Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apsolutno siromaštvo pogađa 628.000 ljudi u Srbiji  (Pročitano 3480 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Ne ne 15 godina nije dovolno, problemi pocinju izolacijom zemlje i sankcijama 90tih. Tada je vecina nasih frmi izgubila kooperanete, trzista i saradnike.
Posle toga je izgubljena i mogucnost razmene znanja i iskustava, sto je jos gore.
Svet se posle 10 ili koliko vec godina promenio...
Takve firme propadaju... samo tako.
Vadi ce trebati.... malo vise... nekih 80 godina.

Mislim da je to vec davno izvakana prica o 90-tim, koje su slozicemo se, bile katastrofalne...licno mislim da je trenutno veci problem ove zemlje i naroda to sto je od 2008-me od kada je potpisan SSP Srbija po podacima Unije poslodavaca izgubila vise od 300 000 radnih mesta,kao posledicu primene SSP-a, drzava, za potrebe budzeta, pocela da se rapidno zaduzuje... Smile
Veliki sistemi su odavno propali, sada propadaju mala i srednja preduzeca, trgovci, zanatlije... Smile mi smo prostor na "izvolte" stranim bankama, trgovcima, investitorima...

Vlada Srbije masno placa na CCN-u reklamu u kojoj reklamira privredni ambijent u Srbiji kao zemlju niskih poreza i jeftine i obrazovane radne snage Smile Smile Smile o cemu onda mi dalje da pricamo  Smile Smile Smile

I da se ne lazemo isuvise i zivimo u svetu bajki...nije se Kina i druge zemlje u razvoju podigle zbog moderne tehnologije, vec zbog puno gladnih usta i mnostvo ruku, koje su spremne da rade po 20 sati dnevno za ciniju pirinca...tek cemo mi da ogladnimo  Smile

« Poslednja izmena: 18. Okt 2015, 17:19:43 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
mob
Apple 
Pa Regan je zaduzio CIA da unisti Yu ekonomiju kao glavne konkurente u Evropi ,
sa najvecom metalnom industrijom ,i najvecom duvanskom industrijom , Yuga je sve proizvodila sama od decije trikotaze do podmornica , prosecna mesecna plata je bila $500 a Trstenik je sa Prvom Petoletkom bio grad sa najvecim prosekom zarade 1982 metalostrugari .glodaci i bravari su zaradjivali po 2000 nemackih maraka mesecno.

E onda su preko navodno dobrovoljnih organizacija NED" usli u zemlju i kao poceli su sa investicijama u Elektro distribuciju sa nekih 500 miliona a nasim odmah zinulo dupe pa poceli da nude i da prodaju sve sto stignu ,
A Ameri kupe pa kao u cilju produktivnosti  otpuste ljude ,pa zatvore firme i rasprodaju opremu ili zamene domace proizvode sa njihovim .

Tako da danas najveca Topionica je u vlasnistvu amera ,Duvanska industrija je rob Philipu Morisu i tako je suparnik i konkurent postao vlasnik u roku od 20 godina . I umesto 13.5 Milijardi dolara danas je dug 55.5 milijardi evra
i skoro nema nikakvih domacih proizvoda ,cak se i Soko Stark muci pored ovih stranih slatkisa .

Ne razumem ja to kako kod nas jeftina radna snaga , u Danskoj je 20 evra na sat Minimala u Francuskoj je 10 evra na sat minimala, ali tamo ne mozes ti da radis vise od 35 sati nedeljno ,nema prekovremenog da bi i drugi ljudi imali posla i svi imali kvalitetan zivot . A ovi nasi hoce pa hoce da cepaju prekovremeno nikad im nije dosta , Kolika je kod nas propisana drzavna satna minimala u Evrima ? 
« Poslednja izmena: 18. Okt 2015, 18:02:12 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0

Kolika je kod nas propisana drzavna satna minimala u Evrima ? 

Ako se ne varam, secanje me dobro sluzi skoro je ministar Vulin velikodusno objavio da je Vlada usvojila novi minimalac, mislim da je 121 dinar po satu ili ti 1 evro  Smile Smile Smile
Obaska, sto mnogi ne prime ni to,ni taj bedni minimalac...i to u privatnim firmama  Smile

http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Pekarima-Hleba-pola-minimalca-mesecno-najavljuju-strajk.html
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
mob
Samsung Galaxy S2
Ne ne 15 godina nije dovolno, problemi pocinju izolacijom zemlje i sankcijama 90tih. Tada je vecina nasih frmi izgubila kooperanete, trzista i saradnike.
Posle toga je izgubljena i mogucnost razmene znanja i iskustava, sto je jos gore.
Svet se posle 10 ili koliko vec godina promenio...
Takve firme propadaju... samo tako.
Vadi ce trebati.... malo vise... nekih 80 godina.

Mislim da je to vec davno izvakana prica o 90-tim, koje su slozicemo se, bile katastrofalne...licno mislim da je trenutno veci problem ove zemlje i naroda to sto je od 2008-me od kada je potpisan SSP Srbija po podacima Unije poslodavaca izgubila vise od 300 000 radnih mesta,kao posledicu primene SSP-a, drzava, za potrebe budzeta, pocela da se rapidno zaduzuje... Smile
Veliki sistemi su odavno propali, sada propadaju mala i srednja preduzeca, trgovci, zanatlije... Smile mi smo prostor na "izvolte" stranim bankama, trgovcima, investitorima...

Vlada Srbije masno placa na CCN-u reklamu u kojoj reklamira privredni ambijent u Srbiji kao zemlju niskih poreza i jeftine i obrazovane radne snage Smile Smile Smile o cemu onda mi dalje da pricamo  Smile Smile Smile

I da se ne lazemo isuvise i zivimo u svetu bajki...nije se Kina i druge zemlje u razvoju podigle zbog moderne tehnologije, vec zbog puno gladnih usta i mnostvo ruku, koje su spremne da rade po 20 sati dnevno za ciniju pirinca...tek cemo mi da ogladnimo  Smile

Potpuno netacno.

Vidis svaka proizvodnja mora da se modernizuje, ako se to ne radi a to radi konkurencija, pobedjuje UVEK konkurencija.

Takodje je bitna razmena znanja i iskustava - to nisi imao nesto oko DECENIJE.. ne znam kako je drugde
ali kod tehnickih struka, razmena iskustava je esencijalna stvar.

Citat

Vidi ovo gore.

Citat
A Ameri kupe pa kao u cilju produktivnosti  otpuste ljude ,pa zatvore firme i rasprodaju opremu ili zamene domace proizvode sa njihovim .

Vidi ovo gore.

Citat
Ne razumem ja to kako kod nas jeftina radna snaga , u Danskoj je 20 evra na sat Minimala u Francuskoj je 10 evra na sat minimala, ali tamo ne mozes ti da radis vise od 35 sati nedeljno ,nema prekovremenog da bi i drugi ljudi imali posla i svi imali kvalitetan zivot . A ovi nasi hoce pa hoce da cepaju prekovremeno nikad im nije dosta , Kolika je kod nas propisana drzavna satna minimala u Evrima ?

Ima puno nezaposlenih to je problem.

Citat
nije se Kina i druge zemlje u razvoju podigle zbog moderne tehnologije

JESTE.

Citat
Vlada Srbije masno placa na CCN-u reklamu u kojoj reklamira privredni ambijent u Srbiji kao zemlju niskih poreza i jeftine i obrazovane radne snage

Jeftina ? Da. Ovo drugo ? NE.

Primenljivo tj.  upotrebljivo znanje nam je vrlo, vrlo slabo.
Nepotrebnog teoretskog imamo na tone.

Dugorocno gledano takva strategija vodi u gubitke tj. gubitnicka je.
« Poslednja izmena: 18. Okt 2015, 19:08:21 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0

Potpuno netacno.

Vidis svaka proizvodnja mora da se modernizuje, ako se to ne radi a to radi konkurencija, pobedjuje UVEK konkurencija.

Takodje je bitna razmena znanja i iskustava - to nisi imao nesto oko DECENIJE.. ne znam kako je drugde
ali kod tehnickih struka, razmena iskustava je esencijalna stvar.

Apsolutno tacno !

Ja pricah o uslovima poslovanja, potpuno neravnopravnim, gde ni najsevremenija tehnologija, moderno postrojenje,ni znanje ni iskustvo ne pomaze... u uslovima kada nemas odgovarajuce okvire i uslove za normalno poslovanje ...a ti o tehnologiji...da ti uprostim, problem lezi u odluci(politickoj), da mi ne treba nista da proizvodimo  Smile

Ima puno nezaposlenih to je problem.

Problem mora da ima i neki uzrok  Smile
Svojim prethodnim postom, pokusavah da ga i lociram...

Citat
nije se Kina i druge zemlje u razvoju podigle zbog moderne tehnologije

JESTE.

Sedi, nedovoljan 1
Ne vladas materijom.
Piraterija, proizvodnja masovnih plagijata,uposljavanje velikog broja ljudi,visak vrednosti,stvraranje traznje...traznja, frutuacija kapitala...pa tek onda uz primenu savremene tehnologije koja je tamo "dosla" sa kapitalom da uz jeftinu radnu snaga, visoku produktivnost,ogromno trziste, visoku traznja i rezultat - visok profit investitora...rast ekonomije Smile
Zar ti licim na idiota, da sam spreman da negiram, vaznost i znacaj primene modernih tehnologija.Smesno je da se trudis to da mi objasnjavas.

Primenljivo tj.  upotrebljivo znanje nam je vrlo, vrlo slabo.
Nepotrebnog teoretskog imamo na tone.

Upravo tvoj post svedoci o kolicini teoretskog znanja. To ti se ne moze osporiti da ga posedujes.
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
mob
Apple 
Ja zivim u Gradu gde ima 100 milijardera i dva miliona milionera ,
nije nimalo lako normalno ziveti ,kupiti svoju kucu ,odrzavati auto ,skolovati decu ,prosecan covek se jedva bori .

Po neki put mi se cini da jedino onaj koji nema ni porodicu, ni posao ,ni imovinu, je jedino stvarno slobodan covek .
Gledam ove beskucnike pozadi luksuzne robne kuce John Luis pa se mislim ,
ako vec tako zive zasto ne idu u prirodu i zive od zemlje .

Upoznao sam jednu mnogo zgodnu i lepu klinku zove se Nena, ona zivi u ilegalnom eko selu ispod mosta , nemaju racune ,struju,  napravili su neke kolibe i baste, imaju solarni tus i male peci a hranu nabavljaju tako sto se nocu preskacu u dvorista velikih supermarketa
i uzimaju hranu i razno razne proizvode iz kontejnera kojima je istekao rok . Ali izgleda da su srecni ,za moj rodjendan su me zvali na rege party koji su organizovali ,zauzeli su ceo kompleks starih napustenih zgrada tako da sada imaju kapiju na ulazu . Ovo je sve ilegalno i planirano za prodaju i rusenje ali ljudi su se nasli i boli ih patka ,
kazu zive off grid i nisu deo sistema .

Pitala me je dal bi im se pridruzio ... e kako je to privlacno da zivis bez obaveza ,ali nije za coveka sa decom ,
Mislim Lepo je to i romanticno u letnje vreme i kad si mlad ,ali kad ostaris i jos kad kazu ovo ce biti najhladnija zima u 50-60 godina jebi ti to ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
Ma samo do 2022 onda sve OK
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
mob
Samsung 111111
Integracije u EU su krive za siromastvo i prica nema dalje.
Svako ko vam kaze drugacije laze kao pas i sipa demagogiju  Smile

Srbija je od tih zlih devedesetih za koje se vezuje gornji lupac gluposti ..mozda izgubila dosta.Ali od pocetka integracija sa EU je zaduzena toliko da nasi pra pra pra pra unuci nece videti normalan zivot.

Sve ostalo je prazna prica u pokusaju da se promasaj zvani EU ublazi.
Izgleda da oni koji pozivaju ponekad da se realnost pogleda u oci..bas i ne prihvataju realnost koja se obije o njihovu glavu.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
mob
Apple 
EU Je brod koji tone ,Ja sam negde cuo da je bivsa YU  dva puta odbijala ponudjeno clanstvo do 1980-tih kad smo cvetali a sad kao da svi hoce da budu jos veci robovi nego sto jesu .

Osim cetri zemlje sto kao clanice ulazu u EU uprkos svojim dugovima u trilionima ,svi drugi su poput Portugala.Spanije i Grcke ,Irske i Italije u govnima .

Nas nacionalni dug je prilicno mali ali umesto da ga otplatimo sami mi hocemo da se pridruzimo da bi pozajmili jos.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
mob
SonyEricsson xperia m2
Integracije u EU su krive za siromastvo i prica nema dalje.
Svako ko vam kaze drugacije laze kao pas i sipa demagogiju  Smile

Srbija je od tih zlih devedesetih za koje se vezuje gornji lupac gluposti ..mozda izgubila dosta.Ali od pocetka integracija sa EU je zaduzena toliko da nasi pra pra pra pra unuci nece videti normalan zivot.

Sve ostalo je prazna prica u pokusaju da se promasaj zvani EU ublazi.
Izgleda da oni koji pozivaju ponekad da se realnost pogleda u oci..bas i ne prihvataju realnost koja se obije o njihovu glavu.

Politicari su krali i kradu nase pare. Ne EU.  Smile
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.