Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 89 90 92 93 ... 221
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone  (Pročitano 216980 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Apple Stuffs 10,000 Apps into the iPhone App Store

he website 148apps.com has reported that 10,000 applications have now been released to the general iPhone and iPod Touch-loving public within the App Store.

In a cool touch, the site has also created this tribute page that shows a micro-icon for every application available in the store. On this page you’ll also find some interesting statistics concerning new submissions by month, app count by price, and app count by category. It was no surprise to me when I took a closer look at this page that the Games category was far and away the most popular, with 2,319 apps. The Entertainment and Utilities categories are next in line, with 1,109 and 1,009 apps available respectively.

Some other interesting tidbits to note… Roughly 24% of apps are free, 35% cost $.99, and the average cost of apps within the store is $3.12. What a cash-cow for Apple… and the developers. But mostly Apple Smiley

Well done to Apple and all of the very talented developers out there that have been working very hard on some fantastic (OK, and some are not very fantastic) apps for the iPhone and iPod Touch. I wonder how long it will take to hit 20,000 apps? 100,000 apps? Should be interesting to see where we sit at the same time next year.

Note: 148apps.com is so named because you can add up to 148 apps to your iPhone or iPod Touch. (uh, dobro je, ja ih imam tek 114  Smile ) That’d be a lot of screens to swipe through, no?

izvor
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
iPhone 2.2 OS Easter Eggs!

We know. Easter is still a few months away. But, seeing as how Apple has dropped a few little surprise features into their iPhone 2.2 OS, it’s iPhone Easter Egg time!

By now, most iPhone and iPhone 3G users have no doubt already updated their precious handset to the latest iPhone 2.2 OS, looking forward to Google Maps with Street View and walking/transit directions, a refreshed Safari UI, Japanese emoji icons, auto-correction toggle, and direct podcast downloading from iTunes. But, there are a few more surprises hiding within the iPhone 2.2 OS.

YouTube video indicator
Embedded YouTube videos have been viewable on the iPhone and iPhone 3G for a while now. The iPhone has been displaying embedded YouTube videos as a clickable graphic that would launch the iPhone YouTube player. But, only YouTube videos transcoded to iPhone-friendly formats would be playable. Unfortunately, you had to actually click on the YouTube “play graphic” to find out if the video was available for viewing on the iPhone.

The iPhone 2.2 OS changes this with an updated YouTube video graphic that lets you know if the embedded YouTube video in question has been converted (transcoded) for playback on the iPhone. Never again will you click on an embedded YouTube video only to find that the video is not available in iPhone format.

Podcast slide-delete

In addition to being able to directly download podcasts to your iPhone, iPhone 2.2 OS allows you to quickly delete unwanted podcasts with a simple swipe-and-tap. Swipe on a podcast title and a “Delete” button appears. Tapping the “Delete” button will, obviously, delete the podcast and send you on your merry way.

iPhone OS problems

Apple has been good about sneaking in some cool, undocumented features into the iPhone 2.2 OS. Unfortunately, Apple snuck in a few problematic Easter Eggs into the new iPhone firmware. There’s a whole post dedicated to iPhone OS problems here. If you’ve been having problems with WiFi connectivity, iPhone application disappearance, or iTunes syncing, check out the post.

izvor
« Poslednja izmena: 30. Nov 2008, 10:10:42 od thefukara »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Video izlaz na iPhoneu

Appleov iPhone već posjeduje u verziji softvera 2.2 nedokumentiranu mogućnost TV izlaza, piše ArsTehnica.

U posljednjem iPhone SDK paketu za razvoj aplikacija otkrivena je nedokumentirana klasa MPTVOutWindow, koja omogućuje prikaz videa i aplikacija na TV ekranu putem dock konektora.

No za sada postoji niz ograničenja koja limitiraju iskoristivost ove mogućnosti, osim za ugodnije gledanje filmova u komadu. Kao prvo, s prebacivanjem pogleda na TV gubi se mogućnost upravljanja iPhoneovim ekranom osjetljivim na dodir te kao jedina opcija navigacije takvim aplikacijama ostaje senzor za pokrete.

Kao drugo ograničenje je činjenica da aplikacije, ukoliko žele pravilno biti prikazane na ekranu televizora, moraju biti u landscape formatu. Navodno je podržano i automatsko pauziranje video reprodukcije kod primanja poziva, no za više detalja o ovoj opciji valja sačekati službene informacije.

Izvor: bug
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Google koristi nedokumentirane API-je

Google je nedavno izdao besplatnu aplikaciju za iPhone Google Mobile koja prepoznaje glasovne komande i po njima vrši pretraživanje. Ono što je zanimljivo je način na koji se aplikacija aktivira. Dovoljno je prinijeti iPhone licu i izgovoriti ključnu riječ, a Google Mobile se aktivira i počinje pretraga. Na osnovu ovoga su krenule spekulacije da Google koristi ugrađeni blizinski senzor u iPhoneu koji detektirati približavanje korisniku. Ipak, ne postoji dokumentirani način da se preko ugrađenog iPhone SDK API-ja pristupi funkcijama tog senzora. Iz svega toga proizlazi logičan zaključak da Google ovim funkcijama pristupa preko nedokumentiranog programskog sučelja.

Googleov je glasnogovornik to jučer i potvrdio Cnetu, ali je odbacio spekulacije da koriste privatna rješenja. Umjesto stoga, kažu da su se nadali da Apple neće odbiti aplikaciju zato što koristi nedokumentirane API-je ta da neće kasnije promijeniti API koji pristupa senzoru.

Problem s nedokumentiranim API-jima je što je za njihovo otkrivanje i korištenje potrebno posegnuti za reverznim inženjeringom - kopanjem po tuđem kodu i otkrivanjem kako ovaj radi što je, inače, izrijekom zabranjeno kako kod Appleovog iPhone SDK, tako i u drugim programima. Primjerice, Googleov Chrome također koristi nedokumentirane API-je u raznim verzijama Windowsa da bi se uspješno nosio s raznim malwareom, od čega krajnji korisnici svakako profitiraju, ali bi Microsoft mogao podići tužbu, kao i Apple.

Izvor: bug
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live free or die like a rabbit!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 13279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 6681-7710
zasto samo 148  Smile ja imam 209,devet stranica plus folderi  Smile
« Poslednja izmena: 30. Nov 2008, 13:15:52 od thelock »
IP sačuvana
social share
They shouldn't have put me in the water,if they didn't want me to make waves!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
davaj shotove da vidim ima li šta zanimljivo  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko gubi,ima pravo da se ljuti...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3217
Zastava Trieste
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Apple Iphone 4s
moze li ukratko objasnjenje sta je to Multitouch screen na i-phone i zasto ga to odvaja od konkurencije(od htc-a,i samsunga) u svakodnevnoj upotrebi?
IP sačuvana
social share

dno dna-ŠIPNIJA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Apple iPhone
Jako bitna stvar  Smile

Citat
Multi-touch Systems

To allow people to use touch commands that require multiple fingers, the iPhone uses a new arrangement of existing technology.
« Poslednja izmena: 30. Nov 2008, 15:12:27 od Mikele »
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko gubi,ima pravo da se ljuti...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3217
Zastava Trieste
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Apple Iphone 4s
pa jer to zaista nesto revolucionarno ili ne toliko bitna stvar na koju se prze samo iphone fanatici?  Smile
« Poslednja izmena: 30. Nov 2008, 15:20:11 od bobahajduk »
IP sačuvana
social share

dno dna-ŠIPNIJA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Apple iPhone
To vec ne mogu da ti kazem jer nemam iPhone. A i nesto ne verujem da ces dobiti iskren odgovor.
Ja sam to isprobao samo kod zumiranja slike - tada se vidi sta je u stvari multitouch screen. Za druge primere ne znam.
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 89 90 92 93 ... 221
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 11 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.