Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Аристократизам, расизам и тоталитаризам у Србији  (Pročitano 16989 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Na cinjenicu da su romi losi u skoli pre svega utice cinjenica da 90% njih zivi u kartonskoj kutiji od rodjenja, u nehigijenskim uslovima, bez ikakvih uslova za zivot, a kamo li za pravilno mentalno razvijanje. S' druge strane, romi kao nacija (opet prevelik procenat) su lenja goveda, nemaju zelju da rade, vec jednostavno zive kao i njihovi rodjaci u Indiji, sve im je jedno da li imaju ili ne krov nad glavom, sve dok se nachepari nesto da se jede oni nemaju problema. Takav mentalitet se prenosti sa kolena na koleno. E sad, nemam zelju da diskriminisem nekog na osnovu boje koze. Necu nikad pojedinca smatrati debilom samo zato sto pripada romskoj manjini i smatram da je to losa stvar. Ne svidja mi se to sto ih ovde ima, ali jbg, odavno je proslo vreme kad smo taj problem mogli da resimo bez posledica. Cinjenica je da moramo da budemo ostriji prema njima, kada dodje do iseljavanja kartonskih naselja itd. Nemam problem sa Indijcima i indijskim nacinom zivota u Indiji, cak stavise, smatram ga interesantnim, ali ga ne zelim u dvoristu. Drugo, vidim da si (@bf_109_g_6) pljuvao i zutu rasu. Samo bih da te potsetim da malo istrazis kako se zivi u Japanu i Juznoj Koreji i koliko su azijati napredni u skolama u svojim zemljama. Opet ti kazem, nije to do rase koliko je do mentaliteta koji se prenosi s' kolena na koleno. Azijati su ti cist dokaz. Kinezi zive u jednom drustvu, a Japanci u drugom. Genetski se kao nacije jako malo razlikuju. U Japanu je jedan mentalitet u kini sasvim drugi. Japanci teze da budu uredni, da sve sto naprave vredi, da budu napredni... Kinezi su pak neuredni, nesocijalni, ali opet radan narod, samo bez neke velike zelje za napredovanjem. Uvek ces vise ceniti prosecnog coveka iz Japana nego iz Kine, iako su sa rasnog aspekta gotovo jednaki. Dakle, mozes da mrzis mentalitet nekog naroda i nacin zivota, ono sto su postali, ali ne mozes da mrzis nekog na osnovu boje koze, jednostavno nema smisla.
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Citat
Smile raspitaj se malo ,pa proveri . danas ima onih koji smatraju da decu treba podeliti prema sklonostima josh od 5 godine  Smile i tako ih obrazovati. u sr.shkoli su vec skoro odrasli ljudi , sa vec skoro formiranim navikama.

Можда си ти био одрастао али ја са 14 година нисам знао где ми је дупе а где глава...
И можда ти замишљаш образовање као траке за штанцовање нуклеарних физичара од 5 године живота али ја мислим да деца имају право на нормално одрастање наравно уз ваншколске активности ако показују жељу и таленат...

Citat
to su probali u SFRJ - jednaka shanse i romi su bili na dnu ili ispod dna. sad imamo ,drugu situaciju - uzeti srbima da bi se poboljshao polozaj roma . da ne bi zaboravio , podsecam te da shkolovanje svakog deteta koshta . prema tome , svaka pozitivna diskriminacija prema romima je u stvari negativna diskriminacija srba .

Нису пробали. Роми живе у нељудским условима за цивилизацисјек стандарде а притом их дискриминише околина ако желе или покушају да се интегришу... Значи са раскрснице где проси и картонске буваре циганче не може у школу... То важи и за "белу" децу која живе  у тим условима...
Моја је идеја да се таквом децом бави држава кад већ родитељи нису способни уз сурово кажњавање истих јер децу не негују, сакате и шаљу на принудан рад...

И опет ти о дискриминацији Срба... Исто ја тако могу рећи да школовање мусавог и сиромашног белчета кошта и да је то дискриминација према осталој деци беле боје... Схваташ како не иде?!

Citat
genetski i biometrijski testovi porekla odavno postoje ,mada to nije tema . a problem je upravo u tome shto vecina roma nije ni voljna ni sposobna da izvrshava obaveze kao srbi  . to je jednostavna chinjenica - pas ne moze da bude konj ,niti konj pas .

Јел они који кажу да смо само 30% Словени?  Smile Или можда они који кажу да смо у сродству са Албанцима?!  Smile

Роми ако нису вољни морају се натерати... Морају се мењати њихове навике... Натерати да плаћају порез, комуналије, да живе достојанствено... Све то може... Као што глупи амер може да се кажњава јер није покосио сопствени травњак...

Citat
jedan mudrac je rekao da je onaj ko vidi samo jedno reshenje slep za 1000 drugih . razmishljaj i dalje ...

Хм, знам, тајна стерилизација циганки...  Smiley 1
« Poslednja izmena: 11. Jun 2009, 10:00:05 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
podrzavam
problem romske dece jesu njihovi rodtitelji. emancipacija roma je slozen proces, ali se mora preduzeti.

ova prica da su romi vojno nesposobni je netacna. moj pradeda se borio i poginuo rame uz rame izmedju ostalog i sa jednim romom. u pristinskom koropusu je bilo i roma. cak i u elitnim jedinicama vojne policije.

na primerima emancipovanih roma mozemo da vidimo da njihova deca nemaju isti problem kao sto imaju ostala deca neemancipovanih roma.

ako se neko pozabavi emancipacijom roma, narucito mladjim romima, imacemo situaciju da vec drugo koleno bude totalno integrisano u drustvo i drustvene procese.

nijedan narod nije inferioran u odnosu na neki drugi.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
Ух бре, где сте ви отишли са дискусијом. У свакој дрзави на свету постоје мањине које у свом развоју одударају од већинског народа. Конкретно, Роми ни у једној дрзави нису добродошли - Немачка је пре неколико месеци протерала Роме који већ 15-ак година зиве тамо, чак и оне који су рођени у Немачкој, па самим тиме имају право на њихово дрзављанство.

Роми који зиве у Србији углавном се деле на две групе: на оне који се баве прошњом, скупљањем старе хартије... и зиве у картонкама, и оне који се баве неком врстом бизниса и зиве као сав нормалан свет.
Менталитет неке мањинске групе је нешто сасвим друго и њега не мозе да промени нико "споља", јер настаје као крајњи продукт много чега: њихове историје, степена образовања, социјалног статуса... и сличних елемената.

Но унутрашњи проблем Србије нису Роми, већ група српских аристократа који активно раде против националних интереса. Та група егзистира, расте и развија се на мрзњи коју осећају према сопственој нацији, због чега су активно подрзани од стране Запада.
« Poslednja izmena: 11. Jun 2009, 10:34:30 od Parsifal Bg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
ne slazem se da ne moze niko spolja uticati i menjati mentalitet.

ko su te "aristokrate"? u srbiji po mom skromnom misljenju ne postoje aristokrate vec plutokrate!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Kamaro24
Citat
ne slazem se da ne moze niko spolja uticati i menjati mentalitet.

ko su te "aristokrate"? u srbiji po mom skromnom misljenju ne postoje aristokrate vec plutokrate!
Па не можеш некога силом натерати да буде другачији него што јесте, можеш се само потрудити да му пружиш одређене услове, који ће довести до тога да следећа генерација развије своје потенцијале и напредује.

Плутократија је владавина богатих зар не?
Да је тако онда би Србији било супер, јер богати понекад са своје трпезе одвоје корицу хлеба и за гладан народ, но чини ми се да су ипак у питању аристократе - значи већа група неспособних, похлепих и надмених којима су очи гладне и који стално грабе и отимају, остављајући народ да цркне од глади.
« Poslednja izmena: 11. Jun 2009, 13:30:18 od Parsifal Bg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.00
mob
BlackBerry bold
na to sam i mislio. to je proces, nikako stvar koja se menja preko noci. ali u biti uticaj na grupu je moguc u nekom vremenskom periodu.

ocigledno ti i ja imamo drugacije definicije aristokratije i plutokratije.
vladavina bogatih u pravom smislu znaci da je celokupan sistem podredjen njima. pa tako primera radi, miskovic ili neki drugi bogatas moze da utice na drzavu da njeno uredjenje funkcionise onako kako njemu najvise odgovara kako bi svoje bogatstvo sacuvao i povecao. pa onda imamo situaciju, da po istom principu opet, primera radi, ministar zdravlja donosi zakonom pravilnik o tome kako treba da izlgeda opticarska radnja, i postavlja apsolutno nepotrebne uslove o osnivanju jedne takve radnje koji izmedju ostalog obuhvataju minimalnu kvadraturu, oblik i izgled reklame na ulazu u radnju i tako dalje. drugim recima, postojeci veliki opticarski prodavci su na ovaj nacin zastitili svoje bogatstvo od onih manjih kojima su nametnuti preveliki troskovi i koji ce morati da se sklone sa trzista.
dakle, ne znam da li sam ti bio jasan, ali princip je takav da se drzava zloupotrebljava na nacin koji odgovara grupi bogatih. u takvom sistemu,preduzetnistvo kao sansa siromasnih da ostvare neko bogatstvo je ugrozeno i gotovo nemoguce.
kod aristokratije, negativne implikacije mogu biti slicne. medjutim, aristokratija ima jedan motiv vise da razmislja sire i da vodi racuna o uticaju na drzavu. ukoliko preteraju, gnev vecine ne samo da im ugrozava bogatsvo vec i status.
a uzmemo li u obzir da je bogatsvo pretezno kategorija mobilnog tipa, plutokratama u uslovima emitovanja nezadovoljstva vecine (kroz pobune, revulucije itd.) nece biti problem da svoje bogatsvo presele na "bezbedno". kod aristokrata je to uglavnom komplikovanije. bogatsvo mogu da alociraju, medjutim, njihov gubitak u vidu statusa je siguran.

dao sam samo jednu od razlika koja je meni interesantna. naravno, da se ovaj problem ne salgedava samo na ovakav "uzak" nacin, ali mislim da si mogao da shvatis sta sam hteo da ti kazem.

aristokratija je posledica cinjenice da nismo svi isti i da se svi razlicito ponasamo u identicnim situacijama. oni vise sposobni doci ce i do boljeg ishoda nekom akcijom, sto je i normalno. tako da je formiranje ovog sloja drustva neminovnost. svesnost da su u materijalnoj i recimo intelektualnoj sferi "iznad" ostalih radja potrebu da svoj status ucvrste i na nacin koji bi se najbolje opisao frazom "duhovni update". po meni to je pozeljna i krajnje pozitivna pojava. njime oni namecu jedan opsti standard u drustvu, kojim kasnije tezi i vecina. problem aristokratije moze biti prenos svega zaradjenog i zasluzenog, bilo da se radi o tome da je nasledje sa stanovista morala stvoreno na ispravan ili neispravan nacin, na svoje potomke. mislim da tu nastaju velike zamerke i moguce nezadovoljstvo vecine.
ali da ne duzim, ovim sam izneo deo nekog svog misljenja.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10

Можда си ти био одрастао али ја са 14 година нисам знао где ми је дупе а где глава...
И можда ти замишљаш образовање као траке за штанцовање нуклеарних физичара од 5 године живота али ја мислим да деца имају право на нормално одрастање наравно уз ваншколске активности ако показују жељу и таленат...

ja govorim o cinjenici da moderna nauka smatra da covek najlakshe uchi dok je u predshkolskom stadijumu (5-6 godina )  Smile i da je chak moguce povecati inteligenciju za nekih 10-ak IQ poena u tom uzrastu .  sad to shtro se tiche detinjstva stoji ,ali ambiciozni roditelji svuda po svetu decu shalju upravo u takve shkole koje ih maximalno stimulishu od najranijeg uzrasta.

da ne bi bilo zabune , ja ne govorim o emocionalnoj zrelosti ,nego o intelektualnoj .  Smile

Citat

Нису пробали. Роми живе у нељудским условима за цивилизацисјек стандарде а притом их дискриминише околина ако желе или покушају да се интегришу...

Smile Smile Smile romi zive u nehigijenskim uslovima jer nisu sposobni i ne zele drugacije . onaj ko izrodi 5-oro dece ,a sam je prosjak ,nema pravo da trazi od drugih da hrane i oblace njegovu decu. i

zashto bi pomagali romima kad imamo toliko siromashne srpske dece ?  Smile . neka se za promenu romi izbore za sebe .

Citat
. То важи и за "белу" децу која живе  у тим условима...

pa vidish , ja znam mnoge bele ljude koji nisu imali ni za karton ,ali opet su se zrtvovali da bi koliko-toliko shkolovali svoju decu . nije u prirodi belog coveka da se samo koti a da sudbini prepushta koliko ce njegove dece preziveti.  i to je fundamentalna razlika izmedju rasa .  Smile

Citat
Јел они који кажу да смо само 30% Словени?  Smile Или можда они који кажу да смо у сродству са Албанцима?!  Smile

pa genetska istrazivanja pokazuju da to nije bash tako ,mada zaista ima onih koji se lazno predstavljaju kao srbi . uostalom ,prepoznaju se i na ovom forumu po svojim stavovima. uglavnom , pravi srbi dele genetsku osnovu evropskih naroda a fizionomija je uglavnom dinarska , sa manjim primesama alpske i mediteranske .

Citat
Роми ако нису вољни морају се натерати..

pa vidish ,bilo je i takvih ideja i to gle chuda - u musolinijevoj fasistichkoj italiji  Smile Smile fashisti nisu verovali u rasu , pa su hteli da "civilizuju" i rome ,odnosno da promene njihov nacin zivota . kao shto je jasno - potpuno su promashili   Smile Smile . to je uzaludan posao , kao terati kamilu da leti .  Smile

Citat
Хм, знам, тајна стерилизација циганки...  Smiley 1

ti bre samo neka nasilna reshenja  Smile .... zashto jednostavno ne pustish rome da budu romi , i ne namecesh im ono shto nisu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat
na to sam i mislio. to je proces, nikako stvar koja se menja preko noci. ali u biti uticaj na grupu je moguc u nekom vremenskom periodu.

ocigledno ti i ja imamo drugacije definicije aristokratije i plutokratije.
vladavina bogatih u pravom smislu znaci da je celokupan sistem podredjen njima. pa tako primera radi, miskovic ili neki drugi bogatas moze da utice na drzavu da njeno uredjenje funkcionise onako kako njemu najvise odgovara kako bi svoje bogatstvo sacuvao i povecao. pa onda imamo situaciju, da po istom principu opet, primera radi, ministar zdravlja donosi zakonom pravilnik o tome kako treba da izlgeda opticarska radnja, i postavlja apsolutno nepotrebne uslove o osnivanju jedne takve radnje koji izmedju ostalog obuhvataju minimalnu kvadraturu, oblik i izgled reklame na ulazu u radnju i tako dalje. drugim recima, postojeci veliki opticarski prodavci su na ovaj nacin zastitili svoje bogatstvo od onih manjih kojima su nametnuti preveliki troskovi i koji ce morati da se sklone sa trzista.
dakle, ne znam da li sam ti bio jasan, ali princip je takav da se drzava zloupotrebljava na nacin koji odgovara grupi bogatih. u takvom sistemu,preduzetnistvo kao sansa siromasnih da ostvare neko bogatstvo je ugrozeno i gotovo nemoguce.
kod aristokratije, negativne implikacije mogu biti slicne. medjutim, aristokratija ima jedan motiv vise da razmislja sire i da vodi racuna o uticaju na drzavu. ukoliko preteraju, gnev vecine ne samo da im ugrozava bogatsvo vec i status.
a uzmemo li u obzir da je bogatsvo pretezno kategorija mobilnog tipa, plutokratama u uslovima emitovanja nezadovoljstva vecine (kroz pobune, revulucije itd.) nece biti problem da svoje bogatsvo presele na "bezbedno". kod aristokrata je to uglavnom komplikovanije. bogatsvo mogu da alociraju, medjutim, njihov gubitak u vidu statusa je siguran.

dao sam samo jednu od razlika koja je meni interesantna. naravno, da se ovaj problem ne salgedava samo na ovakav "uzak" nacin, ali mislim da si mogao da shvatis sta sam hteo da ti kazem.

aristokratija je posledica cinjenice da nismo svi isti i da se svi razlicito ponasamo u identicnim situacijama. oni vise sposobni doci ce i do boljeg ishoda nekom akcijom, sto je i normalno. tako da je formiranje ovog sloja drustva neminovnost. svesnost da su u materijalnoj i recimo intelektualnoj sferi "iznad" ostalih radja potrebu da svoj status ucvrste i na nacin koji bi se najbolje opisao frazom "duhovni update". po meni to je pozeljna i krajnje pozitivna pojava. njime oni namecu jedan opsti standard u drustvu, kojim kasnije tezi i vecina. problem aristokratije moze biti prenos svega zaradjenog i zasluzenog, bilo da se radi o tome da je nasledje sa stanovista morala stvoreno na ispravan ili neispravan nacin, na svoje potomke. mislim da tu nastaju velike zamerke i moguce nezadovoljstvo vecine.
ali da ne duzim, ovim sam izneo deo nekog svog misljenja.
Изгледа да дефиниције нису увек "зацементиране" јер временом њихово значење може делимично изгубити првобитни смисао, јер се и односи у друштву мењају, те је можда најбоље тумачити их у складу са текстом на који се односе.

Овако како си их ти представио, и плутократија и аристократија делују као позитивни ликови, јер - и поред тога што наносе одређену штету, ипак покрећу нацију у развојном смислу.

Ови које сам ја описао нажалост ништа позитивно не доносе већ само пљачкају и уништивају нацију на свим нивоима. То је велика разлика.
« Poslednja izmena: 11. Jun 2009, 19:53:16 od Parsifal Bg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0
mob
Alcatel 
Da li ste čitali Mein Kampf? Izgleda kao da ste ga pisali?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.