Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 13:37:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ateisti imaju svoje udruzenje...  (Pročitano 40971 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
@S Baldrick

Pa problem vernika je upravo to sto ne mogu stvari posmatrati iz vise uglova vec samo iz svog jednog. Ti mislis da je vera bitna u toj meri da ne sme biti nikada kritikovana ili napadana, ali ne shvatas da neko moze to isto misliti za svoj fudbalski tim, cokoladice, crtanog junaka ili bilo koji drugi pojam koji je poznat ljudima na planeti zemlji. Moj licni stav je da je sloboda najveca vrednost. A sloboda treba biti apsolutna, da se sprda i sa Bogom i sa Bezbogom i sa bilo cime jer samo tako moze doci do rusenja svakog tabua i svakog ogranicenja koji sprecava potpuni razvitak ljudskog drustva. E, sad, stvar je pristojnosti i vaspitanja kada ce se i u kojoj meri to ciniti, tako da ni u cemu ne treba preterivati. Ali, kao sto jedna pesma kaze, "nista nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava".

Sto se tice krsta, zaista se nadam da ce razum prevladati pa da ce se neki od osnovnih principa sekularizacije ispostovati. Ipak, ne gajim prevelika ocekivanja. Videcemo, bice zanimljivo na sednici sutra svakako.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Rođen sam kao Hrišćanin , ne opravdavam neke stvari u našoj crkvi, da budemo sasvim iskreni ja čak ni ne idem u crkvu zato što po mom mišljenju sveštenik koji vozi 2 super auta , baš i nije najbolji primer skromnosti. Ali ja ne gledam njega, ......., zašto bih.

To ti nije bas fer.  Ta crkva ti je sve ispricala sta kako i u sta da verujes, na koju stranu i kako pravilno treba da se prekrstis, i sve ostalo,  a ti sad ne zelis da joj ukazes postovanje i odes bar jednom nedeljno tamo.

Izvinjavam se na spojenim postovima.

Ono u šta ja verujem ti ne možeš da znaš, ja imam svoje mišljenje o svetu oko sebe koje sam obrazovao tokom svog života.

Na ništa mene SPC nije primoravala, možda je veći uticaj Budizam ostavio na mene.

Ali ja sam rođen kao Srbin i Hrišćanin , i na to neću da pljunem, jer to je stvar nacije. A po redu važnosti ide porodica, pa odmah zatim nacija....... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
@S Baldrick

Pa problem vernika je upravo to sto ne mogu stvari posmatrati iz vise uglova vec samo iz svog jednog. Ti mislis da je vera bitna u toj meri da ne sme biti nikada kritikovana ili napadana, ali ne shvatas da neko moze to isto misliti za svoj fudbalski tim, cokoladice, crtanog junaka ili bilo koji drugi pojam koji je poznat ljudima na planeti zemlji. Moj licni stav je da je sloboda najveca vrednost. A sloboda treba biti apsolutna, da se sprda i sa Bogom i sa Bezbogom i sa bilo cime jer samo tako moze doci do rusenja svakog tabua i svakog ogranicenja koji sprecava potpuni razvitak ljudskog drustva. E, sad, stvar je pristojnosti i vaspitanja kada ce se i u kojoj meri to ciniti, tako da ni u cemu ne treba preterivati. Ali, kao sto jedna pesma kaze, "nista nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava".

Sto se tice krsta, zaista se nadam da ce razum prevladati pa da ce se neki od osnovnih principa sekularizacije ispostovati. Ipak, ne gajim prevelika ocekivanja. Videcemo, bice zanimljivo na sednici sutra svakako.

Evo ja sam boldovao ono što mi najviše bode oči , ako se ti više on mene razumeš u makar jednu teoriju o nastanku kosmosa ja ti skidam kapu. Moguće, ali čisto sumnjam,......., jer ja sam do svog viđenja sveta došao tako što nisam birao koju ću knjigu uzeti da čitam.

Ja za sebe ponosno tvrdim da sam Hrišćanin, ne toliko privržen SPC, u svakom slučaju duhovan, i vrlo dobro upoznat sa svim naučnim otkrićima iz oblasti kosmologije.......
« Poslednja izmena: 25. Mar 2010, 23:04:01 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????
@S Baldrick

Opet ti kazem, cokoladice, fudbalski tim i crtani junak ne mogu da se porede sa verom, jer tesko da je zvezda/partizan nekome smisao zivota, i tesko da se 1/10% navijaca (koji su najvatrenija grupa fanova) trudi da zivi onako kako je Zidan govorio...

Medjutim, ti si sam sebi uskocio u usta... Ako tvrdis da je sloboda vrhovna vrednost, zasto si mi pretio banom zbog vredjanja njegove majke? Moze i to da se posmatra kao ogranicavanje slobode nekoga ko je samo hteo da "srusi tabue" da bi dostigao "potpuni razvitak"!

Moras da shvatis da je nekome neprijatnije kad mu pomenes veru nego majku...
« Poslednja izmena: 25. Mar 2010, 23:04:59 od S Baldrick »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 3Gs
Ali ja sam rođen kao Srbin i Hrišćanin , i na to neću da pljunem, jer to je stvar nacije. A po redu važnosti ide porodica, pa odmah zatim nacija....... Smile

Opet individualna stvar. Za mene je na prvom mestu po redu vaznosti sloboda individue, sreca i zadovoljstvo, a zatim neke druge stvari mnooogooo ispred nacije recimo koju smatram apsolutno nebitnom i nevaznom.

Sto se tice pitanja "koje ce ljige otici da podrze tako nesto", odmah da odgovorim da bi te "ljige" bili ljudi koji predstavljaju osnovu i temelj zdravog gradjanskog  drustva, a ujedno i pravi antifasisti, ako se vec na taj argument iz meni nepoznatih razloga pozivas, obzirom na to iz kojih razloga su stradali gradjani Kragujevca u WWII.

@S Baldrick

Evo ja sam boldovao ono što mi najviše bode oči , ako se ti više on mene razumeš u makar jednu teoriju o nastanku kosmosa ja ti skidam kapu. Moguće, ali čisto sumnjam,......., jer ja sam do svog viđenja sveta došao tako što nisam birao koju ću knjigu uzeti da čitam.

Objasni mi sta je poenta molim te? Niko ne porice tvoje znanje (koje btw ne moze da se poredi sa mojim jer ja ne znam sta ti znas, a ti sta ja znam Smile ), vec samo moj stav da vernici imaju mnogo suzenije vidike od ljudi koji nisu zaslepljeni religioznim dogmama.

“When we blindly adopt a religion, a political system, a literary dogma, we become automatons. We cease to grow.” - Anais Nin

Opet ti kazem, cokoladice, fudbalski tim i crtani junak ne mogu da se porede sa verom, jer tesko da je zvezda/partizan nekome smisao zivota, i tesko da se 1/10% navijaca (koji su najvatrenija grupa fanova) trudi da zivi onako kako je Zidan govorio...

Medjutim, ti si sam sebi uskocio u usta... Ako tvrdis da je sloboda vrhovna vrednost, zasto si mi pretio banom zbog vredjanja njegove majke? Moze i to da se posmatra kao ogranicavanje slobode nekoga ko je samo hteo da "srusi tabue" da bi dostigao "potpuni razvitak"!

Moras da shvatis da je nekome neprijatnije kad mu pomenes veru nego majku...

Veruj mi, da pitas navijace sta im je smisao zivota, vecina njih bi izabrala svoj klub. Iz tvoje perspektive, vera je vrlo bitna. To nije svacije vidjenje sveta.
Zasto? Zato sto neke civilizacijske norme moraju da se postuju. Licno vredjanje je primitivno i zabranjeno Pravilnikom foruma, a osim toga spominjanje majke je u drustvu shvaceno kao jedno od najnekulturnijih stvari koje jedna persona moze da uradi. Moze da se posmatra i kao paradajz, ali nije.
Shvatam ja to, ali ti moras shvatiti da je to licni problem te osobe sto svoju veru postavlja na tako bitno mesto u svom zivotu odnosno sto dozvoljava da ga jedna religiozna doktrina opisuje, da se istom identifikuje i dozivljava je na taj nacin. To je opet u redu, ali jednostavno je vredjanje religije na drugom nivou od spominjanja clanova porodice. To nikako ne znaci da je to u redu. Vredjanje je vredjanje i kao takvo ce biti sankcionisano, ali u ovom slucaju je jednostavno jedna stvar vise losa od druge i na tu sam reagovao. Vredjanje na verskoj osnovi ce biti sankcionisano u svakom slucaju. Ne znam da li ovo moze da se podvede pod  to. Ali ajde sada da se ostavimo te diskusije i vratimo se na temu, ako nemas nista protiv, a ako imas dalja pitanja ili zelis da nastavis o ovome, slobodno pisi na PP, odgovoricu. Wink
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6

Ono u šta ja verujem ti ne možeš da znaš, ja imam svoje mišljenje o svetu oko sebe koje sam obrazovao tokom svog života.

Na ništa mene SPC nije primoravala, možda je veći uticaj Budizam ostavio na mene.

O pa nemojmo sad da mesamo naciju i religiju, nije lepo prema naciji Smiley
A vidim i svoje licno Hriscanstvo si prilicno srozao dopustajuci da sile zla, u ovom slucaju Budizma, uticu na tebe vise nego Isus.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia ????
ok, javljam ti se na pm...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Gledaj Kokota, vernici nemaju suženije vidike o svetu koji vide, to je samo stvar tvog već unapred zauzetog stava.

Ali gledaj , ja ne govorim ovde o ljudima sa infantilnim shvatanjem vere.

Da li znaš da mi kažeš šta Jungova psihologija govori o značaju vere u čovekovom životu ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

O pa nemojmo sad da mesamo naciju i religiju, nije lepo prema naciji Smiley
A vidim i svoje licno Hriscanstvo si prilicno srozao dopustajuci da sile zla, u ovom slucaju Budizma, uticu na tebe vise nego Isus.

Batali prijatelju,......, ne odgovaram na ovakve budalaštine. Preskači moje postove , i ja ću tvoje , i da nam bude lepo , i meni i tebi  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Sto napadate @sovu9072, covek je samo liberalni hriscanin.

@Klokota mudro zboris Smile Nemoj u politiku, ostani posten.
« Poslednja izmena: 25. Mar 2010, 23:26:45 od Major_T »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 13:37:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.