Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220343 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: lightsoft
Pitao sam te vec:
odgovorio sam ti, cas govoris da je to covekova gradnja, cas porices da si rekao da je to covekova gradnja.

Citat
Ja sam ti ukazao na nesto sto je postajalo nesto i van toga sta pise u Bibliji, i to duplo vise. O inteligentnoj gradnji .
Cijoj "inteligentnoj gradnji" ovog puta ?

Citat
Shvataju .
Zivotinje shvataju reci ? A mi shvatamo njihove zvucne signale ? ( strava i uzas )

Citat
Ja ne razumem lajanje i rezanje pasa.
Ne moras razumeti, i nisam rekao da razumes u smislu, gr, sad' cu da te ujedem. Vec znas smisao , koji se krije iza njegovog takvog postupka.

Citat
Da li bih na drugu zagonetku dobio objasnjenje ?  Smile  Ne verujem. Pa dragi moji, lako je ciniti neke stvari i pravdati ih necim. Nalaziti izgovore u necemu a u istom tome nalaziti opravdanje za nepriznavanje istog.
Ovo ne razumem.
Citat
Pa ako fizika objasnjava Bozije zakone, jel' se to Bog bavi trikovima ? Ili ono s vodom nije Bozije delo ?
Naravno da se On bavi trikovima, On je sve stvorio, ukljucujuci iluzioniste i njihove trikove.
Najveci Boziji trik je da je covek medju ljudima, da ce u jednom momentu to svako da zna, a niko sem njega nece znati ko.
Citat
« Poslednja izmena: 29. Nov 2009, 19:09:48 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Citat
Naravno da se On bavi trikovima, On je sve stvorio, ukljucujuci iluzioniste i njihove trikove.
Najveci Boziji trik je da je covek medju ljudima, da ce u jednom momentu to svako da zna, a niko sem njega nece znati ko.

Covece sve manje i manje te razumem.
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: nofx0023

Covece sve manje i manje te razumem.
Nema frke, pokusacu da ti objasnim.
Bog je stvorio sve sto postoji, to ukljucuje ljude i trikove koje oni izvode.
" Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,
Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog,
 Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. "
Najveci trik je vecan zivot kao vecan covek medju vecnim ljudima uz vecno sakrivanje identiteta
"  A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam. "

Da li je sada malo jasnije ili ne, ako nije sta nije ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Ovakve slicne tvrdnje ima svaka religija. Svaka religija ima jednog jedinog boga koji je tvorac svega, tvrde da su drugi potomci satane.
Moje pitanje je dali ti zaista u to veruje samo zato sto je tako napisano ili zbog neceg drugog.
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50129
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung Galaxy S24
Ovakve slicne tvrdnje ima svaka religija. Svaka religija ima jednog jedinog boga koji je tvorac svega, tvrde da su drugi potomci satane.
Moje pitanje je dali ti zaista u to veruje samo zato sto je tako napisano ili zbog neceg drugog.

Ама човјек уопште ни у шта не вјерује... Опет га ниси схватио.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
To nije religija to je zakon i prorocanstvo. Zakon da je jedan uzrok svemu sto postoji u uzrocno posledicnoj realnosti, i prorocanstvo koje objasnjava da niko nikada nece znati koji covek je Bog.
U zakon i prorocanstvo ne moze da se veruje, zakon se zna ili ne, a prorocanstvo se dozivi ili ne.

I kao sto Magic primecuje i kaze, ja nisam vernik, kao ni ti, ja sam samo isuvise dugo proucavao bibliju i shvatio da to sto ona govori ne izlazi iz okvira realnosti koju i ti i ja znamo. Nema niceg natprirodnog, nerealnog, naucnofantasticnog.
Religija je sklop nekih pravila koje je neki covek izmislio, i koja uspeva da ubedi neke ljude da se vladaju po tim pravilima ili ce u suprotnom goreti u nekakvom paklu.
Religija ne postoji u bibliji, ona je rezultat pogresnog shvatanja onoga sto u bibliji pise.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Znaci sve je bazirano na nekakvm strahu, strahu koji traje vec vise od 2000 godina. To po meni nije dobar argument.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Sony xperia
Citat
Cijoj "inteligentnoj gradnji" ovog puta ?
Ovog puta ? Pa nigde nisam naveo ni jednom cija je gradnja. Ostavljajuci mogucnost bilo koje vrste, ne znaci da je kategoricki receno nesto. U samom postu nigde nije receno cija je gradnja. Zar ti mislis da neko neinteligentan moze graditi takve stvari ?

Zar nisi ovo rekao ? Ovde ne pomonjes civilizaciju vec coveka.
Citat
Kako je covek mogao da izmisli Boga, kada je Bog rec koja je stvorila coveka kada se pre 6000 god. pojavila ?

Jednostavno sam ti dostavio do znanja da ima nesto i starije od 6000 god.
Citat
Postoje nalazi zidina, koji su vise od 12000 god stari. Tako da neke stvari padaju u vodu oko tih 6000 god i pojave reci.
Da li sam pomenuo negde civilizaciju ?

Nameces mi :
Citat
Ali vidim da imas potrebu da tvrdis da je covek pre 12000 godina imao svest pomocu koje je mogao nesto da gradi.
Ti znas moje potrebe, ali ne znas da citiras gde sam naveo da je covek sagradio ?

A mozes nam onda ti reci ko je sagradio ? Cija je to svest bila pre 12000 godina ? Do koga je to doprla rec pre reci ?

I da ne navodim na dalje, kada odlucis sta hoces, a ne samo da okreces i izokreces kako bi ti bio u pravu, onda mozemo razgovarati.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Znaci sve je bazirano na nekakvm strahu, strahu koji traje vec vise od 2000 godina. To po meni nije dobar argument.
U religiji jeste, strah od neoprostenog greha. U racionalnom shvatanju realnosti nema mesta strahu.
Ako shvatis da nisi kreator svog zivota nema cega da se plasis.
Religija nema nikakav argument, ona je diktatorsko poglavarstvo, to je dogma po kojoj se vernici moraju vladati,
ili nece biti vernici.
Ne vidim zasto bi se uzbudjivao sta religija kaze, bas kao sto se ne uzbudjujes kada ti dete kaze da poklone donosi Deda Mraz.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Kreator mog zivota su moji roditelji.  Smile
Ako neko kaze da veruje u to i to, meni to ne smeta, ima tu slobodu.
Ali smeta mi kad to pocinje da namece kao neku ultimativnu istinu ili nesto tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.