Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone  (Pročitano 72467 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Linux
Browser
Mozilla (2007)
mob
Apple iPhone
iPhone će se možda proizvoditi u Češkoj
Sreda, 11. jul 2007. 16:20

Novi hit američkog tržišta, mobilni telefon/kompjuter/plejer "ajFoun" (iPhone) firme "Epl" (Apple) mogao bi da se proizvodi u Češkoj, objavio je češki list "Mlada fronta dnes" (MfD) i precizirao da bi se, "prema dobro obaveštenim izvorima", on montirao u češkoj filijali tajvanske kompanije "Fokskon" (Foxconn).
Najveći proizvodjač elektronike u Češkoj već za "Epl" montira kompjutere u mestu Pardubice, a gradi još jednu fabriku u Kutnoj Hori.

"Fokskon" nije potrvrdio informaciju, ali je nije ni demantovao.

"Radićemo za 'Epl', ali nisam siguran da će to biti baš 'ajFoun'", rekao je novinama šef češkog "Fokskona" Džim Čang (Jim Ćang).

"Epl" se ne izjašnjava o mogućem mestu proizvodnje, a portparol firme Alan Heli je rekao da "ne komentariše spekulacije".

"AjFoun" kombinuje funkcije mobilnog telefona i muzičkog plejera, ali funkcioniše i kao jednostavan noutbuk (notebook) kompjuter, uz čiju pomoć može da se surfuje po Internetu, šalju i-mejl poruke, ili da se pregledaju fotografije.

"Skidanje" muzike u "ajFoun", medjutim, ne može se obavljati direktno, već je za to neophodno koristiti računar.

Novi mobilni telefon "ajFoun" će na jesen početi da se prodaje na tržištu Velike Britanije, Francuske i Nemačke, dok će kupci u ostalim zemljama do tog trenutno najtraženijeg telefona u svetu moći da dodju tek iduće godine, podseća MfD.

U SAD je prodaja "ajFouna" počela u petak 29. juna popodne i samo tokom tog vikenda prodato je 525.000 komada, objavili su analitičari američke istraživačke firme "Global ekvitiz riserč" (Equities Researć).

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

悪い

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7274
OS
MacOS X
Browser
Safari 419.3
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
 Smile Sta je ovaj neki madjionicar??  Smile Smile
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
milane pa jel ti imas taj mobilni Apple iPhone ili tek nameravas da ga kupis   Smile ako saznas cenu javi nam....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Naravno da imam, kad znam sta pricam... Cena je 500$ za 4GB i 600$ za 8GB.
Idem sad da se smekerisem po selima  Smile

( Smile)
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

悪い

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7274
OS
MacOS X
Browser
Safari 419.3
nego da se vratimo mi na iFon.
likovi su ga rasturili i nasli unutra samsung progesor na 700 i nesto MHz...
za slobodan ram nisam siguran ...

~R
« Poslednja izmena: 12. Jul 2007, 14:19:48 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
HTC HD2
nego da se vratimo mi na iFon.
likovi su ga rasturili i nasli unutra samsung progesor na 700 i nesto MHz...
za slobodan ram nisam siguran ...

~R
Jel ima ovo multitasking ili ne?!?
Ako nema, čemu toliko i služi taj procesor od toliko MHz i RAM?!?

Nego, svi se pale na kojekakve "You Tube" klipove na kojima su navodno prikazane mogućnosti ovog aparata dok njegove primarne osobine niko ne ističe - kvalitet zvuka?!? Ovo je ništa drugo do iPod kome je dodat bolji ekran i mogućnost telefoniranja ... samim tim, čudno je da nikoga to sada ne interesuje iako je ranije bilo kukanja kako bi to bilo vrh spojiti u jedno. Smile Smile Smile
Pa eto, spojen je iPod u mobilni telefon i sada kada se to desilo niko ne potencira i spominje?!?  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 4
Multi-Touch je ono sto je revolucionarno kod ovog telefona i to je super stvar, siguran sam da ce Nokia i osatali proizvodjaci kopirati to za jedno godinu dana, to se dogadja vec godinama sa svim apple proizvodima i inovativnost moze da se smatra kao znak prepoznavanja za apple.
Ja ga necu kupiti zbog njegovih nedostataka ali sigurno da cemo videti jos izdanja ovog telefona u blisku buducnost. Apple je dobro procenio sta se trazi i zato im prodaja ide nenormalno dobro, iznad ocekivanja. Te smartphon opcije koje nedostaju iPhone-u u apple-u su dobro procenili da trziste to nece ni osetiti, tj 95% trzista. Ja licno koliko ljudi znam da imaju symbian, nijedan od njih ne koristi prednosti koje omogucava symbian, jedino ako su instalirali neki wallpaper ili mp3, tako da nije ni cudno sto se iPhone tako dobro prodaje.
Ima ono sto vecina trazi, dobar i kvalitean izgled, kvalitetan zvuk, fancy i jednostavan menu, dobar ekran, tako da nedostatke vecina nece ni osetit.

PC. Ciglo, stvarno ti zavidim, na postove na koje ne znas da odgovaras jednostavno ih brises. Ali stvarno zasto ne obrises i tvoj offtopic koji sam ti pokazao?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
HTC HD2
PC. Ciglo, stvarno ti zavidim, na postove na koje ne znas da odgovaras jednostavno ih brises. Ali stvarno zasto ne obrises i tvoj offtopic koji sam ti pokazao?
Zato što u tom postu direktno objašnjavam svoje vidjenje stvari nekome ko je rekao da je MAC OS najsavrseniji OS na planeti ....

Što se tiče prodaje .... pa ... amerika je velika zemlja koja ima više od pola milijarde stanovnika ... tako da pola miliona ili milion prodatih primeraka telefona za to tržište tj., tu državu je isto kao 10000 - 20000 primeraka u Srbiji recimo .... što je smešna cifra koju Srbija nikada ne bi ni spominjala!

Samim tim, ne palite se na tu jeftinu američku propagandu o najboljem, najtraženijem i najprodavanijem na svetu, jer prvo, "svet" nije ta amerika, drugo, treba prodati par stotina miliona takvih aparata kako bi se busali u grudi da je najtraženiji i najprodavaniji u americi i treće, treba da krenu prodaju van svoje države i svog operatera kako bi uopšte i raspravljali o ovom nazovi telefonu.

Pored ovoga: matrix777, još iz teme o Motoroli Mpx220 jurcaš moje postove i provociraš direktno, mislim da je dovoljno, zar ne?!?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
MacOS
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 4
Citat
Što se tiče prodaje .... pa ... amerika je velika zemlja koja ima više od pola milijarde stanovnika ... tako da pola miliona ili milion prodatih primeraka telefona za to tržište tj., tu državu je isto kao 10000 - 20000 primeraka u Srbiji recimo .... što je smešna cifra koju Srbija nikada ne bi ni spominjala!
Za nekog ko je tek usao na jednom trzistu gde je konkurencija velika i prodao tako veliki broj primeraka za tako kratko vreme nije mala stvar i smatra se kao dobar rezultat.
Treba imati u obzir da to nije nimalo jeftin telefon koji se prodaje lako. Sto se poredjenja tice da li se Nokia N95 prodala za prvu nedelju ili dve u 10000 primeraka kod nas, cifra za koju ti tvrdis da je smesna?  Taj telefon je u tom cenovnom rangu.

Zato što u tom postu direktno objašnjavam svoje vidjenje stvari nekome ko je rekao da je MAC OS najsavrseniji OS na planeti ....
Pa i ja sam to isto uradio samo sam objasnjavao svoje vidjenje stvari nekome ko je rekao nesto sto se meni ucinilo da nije istina ali nema veze, da ne kazes da te jurcam, radi sta hoces. Nisam ja jedini na ovom forumu.
« Poslednja izmena: 13. Jul 2007, 01:13:26 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.