Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone  (Pročitano 73631 puta)
Zvezda u usponu

Riba ribi grize ribicu - 21. vek!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1553
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N97 black
Do sada su me aplikacije sprecavale da  razmishljam o kupovini iPhone-a, ali sad... Mozda i bude neshto od ovoga...
Znaci mojoj nokiji je 3 mjeseca ovaj dolazi za recimo 2, dok padne cijena josh mjesec dana, pa dok nadjem budalu koja uje spremna da uzme moj za 400... otprilike pola godine... Ja na toliko i menjam fon Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Vracam pare kad budem imao a nebudu mi trebale!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 528
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Bosch ves masina
Pa,za takve se i pravi iphone!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Riba ribi grize ribicu - 21. vek!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1553
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N97 black
Mislish za takve kao shto sam ja?
Napisao si 2 posta za redom..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC HD2
Apple ima mnogo fanova pa izgleda da iPhone nece imati manjak aplikacija.
Iskreno, i heroin ima mnogo "fanova" pa ipak razumnoj i pametnoj osobi ne nedostaje uopšte.
Do sada su me aplikacije sprecavale da  razmishljam o kupovini iPhone-a, ali sad... Mozda i bude neshto od ovoga...
Uffff... ti si jedan od onih koji baš haje i mari za aplikacije pa se sada fore radi pozivaš na iste. Smile Daj molim te, mani tu demagogiju, kada si ti ikada na ovom forumu komentarisao ili raspravljao o nekoj aplikaciji? Koliko je samo aplikacija ovde predstavljeno koje rade recimo na tom tvom N93 pa ... jesi li našao za shodno da nešto i prokomentarišeš, predstaviš, pohvališ od istih?

P.S. bilo bi baš sramota da ovaj iPod sa mogućnošću telefoniranja ne dobije bar "nazovi" po koju aplikaciju.
Kada iPhone bude dostigao cifru od 3500 programa i još toliko igrica vrednih spomena, neka se javi Symbian zajednici. Do tada bolje da se pokrije i ćuti.

Nego, da stavim ja tačku na komentare u ovoj temi s' moje strane, jer je smor da se bavim ovom konzervom koja čak i nema osnovne funkcije mobilnog telefona. Ovo vredi samo fanaticima koji vole "Apple" ili ti "MacOS", a ne onima koji traže koristan i funkcionalan "smart phone"!
Živi bili!
« Poslednja izmena: 24. Sep 2007, 19:54:03 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
MacOS
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 4
Znao sam da ce ovo tesko pasti nokija zaljubljenicima. Smile
Ako se bude dobro prodavao na evropsko trziste iPhone mozda ce Nokia da pomeri guzu i pocne kao za americko trziste da izbaci telefone sa ispravljenim nedostacima kao sto je to bilo slucaj sa N95, pa zato mozete da zahvalite apple-u da je najzad malo naterao ove dinozaure da saslusaju svoje korisnike i da ne izbace jedno te isto sa raznim sminkama.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2007, 08:24:24 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
HTC One X
To nisu aplikacije, nego Widgeti Smiley, pravljeni na istom principu kao sto se prave i za Mac OS Wink. Daleko od toga da iPhone podrzava aplikacije  Smile
"This is the full list of native iPhone apps."
Ja ne vidim nigde da su to Widgeti jer Widgeti na engleskom se ne pise "native iPhone apps."
Cak i ako apple jos nije izdao zvanicni SDK za razvoj aplikacija, njihovi zaljubljenici ili hackeri su poceli da izdaju applikacije.

Znam i ja sta pise Smiley, nego kako moze bilo ko da izdaje aplikacije ako ne postoji SDK, autori tih programa sigurno nemju source iPhoneovog OS-a pa su sami pravili kompajler za iPhone. Ovo su Widgeti, koji se za svaku platformu prave na isti nacin, samo su im nasminkali naziv da zavlace ljude i daju sebi argumente kako bi branili iPhone od kritika smartphone zajednice Smiley.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
MacOS
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 4
Svako ima pravo na svoje misljenje i verovanje.
Ako idemo tom logikom onda treba da se cudimo i kako su izbacili resenje za dekodiranje iPhona kada apple to nije obelodanio?
I na kraju krajeva mozes da ih nazivas kako god hoces (ako ti je tako lakse Smile ), bitno je da rade ono za sta su namenjeni, i da se pojavljuju sto vise.
A nisi ni u pravu da se Widgeti prave za svaku platformu na isti nacin jer onda bi imao za sve platfrome sve widgete, a toga nema, ili probaj pa skini neki od ovih za koje tvrdis da su widgeti pa ih instaliraj na tvoj telefon, i javi kako rade.
Evo ovde jedan spisak widgeta (ne aplikacija) za iPhone:
http://www.iphonewidgetlist.com/
« Poslednja izmena: 25. Sep 2007, 09:46:32 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
HTC One X
Da preformulisem svoju misao Smiley - Widgeti se prave za svaku platformu koja ih podrzava na isti nacin, a taj isti nacin ne znaci da ce isti Widget raditi na svim platformama. Znaci Widgeti xse prave na standardni nacin, ali za svaku platformu specificno. Opera podrzava Widgete, Mac OS podrzava Widgete, pa nece Operini Widgeti raditi na Macu i obrnuto. Pretpostavljam da iPhoneov Mac deli neke karakteristike za baratanje Widgeta sa Mac OSom, pa oni koji se razumeju u Mac OS Widgete mogu da pisu iste i za iPhone. A Widget ne mozes da nazoves aplikacijom jer ne moze samostalno da se izvrsava, i ne moze da se kompajlira; a za pravljenje samostalnih aplikacija ionako ne postoji SDK, pa zato smatram da je onaj naziv "native iPhone apps" samo sminka, kako sam objasnio u prethodnom postu. Smile

Inace, da ne pominjemo ovde zasto je izasao softver za dekodiranje (sto uzgred nema nikakve veze sa Widgetima, aplikacijama i iPhoneovim OS-om), i zasto covek koji ga je javno pustio nije proganjan, iako je postao celebrity u americi Smiley, to je sve lepo objasnio Eldar Murtazin, pa koga zanima neka procita  Smile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Galaxy SII
Svako ima pravo na svoje misljenje i verovanje.
cim sam ovo procitao odmah sam bacio pogled ispod avatara da vidim OS freak-a koji konstantno brani iphone, naziva nokijevce sektasima. Kada sam video da pise OS: MacOS, bilo mi je sve jasno. dzaba se trudis, x3me ima ljudi koji jednostavno ne zele da cuju istinu. prvo nije znao sta su widgeti (a hvala bogu postoje poodavno), pa onda kad vec postoje nisu isti za sve, pa pa pa, samo ne bi li nekako opravdao apple.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Apple iPhone 4
@ThePhilosopher
Evo me na XP-u Smile ako je ovako bolje.
Po cemu si zakljucio da ja ne znam sta su to widgeti?
Oni postoje podavno na windowsu a na mac-u jos ranije.
Da rezumiramo: ovi na internetu lazu ljude sa aplikacijama, ja nemam pojma sta su to widgeti, svako ko je koristio MacOS nema sta da trazi ovde jer relevantna misljenja su samo od onih koji u zivotu nisu videli MacOS, i svaka vest koja se pojavi u vezi sa iPhone-om mora se ispljuvati i dokazati da ne valja. Dobro, idemo dalje:
Sto se tice aplikacija za iPhone, apple je potvrdio da na iPhonu je instaliran operativni sistem "Mac OS X"  sa koga su izbacili kako kazu nepotrebne stvari i dodali "Core Animation" koji je zasluzan za lep intrefejs na iPhonu, ali nisu rekli tacno koje izmene su napravili. Pa zato meni uopste nije cudno da su neki vec napravili aplikacije za ovaj telefon.
Apple nije izdao zvanicno SDK jer izgleda da hoce da zarade na tim aplikacijama i da idu sve preko njih a ne nezavisno, ili ako hocete da idemo tom logikom onog Kurte sto ga spominjete, ako je Apple krisom obelodanio kako da odkljucaju iPhone isto tako mozda su uradili i sa SDK-om...
Procitajte na wikipediji o iPhonu ima sve sta vas zanima, evo samo jedan citat:
"The iPhone cannot officially install full programs from anyone but Apple, although Steve Jobs has hinted that future third-party applications are in development. Enthusiasts have demonstrated the possibility of unauthorized native code with a simple "Hello, World" program, as well as a fully functional terminal emulator."
Moje je misljenje da ti entuzijasti u medjuvremenu nisu sedeli skrstenih ruku i ostali samo sa "Hello, World" programom i emulatorom terminala.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2007, 18:52:31 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.