Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 00:31:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 334 335 337 338 ... 819
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Arsenal FC  (Pročitano 613644 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Samsung 
Од оснивања Премијер лиге 1992/1993, Арсенал је узео три титуле и то је једини тим који може да парира Манчестеру и Челсију и ове сезоне, Ливерпул и ако највећи Енглески клуб у историји никада није освојио Премијер лигу...
Ако неки тим од великана заслужује круну Лиге Шампиона, а да је до сада није освојио то је засигурно Арсенал!

i Chelsi, godinama su blizu te titule LS nikako da uzmu (dobro ja ovo vishe navijachki, ne zamerite)...  Smile

Јесте... и ја сам по гробарској инерцији готивио Челси још као клинац, а и данас је тако, међутим он није великан ни енглеског ни европског фудбала, нити је то икад био.
Кроз историју је Челси био сасвим просечан клуб, а данас и у протеклих 5 година због неких других околности је постао гигант... Кажем - Од великих тимова, таквих је у Премијер лиги три, а Арсенал заслужује ЛШ и због имена клуба, традиције и због огомног трага који је оставио у Европи у последњих пет деценија!
Нпр. Нотингем Форест је два пута био победник Купа Европских Шампиона, али то је куртонски клуб који нема никакву традицију моћног клуба, нити континуитет доминације ни на острву ни у Европи, док је велики Арсенал био већи и од Манчестера, па су их "црвени ђаволи" претекли тек у последњих 15-ак година!

Smile

Пази Арсенал је чудан управо због тога, што немају никакву репутацију у Европи, ако се изузме задњих пар година, мада и то није нешто нарочито задивљујуће. Клуб је увек важио за успешног у Енглеској, међутим увек је и имао неко али. Нешто им је вечито фалило да се издигну на виши ниво.

Нису они и поред доста титула екипа за памћење. Имали су чак и надимак "Boring Arsenal". Због своје игре су били врло често предмет спрдње, а она је кажу и за енглеске услове, била невероватно недопадљива. Венгер је то у потпуности променио. Сад навијачи Арсенала певају песмицу о досадном клубу, јер њихов тим држи лопту цело време на противничкој половини. Smile

Што се самог Нотингема тиче, већина људи је убеђена да је то велики клуб, који због неког разлога сада тавори по нижим лигама. Наравно разлог забуни су те две ЛШ. Онда настане изненађење, кад чују да зато у Енглеској имају једну титулу. Очиглено да је у питању клуб, који је имао једну добру генерацију, која је направила невероватан успех. Ништа пре, ништа после тога.
« Poslednja izmena: 17. Avg 2009, 16:50:42 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung S500

Пази Арсенал је чудан управо због тога, што немају никакву репутацију у Европи, ако се изузме задњих пар година, мада и то није нешто нарочито задивљујуће. Клуб је увек важио за успешног у Енглеској, међутим увек је и имао неко али. Нешто им је вечито фалило да се издигну на виши ниво.

Нису они и поред доста титула екипа за памћење. Имали су чак и надимак "Boring Arsenal". Због своје игре су били врло често предмет спрдње, а она је кажу и за енглеске услове, била невероватно недопадљива. Венгер је то у потпуности променио. Сад навијачи Арсенала певају песмицу о досадном клубу, јер њихов тим држи лопту цело време на противничкој половини. Smile

Што се самог Нотингема тиче, већина људи је убеђена да је то велики клуб, који због неког разлога сада тавори по нижим лигама. Наравно разлог забуни су те две ЛШ. Онда настане изненађење, кад чују да зато у Енглеској имају једну титулу. Очиглено да је у питању клуб, који је имао једну добру генерацију, која је направила невероватан успех. Ништа пре, ништа после тога.

Dobro, to "boring Arsenal" potječe iz ere trenera Georgea Grahama, koji je forsirao taktiku bunkera goru od  najcrnjeg talijanskog catenaccia. Zadnja linija Dixon-Adams-O'Leary (Bould)-Winterburn je protivnicima po utakmici radila jedno 30-35 ofsajda.

Kad bi Grahamov Arsenal zabio dva gola na utakmici, o tome su sportske novine pisale mjesecima.

A sve to usprkos činjenici da je Arsenal tada imao jako kvalitetne ofenzivce (Liam Brady, Graham Rix, Paul Merson, Ian Wright, Malcolm McDonald, Allan Smith, Frank Stapleton).

Wenger je to sve promijenio...

A šta se tiče Forresta - pa oni su uvijek bili provincijski klub. Činjenica da su, takvi kakvi jesu, osvojili dva naslova prvaka Evrope, samo je dokaz činjenice da je engleski klupski nogomet u drugoj polovini 70-tih i prvoj polovini 80-tih bio uvjerljivo najjači u Evropi, puno dominantniji nego što se to danas pokušava ustvrdit.

U tom periodu evropske kupove osvajali su Liverpool, Aston Villa, Nottingham Forrest, a titule su još osvajali i Everton i Arsenal... dakle, konkurencija za prvo mjesto je doista bila široka. Za razliku od današnje situacije...
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Знам ја добро када је Манчестер освојио свој први Куп шампиона, но ништа нисам погрешио, до 1992/1993 године Арсенал је био испред Манчестера на острву... Арсенал 10 првенстава, Манчестер 7, а у осталим куповима су били ту негде!
"Досадни Арсенал" је и те како играо запажен фудбал у Европи и седамдесетих година..., а имају и освојен Куп Уефа из 1970 године!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung S500
Знам ја добро када је Манчестер освојио свој први Куп шампиона, но ништа нисам погрешио, до 1992/1993 године Арсенал је био испред Манчестера на острву... Арсенал 10 првенстава, Манчестер 7, а у осталим куповима су били ту негде!
"Досадни Арсенал" је и те како играо запажен фудбал у Европи и седамдесетих година..., а имају и освојен Куп Уефа из 1970 године!

To je sve potpuno točno šta si napisao.

Međutim, čini mi se da me ipak nisi najbolje razumio...

Iz tvojeg prethodnog posta dalo se iščitat kako je Arsenal bio superioran u odnosu na ManUtd sve do sredine 90-tih godina.

Ja se s time ne bi složio. Naime, nakon odlaska Arsenalove generacije iz 50-tih, i pojave prve i druge Busbyjeve generacije u ManUtd-u (dakle, govorimo o periodu 60-tih i 70-tih), ManUtd je daleko uspješniji klub.

Primjer, pogledaj ovo: kada je ManUtd osvajao titule u 60-tima i 70-tima, Arsenal nije osvojio ništa. A riječ je o periodu od dvadesetak godina.

S druge strane, ManUtd-ova "crna rupa" (period između Busbyja i Fergusona) je relativno kratak (naglasak na ovome relativno), a u tom periodu ni Arsenal nije briljirao...

Tako da ja smatram kako, od dolaska Matta Busbyja u ManUtd pa do danas, nikako ne može biti govora o superiornosti Arsenala u odnosu na ManUtd

Recimo, Arsenal u periodu od 36 godina između 1953. (kraj te Arsenalove velike generacije) i 1989. (Grahamova prva titula) osvaja samo jedan naslov prvaka, i to 1971.

Istovremeno, u tom istom tridesetododišnjem razdoblju ManUtd osvaja četiri titule prvaka i jedan evropski trofej (Kup evropskih prvaka), i po svim kriterijima predstavlja vrh, uz Liverpool i Leeds Utd.

Definitivno je Arsenal vrh engleskog nogometa, van svake sumnje.

Ja samo želim reć kako je početkom 60-tih ManUtd definitivno "sustigao" Arsenal, i po statusu i po uspjesima, izjednačio se s njime, da bi ga u 90-tima (sa Fergusonom na klupi) i ostavio iza sebe.

Eto, samo to...
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Јесте, признајем... Манчестерових 7 титула су вредније од 10 Арсеналових...  Smile Шалу на страну, у праву си, у периоду развоја фудбала и модерног фудбала Манчестер је далеко успешнији од Арсенала, поготово у раздобљу које си поменуо од '60-их до данас...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung S500
Ma nisam rekao da su neke titule vrijednije od drugih, naprotiv...

Arsenal je definitivno bio superiroran nad ManUtd-om sve do 60-tih... u biti, do početka 50-tih Arsenal je bio vjerovatno najbolji engleski klub (a obzirom da je tada engleski nogomet bio daleko superiroran ostatku Evrope, Arsenal je bio vjerovatno i najbolji evropski klub tog vremena)

Međutim, spletom okolnosti Arsenalov pad poklapa se sa usponom ManUtd-a u 60-tima... i od tada su ta dva kluba u najmanju ruku izjednačeni... da bi dolaskom Fergusona u ManUtd, koji je preporodio klub, ManUtd ipak "prestigao" Arsenal...

Eto, samo to kažem... bez omalovažavanja Arsenala. U biti, kada ja ovdje kritiziram Arsenal i nazivam ih "luzerima", ja kritiziram ovo vodstvo kluba, način na koji klub radi, dovodi i prodaje igrače, ciljeve koje ovo vodstvo postavlja pred momčad. NIkako ne kritiziram Arsenal kao klub, jer smatram da Arsenal zaslužuje i mora bit ono šta su danas Chelsea i ManUtd - glavni kandidat za titulu, kako u Engleskoj tako i u Evropi. A ne ovo sranje, koje je postao danas... centar za preodgoj i prodaju perspektivnih crnčića... ekipica koja dopadljivo igra ali nikad ništa ne osvaja... Fuj!

Više sam ih cijenio dok su bili dosadni, ružni Grahamov "boring Arsenal" nego sada...
« Poslednja izmena: 17. Avg 2009, 17:39:09 od st_faca »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Normalno, ove godine treca sreca   Smile

A sto se tice tog rezultata i pobede od 6:1 ... pa svako ima pravo da se raduje i hvali svoje pulene kad pobedjuju, makar to bilo i 1:0. Pustite nas da se radujemo na miru. Kao sto svi slavimo pobed reprezentacije, tako mi sad slavimo pobedu Arsenala. Ne znam sta je tu lose.

Naravno brate. Ali vidis da neki ljudi to ocito ne razumeju. Meni je drago sto je Arsenal pobedio, sjajna igra na pocetku prvenstva, lepo obecava za ostatak sezone.

Mada je sutra pravi test - mec protiv Seltika...sta kazes Insideman? Smile

Pa mislim da je u Glazgovu sve moguce. Siguran sam da ce psiha odrediti rezultat sutra. Ali prednost svakako dajem Arsenalu, Fabregas, Arshavin, Van Persi, Denilson i svi ostali puni samopouzdanja a ovo deklasiranje je sveze, tako da ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Svako zasto ima svoje jebiga ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 266
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 

Eto, samo to kažem... bez omalovažavanja Arsenala. U biti, kada ja ovdje kritiziram Arsenal i nazivam ih "luzerima", ja kritiziram ovo vodstvo kluba, način na koji klub radi, dovodi i prodaje igrače, ciljeve koje ovo vodstvo postavlja pred momčad. NIkako ne kritiziram Arsenal kao klub, jer smatram da Arsenal zaslužuje i mora bit ono šta su danas Chelsea i ManUtd - glavni kandidat za titulu, kako u Engleskoj tako i u Evropi. A ne ovo sranje, koje je postao danas... centar za preodgoj i prodaju perspektivnih crnčića... ekipica koja dopadljivo igra ali nikad ništa ne osvaja... Fuj!

Sa ovim se slazem definitivno, cak bi dodao da Arsenal vise ne igra ni dopadljivo, bar nije igrao prosle godine. Sve manje verujem u Wengera, a sve vise verujem da nije on zasluzan toliko za one lude godine 2000-2004, nego se jednostavno potrefila ta nevidjena generacija sa izvanrednim individualcima koji su imali savrsenu hemiju. Naravno Wenger ih je sve doveo, ali zasto ne dovede i sada jednu takvu generaciju ako vec zna recept.

Ne moze se sa decom na titulu, ali ja ih bodrim pa dokle doguraju.
IP sačuvana
social share

L E S    U N T O U C H A B L E S
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.39
mob
Samsung S8
Normalno, ove godine treca sreca   Smile

A sto se tice tog rezultata i pobede od 6:1 ... pa svako ima pravo da se raduje i hvali svoje pulene kad pobedjuju, makar to bilo i 1:0. Pustite nas da se radujemo na miru. Kao sto svi slavimo pobed reprezentacije, tako mi sad slavimo pobedu Arsenala. Ne znam sta je tu lose.

Naravno brate. Ali vidis da neki ljudi to ocito ne razumeju. Meni je drago sto je Arsenal pobedio, sjajna igra na pocetku prvenstva, lepo obecava za ostatak sezone.

Mada je sutra pravi test - mec protiv Seltika...sta kazes Insideman? Smile

Pa mislim da je u Glazgovu sve moguce. Siguran sam da ce psiha odrediti rezultat sutra. Ali prednost svakako dajem Arsenalu, Fabregas, Arshavin, Van Persi, Denilson i svi ostali puni samopouzdanja a ovo deklasiranje je sveze, tako da ...  Smile

Slazem se... Smile Bice to odlicna tekma. Smile
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1336
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia e71

Sa ovim se slazem definitivno, cak bi dodao da Arsenal vise ne igra ni dopadljivo, bar nije igrao prosle godine. Sve manje verujem u Wengera, a sve vise verujem da nije on zasluzan toliko za one lude godine 2000-2004, nego se jednostavno potrefila ta nevidjena generacija sa izvanrednim individualcima koji su imali savrsenu hemiju. Naravno Wenger ih je sve doveo, ali zasto ne dovede i sada jednu takvu generaciju ako vec zna recept.

Ne moze se sa decom na titulu, ali ja ih bodrim pa dokle doguraju.
slazem se definitivno sa konstatacijom da se sa decom ne moze na titulu(pogotovo u odbrani) i sa tankom klupom ali samo sa time se slazem.....zaboravljate cinjenicu da je arsenal u dugovima za stadion do guse i da sa malo ulaganja+puno povredjenih igraca je uspeo da bude 4 u najjacoj ligi na svetu i da udje medju 4 najbolj u LS...to nije za zanemariti ali jbg wenger je izgleda malo posandrcao pa gledamo neke njegove tripove(ebue na levom krilu, diabi desno...itd) ali on je dobar trener i jos imam vere u njega...doneo je klubu 3 titule u eri neprikosnovenog fergusona i jos uvek ipak malog celsija koji je cekao 50 godina da bi ih kupio rus,multimilijarder koji je odma doveo murinja i spucao 200 mil na pojacanja da bi uzeli titulu Smile , i odigrao je nezaboravnu sezonu u LS kada na 10 utakmica zaredom nije primio gol(sto tesko da ce neko drugi ponoviti) i nesrecno izgubio u finalu od barce  Smile..i stvarno su do prosle sezone igrali najlepsi fudbal za oko...i jos 49 utakmica bez poraza u PL.... ma da sigurno je bolje bilo dok je graham vodio  Smile Smile
« Poslednja izmena: 17. Avg 2009, 21:52:42 od milos5805 »
IP sačuvana
social share
The true terrorists of our world do not meet at the docks at midnight, or scream "Allahu Akbar" before some violent action. The true terrorists of our world wear 5000 dollar suits and work in the highest positions of finance, government and business.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 334 335 337 338 ... 819
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 00:31:22
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.469 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.