duzinu, intenzitet, ugao prelamanja, indeks prelamanja, jacinu itd, kao i religija, koja ima svoje svete spise, moralna nacela, moralne zakone, verske institucije, obredne datume, kalendar, dok ateizam nema nista bas kao ni tama, mrak.

===========================================================================================

Ne bih im ja nista dao, jer to sto traze, samo neki od ateista ne postoji. Nepostoje osnovni principi ateizma, ne postoji osnivac ateizma, ne postoji vazan dan za ateiste etc. Dok je bozic, uskrs, i oni su slobodni sto se tice praznika. Tu je i prvi maj, 8 mart itd. A sto se tice stvaranja kulta ateista, tj da oni imaju svoje emisije, da imaju svoju televiziju, i slicno, da ima se daju neka prava koja ne postoje je besmisleno, i za mnoge druge ateiste smesno. Ovakvi me mnogo podsecaju na anarhiste, koji se bore za anarahizam ,a ne znaju onda sta bi radili u anarhizmu, niti uopste znaju sta je anarhizam. To traznje prava ateista, je isto kao kada bi optimisti trazili svoja prava, onako neka imaju "optimisticke emsije"  sa vedrim sadrzajem...ma neki ljudi stvarno ne znaju sta hoce u zivotu Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Iako sam protiv mišljenja @komuniste moram da kažem da ti ovo poređenje sa svetlosti i tamom u odnosu na religiju i ateizam stvarno nema veze costa. Ali u osnovi znam o čemu misliš samo si loše primer dao. Komunista stvarno ne znam šta pokušavaš da dokažeš! Prijatelju uzmi jedan dan koji ti odgovara i odmori se  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Eh, prosao mu je 25. maj... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@shone

Ima veze jer sam hteo da dam do znanja komunisti, da je ateizam isto sto i optimizam, pesimizam, altruizam, egoizam, sarkazam, i svi ostali zamovi, izbor pojedinca. Svetlost je potpuno definisana i odredjena, kao i priznata religija, dok ateizam nije definisan, isto kao tama. Za tamu mozes da kazes da je samo tama,  i tu se nema vise sta dodati. Ateizam je cist izbor pojedinca, i kao takav ne moze (nije moguce) biti proklamovan na nivou drustva, sirokih masa. Razumes!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Jeste, ali to nije činjenica - to je večno prepucavanje. Ti možeš da kažeš da jeste tako, on će reći nije tako, ti opet jeste, on opet nije... I tako do besvesti... Zbog toga ti kažem da ti je loše poređenje  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Jeste to cinjenica, samo sto je razlika u tome, sto neki ne mogu da razumeju da je to cinjenica, pa onda bi sledilo to prepucavanje!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Dobro, kako hoćeš.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@marinkko

Pomenuo sam Bruna jer si TI rekao kako hriscani ne smeju da ubijaju, ako ubijaju bivaju kaznjeni...Bas ne smeju da ubijaju, i bas bivaju kaznjeni ( a da kazu u paklu, ja bih voleo ovde) ..... A ne u kontkstu da ste zlocinci... Bilo je zlocina sa obe strane...

Vrlo je bitno sta pise u vujakliji, jer mnogi ljudi koriste pojmove kako im padne napamet i odgovara: Kao sto ti sada radis? Mi pricamo o odnosu religije i drzave, u ovom trenutku, a ti otisao kod partizana i cetnika ..?

Opet si navalio na jednakost: Nismo jednaki ni po rodjenju. Zasto? Ako rudar, koji radi u rudniku i udise metan celog radnog veka, zeli potomstvo. Kakvo ce mu se dete roditi? Normalno? Ako neki kralj, koji jede najbolju klopu, ima najlepse zene, ide stalno na more u banje, zivi gde hoce, hoce potomostvo. Kakvo dete ce mu se roditi? Nenormalno? To je jedan aspekt. Ima ih jos....

To da li postoji bog ili ne: To je druga tema: Procitaj temu: Ateisti Srbije su zapostavljeni!!

Ne postoje licna i bezlicna (nelicna) prava. Verovano mislis na pojedinacna?

Odnos komunizma i ateizma jeste u vezi, ali vrlo kompleksnoj. Slican je odnos monarhije i religije... Druga tema....

Braniti vecinu je glupost. Svako normalno drustvo mora da cuje glas manjine, inace ce da nazaduje. Ponavljam: Nekada su ljudi verovali da je zemlja ravna kao plocu (VECINA), a vrlo mali broj ljudi da je okrugla (MANJINA)...

Citiram te :"I zamolio bih te da ne postujes dvaput uzastopce, nepregledno postaje."

Ne znam zasto pominjes 25.maj? Verovatno zbog Dana mladosti i stafete. Bolje bi ti bilo da se zezas na sletu sa ribama i da malo se fizicki angazujes, nego da odes u crkvu za bozic, slavu i uskrs, i slusas sve i svasta ...

@costa

Ako si vec zapeo za svetlost i tamu i Anstajnovo tumacenje. Dacu ti drugacije objasnjenje (iako otskacemo malo od teme, ali moram priznati da ima veze, jer hoces da objasnis zasto religija ne sme biti ista u rangu sa ateizmom, za razliku od marinka, koji samo nabacuje stvari). Ovako, svetlost, kao jedna forma materije, i tama, kao ne materija, cine suprotnosti. Ove suprotnosti, kao i ostale, cine jedinstvo: Sta to znaci: svetlost ne bi postojala bez tame.Dacu ti jos neke suprotnosti: dobro-zlo, elektron-pozitron, privlacenje (sila) - odbijanje (energija), severni pol- juzni pol, muskarac-zena, ima ih koliko hoces. Sve ove suprotnosti, pa i svetlost i tama, su u stalnoj interakciji (borbi), cak menjaju mesta. I sto je vazno ISKLJUCUJU jedna drugu: AKO NE POSTOJI JEDNO NE POSTOJI I DRUGO. Sto znaci ako hoces da zanemaris tamu, a velicas svetlost: Zanemarujes svetlost. To ti je slucaj sa svim suprotnostima, pa i sa religijom i ateizmom (kao suprotnost religiji, ili neverovanje u boga).

Postoji stara izreka: Amicus Platon, sed magic amica veritas: Drag mi je Platon, ali mi je draza istina: To sto je geinijalni Ajnstajn verovao u boga, ne mora da znaci da on postojao!!!

Kada kazes da svi zamovi su izbor pojedinca, hoces da kazes da religija nije izbor pojedinca?

IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat: komunista
Ovako, svetlost, kao jedna forma materije, i tama, kao ne materija, cine suprotnosti

Ne, svetlost nije materija!! Svetlost je elektromagnetni talas, i zato nema svoju suprotnost! Da je svetlost suprotnost tami je cisto filozofski receno, ali nema osnovu.

Tacno je da mnogo sto sta na Zemlji funkcionise na principu suprotnosti, ali ne moze se uzajamno povratna veza primeniti na sve! Tacno je da postoji proton kao pozitivna naelektrisana cestica, i elektron kao negativna, ali postoji i treca, neutron kao neutralan cestica. Isto tako samo negativne cestice privalce pozitivne, nikako i pozitivne da privlace negativne! Dakle to je jedan cisti primer, da ne postoji dualitet, nego je on samo prividan.

Prema tome svetlost i tama nisu u interakciji, jer tama ne moze nikada iskljuciti svetlost, jedino ako se ova povuce, dok svetlost moze iskljuciti tamu i to je ono sto je poznato. Ako to primenis na religiju i ateizam, nuzno je zakljuciti da religija moze iskljuciti ateizam, dok ateizam ne moze iskljuciti religiju, jer ova se samo povlaci. Dakle jos jednom ponavljam, tamo gde je ateizam tu je manjak religije!! Nikako ne vazi, da tamo gde je visak religije, tu je manjak ateizma!

To je dokaz da je covek ipak, ma koliko bio protivan samom sebi, duhovno bice, a ovo materijalno telo je samo ljuska! Tamo gde religija nestane, tu ce biti ateizam, neverestvo u Boga, ali kad tad i u tom materijalizmu, uvek ce klijati novo seme duhovnosti u coveku, jer ljudska dusa je kao energija neunistiva, moze samo preci iz jednog oblika u drugi, jer covek je mali, i sto vise tezi ka tome da se izjednaci sa Bogom u ovom materijalnom svetu sve vise tone. Posle kise uvek sija sunce, posle pozara uvek nice novi rod, posle kataklizme, uvek se radjaju nove prociscene duse.

I dakako da je religija izbor pojedinca. Ali za razliku od ateizma, vera je nacin zivota, nacin zivota svakog pojedinca koji izabere da je sledi, a cija pravila su propisana na nivou drustva, dok ateizam nije to! Ateizam nije nacin zivota, ateizam je kao optimizam, visak samopuzdanja, a ateizam, manjak, ili potpuni nedostatak duhovnosti!
« Poslednja izmena: 01. Jul 2005, 21:29:42 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
komi, majstore, prvi si skrenuo sa teme pa mene sad prozivas... Nema veze.

Poredjenje sa Zemljom kao ravnom plocom ne pije vodu - moze da vazi kada diskutujemo o nauci ali ne i o religiji posto je tu materija potpuno drugacija.

Hajde da zanemarim sporedne diskusije i da se vratim skroz on-topic.

Stoji da manjina treba da ima svoj glas ali ono za sta se ti zalazes u prvom postu ove teme je mnogo. Kao sto je lepo costa rekao - ateizam nema nista, on je cista negacija, ne bi postojao da nema religije. A i sta bi moglo da se prica o tome na TVu, u emisijama za koje se toliko zalazes? Mogli bi da pricaju naucnici, koje vec mozes da vidis na svim kanalima u okviru naucnih emisija, ili filozofe koji bi mogli da prosipaju pamet. Sta nam to treba na televiziji, sve zarad zadovoljavanja grupice ateista kojima nije dovoljno sto imaju sva prava pa bi jos malo i da "sire rec"? Cekaj, ateisti niko ne brani da kaze da mu je slava na bilo koji dan i da ne ode na posao?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 19:35:43
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.