Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Apr 2024, 02:57:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Aquaria  (Pročitano 812 puta)
25. Dec 2008, 17:03:01
Moderator
Legenda foruma


Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 6120
Kada se neka igra hvali, obično se u prvi plan ističu priča, dobra akcija, razvoj likova, grafička dostignuća i drugi elementi koji najčešće odlikuju skupa ostvarenja na kojima su godinama radili čitavi timovi. Međutim, igra Aquaria je dokaz da se kvalitet može postići i s mnogo manje sredstava i da igre nezavisnih timova često mogu dostići (pa i prestići) svoje visokobudžetne parnjake.

Aquaria je delo dvojice entuzijasta i pobednik je festivala nezavisnih igara 2007. Ovo je pre svega prelepa opuštajuća igra. Kompletna priča odvija se u dvodimenzionalnom podvodnom svetu, iz tačke gledišta neobičnog bića Naije, koje kreće u istraživanje okoline. Napredujući sve dalje u morske dubine, Naija će otkrivati istoriju svog naroda, razne stanovnike i tajne mora, saznavaće sve više i više o sebi. Jednostavnim klikom miša plivate kroz vodu i otkrivate nove predele. Mnogi kriju prepreke i zagonetke, od kojih ćete neke moći da rešite tek kasnije, kako Naija bude sticala nove sposobnosti. Ovo je jedna od onih igara u kojima se radoznalost i te kako isplati; ukoliko uspete da otkrijete neki tajni predeo, dobićete ili neku posebnu stvarčicu koja će vam pomoći u daljem toku igre ili ćete biti nagrađeni nekim prelepim prizorom.

Pored mogućnosti bržeg ili sporijeg plivanja, Naija takođe vremenom uči i da peva. Svaka pesma koju nauči daje joj neku novu sposobnost, na primer, da pomera prepreke u vidu stena ili stubova kako bi otkrila prolaze u nove predele. Pesme se koriste jednostavno - klikom desnog tastera miša otvara se kružni meni s različitim simbolima, čijom kombinacijom proizvodite melodije. U kasnijem toku igre Naija će moći i da menja oblik, pa i da otvoreno napada. Naime, morske dubine pune su neprijateljskih riba i drugih stvorenja, od kojih možete pobeći ili im se pak suprotstaviti (postoji čak i nekoliko "bosova"). Pored toga, tu su i razni dodaci u vidu listova, mesa, plodova ili ulja, koje možete kombinovati na posebnom ekranu da biste dobili hranu koja poboljšava Naijine sposobnosti (na primer, vraća zdravlje, ubrzava plivanje, stvara štit i slično), a vremenom ćete otkrivati sve bolje recepte.

Aquaria je igra koja pre svega pleni jednostavnošću, lepotom i otvorenošću predivnog podvodnog sveta koji istražujete. Crteži su živopisni i raznoliki, neki prizori čak zaustavljaju dah na trenutke. A uz sve to, uz igru dolazi i editor koji omogućava da kreirate svoje lokacije, podvodne pejzaže i avanture. Ukratko rečeno, ukoliko želite jednostavno da se opustite i uživate u lepotama podvodnih predela i njihovih stanovnika, uz ne preterano složenu, ali zanimljivu priču i povremenu prostu, laganu borbu, Aquaria će vas prosto oduševiti. Ovo je jedan od onih retkih, malih ali dragocenih bisera na igračkoj sceni kakve nipošto ne treba propustiti.


Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6809
Zastava Beograd,Vozdovac, Brace Jerkovic
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 525.2
mob
Nokia Neka stara nokia
http://www.bit-blot.com/aquaria/index.html
i,jel iko igrao,kakvi su utisci?
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Apr 2024, 02:57:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.