Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Apr 2024, 01:38:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Aquadelic GT  (Pročitano 687 puta)
14. Jul 2008, 20:37:47
Moderator
Legenda foruma


Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 6120
Pred nama je igra Aquadelic GT, iz čijeg se naslova odmah može zaključiti da je usko povezana s vodom. Aquadelic GT nam donosi zanimljivo osveženje trka na vodi, tj. s čamcima različitih tipova, dimenzija i osobina, a da ne bude baš sve povezano s vodom, igrači će moći da se vinu i u vazdušno razgledanje okoline uzlećući, naravno, s vode.

Cela igra bazira se na trkama u kojima igrači učestvuju sa svojim ranije kreiranim likom. Uz standardne trke u kojima igrači, nažalost, ne mogu da biraju čamac niti stazu, nego sve ide slučajnim izborom, najveći deo igre je u carier modu, u kome i jeste prava zabava. Igrači će napredovanjem kroz karijeru graditi svoje iskustvo od jednostavnog ribara do pravog morskog vuka. Iako se cela priča može rešiti za osam-devet sati, Aquadelic GT je igra koju igrate malo-pomalo. Mada ćete se lako uhodati, igra je sve samo ne jednostavna i pruža dovoljnu dozu izazova.

Karijer mod sastavljen je od osam mapa (Rusija, Grčka, karipsko ostrvo...) koja su u stvari otvorena područja po kojima igrači mogu slobodno da plove. Na raznim lokacijama na mapi nalaze se mesta različitog sadržaja. Pored lokacija na kojima se voze trke, igrači će na mapi naći i mesto za kupovinu ili dograđivanje čamca, mesta na kojima možemo preći u neku od prethodnih mapa, taksi stajalište, gde igrači prevozom mogu zaraditi dodatni novac, a kasnije možemo na određenoj lokaciji kupiti neku nekretninu kako bismo povećali svoj status zvezde vodenih trka. Povećanje statusa sa sobom nosi i privlačenje sponzora, koji će vam pomoći pri kupovini ili dogradnji čamca.

Glavni predznak ipak je stavljen na trke. Naći ćemo dve do tri staze po jednoj mapi, i one predstavljaju pravo zadovoljstvo. Moramo naglasiti da trke s protivničkim čamcima uopšte nisu jednostavne, a otključavanje sledeće mape određeno je nekim uslovima, npr. završi sve trke, ili pobedi u dve od tri trke i slično. Prilično nemilosrdni protivnički mornari uopšte ne popuštaju u trkama, što će na početku biti dovoljno za malu nervozu, a kako igra nema više nivoa težine, igračima ne preostaje ništa drugo nego da utroše malo više vremena kako bi se uhodali. Najzanimljiviji dodatak trkama dolazi iz mogućnosti upotrebe različitih zanimljivih stvari koje igrači kupe po vodi. Žute kutije sa sobom nose razne oblike oružja koje koristimo za ometanje plovidbe protivničkih čamaca, dok su crvene kutije turbo dodatak s kojim dobijamo ubrzanje.

Uz kvalitetan protivnički AI sve pohvale idu i na ponašanje čamaca na vodi. Razni tipovi čamaca, od jednostavnih drvenih preko gumenih do brzih glisera, potpuno se razlikuju kada ih kontrolišete. Drveni čamci su čvršći i stabilniji na vodi, ali nisu okretni; gumeni čamci imaju ozbiljan problem s talasima i stabilnošću jer su lagani, ali brzi i okretni. Gliseri ipak imaju najbolji odnos stabilosti i okretnosti, ali za njih ćete morati izdvojiti priličnu sumu novca. Spomenuli smo i talase, koji odlično simuliraju smetnje pri plovidbi, posebno u gumenom čamcu, a pošto su staze dizajnirane s dosta kanala, oštrih zavoja i uskih grla, čamci mogu da se nasuču na obali ili da znatno uspore kada naiđu na plići deo ili na neku od prepreka kao što je stablo koje pluta ili stari dopola potonuli čamac. Ipak, nismo nesretni zbog toga. Igra nudi daleko više zabave nego što se to od nje očekuje. Nažalost, multiplejer ćete teško probati, jer na njemu nema nikoga, ali on postoji, i to uz podršku za LAN igranje.

Od grafike nismo očekivali puno, ali cela vizuelna prezentacija je prijatno iznenađenje. Za početak, može se podesiti puno više stvari - od terena, objekata, rezolucije, kvaliteta vode, senki i efekata, a kada sve stavite na maksimum, igra radi bez problema i na srednjim mašinama. Voda je, kao najvažniji element, odrađena s velikom pažnjom. Vidljiva je razlika između mutnih ruskih reka i tamnozelenih karipskih voda. Čamci imaju sasvim pristojnu količinu detalja, a pejzaži će vas ponekad i zapanjiti, posebno kada ste u hidroavionu, iz kojeg jedino neke teksture na terenu deluju plitko i mutno. Za naslov ovog kalibra grafika je i više nego zadovoljavajuća, a videli smo brojne poznate igre sa znatno manje maštovitosti i znatno lošijim grafikom.

Aquadelic GT je jedno od prijatnijih iznenađenja koja su se mogla videti u prošloj godini. Relativno nepoznat naslov igračima će doneti priličnu količinu zanimljivih i zahtevnih trka čamcima oko sveta. Razni dodaci igri, od oružja preko dodatnih izvora zarade do mogućnosti letenja hidroavionom, igri u velikoj meri daju potrebnu maštovitost i raznolikost. Glavni nedostaci leže u nemogućnosti konfigurisanja kontrola, a uz karijeru i stadardne trke mesta ima i za razne druge tipove koje možemo naći u trkačkim igrama. Grafička prezentacija je prijatno iznenađenje, pa uz prilično zanimljiv gameplay možemo reći da je Aquadelic GT sa svojim jedinstvenim trkama na vodi zaslužio puno više pažnje. Ako vam treba nešto za ubijanje vremena i odmaranje od bezbrojnih akcionih igara, Aquadelic GT je sasvim dobar izbor koji će retko koga razočarati.


Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Apr 2024, 01:38:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: igra

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.