Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ASRock A75M-HVS - problem sa ukljucivanjem  (Pročitano 831 puta)
29. Dec 2012, 12:47:27
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23
Zastava
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Poštovani, pre nekoliko dana kupio sam matičnu ploču, ASRock A75M-HVS zajedno sa procesorom AMD A6-3500 i memorijom Silicon Power 2GB DDR3 1333Mhz.
Nakon postavljanja procesora i memorije u slot, povezivanja napajanja na konektore (u pitanju je 20-pin + 4 pin 12V - dok ploca ima 24 + 8... kako god ploča podržava 20 + 4 i dobro je povezano prema uputstvu... napajanje ne upada u nijednu drugu poziciju osim predviđene tako da tu nema greške...), pri pritisku na dugme Power ništa se ne dešava...

Na system panel header, POWER_SW sam pokušao da povežem

OVAKO:

Plava žica kabla na Pwrbtn#, a bela na GND.

i OVAKO:

Plava žica na Pwrbtn#, a bela na GND.

i u oba slučaja ništa se ne dešava... Ne uključuje se ni napajanje (cooler na njemu) ni CPUFan... apsolutno ništa...
Normalno gajtan je udenut u utikač za napajanje i prekidač na napajanju je u položaju I.

Dodatne informacije:

- Nijedna komponenta osim procesora, memorije i napajanja nije povezana (uključena)... čak sam probao i bez memorije...
- Napajanje radi na drugoj ploči, kao i dugme za uključivanje odnosno konektor Power_SW

Ne propuštam li neki korak koji je specifičan za ovu ploču ili grešim negde, budući da mi nije prva koju povezujem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
HTC Sensation
Za prekidace switch i reset nemas plus, minus, ground... Jeste to obelezeno, ali nema veze kako stavis. Jedino je bitno da dodje do premoscavanja pinova.

Sta ja mislim da je problem kod tebe je to da nisi prikljucio 8-pinca za procesor. Eventualno dodatno napajanje za diskretnu grafiku, ako je imas.

EDIT:
BTW, nisam video da si bas eksperimetisao Smile
Ne mozes povezivati po vertikali Smiley
Spojio si tamo prekidac za paljenje i ground od reseta. Mozda to i moze da radi, ali nemoj. Znaci sve bodes horizontalno u odnosu na sliku. Pod svejedno sam mislio da li ces da okrenes plavu zicu levo ili desno. To je za prekidace. Za diode moras da pazis kako ih okreces.
« Poslednja izmena: 29. Dec 2012, 13:11:42 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Zvao sam servis radnje u kojoj sam kupio komponente...
Rekli su navodno kako ploca ima fabrički BIOS koji ne podržava ovaj CPU i zbog toga se uopšte ne uključuje...
Navodno ga treba flešovati...

E sad je pitanje kako flešovati BIOS na ploči koju ne možeš ni da uključiš?

p.s. Sta bi trebalo da se desi ukoliko CPU nije podržan... Da li bi trebalo da se ponaša tako kako se ponaša (da se uopšte ne uključuje) ili bi trebala da signalizira određenim BEEP zvukom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
HTC Sensation
Evo ti lista podrzanih procesora. Sam proceni da li je tvoj tu i sa kojim BIOS-om:
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?cat=CPU&Model=A75M-HVS

Pitacu jos jednom: da li si ukljucio 8-pinca u maticnu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
SonyEricsson T630
Zvao sam servis radnje u kojoj sam kupio komponente...
Rekli su navodno kako ploca ima fabrički BIOS koji ne podržava ovaj CPU i zbog toga se uopšte ne uključuje...
Navodno ga treba flešovati...

E sad je pitanje kako flešovati BIOS na ploči koju ne možeš ni da uključiš?

p.s. Sta bi trebalo da se desi ukoliko CPU nije podržan... Da li bi trebalo da se ponaša tako kako se ponaša (da se uopšte ne uključuje) ili bi trebala da signalizira određenim BEEP zvukom?

a ti lijepo kod njih opet, lupi sakom od sto i reci im radite sa ovim smecem od ploce sta god znate ali da proradi na ovom pocesoru jer lijepo pise da je ta dva djela nemaju konflikt medjusobno.
budi musko, pokazi malo ostrine da znaju da s tobom nema sale. reci im, bacicu vam bombu u servis. Smile
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.036 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.