Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPod Photo  (Pročitano 385 puta)
30. Jan 2005, 08:52:40
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Apple iPod Photo

Apple iPod je ikona cele porodice plejera velikog kapaciteta koji su zasnovani na malim hard diskovima. Inicijalno je predstavljen krajem 2001. godine i do sada je doživeo tri revizije. Paralelno sa predstavljanjem treće revizije iPod-a (u prvoj polovini 2003. godine), Apple je pokrenuo svoj servis za online prodaju muzike nazvan iTunes Music Store.

Kao što mu i ime kaže, iPod Photo pored muzike može da reprodukuje i fotografije i to u JPEG, BMP, PNG, TIFF i GIF formatu. Uređaj je baziran na hard disku kapaciteta 40 GB, a na računae se spaja putem firenjire ili USB2.0 interfejsa. Budući da se radi o top modelu, iPod Photo se isporučuje sa par dodataka koje nećete naći u kutiji ostalih iPod-ova.

Dodatne stvarčice su dok (docking station) pomoću kojeg je iPod Photo mnogo praktičnije povezivati sa računarom (iPod je na računar inače moguće povezati i direktno sa firenjire ili USB kablom), torbica za nošenje iPoda zakačenog za pojas i AV kabl za spajanje iPod na televizor ili bilo koji drugi kompatibilan uređaj (npr. video rekorder).

Osim ovih dodatnih komponenti, u vrlo elegatno dizajniranoj kutiji u obliku kocke nalaze se firenjire i USB kabal, zgodno rešen AC adapter, slušalice sa dva seta sunđera za lakše nošenje, platnena vrećica za zaštitu iPod-a prilikom transporta, CD sa softverom i uputstvo za upotrebu. U paket nažalost nije ušao daljinski upravljač koji bi nam omogućio da iPod-om upravljamo bez da ga vadimo iz futrole ili džepa.

Priprema iPod-a za upotrebu je prilično trivijalna. Na računar bi trebalo instalirati iTunes, Eplov multimedijalni plejer koji služi za kupovinu muzičkih fajlova preko iTunes Music Store servisa i prenos muzike i fotografija sa računara na iPod Photo. Nakon toga se računar priključi dok, bilo putem firenjire ili USB porta, i u nju se spusti iPod. Zatim je potrebno označiti koje datoteke odnosno mape želimo da uključimo u multimedijalnu biblioteku koja se na kraju sinhronizuje sa iPod-om.

Iako je iPod moguće "naterati" da se pri svakom spajanju automatski sinhronizuje sa bibliotekom na računaru, u slučaju da imate mnogo (više od 40 GB) muzike na računaru, uključivanje ove opcije nije najsrećnije budući da čak iPod Photo u odnosu na današnje prosečne diskove ima mnogo manji kapacitet. Što se tiče muzičkih formata, iPod Photo podržava AAC, MP3, Apple Lossless, AIFF i njav format.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
jel ima ovo da se kupi kod nas i koliko kosta?
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma

Zodijak
Pol
Poruke 26315
pa otprilike isto toliko je i u italiji (ako je verovati mojoj cimerki koja se raspitivala), pitala sam za cenu cisto poredjenja radi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma

Zodijak
Pol
Poruke 26315
ja bih da postavim jedno glupo pitanje u vezi iPod-a..

da li se gore pomenuto sokocalo moze koristiti kao klasican usb, tj. mogu li ja njime prenositi fajlove tipa .ai .dwg itd?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ne za gomilom vec za pravdom.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11066
Zastava
paprena cena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat
da li se gore pomenuto sokocalo moze koristiti kao klasican usb, tj. mogu li ja njime prenositi fajlove tipa .ai .dwg itd?
Ne bum znal, al kad sam ti savetoval da kupis dobar mob, ti nisi htela Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma

Zodijak
Pol
Poruke 26315
kakave veze to ima sa ovim? Smile

necu da kupim nokiu i necu dobar mob, ocu ipod Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma

Zodijak
Pol
Poruke 26315
odgovor na moje pitanje je: da

(ako nekog bude zanimalo)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.