Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 184 185 187 188 ... 221
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone  (Pročitano 206846 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
Apple intros the iPhone 3G S in 16GB and 32GB versions

Apple has just announced its brand-new, third-gen iPhone, which is officially called iPhone 3G S (and will probably be referred to as iPhone 3GS – without the space between 3G and S).

Most of the credible rumors about the new iPhone, appeared over the last few months, are now proved to be correct.

First of all, the iPhone 3G S will have two versions: 16GB and 32 GB, available in the US starting June 19.

The price of iPhone 3G S 16GB is of $199, while the iPhone 3G S 32GB will be available for $299 – both prices requiring a new 2-yr contract agreement with AT&T.

Other 80 countries around the world will get the iPhone 3G S “in the coming weeks”.

Apart from a larger storage capacity, iPhone 3G S also brings:

* iPhone 3.0 OS (including more than 100 new features, like MMS, Cut, Copy and Paste, landscape keyboard, Spotlight Search and so on)
    * Built-in digital compass for instant navigation
    * 3 Megapixel camera with autofocus, a “tap to focus” feature, and VGA video recording (no Flash though)
    * Voice control
    * HSDPA 7.2Mbps
    * Enhanced speed and performance, “up to twice as fast as iPhone 3G”
    * Improved battery life

No major changes when it comes to design, so the iPhone 3G S looks pretty much like the now-old iPhone 3G (you could actually say it’s the same device).

And speaking of the iPhone 3G, starting today, the 8GB model is available for only $99.

Other interesting info:

* iPhone OS 3.0 will go live on June 17, “as a free software update via iTunes 8.2 or later for all iPhone customers”. To upgrade an iPod touch, you’ll have to pay $9.95
    * MMS will be supported by AT&T only in “late summer”, so US customers who buy the iPhone 3G S won’t be able to use the feature from the beginning.

izvor

« Poslednja izmena: 08. Jun 2009, 22:47:19 od thefukara »
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple iPhone 7 Plus
srpska tastatura u os 3.0

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 528.1
mob
Apple iPhone
Hoce browser moci da pusta flash?
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)
mob
Apple iPhone 6
IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 241
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia N95 8GB
Najgore je sto 9 Jula krece prodaja u Evropi,i Crna Gora se nalazi na toj listi zemalja,dok nas naravno nema. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 398
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8;M
mob
HTC HD2
e razočarao sam se,mislio sam da će biti onakav kakve je neko postavio slike par stranica ranije,a ovako,još jedan ishit
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Smrt je tek pocetak

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 118
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung Galaxy Nexus
e razočarao sam se,mislio sam da će biti onakav kakve je neko postavio slike par stranica ranije,a ovako,još jedan ishit
I ja isto,onaj poslednji sto je bio okacen ima brutalan izgled
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Intel Core 2 Quad Inside

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5400
Zastava Belgrade City
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple iPhone 7 Plus
I ja isto,onaj poslednji sto je bio okacen ima brutalan izgled
Realno onako tanak telefon sa ovakvim hardverom je nemoguce napraviti (trenutno)
Slazem se da koncept super izgleda ali je jednostavno nerealan.

Najgore je sto 9 Jula krece prodaja u Evropi,i Crna Gora se nalazi na toj listi zemalja,dok nas naravno nema. Smiley
ma ima i Makedonija.

reklama

« Poslednja izmena: 09. Jun 2009, 09:11:44 od zare88 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
MacOS X
Browser
Mozilla AppleWebKit 530.1
mob
Apple iPhone
Novi iPhone zove se iPhone 3GS - i donosi nam…

Što reći o novom iPhoneu? Ajmo redom, nova generacija iPhonea zove se iPhone 3GS , S stoji za Speed sugerirajući da je puno brži od prethodne generacije. Tijekom prezentacije se spomenulo da je novi procesor dva puta brži (800 Mhz ?) , ali i da se radi o duloj količini radne memorije (256 MB ? ). Novi iPhone također uključuje i hardversku 3D akceleraciju ( što sugerira na zaseban GPU). Kamera je također “pojačana” na 3 MPix koja sa sobom donosi i autofokus odnosno video snimanje u VGA rezoluciji i 30FPS, zajedno sa automatskim white balanceom i auto ekspozicijom. Kapacitet je pojačan na 32 GB kao što se predpostavljalo, vjerojatno da se napravi mjesta za sav taj video materijal koji ćete snimiti sa novim iPhoneom. Ispostavilo se da je digitalni kompas jedna od glasina koja se obistinila, kao i podrška za Nike +. Što se tiče ekrana i dalje se radi o istom 3,5″ multitouch ekranu (ništa od OLEDa) ali koji ovaj put ima “oleophobic” (?) premaz odnosno na njemu se nebi trebale vidjeti mrlje od masnih prstiju kao na “starom” 3G iPhoneu.

Voice Control je jedna od opcija za koju se nije znalo, a radi se o glasovnom upravljanju, nečemu što poprilično dugo postoji na tržištu. Iskreno zanima me na koji način je Apple odradio taj “feature” i da li je dodao “ono nešto” . Tu su i neke novosti koje znamo od prije kao što su podrška za MMS, video editing direktno sa iPhonea, Voice Notes te Find My iPhone opcija koje dolaze kao posljedica iPhone OS 3.0 koji će biti dostupan za download 17 lipnja. Ako vas zanima više o iPhone OS 3.0 bacite pogled na jedan od ranijih članaka u kojim smo govorili o njemu.

Find my iPhone opcija se čini iznimno zanimljiva , radi se o mogućnosti da dozvolite ( pod uvijetom da imate Mobile Me) da vaš iPhone šalje svoju točnu GPS lokaciju na Mobile Me. Osim toga postoji mogućnost da vizualnim tonovima (čak i ako je u silent modu) upozori na svoju lokaciju istovremeno na ekranu ispisujući poruku kojom pozivate sretnog nalaznika da vam vrati izgubljeni iPhone ( uz naknadn naravno Wink). U slučaju da se to ne desi imate mogućnost da pobrišete apsolutno sav sadržaj sa izgubljenog iPhonea sa udaljene lokacije.

Ovo se slaže i sa još jednom od mogućnosti predstavljene sa iPhone 3GS-om, hardverskom enkripcijom koja je ugrađena u novi iTunes. Baterija je također jedno od pojačanja, deklarirano vrijeme je vrlo slično starom osim kada se tiče korištenja Wi-Fi veze i surfanja koje je sa 6 sati na iPhone 3Gu pojačano na 9 sati na iPhone 3GS-u, odnosno sa 24 sata audio reporodukcije pojačano na 30 sati, tj sa 7 na 10 sati video reprodukcije.
Kako S u iPhone 3GS stoji za Speed (dvostruko) brži procesor i (duplo?) više rama je rezuliralo sa navodno poprilično bržim performansama u korištenju, tvrde oni koji su ga već imali priliku isprobati ( ekipa sa Gizmoda i Engadgeta). Tako je Mobile Safari pri testnom korištenju za otvaranje i renderiranje stranice ( Gizmodo.com ) na 3G mreži trebalo 38 sekundi dok je za isti posao iPhone 3Gu trebalo 59, a Palm Pre-u 57 sekundi u istim uvijetima. Naravno u sva tri slučaja radi se o WebKit browseru.
Novi iPhone 3GS biti će dostupan u SAD-u, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Švicarskoj 19 lipnja, a sve ostale od 88 zemalja desetak dana poslje odnosno početkom sedmog mjeseca. Cijene će ostati iste kao i “stara” generacija odnosno 199$ za 16GB verziju i 299$ za 32 Gb verziju ( u SAD-u) dok će se paralelno sa iPhone 3GSom prodavati i “stari” iPhone 3G po smanjenoj cijeni od 99$.

Što bi se reklo prevedeno na hrvatski, iPhone 3GS će u Hrvatsku doći početkom sedmog mjeseca i koštati će identično kao i iPhone 3G kada je predstavljen (naravno pretpostavljamo uz potpisivanje ugovora) a paralelno sa njim će se prodavati i 3G iPhone po znatno manjoj cijeni ( 8GB za 998 Kn?? ).
Sve ostale funkcije kao što su turn-by-turn navigacija koju je predstavio Tom Tom, Peer to Peer networking za igre i djeljenje dokumenata i sve ostale “điđe” dolaze sa novim iPhone OSom 3.0 odnosno kao posljedica novog iPhone SDK. Ono što je najavljeno a ja se nadam da će rezultirati daleko liberalnijim pristupom odobravanja aplikacija u AppStore je i “Parental Control” u novom firmwareu.
I šta reći nakon svega ovog? Znam da je popriličan broj ljudi razočaran jer su očekivali “trista čuda”, ponovljenu revoluciju i iPhone Pro a dobili vizualno identičan staroj generaciji iPhone 3GS sa pojačanim hardverskim karakteristikama. Ako kažemo da nam se novi iPhone 3GS sviđa i da nismo previše razočarani jer nismo očekivali još jednu revoluciju neki će reći da smo dokazali da smo samo Apple fanboievi i na nečijoj platnoj listi, a opet ako kažemo da smo beskrajno razočarani jer nije došao novi revolucionarni iPhone koji puca laserom iz antene i kuha kavu opet će se naći netko tko će reći da smo previše kritični. Zato ćemo ostaviti na vama da sami zaključite da li vam se novi iPhone 3GS sviđa ili ne i da li ćete napraviti “upgrade” ili ne. A mi ćemmo pričekati 19.06 da iPhone krene u prodaju te se probati uvjeriti sami. Znate kome ćemo prenjeti prve dojmove Smiley

Izvor
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Apple iPhone 5
Za koliko ce pasti cena 3G telefona na nasem trzistu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 184 185 187 188 ... 221
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.