Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 07:58:18
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Appraisal domain names  (Pročitano 2145 puta)
15. Avg 2009, 03:31:04
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.33
Da li u Srbiji postoji neka Agencija koja se profesionalno i nezavisno bavi procenom vrednosti RS domena ?
Naveo bih Vam par domena, pa bih vam bio zahvalan ukoliko bi ste bili ljubazni da ih ocenite sa finansijske tačke gledišta i da me posavetujete na osnovu svog iskustva, kako ih prodati, preko koga i kome u Srbiji ali legalno.

Pre toga mi odgovorite na prvo pitanje i najzad mi objasnite da li je u Srbiji uopšte aktivno tržište rs domenima ?
Imam utisak da kada neko pomene ovu temu, svima se digne kosa na glavi i svi momentalno zaćute, što je po meni potpuno pogrešno.  Pa pogledajte šta su braća Crnogorci napravili sa njihovm domenima, čija vrednost se kreće barabar sa com domenima, kao i potražnja.  Tako treba razmišljati ! Pa nema sobodnijeg tržišta od interneta. A mi izgleda i dalje živimo u srednjem veku...

Zbog cega se ljudi plaše naše agencije za registrovanje domena, kao da je to nekakva babaroga agencija koja na sam pomen preprodaje RS domena pokreće proces artbitraže?  Nije ni čudo što nam tako ide i što nas svi obilaze na široko i nadugačko, počev od PayPal-a pa nadalje.  Da na pominjem katastrofalnu situaciju po pitanju platnih kartica i apsolutni monopl i sramne marže na Visa kartice i ostalu deficitarnu robu.

Stalno se neko hvata za MUP i njihove male i kratke sposobnosti u sprečavanju syber kriminala, kao osnovnog problema za masovnije uvđjenje e-commerce sajtova.  Pa šta to znači, da to što se ne primenjuje postojeći zakon i što nema kadrova tamo gde treba da ih ima, svi moramo da ispaštamo ?!

Mislim da je ovo moj prvi post na ovom Forumu, ali Vas i pored toga molim da mi odgovorite i da čujem i Vaše mišljenje, jer mi je vrlo bitno.  Ovim poslom se bavim oko 6 godina i ne mogu da verujem da Srbija još uvek tapka u mestu !

Hvala Vam na pažnji.

Mlađa Lađa
« Poslednja izmena: 15. Avg 2009, 03:37:15 od mlackea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Da li u Srbiji postoji neka Agencija koja se profesionalno i nezavisno bavi procenom vrednosti RS domena ?
Istini za volju, ne secam se da sam naisao na takav servis i u inostranstvu, a da pritom njihova procena ima ikakvu tezinu. Ne mogu da kazem da imam mnogo iskustva sa time, ali imam nekoliko prodatih i nekoliko kupljenih domena iza sebe, pa i ovaj Burek.com, tako da...

Citat
Naveo bih Vam par domena, pa bih vam bio zahvalan ukoliko bi ste bili ljubazni da ih ocenite sa finansijske tačke gledišta i da me posavetujete na osnovu svog iskustva, kako ih prodati, preko koga i kome u Srbiji ali legalno.
Navedi, pa cu ti reci neko moje misljenje o njihovoj vrednosti, i navesti ti kako i gde mozes da pokusas.

Citat
Pre toga mi odgovorite na prvo pitanje i najzad mi objasnite da li je u Srbiji uopšte aktivno tržište rs domenima ?
Relativno aktivno... nista posebno, ali bilo je prodaja...

Citat
Imam utisak da kada neko pomene ovu temu, svima se digne kosa na glavi i svi momentalno zaćute, što je po meni potpuno pogrešno.
A utisak baziras na...?

Citat
Pa pogledajte šta su braća Crnogorci napravili sa njihovm domenima, čija vrednost se kreće barabar sa com domenima, kao i potražnja.  Tako treba razmišljati ! Pa nema sobodnijeg tržišta od interneta. A mi izgleda i dalje živimo u srednjem veku...
Braci Crnogorcima je upala kasika u med sa domenom, i pritom su banana drzava cija realna poreba za domenima gotovo da i ne postoji, pa su lepo sva prava prodali registrima napolju i prodaja ide.
Ipak... prodato je oko 200 000 domena sto je za respekt, u Srbiji je prodato oko 45 000 uprkos tome sto je cena .rs bila mnogostruko veca od .me, i uprkos tome sto je .rs nastavak koji je daleko manje atraktivan.
.Me je napravio dobar buzz, guran je u mnoge akcije na goDaddy i jos nekim sajtovima i zato ima takve brojke, ali to nije nista posebno... .de jma 5.5 miliona registracija, .it oko 700 hiljada, .nl 650 hiljada, i tako dalje...

Citat
Zbog cega se ljudi plaše naše agencije za registrovanje domena, kao da je to nekakva babaroga agencija koja na sam pomen preprodaje RS domena pokreće proces artbitraže?
Ti bas volis da preterujes Smile

Citat
Nije ni čudo što nam tako ide i što nas svi obilaze na široko i nadugačko, počev od PayPal-a pa nadalje.
Istini za volju, mnogo vise nas obilaze jer smo bili medju najcuvenijim CC lopovima na svetu, nego yog svih drugih razloga zajedno...

Citat
Stalno se neko hvata za MUP i njihove male i kratke sposobnosti u sprečavanju syber kriminala, kao osnovnog problema za masovnije uvđjenje e-commerce sajtova.  Pa šta to znači, da to što se ne primenjuje postojeći zakon i što nema kadrova tamo gde treba da ih ima, svi moramo da ispaštamo ?!
Obzirom na to kakva je pravna regulativa i koliko je odeljenje za visokotehnoloski kriminal novo - Mup i pravosudje su zapravo iznenadjujuce brzi i efikasni. Cak bih mogao reci da sam zadovoljan. Imali smo prilike aktivno saradjivati.

Citat
Mislim da je ovo moj prvi post na ovom Forumu, ali Vas i pored toga molim da mi odgovorite i da čujem i Vaše mišljenje, jer mi je vrlo bitno.  Ovim poslom se bavim oko 6 godina i ne mogu da verujem da Srbija još uvek tapka u mestu !
Samo jedan kratak savet... ako pricas o jednoj temi, pricaj o toj temi, nemoj da rayvlacis na jos 10, posto to ne vodi nigde  Smile
Inace, dobrodosao Smile
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.33
Ok.
Hvala na odgovoru.

Zadovoljan sam kada cujem misljenje nekog ko iza sebe ima mnogo vise radnih sati i iskustva od mene.
Trudicu se da budem sto koncizniji, dakle ovo je spisak a vi pokusajte da proberete nesto sto vredi.
Molim Vas da se ne smejete (ako je moguce) kada spazite cifre.

Smile
Smile

Inace, i meni su pomogli par puta, nije da nije... ali uglavnom oko socijlanog inzinjeringa, posto jos uvek nisam ukapirao kako da sa jednog domaceg web servera gde hostujem prezentacije iscupam logfail i podatke hakera. Server ne belezi logovanja, imam vlastitu statistiku ali to ne pomaze mnogo, jer ne mogu da utvrdim konkretno o kom IP-u se radi. Opet odo ja na drugu temu, sorry...
Smile

-naknadno sam uklonio domene
« Poslednja izmena: 16. Avg 2009, 04:28:05 od mlackea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.33
Promenio sam spisak domena naknadno, pa ako ste vec skinuli prethodni, ucinite to ponovo, posto neki domeni iz prethodnog Atach. nisu bili na prodaju...

Hvala na paznji.
 Smiley 1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.60
mob
SonyEricsson K750 on Linux
Trgovina domenima? Kako mi to nije palo na pamet?
A da palo mi je,a onda sam ipak shvatio da zelim nesto stvarno da radim,a ne muljam! Tipicam posao za crnogorce lezi i cekaj...
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Trgovina domenima je veliki biznis i nije lak posao. Da je lak, svi bi ga radili, ali dobrih ideja je malo, jer su i onako gotovo sve reci zauzete...

Od ponudjenih... link.rs ima neku vrednost... par stotina eura...
Ostalo je u principu bezvredno... tj. ne bukvalno bezvredno, samo prosto, nema neku posebnu vrednost...
Varijante .us, .org i sl generalno ne vrede nista, i imaju smisla samo ako postoji neki sajt na njima koji ima posetu...
Ima par .com domena koji nisu losi... goldhazelnut.com i konstantinveliki.com... ali isto nista spektakularno...
Ovo ostalo, nista narocito...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.33
Hvala vam na odgovoru, mnogo mi znaci da znam na cemu sam.
U velikoj sam buli sa parama zbog svog stava da se uvek hvatam za posao , cesto ne razmisljajuci o finanijskoj isplativosti. Vrlo cesto radim volonterski, bez dinara nadoknade, kao sto je recimo sajt Sacuvajmo Staru planinu i slicne inicijative... Za razliku od vecine vodecih NGO u Srbiji, mogu reci sa ponosom da nisam i nikada necu inkasirati ni jedan nedini dinar stranih donacija. I uvek cu podrzavati prave stvari.
(Ovo se odnosi na prethodnu poruku).

Pozdrav iz Pirota,
Mladja
« Poslednja izmena: 15. Avg 2009, 15:58:41 od mlackea »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Jedino sto mogu da ti dam kao pametnu ideju...

- Rasprodaj na www.sedo.com
- Pokusaj sa www.prodavnicadomena.rs ili www.kupisajt.com , za domace sajtove...

Druga varijanta je da probas ono sto nekoliko ljudi radi, cak veoma uspesno... Dakle ne prodaje se domen... Prodaje se domen + corporate identity.... www.brandstack.com

Nije lako prodati domene... jer prosto to sto ima uglavnom nije nista posebno...
Ovi lokalni recimo mogu biti zanimljivi jer tu i tamo jos uvek moze da se nadje ponesto slobodno...
Ja recimo imam 5-6 domena .rs koje sam uzeo za neke buduce servise koje planiram i 10ak .com domena koji su mi se svideli... samo .com - ostalo nema nikakvu vrednosti Wink

Podrzavam pro bono rad i "rad za pravu stvar" ... ali od necega prvo treba ziveti, a to je za slobodno vreme Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 07:58:18
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.