Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ARK Linux 2005.2 / Nero Image / Bootable / DVD-RW 1.4GB  (Pročitano 3261 puta)
25. Maj 2006, 14:47:41
Pocetnik

Thermaltake XaserIII 420W

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Zdravo!
Imam sledeci problem:

Na zadnjem DVD-u casopisa Mikro, medju ostalim programima, bio je i ARK Linux 2005.2. E, sada bih hteo da ga instaliram, ali, problem je u tome sto je on u vidu slike (nero image).. probao sam preko Deamon Tools-a da ga otvorim, ali nema nigde setup-a... hmm, verovatno je namerno tako. Znaci, ja sada hocu da tu sliku narezem na jednan Mini DVD-RW (1.4GB) - instalacija Linux-a je teska negde oko 600MB. Da li je moguce izvesti da ovu sliku narezem na ovaj DVD, ali da svi fajlovi koji su sada u toj jednoj slici budu otpakovani, odnosno normalno viljivi na cd-u, a da pritom dvd bude i bootabilan? - odgovorite!

opis ovog linuxa:

Iako skoro nepoznat, ARK Linux 2005.2 zaslužuje pažnju zbog jednostavne instalacije i sasvim malog napora koji je potreban za učenje osnovnih komandi. Već za desetak minuta čak i početnici mogu da rade u njemu, što ne znači da su mu mogućnosti ograničene i da profesionalni korisnici treba da ga zaobiđu. Sadrži sve važnije alatke i aplikacije koje su potrebne prosečnom korisniku, a dodatni programi se instaliraju sasvim jednostavno. Ovaj Linux je veoma brz i zadovoljava se sasvim skromnim hardverom. Idealan je za distribuciju programa koji korisnici sami prave jer je dozvoljena njegova distribucija u izmenjenom obliku, pa se tako mogu praviti specijalizovane instalacije koje će raditi samo određeni posao (recimo CAM sistemi koji upravljaju jednom određenom mašinom).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
Zaboravio sam da kazem datoteka je u .iso formatu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
nero image nije slika  Smile  Smile
instaliraj nero,ides zatim  na Nero Burning ROM pa na Recorder pa na Burn Image,tu mu daj pitanju do tog iso fajla i sedi i uzivaj  Smile
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
nero image nije slika  Smile  Smile
instaliraj nero,ides zatim  na Nero Burning ROM pa na Recorder pa na Burn Image,tu mu daj pitanju do tog iso fajla i sedi i uzivaj  Smile

Pa nisam toliki geak!  Smile - mislim  Smile - ynam da to nije slika kao slika, ali jeste slika sadryaja npr. nekog cd-a....

Nisi me rayumeo:=

- hvala na pomoci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
E, sada sam probao ono sto si rekao, ali on mi posle nudio da sacuvam ponovo neki image fajl!__!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
promeni gore u neru da ti za burnovanje stavi tvoj rezac...
ps:koristi opciju izmeni ako hoces jos nesto da napises
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
ok, sada cu to probati!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zasto?

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2225
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
mob
Nokia 6600
A mislim da mozez i samo da kliknes na nju dvaputa i automacki ce startovai nero.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Samsung Wave
@Thermaltake XaserIII
Samo da te upozorim, posto vidim da nisi siguran sta radis. Posto linux nije program za windows nego operativni sistem, on nema setup.exe i ne mozes da ga mount-ujes preko Daemon Tools-a, zato moras da ga narezes kao butabilan cd. Kada pokrenes instalaciju, imaj na umu da ces u toku instalacije morati da napravis ili formatiras neku particuju pa zato pazi kad to budes radio, da ne izgubis vazne podatke ili obrises windows.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

skitnica bez zaposlenja

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 56
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6020
@Thermaltake XaserIII
Program se zove ultra iso i iz njega rezes fajlove .iso.
nije besplatan ali mislim da mozes da koristis trajal za to sto ti treba.
A sto se tice linuxa... primamljiv jeste ali ako si nov u tom svetu ne zalici se
nego ga instaliraj uz pomoc virtual machine 5 kao dodatni sistem na windovsu
dok se ne upoznas bolje sa gradivom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.