Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 219927 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
Naveo sam reci iz biblije, nisam izneo svoje shvatanje. Nisam rekao da ja nesto znam, samo sam rekao sta znam da pise u bibliji. Naravno da pise, bas kao sto sam i naveo, od Mojsija " Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi... " pa do Jovanovog Otkrovenja " I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. "
Zna se da je covek i zna se da je musko ( po navodima biblije )
Цитати из Библије које наводиш нигде не садрже исказ "Бог је човек". Када кажеш да је Бог човек, ти онда износиш своје схватање речи из Библије на основу којих изводиш закључак да је Бог човек. Дакле, ти не знаш да у Библији пише да је Бог човек, јер то тамо и не пише.

" Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi... " значи да у Библији пише да Бог има облик човека, а не да је човек. Лик је једно, а оригинал друго.

" I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. " Ово не говори да је Бог човек и да је мушко, него мушко дете, које роди жена која стајаше пред аждахом и које ће пасти народе и за које нигде не пише да је Бог, би узето к Богу. Дакле, ту нигде не пише оно што ти тврдиш (да је Бог човек и да је мушко).

Citat
Ako se to tebi ne dopada, onda ti nastavi da zivis svoj zivot bez blamiranja svojim neznanjem o onome sta u bibliji pise i ogromnom zeljom da se uplices u nesto o cemu pojma nemas.
Pokusao sam da ti objasnim ali nema tu 'leba kada su tebi usi i oci potpuno zatvorene i informacije koje sam ti dao ne dolaze do tvog uma.
Ово говориш управо о себи. Ти си један мешач баба и жаба, коме су и очи и уши затворене за било шта што се коси са твојим "знањем", које је добрим делом твоје веровање само што си ти своје веровање прогласио за претпостављање. Међутим, кад "доказујеш" нетачност нечијих тврдњи, види се да везе с везом немаш. Твоје бламирање и жеља да се уплићеш у оно о чему појма немаш и твоје незнање засновано на лажи да "човек може да верује само у лаж" јесу твој начин живота, али никако нешто што бих ти ја препоручио. Међутим, то је твоја ствар. Ти одлучујеш како ћеш да живиш свој живот, колико год ти то порицао...

Citat
Dokaz je materijalna dimenzija a Bog je duhovna, kao sto rekoh nista materijalno ne moze sluziti kao dokaz postojanja Boga ( nematerijalnog ) ili obrnuto.
Човече, да ли си ти способан да прихватиш да то можда важи за твоје схватање Бога и да то нико и не спори, али да не мора да значи и за схватање неког другог. То што ти ограничаваш појам Бога само на нешто духовно, то не значи да то тако и треба нити да и други тако ограничавају. Али пре свега, то што кажеш је апсурдно! Ако тврдиш да је Бог човек, онда Бог није само духовна димензија, већ и материјална. Без везе је да се бламираш на тим простим стварима...
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
hrist jeste bio i pravi bog i pravi covek
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Prvo ,Ovde se u gornjem citatu iz biblije lepo vidi da  Bog koristi mnozinu kad opisuje kreaciju Adama ,
" Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi... "
Sta to znaci za Boga samog ? Ko mi ? Jer je on samo jedan od mnogih ali je glavni ili sta .
Ne zvuci uopste jedinstveno ili unikatno.
Vise zvuci kao pripadnik neke rase posetioca koji se bave genetskom manipulacijom nego kao svemoguce bice.

Drugo, u rajskom vrtu posle posto su pojeli plod sa drveta znanja kaze ;
"da su se probudili i postali svesni svoje golotinje ,pa su prekrili listovima svoje polne organe ,"
Ko je nosio odecu u rajskom vrtu ? kako su mogli znati za koncept odece bez ikakvog iskustva ,

Trece, posle posto su se prekrili liscem "sakrili su se od bozijih ociju " Pa dobro kako je to moguce ?
Izgleda ocigledno da su jednom probudjeni odjednom znali gde su oci bozije ,
Rajski vrt vise lici na neki kontrolisani prostor sa CCTV camerama a bog kao naucnik ili voajer.

Cetvrto Bog je popizdeo zato sto su jeli sa drveta znanja ,Bog ih pita "sta su uradili?
Eva krivi zmiju za ideju ,a Adam kaze da mu je Eva dala voce ali da je Bog stvorio Evu ,
sto znaci da je sve ustvari njegova Bozija greska .
Bog ovom prilikom ne izgleda da je uopste u kontroli i ne deluje kao sveznajuce bezgresno bice ,

Peto Bog se  toliko ljuti da napusta eksperiment sa covekom kompletno ? Sta je ocekivao on od njih ?
Da se setaju goli i nesvesni svoje egzistencije po rajskom vrtu i da nemaju nikakav seksualni poriv ?
Zar je list preko polnog organa i malo vise znanja i svesti toliki greh ?

Sesto,On ih proteruje iz kontrolisanog rajskog vrta u divljinu prirode  i kaze im ocigledne stvari ,
Adame ti ces od sada da se zauvek mucis a Eva ce da pati od trudnickih bolova tokom porodjaja.

Sedmo ,On kaze njihovoj deci mnozite se neka vas bude puno ,sa kim? Neko bi rekao incest ali ...
Da li je moguce da je bilo na zemlji jos humanoida u primitivnom stanju ? Da li su Adam i Eva samo genetski
unapredjeni modeli vec postojece vrste , koji treba da prenesu i rasire svoj DNA ili DNK na druge.

Osmo , samo dve pravoslavne crkve u celom hriscanstvu Etiopija i Eritreja uvrstavaju svedocenje Enoha u svojim biblijama .U knjizi Enocha pri poseti nebu kad su ga andjeli vodili u posetu kad su stigli na peti nivo ,
taj nivo su bile odaje gde se Bog odmarao ? i ta odaja je bila ispunjena stvorenjima ciji je "oblik "bog uzimao
kad je posecivao zemlju. Ako je svemoguc zasto mu je ovo bilo neophodno i zasto nije mogao biti na zemlji u svojoj licnoj formi covekolikog bica po cijem je uzoru stvorio Adama .Mi znamo da je on imao covekoliku formu iz konverzacije sa Enohom koji ga je video kako sedi medju andjelima na sedmom nivou neba sa dugom belom kosom i bradom pre nego sto ga je izdvojio u stranu gde su imali takoreci normalnu privatnu konverzaciju u cetri oka.

Deveto,Po istom enohovom jevandjelju  drugi nivo neba je bio pakao i zatvor za one koji su bili protiv uprave Boga ,
i u vecini tog teksta Bogu se vise puta obraca kao "izabranim" sto vrlo lepo podudara sa bozijim recima
"Da nacinimo  čoveka po svom obličju, kao što smo mi... "
Sto ga uopste ne cini tako velikim ili cak mocnim sveobuhvatnim stvorenjem
jer zemlja nije cak ni trunce prasine sa obzirom na velicinu univerzuma.
Bog vise zvuci kao kapetan broda ili glavni medicinski inzinjer .
Cak i njegov karakter i unistavanje 2.5 miliona ljudi vise zvuci kao operacija ciscenja neuspelih pokusaja da se stvori moralna rasa ljudi .
Primer su osnovne tabele ponasanja , unistenje Sodome i Gomore i neophodnost ulivanja strahopostovanja ,

« Poslednja izmena: 17. Jan 2012, 02:47:39 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
ko je stvorio boga

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Цитати из Библије које наводиш нигде не садрже исказ "Бог је човек". Када кажеш да је Бог човек, ти онда износиш своје схватање речи из Библије на основу којих изводиш закључак да је Бог човек. Дакле, ти не знаш да у Библији пише да је Бог човек, јер то тамо и не пише.

" Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi... " значи да у Библији пише да Бог има облик човека, а не да је човек. Лик је једно, а оригинал друго.

" I rodi muško, sina, koji će pasti sve narode s palicom gvozdenom; i dete njeno bi uzeto k Bogu i prestolu njegovom. " Ово не говори да је Бог човек и да је мушко, него мушко дете, које роди жена која стајаше пред аждахом и које ће пасти народе и за које нигде не пише да је Бог, би узето к Богу. Дакле, ту нигде не пише оно што ти тврдиш (да је Бог човек и да је мушко).
Izveo sam zakljucak da tekst iz bibljiskih prorocanstava govori da je Bog - covek, taj zakljucak ne obavezuje ni mene ni tebe u bilo kakvom obliku i formi. Ne tvrdim da je Bog - covek.
A samo covek ima oblik coveka ma ko covek bio.

Citat
Ово говориш управо о себи. Ти си један мешач баба и жаба, коме су и очи и уши затворене за било шта што се коси са твојим "знањем", које је добрим делом твоје веровање само што си ти своје веровање прогласио за претпостављање. Међутим, кад "доказујеш" нетачност нечијих тврдњи, види се да везе с везом немаш. Твоје бламирање и жеља да се уплићеш у оно о чему појма немаш и твоје незнање засновано на лажи да "човек може да верује само у лаж" јесу твој начин живота, али никако нешто што бих ти ја препоручио. Међутим, то је твоја ствар. Ти одлучујеш како ћеш да живиш свој живот, колико год ти то порицао...
Sta sam pomesao, u sta verujem, sta dokazujem, sta se vidi, kada je neko verovao u istinu, sta nije u redu sa mojim nacinom zivota ?
Koji je dokaz da odlucujem kako cu ziveti svoj zivot ?

Citat
Човече, да ли си ти способан да прихватиш да то можда важи за твоје схватање Бога и да то нико и не спори, али да не мора да значи и за схватање неког другог. То што ти ограничаваш појам Бога само на нешто духовно, то не значи да то тако и треба нити да и други тако ограничавају. Али пре свега, то што кажеш је апсурдно! Ако тврдиш да је Бог човек, онда Бог није само духовна димензија, већ и материјална. Без везе је да се бламираш на тим простим стварима...
Govorio sam ti da materijalnog dokaza postojanja Boga nema i da jedino imamo duhovnu verziju Boga koja je menifestovana samo recima.
I opet naglasavam da objasnjavam sta biblija o tome kaze i nicime se ne blamiram.
« Poslednja izmena: 17. Jan 2012, 18:14:03 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Alex, tvoj post kao da je pisalo dete. Pošto verovatno niko neće da ti objasni, ja ću preuzeti teret na sebe i utrošiti malo svog znanja i logičkog zaključivanja da ti, kao pravi hrišćanin, na hrišćanski način objasnim koliko se nerazumevanja krije u tvojim razmišljanjima. Iskreno se nadam da ćeš bar nešto od ovoga razumeti bez okretanja teme i postavljanja pitanja koji skreću sa puta kojim si sam krenuo.

I: Bog je postojao uvek i svuda, njegovo postojanje se ne može ugroziti nikako, i nad njim niko nema autoritet. Piše se da ima anđele oko sebe koji su čisti, za razliku od ljudi koji umeju da razlikuju, a među njima se javljaju oni koji sami sebe proglašavaju bogovima. Takvi su otpadnici, i ako nije moguće njihovo uklanjanje, veća kazna je večno mučenje.

II: Incest je stvoren od strane ljudi, dakle to je tvorevina ljudskog roda, ili je možda Bog poželeo time da spaja različite ljude sa različitih prostora, što bi bilo genijalno i posve ljudski. Naučnici su dokazali da je problem kod incestuoznog odnosa malokrvnost, odnosno sklapanje iste krvi, jer su najzdravija ona deca čiji roditelji su različite krvne grupe, što dodatno osnažuje imuni sistem.

III: Zmija je rekla ljudima da pojedu jabuku i da će biti kao bogovi, što je Eva učinila, pa joj se otvoriše oči i vide da je gola. Svi ljudi su stvoreni goli i data im je jedna od najjačih univerzalnih energija - seksualna, da je koriste kako bi naselili zemlju, što je Bog i zamislio.

IV: Čovek je stvoren tako da bi dokazao da li je na jednoj ili drugoj strani, dok životinje su tu da prave društvo njemu, jer i Bog sam ima društvo (I). Te životinje nisu stvorene obučene. Čovek nije rođen u višespratnici da jede životinjsko meso, već u vrtu da jede hranu koju mu priroda daje. Ta hrana je najzdravija i to okruženje najmilostivije, bar za toliko možemo da izvagamo danas.

V: Bog je stvorio čoveka koji može da bira raskrsnicu, a ne da je njegov put "prav put". Baš zato što je takve prirode, njemu se ukazuju mnoga iskušenja, na kojima mora da se dokaže da bi zaslužio ono što njegov tvorac može da mu pruži.

Bog želi da se priklonite samo njemu, dok nečastivi ne traži obavezno da mu se poklonite, već samo da se ne poklonite Bogu.

Znači, 2/3 veće šanse da čovek bude na lošoj strani, a on mora da se dokaže da to ume. Zato što je teže biti na jednoj nego na drugoj strani, znači da je ova strana ispravna, jer svaki potez zahteva inicijalni napon koji je oko 3x veći od običnog. Uvek je lakše biti loš nego dobar, takav poredak mora da ima razloga, kao i mi.

VI: Nisam upoznat sa tim radovima, ali znam da je Univerzum hermetički sistem u kome je sve ograničeno. To što se širi oduzima se od nečega što se jede kroz crne rupe ili slične stvari. Materijalne stvari su ograničene i one samo kruže. Voda je ograničena i ona kruži dok menja razna agregatna stanja. Ona ne odlazi nigde, samo se menja, isto kao što ćemo i mi jednom. Ako Bog uzima obličje, to je zato što je to jedan od načina da promeni minimum univerzuma svojom direktnom pojavom, a videli smo da je Sveti duh koji se ovaplotio i od njega postao Isus Hrist, daleko pomerio ovaj svet.

VI: Čovek je stvoren tako da teži ka Bogu. To što ga odbacuje je rezultat njegovog karaktera koji je oblikovan okruženjem (po Katelu), verovatno je zato Frojd bio ateista, ali nije odbacio svoje jevrejsko poreklo. Jedan narod je morao biti odabran, jedno pleme ili kako god. Psihologija okoline utiče na čovekove stavove, a okolina često ume da pogreši, kao što su nepravilan psihički tretman i usvajanje pogrešnih vrednosti pri formiranju ličnosti, zbog čega je Bog uveo pokajanje.

VII: Bog posmatra jer je zato čovek stvoren, da se dokaže. Ko se stidi toga, sigurno nešto krije ili bi radio ono što se ne sme. Onaj koji ima dobro da pokaže, njemu će biti drago što ga Tvorac posmatra.

Uostalom Bog na sve voli. Isus kaže da smo svi stado, i jesmo to zbog gluposti koje pravimo, mnoge ovce se gube, a pastiru je draže kad vrati izgubljenu ovcu u stado, ali ono koje je bilo dovoljno inteligentno da se drži komandi svog pastira, ono će imati još bolji tretman.

I dojadio si više sa tom cifrom ljudi koji su ubijeni. Onaj koji je svemoguć ima pravo da oduzme dušu onome koji više tu istu dušu ne može da spasi. A kakva bi bila svrha kada bi svi na planeti bili nemoralni. Bog bi onda morao sve da poruši i da počne opet ili obustavi poduhvat, kao što je jednom radio.

Upamtite da Bog nije cepidlaka ali neće trpeti ogromne greške pojedinaca. On je mogao da podesi da svaki čovek koji se ogluši na njega odmah završi na večnom mučilištu, ali on ga je takvog stvorio, takvog da ima pravo to da radi. Sve će to na kraju biti stavljeno na papir i podvučeno, i nemoj misliti da neće biti razlike između onog koji je odoleo iskušenjima i onoga koji se njima potčinio. Možda ćemo na kraju većinom biti na istom mestu, jer Bog je vrlo milostiv, ali upamtite da nikada nećemo biti isti.
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Za Zlaya 90

Kazes Ti
Alex, tvoj post kao da je pisalo dete. Pošto verovatno niko neće da ti objasni, ja ću preuzeti teret na sebe i utrošiti malo svog znanja i logičkog zaključivanja da ti, kao pravi hrišćanin, na hrišćanski način objasnim koliko se nerazumevanja krije u tvojim razmišljanjima. Iskreno se nadam da ćeš bar nešto od ovoga razumeti bez okretanja teme i postavljanja pitanja koji skreću sa puta kojim si sam krenuo.

Kazem Ja
Hajdemo lepo da razmotrimo citat po citat iz biblije i da nadjemo sve odgovore na pitanja koja te muce ,
zato sto je sve ovo dole napisano nista drugo nego tvoje razmisljanje i tumacenje koje nema bas nikakvog znacaja kao da si sa nezavrsenom srednjom poljoprivrednom skolom i zivis negde u zabiti gde je konverzacija o ovim stvarima vrlo slaba.
Jos jednom da ponovim tvoje znanje je do sada bilo ocajno i jadno i sumnjam da si pravi karakter na osnovu skorasnjeg registrovanja i vrlo malog broja tvojih postova .

Kazes Ti ,
I: Bog je postojao uvek i svuda, njegovo postojanje se ne može ugroziti nikako, i nad njim niko nema autoritet. Piše se da ima anđele oko sebe koji su čisti, za razliku od ljudi koji umeju da razlikuju, a među njima se javljaju oni koji sami sebe proglašavaju bogovima. Takvi su otpadnici, i ako nije moguće njihovo uklanjanje, veća kazna je večno mučenje.

Kazem Ja ,
1.Kako mislis Bog je postojao u proslom vremenu ? Valjda si hteo reci Bog postoji On je sveprisutan i sveobuhvatan i omnipotentan . Sto se tice entiteta i elementala poznato mi je njihovo postojanje i imao sam prilike da ih vidim i iskusim u svom zivotu . Tvoja gramatika nije bas najjasnija sto se tice Ljudi ali ljudi koji ne umeju da naprave razliku izmedju dobrog i loseg i za to se oslanjaju na religiju kao moralni kompas su prilicno glupi i treba definitivno da budu istrebljeni ,u ovu grupu spadaju desetine miliona ljudi po zatvorima koji su sacinjeni od 99% religioznih ljudi . Neznam nikog ko je sebe proglasio bogom ili kome je to namera,takav zadatak je neizvodljiv za coveka.
O vecnom mucenju ne znam nista ali smatram da je to stanje ljudske svesti pod kojom covek napusta ovaj svet .

Kazes ti 
II: Incest je stvoren od strane ljudi, dakle to je tvorevina ljudskog roda, ili je možda Bog poželeo time da spaja različite ljude sa različitih prostora, što bi bilo genijalno i posve ljudski. Naučnici su dokazali da je problem kod incestuoznog odnosa malokrvnost, odnosno sklapanje iste krvi, jer su najzdravija ona deca čiji roditelji su različite krvne grupe, što dodatno osnažuje imuni sistem.

Kazem ja
2.Incest je jednostavno jedna bolesna i vrlo opasna praksa i srpski obicaj nas srecom stiti od takvih gluposti bolje od evropskog zakona ,Pod srpskim obicaje brak i seks je dozvoljen samo posle sedmog kolena dok je po evropskom odobren posle cetvrtog .Mada imas na primer Englesku Kraljicu i Princa Filipa koji su udati i koji su obadvoje unucad kraljice Viktorije . Sto se tice biblijskog Abrahama koji je ozenio svoju polusestru i kojoj je otac bio isti ili Lota i njegovih cerki sa kojima je ziveo u pecini koje su odlucile da ga napiju vina i imaju seks sa njim da bi sacuvale ocevo seme ,mislim da je to ocajno ali se verovatno jos desava mozda u Kentakiju i Ajdahu USA .
Grcke tragedije gde sin ubija oca da bi spavao sa majkom ili gde se sin zaljubljuje u majku poput Edipa me jednostavno ne interesuju .Kod nas Srba cak se vencanje i sa kumovima izbegava i gleda kao greh .

Kazes ti
III: Zmija je rekla ljudima da pojedu jabuku i da će biti kao bogovi, što je Eva učinila, pa joj se otvoriše oči i vide da je gola. Svi ljudi su stvoreni goli i data im je jedna od najjačih univerzalnih energija - seksualna, da je koriste kako bi naselili zemlju, što je Bog i zamislio.

Kazem Ja
3.Ne osporavam taj simbolizam ili mogucnost onoga sto kazes u vezi seksualne energije  ,
smatram da je znanje koje je primila definitivno ucinilo samo-svesnom i njega i nju ,
ali biblija ne ide uopste daleko i dovoljno da objasni kako su prvi ljudi uopste imali koncept za postojanje i nosenje odece . Postoje vise objasnjenja Prvo je da je golotinja simbolicno predstavljala njihovu nevinost ,drugo je da su videli od Boga ali narativ teksta ne podrzava ove stvari tako da ostaje da su primili znanje kroz drvo znanja dobrog i zlog sto zvuci vise poput nekog drevnog pre-biblijskog interneta.

Kazes Ti ,
IV: Čovek je stvoren tako da bi dokazao da li je na jednoj ili drugoj strani, dok životinje su tu da prave društvo njemu, jer i Bog sam ima društvo (I). Te životinje nisu stvorene obučene. Čovek nije rođen u višespratnici da jede životinjsko meso, već u vrtu da jede hranu koju mu priroda daje. Ta hrana je najzdravija i to okruženje najmilostivije, bar za toliko možemo da izvagamo danas.

Kazem Ja,
4.Naravno i Ja to radim sa svojim eksperimentima i mojim kucnim ljubimcima ,dajem iskusenja da bih video njihove odluke.Sto se tice lokacije Rajskog vrta koji je bio lociran na srednjem istoku izmedju cetri reke izmedju kojih su po bibliji dve bile Tigris i Eufrat ,to je nekada bilo vrlo lepo i izuzetno plodno mesto i dan danas je lepo bar u blizini obale ovih reka.Pa naravno da ce da jede hranu koja mu priroda daje onda nisu imali procesovanu hranu .

Kazes Ti,
V: Bog je stvorio čoveka koji može da bira raskrsnicu, a ne da je njegov put "prav put". Baš zato što je takve prirode, njemu se ukazuju mnoga iskušenja, na kojima mora da se dokaže da bi zaslužio ono što njegov tvorac može da mu pruži.
Bog želi da se priklonite samo njemu, dok nečastivi ne traži obavezno da mu se poklonite, već samo da se ne poklonite Bogu.
Znači, 2/3 veće šanse da čovek bude na lošoj strani, a on mora da se dokaže da to ume. Zato što je teže biti na jednoj nego na drugoj strani, znači da je ova strana ispravna, jer svaki potez zahteva inicijalni napon koji je oko 3x veći od običnog. Uvek je lakše biti loš nego dobar, takav poredak mora da ima razloga, kao i mi.

Kazem Ja ,
5.Moderan covek poput danasnjeg koji je sosoban resavanju problema postoji vec zadnjih 50-60 hiljada godina,
drugim recima onaj koji ume da razmislja svojom glavom ,to se vidi iz naseg DNK i muskog hromozoma Y koji svi muskarci na ovoj planeti dele od naseg zajednickog pretka  ,sve ostale muske loze su izumrele ili su istrebljene .
Sto se tice zelje Bogu da mu se covek prikloni Bog Jahve tu pokazuje Ljubomoru .Nista ti ne moras da se dokazujes i brines i priklanjas bilo kome, vec samo uvek radi ono sto mislis da je ispravno i neces pogresiti .

Kazes Ti
VI: Nisam upoznat sa tim radovima, ali znam da je Univerzum hermetički sistem u kome je sve ograničeno. To što se širi oduzima se od nečega što se jede kroz crne rupe ili slične stvari. Materijalne stvari su ograničene i one samo kruže. Voda je ograničena i ona kruži dok menja razna agregatna stanja. Ona ne odlazi nigde, samo se menja, isto kao što ćemo i mi jednom. Ako Bog uzima obličje, to je zato što je to jedan od načina da promeni minimum univerzuma svojom direktnom pojavom, a videli smo da je Sveti duh koji se ovaplotio i od njega postao Isus Hrist, daleko pomerio ovaj svet.

Kazem Ja
6.Veruje se da je mehur uticaja naseg Univerzuma koji je iz nase perspektive u odnosu na njegov centar 13.7 milijardi svetlosnih godina star  i iznosi negde oko 73 milijardi svetlosnih godina ,to je cisto matematicki proracun
zasnovan na obzervaciji planeta sunca i galaksija u njihovoj srazmernoj proporciji ,malo je teze objasniti vreme
ova tacka bi bilo kompletna nova tema o kojoj moze da se pise na veliko.Bilo kako veruje se danas da se Univerzumi preplicu putem niske gravitacione sile i veruje se da ce LHC i Hadron kolajder u Zenevi moci otvoriti procep i dokazati postojanje paralenih univerzuma u sledecih 5 do 20 godina .
Sto se tice recikliranja svega na zemlji to se zove Karbonski Ciklus ,i slican proces vazi za Univerzum ,
Ne verujem da je Biblijskom Bogu neophodno da promeni mali deo univerzuma i ako teorija prvog zakona metafizike u teologiji  i definicija desete dimenzije u nauci /fizici brane jedna drugu ,tako da je sve moguce.

Kazes Ti 
VII: Čovek je stvoren tako da teži ka Bogu. To što ga odbacuje je rezultat njegovog karaktera koji je oblikovan okruženjem (po Katelu), verovatno je zato Frojd bio ateista, ali nije odbacio svoje jevrejsko poreklo. Jedan narod je morao biti odabran, jedno pleme ili kako god. Psihologija okoline utiče na čovekove stavove, a okolina često ume da pogreši, kao što su nepravilan psihički tretman i usvajanje pogrešnih vrednosti pri formiranju ličnosti, zbog čega je Bog uveo pokajanje.

Kazem Ja ,
7.Od pocetka Univerzuma i prostih elemenata pa do danas ,univerzum nije nista drugo radio osim konstantnog usavrsavanja sebe . Sto se tice ovog sto si ti naveo preporucujem ti da pogledas poreklo jevrejsko -hriscanskog boga Yahvea da bi shvatio njegov karakter ,mnogo si ovde izmesao teme .
Pokajanje dolazi iz samo-svesnosti i kajanja za ucinjenim koji dolazi iz greha koji dolazi iz moralnih standarda implementovanih u porodici ,skoli,drustvu i okolini ,religiji i drzavi .

Kazes Ti
VIII: Bog posmatra jer je zato čovek stvoren, da se dokaže. Ko se stidi toga, sigurno nešto krije ili bi radio ono što se ne sme. Onaj koji ima dobro da pokaže, njemu će biti drago što ga Tvorac posmatra.
Uostalom Bog na sve voli. Isus kaže da smo svi stado, i jesmo to zbog gluposti koje pravimo, mnoge ovce se gube, a pastiru je draže kad vrati izgubljenu ovcu u stado, ali ono koje je bilo dovoljno inteligentno da se drži komandi svog pastira, ono će imati još bolji tretman.

Kazem Ja '
8. Vec malo kakis ,necu ni da se potrudim da mnogo komentarisem na ovo ,ali hriscanstvo jeste o oprostaju i to je uslov. Pitaj bilo kog Popa za koga je biblija pisana i ko ce da ima bolje benefite usled iskrenog pokajanja gresnik ili dobar vernik .

Kazes ti ,
IX .I dojadio si više sa tom cifrom ljudi koji su ubijeni. Onaj koji je svemoguć ima pravo da oduzme dušu onome koji više tu istu dušu ne može da spasi. A kakva bi bila svrha kada bi svi na planeti bili nemoralni. Bog bi onda morao sve da poruši i da počne opet ili obustavi poduhvat, kao što je jednom radio.

Kazem Ja ,
9.Koliko je Bog ubio to je cinjenica , Koliko je takav postupak primitivan to je bez daljeg i pokazuje njegovu hladnocu posmatranja eksperimenta koja se zove covek .Drugo ovo je dokaz da nije svemoguc ,to ne radimo vise u danasnjem drustvu bar ovde gde zivim nema smrtne kazne za zlocince bas zbog hriscanske vere u pokajanje ,oprostaj i rehabilitaciju gresnika . Ubijanje pokazuje nemoc i ocaj,zasto bi superiorno stvorenje
bilo toliko primitivno ili imalo potrebu za tako necivilizovanim postupkom .

Kazes Ti,
Upamtite da Bog nije cepidlaka ali neće trpeti ogromne greške pojedinaca. On je mogao da podesi da svaki čovek koji se ogluši na njega odmah završi na večnom mučilištu, ali on ga je takvog stvorio, takvog da ima pravo to da radi. Sve će to na kraju biti stavljeno na papir i podvučeno, i nemoj misliti da neće biti razlike između onog koji je odoleo iskušenjima i onoga koji se njima potčinio. Možda ćemo na kraju većinom biti na istom mestu, jer Bog je vrlo milostiv, ali upamtite da nikada nećemo biti isti.

Kazem Ja,
Sad mnogo seres sa tvojim strahovima od vecnog mucilista ,ovo samo radis namerno da bi me iznervirao ,
Ne zanosi se i ne leti visoko , te uglove smo vec davno presli i prosli na ovim temama ,
Ti nisi pravi hriscanin samo sebe to zoves kao mali milion drugih koji su u zabludi da jesu,
 samo zato sto prate tradiciju ,a u stvarnosti nista neznaju .
Ako se zoves hriscaninom onda si los hriscanin i hipokrata sto cu ti dokazati preko posta .
Jos uvek nisam video gde ti u Bibliji pise da je Isus jeo jagnjetinu kao sto si naveo?
Gde Ti u Bibliji pise da je dozvoljeno da jedes svinjetinu?
Isus je rekao lepo da nije dosao nista da promeni od starih zakona i stare biblije NISTA
 vec je samo dosao da nedopuni knjige Mojsjeve .
To ukljucuje i jevrejsku tradiciju obrezivanja kao dokaz vere bogu .
Hajde pa citiraj malo Petra da razmotrimo argument tog opravdanja .
 Vecina tvog tumacenja je vrlo zastarelo ,primitivno i naivno .
Krstis se verovatno na slavi u ime i za slavu Bogu ali bez znacenja iz kog razloga to radis i prema tome nepravilno ,
Nije dovoljno samo ponavljati neke stvari kao papagaj trebas da imas razumevanje kako je do toga doslo ,
Seljaci idu pravo za celo kao da gadjaju sebe u metu ,ne razumeju nista o povlacenjima energije tim cinom ,
ali i to je jos jedna kompletno posebna tema druga tema .
« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 10:38:45 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Naravno, šta bi drugo mogao da očekujem od čoveka koji poriče Sveto pismo nego da izvređa sagovornika na raznim osnovama, što se moralno i zakonima ovog foruma ne dozvoljava. Ali kao pravi hrišćanin, ja ti neću vratiti istom merom.

Iz ovog tvog odgovora vidim da si jako gord i da izvrnuto tumačiš činjenice. Ono što ti se ne sviđa preskočiš, ono što ne umeš da objasniš kažeš da je glupo, a ono za šta misliš da imaš pravo mišljenje - opovrgavaš. Čak ni tvoja vređanja ne drže vodu. Nemaš ni osnova za njih jer sam ja visokoobrazovana osoba.

Pogrešna tumačenja su produkt pogrešnih stavova, i sve dok ih ne promeniš, sve će biti pogrešno.
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Naravno, šta bi drugo mogao da očekujem od čoveka koji poriče Sveto pismo nego da izvređa sagovornika na raznim osnovama, što se moralno i zakonima ovog foruma ne dozvoljava. Ali kao pravi hrišćanin, ja ti neću vratiti istom merom.
 Nemaš ni osnova za njih jer sam ja visokoobrazovana osoba.

Pogrešna tumačenja su produkt pogrešnih stavova, i sve dok ih ne promeniš, sve će biti pogrešno.
Zar nije ocigledno da se dozvoljava ?
Takodje je ocigledno da je tom karakteru dozvoljeno da odredjuje ko je ovde ko i gde je kome mesto.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
 Nemaš ni osnova za njih jer sam ja visokoobrazovana osoba.

Zar nije ocigledno da se dozvoljava ?
Takodje je ocigledno da je tom karakteru dozvoljeno da odredjuje ko je ovde ko i gde je kome mesto.

Šteta što je njegova reč bezvredna...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 106 107 109 110 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.