Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 17:16:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ateisti Srbije su zapostavljeni  (Pročitano 44695 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50148
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
ako Bogu prilazimo s očekivanjima i željama prirodno je da nema nikakvog efekta moliti se.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia E72
[tt]Uopšte nisam prilazi sa željama i očekivanjima.

Reloader, ne bi ti to razumeo. Verovatno zato što ti je život savršen. . .[/tt]
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Nikome niije zivot savrsen...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50148
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Uopšte nisam prilazi sa željama i očekivanjima.

A sa čime si prilazio ? Sa strahovima i nadanjima...

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Reloader, ne bi ti to razumeo.

Могуће...

Verovatno zato što ti je život savršen. . .

Далеко је од савршеног, али ајде ако ти тако мислиш...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Nokia E72

Smile

[tt]A čime ti prilaziš kad se moliš?[/tt]
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Eto, sad su nas zapostavili i na sopstvenoj temi  Smile
Nemamo mira ni ovde od ovih vernika, sta ces, moramo u ilegalu  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Kul fraza na latinskom! :)

Zodijak
Pol
Poruke 10007
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Tu smo mi... Nego samo ih posmatramo icon_suspicious
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50148
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Eto, sad su nas zapostavili i na sopstvenoj temi Smile
Nemamo mira ni ovde od ovih vernika, sta ces, moramo u ilegalu Smile

slobodno idi kud hoćeš

Smile

A čime ti prilaziš kad se moliš?

Nisam ja sveštenik da te to učim, ali vjeruj mi sveštenik te često neče dobro naučiti ( čast izuzecima ).

Ipak ću se potruditi da odgovorim. Vjernik sam i često se molim, i mnogo puta kada me je hvatala kritična životna situacija grčevito sam se držao za Boga i čitav ishod je bio neshvatljivo pozitivan za mene. Jasno mi je postalo da je intezivna molitva samo sipanje mlake vode u knjučalu u zelji da se ova ohladi umjesto da se iskljuci šporet koji je izvor temperature; tj. da se promjeni zivotna filozofija pojedinca, karakter, vrrednovanje stvari... Da bi se iskljucio sporet potrebno je godinama pa i decenijama mukotrpno raditi na sebi, ja sam tek na pocetku...

Sto se molitve tiče, ona ima ogroman efekat, ali samo ako se pravilno upotrebljava. Molitve iz molitvenika nemaju neki poseban efekat jer su samo skup rjeci racionalno uvezanih, dok prava molitva mora da lezi na emocijama pojedinca. Kada se molimo moramo da izbacimo iz sebe sve negativne emocije, a ima ih dosta: ljutnja, strah, zelja da se covjek osudi, nezadovoljstvo situacijom u kojoj smo se nasli ili ljudima koji su do toga doveli... Za vrjeme molitve treba se odreci zelja, planova, nadanja, ocekivanja. Mora se uspostaviti pravilan odnos prema vremenu, ne smije se odnositi sa agrsivnim emocijama prema njemu: briga za buducnost, sikiracija za sadasnjost, tuga zbog proslosti.

Ovo prvo sprovedem u djelo koliko mogu. Dalje, kada ulazimo u kontak sa Bogom mora nam biti jasno da je njegova volja iznad svega ostaloga i da ce biti kako god on hoce koliko god se mi trudili da bude drugacije. Treba osjetiti svoju sicusnost i slabost, prije svega nezasticenost nad Bogom. “NEKA BUDE VOLJA TVOJA”  . Dakle, mi znamo da ce biti kako god Bog hoce i to sve, mi Njega samo molimo da nam pomogne. Trazimo pomoc Boziju, i bez obzira da li je mi primili ili ne, da li molitva imala ikakvog efekta ili bila gibljenje vremena nas odnos prema Bogu bice uvjek isti. Boga cemo uvjek truditi se da volimo sto vise, bez obzira koliko nam tesko bilo; makar ne bilo Bozje pomoci nigdje na vidiku.

Ljubi Gospoda Boga svojega, svim srcem svojim, i svom dušom svojom, svom milsli svojom i svom snagom svojom.

Ljubav nasa prema Bogu je nepromjenljiva i to je sustina molitve koju mu upucujemo. Ipak mi od njega nesto i trazimo, ali to je “sitnica” naspram ljubavi koju mi osjecamo prema Njemu. Ne molimo mi Gospoda nikada da bi nesto dobili, nego da bi sebe mjenjali. Ovo treba upmtiti! Jos tokom molitve valja se sjetiti svih nasih sitnih grijhova izazvanih negativnim emocijama. Traziti od Boga oprostaj jer mi smo samo nemocno djetesce njegovo, koje bez njega ne moze da zivi!    

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 443
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Ipak ću se potruditi da odgovorim. Vjernik sam i često se molim, i mnogo puta kada me je hvatala kritična životna situacija grčevito sam se držao za Boga i čitav ishod je bio neshvatljivo pozitivan za mene.

Ja se nikad u zivotu nisam drzao Boga, pa sam opet imao neshvatljivo pozitivnih ishoda u zivotu Smile

Jasno mi je postalo da je intezivna molitva samo sipanje mlake vode u knjučalu u zelji da se ova ohladi umjesto da se iskljuci šporet koji je izvor temperature; tj. da se promjeni zivotna filozofija pojedinca, karakter, vrrednovanje stvari... Da bi se iskljucio sporet potrebno je godinama pa i decenijama mukotrpno raditi na sebi, ja sam tek na pocetku...

Koja je onda uloga Boga?

Sto se molitve tiče, ona ima ogroman efekat, ali samo ako se pravilno upotrebljava. Molitve iz molitvenika nemaju neki poseban efekat jer su samo skup rjeci racionalno uvezanih, dok prava molitva mora da lezi na emocijama pojedinca. Kada se molimo moramo da izbacimo iz sebe sve negativne emocije, a ima ih dosta: ljutnja, strah, zelja da se covjek osudi, nezadovoljstvo situacijom u kojoj smo se nasli ili ljudima koji su do toga doveli... Za vrjeme molitve treba se odreci zelja, planova, nadanja, ocekivanja. Mora se uspostaviti pravilan odnos prema vremenu, ne smije se odnositi sa agrsivnim emocijama prema njemu: briga za buducnost, sikiracija za sadasnjost, tuga zbog proslosti.

Drugim recima ti si kriv, ako molitva ne uspe, Bog se potrudio, ali .... Smile

Ovo prvo sprovedem u djelo koliko mogu. Dalje, kada ulazimo u kontak sa Bogom mora nam biti jasno da je njegova volja iznad svega ostaloga i da ce biti kako god on hoce koliko god se mi trudili da bude drugacije. Treba osjetiti svoju sicusnost i slabost, prije svega nezasticenost nad Bogom. “NEKA BUDE VOLJA TVOJA”. Dakle, mi znamo da ce biti kako god Bog hoce i to sve, mi Njega samo molimo da nam pomogne. Trazimo pomoc Boziju, i bez obzira da li je mi primili ili ne, da li molitva imala ikakvog efekta ili bila gibljenje vremena nas odnos prema Bogu bice uvjek isti. Boga cemo uvjek truditi se da volimo sto vise, bez obzira koliko nam tesko bilo; makar ne bilo Bozje pomoci nigdje na vidiku.

E ovakav odnos hriscana prema Bogu nikad nisam razumeo, toliko unistavanje ega, ponosa ... stavljanje sebe u poziciju psa na lancu, koji moli za parce hleba, i nastavlja da moli, i nastavlja da sluzi gazdi, bez obzira kako se gazda odnosio prema njemu. Pas je degradacija vuka, hriscanin je degradacija coveka.

Ljubav nasa prema Bogu je nepromjenljiva i to je sustina molitve koju mu upucujemo. Ipak mi od njega nesto i trazimo, ali to je “sitnica” naspram ljubavi koju mi osjecamo prema Njemu. Ne molimo mi Gospoda nikada da bi nesto dobili, nego da bi sebe mjenjali. Ovo treba upmtiti! Jos tokom molitve valja se sjetiti svih nasih sitnih grijhova izazvanih negativnim emocijama. Traziti od Boga oprostaj jer mi smo samo nemocno djetesce njegovo, koje bez njega ne moze da zivi!     

Bese u mom potpisu: "When I was young I used to pray for a bike, then I realised that God doesn’t work that way, so I stole a bike and prayed for forgiveness." Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 17:16:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.