Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Apple iPhone  (Pročitano 73294 puta)
Ucesnik diskusija

Punk's not dead!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia N90
Treba jos dodati na ovo i to da se moze samo uz ugovor na dve godine kupiti i koristiti jedino u toj mrezi ili pozivati ove silne hakere da ga otkljucaju i za neku drugu mrezu, ali onda ne vidim svrhu ugovora na dve godine ako bi koristili isti u drugoj mrezi?
Da ne govorimo o tome da nema 3G ili A2DP a hvali se muzikom, ili podrsku za fles fajlove da ne kazemo i to da nema video snimke, pa ostale drangulije.

Zasto ljudi uporedjujete ovu zastarelu tehnologiju od iPhona sa nokijom N95 koja je za ovo tehnologija kosmosa?!? Ovaj iPhone ne moze da se uporedi ni sa nokijom N70 ili jos gore modelom N73 a ovamo se neki usudjuju da uporedjuju babe i zabe pa uzimaju u razmatranje i N95.
N95 je telefon koji ima bar 10 godina napredniju tehnologiju od iPhone i to je cinjenica i nema potrebe njega ni uzimati u obzir ovde. Recimo da ovaj iPhone ima kameru od 5 mega pa da se zbog toga uporedjuju ...
Ne mogu to ostali, jer iPhone ima "multi touch screen" koji ostali nemaju, i touch screen na iPhone je odradjen za razliku od ostalih da moze da se koristi BEZ olovke (stilo).
Ti imas i Windows i Symbian telefon i na kraju branis nesto sto i nisi drzao u rukama sa totalno neupotrebljivim OS-om jer nema multitasking sto je odlika OS-a a da ne kazemo i JAVA telefona poput recimo 3G prvenca NEC kompanije e313 koji ima multitasking iako nema OS?!?
Sta je to "multi touch screen", jel to znaci da korisnik ujedno moze i nogom i rukom da pritiska po ekranu?
Nego, izgleda da sem te Motorole mpx220+N70 nista nisi koristio dalje? Moze cak i na UIQ modelima poput SE P800 ili Motorola A920 da se prstima pokrece meni da ne govorimo i PDA ili PPC masinama i to u najveco meri ne zavisi od ovih telefona ili cak samog OS-a vec od softverske podrske i toga kako je isti pisan. Jer recimo na PDA uredjajima kada se koristi primer program iGO za navigaciju on ima tako dobro napisane i rasporedjene velike tastere na ekranu da nema potrebe za olovkom.
Nije ni bitno, bitno je da je ovaj iPhone skup, ne moze se kupiti van mreze sto je svojevrstan vid marketinga koji nekome treba da ukaze na ekskluzivnost(a pametni ce znati da je navlakusa za budale), i na kraju sem softvera koji je pisan sa velikim dugmicima za kliktanje prstima po ekranu i par sljokica koje nazivaju "tako lep meni sa svim tim efektima" - iza zavese, prazno.-

Nigde nisam napisao veci tekst nego sad! Smile

Izvinjavam se ljudi, ja pisao tekst a vi vec napisali dva komentara, pa da dodam:
Pa pogledaj malo na youtube kako otvara slike, i kako ih rotira, i nacin na koji mozes da zumiras pa se onda javi da nam kazes koji telefon moze to.
Na youtube svaki telefon leti i izgleda impresivno prilikom pregleda dok uzivo nema veze sa time sto znaci da su ti klipovi montaza. I da je tacno, ko pita za slike, KADA telefon ima jedva 2 mega kameru bez blica i nema cak ni brze internet veze za download slika ili muzike.
Drago mi je da su svi ti ljudi koji su videli i kupili iPhone budale a mi koji nismo ga ni pipnuli mnogo smo pametni.
Tebi je drago ili verujes da je taj telefon dobar samo ZATO STO GA kupuju amerikanci? Odmah se valjda namece da su oni najpametniji na svetu i ako oni kupuju ovaj telefon moramo i mi da ne bi ispali gluplji, jeli? Jel rekoh ranije da ga prodaju za manje od 100 dolara samo da se otresu ugovora i to znam od samog rodjaka. Jel to dovoljno govori koliko ga vole, da kazem jos i to da od 300 miliona stanovnika jedva milon kupilo isti pa izracunaj sam koliko u procentima isti poseduju amerikanci.

Na kraju krajeva reklma cini cuda i na nama je da odredimo valja li proizvod ili potrcati i kupiti ga samo zao sto je popularan na reklami!
« Poslednja izmena: 16. Sep 2007, 14:21:18 od floramare »
IP sačuvana
social share
ljubitelj botanike
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Na youtube svaki telefon leti i izgleda impresivno prilikom pregleda dok uzivo nema veze sa time sto znaci da su ti klipovi montaza. I da je tacno, ko pita za slike, KADA telefon ima jedva 2 mega kameru bez blica i nema cak ni brze internet veze za download slika ili muzike.
iPhone poseduje wifi ako nisi znao  Smile
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Flower power! in the shower

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 649
Zastava Atlantida
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia E61i
Ovako, tačno je da će se u SAD kupovati na ugovor još duže vreme, ali mi evropljani smo toga pošteđeni. aime, iPhone će početi sa prodajom i u Evropi u prvom kvartalu sledeće godine, a dotle će mu pasti i cena na ugovor, pa ko voli nek izvoli. Ja bih se radije odločio za telefon + iPOD classic kombinaciju, ali ko voli 8gb nek izvoli.
IP sačuvana
social share
How do you do?

iMac, thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Punk's not dead!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia N90
iPhone poseduje wifi ako nisi znao  Smile
I sta s' tim? Na brze konekcije sam mislio one koje pruza mobilna mreza, a ne neka eksterna usputna. Koliko sam do sada procitao wi-fi i nije namenjen internet surfovanju vec najobicnijoj brzoj bezicnoj konekciji sa drugim uredjajima i razmeni slika i video klipova, nesto poput bluetooth-a ili infra red-a. Internet mu je uvek nekako sporedan jer je taj signal ogranicen u uskom podrucju, treba imati direktan prilaz anteni bez smetnji i prepreka i jos se placa provajderu kao i svaki internet nalog, i ako ga i ima negde besplatno to je u ponekom kaficu a trcati iz Surdulice u Beograd kako bi se konektovali na internet preko wi-fi je neisplativo.
I da koristi taj wi-fi u upotrebi telefona, nema ga samo iPhone vec mnogi drugi telefoni koji se mogu videti na mobilnom svetu i pojavili su se sa wi-fi mogucnoscu pre nego sto se i najavljivao iPhone, sto samo prica pricu da tehnologije buducnosti i nisu bas svojstvene samo iPhone-u, hehe.

IP sačuvana
social share
ljubitelj botanike
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
 Smile wifi nije namenjen internet surfovanju  Smile jok wifi je namenjen za gledanje  Smile O Boze...
Ja mislim da iPhone ima EDGE, a i da nema ima GPRS sto je sasvim dovoljno.Pricas gluposti, sta u Srbiji ima neka bolja konekcija, ima 3G koji se placa mesecno, dok su svi na GPRS-u.
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhone 4
Ja ne branim nista, imam i WM i Symbian ali ne bojim se neceg novog, pa ziva istina je da se jedino kod nas vodila zestoka rasprava kada su se uvele zeleznicke pruge jer su mnogi tvrdeli da nama to ne treba i nije dobro.
iPhone nije uopste los telefon kako se Nokia sektasi muce da predstave, problem je to sto on dolazi iz druge sekte i zato se stvorila tolika buka. Smile
Sto se amer brenda tice, pa i Windows je americki brend pa nisu ljudi jurili tako za telefone sa WM.
Da li ce i dalje biti amer brend kada se bude pojavio u EU i kod nas, jer po svemu sudeci prodavace se dosta dobro na sve strane?
Cena nije uopste velika recimo model od 4GB kosta 299$ i ne mora da se potpise ugovor od dve godine jer telefon se vec moze dekodirati besplatno da radi na sve mreze.
Nema MMS? Jaka stvar, pa niko ga ni ne koristi. Bez delivery report-a moze da se zivi ali meni recimo najvise smeta nemogucnost instaliranja aplikacija, mada koliko sam shvatio da je to moguce.
Citat: floramare link=topic=240764.msg3996442#msg3996442 date=1189943970i
Sta je to "multi touch screen", jel to znaci da korisnik ujedno moze i nogom i rukom da pritiska po ekranu?
Ja ti necu objasnjavati sta je multi touch screen, ako hoces prouci malo kako to funkcijonise i koje prednosti ima, ili javi se za godinu dana kada ces to ukapirati jer ce se koristiti masovnije, ali cu ti objasniti zasto se ovaj telefon poredjuje sa N95: samo zato sto i N95 i iPhone 95% ljudi kupuje ne zbog funkcija nego da bi se reklamirali. Apple je to dobro shvatio i na tih 95% cilja, koliko vidimo uspesno.
Hteli vi to ili ne iPhone ce se dobro prodavati i kod nas.
Stvar je veoma jednostavna:
Ja mogu da shvatim jedno obicnu stvar, za razliku od mene drugi ljudi traze nesto drugo od telefona, ne traze svi milion aplikacija i sta ti ja znam, ali na zalost vecina ovde to ne shvata pa zato ova rasprava dalje nema smisla.
I za koriscenje WIFI-a na mobilnom mogao bi da se raspitas malo...

PS. Malo sale: Moguce da ti je rodjak stipsa i ocrneo ti iPhone da ga ne bi slucajno gnjavio da ti donese jedan  Smiley))
« Poslednja izmena: 16. Sep 2007, 21:20:50 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Riba ribi grize ribicu - 21. vek!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1553
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N97 black
Ovaj momak zna shta prica Smile

Респект
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
HTC One X
Cena nije uopste velika recimo model od 4GB kosta 299$ i ne mora da se potpise ugovor od dve godine jer telefon se vec moze dekodirati besplatno da radi na sve mreze.
Nema MMS? Jaka stvar, pa niko ga ni ne koristi. Bez delivery report-a moze da se zivi ali meni recimo najvise smeta nemogucnost instaliranja aplikacija, mada koliko sam shvatio da je to moguce.

Na osnovu ovoga ja ti predlazem da uzmes Nokiu 3310, posto zadovoljava tvoje potrebe, ali u stvari nemoj, ona ima delivery report, tebi to ne treba  Smile

Kako mozes da kazes za nesto osnovno "Jaka stvar, niko to ne koristi". Evo ja koristim, i ne mogu bez toga. Cak i da ne koristim, to je nesto sto svi telefoni iz najnize klase poseduju, i velika je bruka i sramota izbaciti telefon, reklamirati ga agresivno, nabudziti mu cenu i zakinuti totalno na funkcijama. Aplikacije ne mogu da se instaliraju, pogresno si cuo, cak ni Java aplikacije. I za sta ce ti onda taj telefon? Da zoves i primas pozive? Posto je i upotreba SMS-a osakacena. Ili da gledas u njega i divis mu se koliko je lep? Pljuvali smo Vertu telefone zbog uskracivanja funkcija, ali su oni 100x bolji od ovog iPhonea. Lepota je relativna, meni je recimo ruzan. I zbog cega da ga kupim? Da brckam po multi touch screenu. Da ima u sta da udjem i sta da vidim pa da mi bude zanimljivo  Smile.

Jako pogresno razmisljas. Ne traze svi milion aplikacija, ali je valjda normalno da za odredjeni set funkcija koje trazimo izaberemo najpovoljniji telefon. Za svoj set funkcija iPhone spada u najnizu klasu, i njen je najskuplji predstavnik, tako da ne verujem da nekome moze da se isplati njegova kupovina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Punk's not dead!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia N90
PS. Malo sale: Moguce da ti je rodjak stipsa i ocrneo ti iPhone da ga ne bi slucajno gnjavio da ti donese jedan  Smiley))
Ozbiljan je to covek a usput nisam ni ja skotina da brata nateram u kredit od dve godine samo da bi mi doneo neki nazovi mobilni telefon koji bi verujem i sam on radije isprobao ali nebi da se obavezuje kod operatera.

Slazem se u potpunosti sa ovim sto tvrdi X3mE i mogu samo da dodam da me je najvise iznervirala cinjenica i reagujem zbog toga u ovoj temi oko pisanije do kada bi se ovaj i ovako prevazidjeni aparat trebao prodavati: "do kraja 2008. godine mogao da bude ostvaren cilj od 10 miliona prodatih komada.".
Da li je moguce da Apple racuna da ce i na kraju 2008 godine i dalje biti popularan ovaj model sa toliko mana i nedostataka i da ce i dalje biti kupovan? Ja od kada citam ovaj i ostale forume, narocito na ovom Bureku se 90 procenata korisnika deklarise da je telefon koji se pojavio prosle godine u prodaji metuzalem, starkelja, prevazidjen, zastareo, ne bi ga kupovali jer se vec pojavio bolji i noviji model koji je popularan trenutno ... a ovamo neko bi godinama da prodaje iPhone i racuna koliko primeraka ce biti prodavano za par godina?
Imao bih razumevanja da Apple racuna na takvu prodaju sa nekim drugim poboljsanim modelom, ali sa ovom ragom? Onda stvarno to mogu samo teski fanatici i zaljubljenici u ovaj brend da urade i verujem i neki radoznali prolaznici koji ga kasnije nude za 100 dolara samo da se otarase tog ugovora i obaveze prema operateru.
Jednostavno ne shvatam ko bi kupovao ovako nesto pored toliko odlicnih PDA uredjaja sa takvim mogucnostima pa cak i N95 koga svi spominjemo je vrh! U redu da kosta bez obaveznog ugovora oko 200 evra jer bi bio povoljniji od Windows uredjaja, ali sa 300 dolara i ugovorom od dve godine je preskup.
« Poslednja izmena: 16. Sep 2007, 23:29:59 od floramare »
IP sačuvana
social share
ljubitelj botanike
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung Galaxy SII
"Nema MMS? Jaka stvar, pa niko ga ni ne koristi."
kakve su ovo bljuvotine !? Ko kaze da ga "niko" ne koristi !?  Smile
ako ne koristis ti - niko ne koristi !? Ako ti mozes da zivis - mogu i drugi. Kakve su to nebulozne projekcije !?
apple-ovci su ocigledno zaboravli na osnovne lekcije menadzmenta. Tu kaze izmedju ostalog (vezano za filozofiju proizvoda) kada proizvod izaziva odusevljenje, a kada veliko nezadovoljstvo? Da napravim paralelu:
imamo TV. Danas, uz svaki TV se isporucuje daljinski. Kada se ne bi isporucio daljinski - izazvala bi se negodovanja kod kupaca i veliko nezadovoljstvo... Tako je isto i sa funkcijama ovog shit-a. 3310 koja je odavno prevazidjena ima te funkcije (delivery .......................). A za te pare koliko kosta definitivno se moze naci bolje resenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.