Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Nov 2024, 04:53:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: arhicad 10 problem sa grafikom  (Pročitano 1451 puta)
05. Nov 2006, 18:51:37
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
da li neko ima iskustva sa arhicad 10 programom za crtanje problem se javlja kod renderovanja kartica zaglavi javlja grsku open gl. radim na laptopu koji ima graficku ati radeon  mobiliti 9600 64 mb share. da li postoji mogucnost poboljasnja grafike ili treba zamena laptopa za jaci. pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
ja bih rekla bolja grafika, i mnogo rama.
Koliko imash rama i u kojoj rezoluciji renderujesh?
Pokusaj sa manjom rezolucijom...
Da li uopshte nece da da renderuje ili zaglavi na nekom procentu?
Da li ti se skrshi aplikacija na renderu pa morash da je restartujesh?
ukoliko si dozvolio da ti izbacuje podatke o modelu dok traje render, probaj bez toga.

Nisam radila u ovoj aplikaciji, ali ovo su najcesci problemi prilikom rendera u drugim 3d i moleling aplikacijama.
« Poslednja izmena: 05. Nov 2006, 19:31:08 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 440
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia N80IE Black
Ja sam radio u 9-ci ali nisam imao taj problem na ATI Mobility 9200,ne znam koja sam setovanja koristio pa ti ne mogu bas puno pomoci,mozda je problem ona sherovana memorija jer ti za renderovanje treba dosta memorije a ako je oduzima grafika... a mozes i probati stariji ArchiCAD,nije neka razlika (sem ako nisi i njega kupio legalnog,onda se pre isplati menjati laptop za neki sa minimum 1GB DDR2 memorije i bar ATI 1400 ili nVidia 7600 grafikom)!!
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Uuuuu booooj,krenite junaci sviiiii,kreeeen'te i ne zal'te zivot svooooj,Partizane mooooj,Partizane sada ti pobeeeeeeediiiii,prooooootivniku nek se krv u zilama zaleeeeeeediiiii!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
I ja imam isti problem, to nema vece sa kolicinom rama ili brzinom grafike, vec samo sa kompatibilnosti ArchiCADa 10 sa ATI grafickom. Jos nisam nasao odgovor kako da to ispravim na netu. Ni najnoviji drajveri ne opravljaju problem. Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 6120c
I ja imam isti problem, to nema vece sa kolicinom rama ili brzinom grafike, vec samo sa kompatibilnosti ArchiCADa 10 sa ATI grafickom.
upravo tako... sva render resenja se uopste ne oslanjaju na graficki cip vec samo na cpu, a i sa minimumom rama trebalo bi da sljak (jezivo sporo doduse) makar da pocne, moguce je da je nemoguce zavrsiti render al' to samo u slucaju kada ponestane memorije u potpunosti al' tada ne bi izbacivao gresku o open gl-u (pre bi prosirio swap)... problem je 90% u driverima, probaj da u podesavanjima programa prebacis sa opengl na directx ili nesto drugo (nisam nikad radio u arhicad, znam da ova opcija postoji za max i slicne programe) ja sam imao slican problem sa nekom ranom betom mudbox-a npr, update drivera je resio problem...
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Nov 2024, 04:53:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.