Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220208 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Citat
A rekao si "necu da odgovorim na tvoja pitanja."
Rekao sam ovo:
Citat
Pa da ti ne citiram i odgovaram zasebno na sve, ... odgovor ti je u ovome:\
sto je velika razlika.

Citat
znam da si cuo neke bajke o nekakvim fotonima
Ugasi svetlo u sobi pa objasni kako to da i pored toga sto ja verujem u nekakve bajke, ti zbog tih bajkovitih fotona ne vidis tastaturu.

Ima li smisla da i dalje odgovaram ? Mislim da nema.
« Poslednja izmena: 04. Jan 2010, 18:53:52 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Citat
A rekao si "necu da odgovorim na tvoja pitanja."
Rekao sam ovo:
Citat
Pa da ti ne citiram i odgovaram zasebno na sve, ... odgovor ti je u ovome:\
sto je velika razlika.

Citat
znam da si cuo neke bajke o nekakvim fotonima
Ugasi svetlo u sobi pa objasni kako to da i pored toga sto ja verujem u nekakve bajke, ti zbog tih bajkovitih fotona ne vidis tastaturu.

Ima li smisla da i dalje odgovaram ? Mislim da nema.
Nisi odgovorio ni na jedno moje pitanje koje sa "tastaturom" nema nikakve veze.
Reklamiras neku bajku o nekakvim fotonima koja nema dodirnih tacaka sa stvarnoscu koju svako ko zna sta je stvarnost zna.
Stvarnost u kojoj svaki normalan covek zna da bez izvora svetlosti nece moci da vidi, posto tako funkcionise covekov vid, ti pokusavas da napirlitas sa nekom bajkom.
Kome su te tvoje bajke potrebne da bi ziveo ?
Coveku trebaju te gluposti da bi znao zasto ne vidi u mraku ili zasto vidi kada ima svetla ?

Da dalje odgovaras ? sta je ovo sarkazam ? Nisi odgovorio ni na jedno pitanje a pitas se da li da dalje odgovaras ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Pa sta da ti odgovaram ? Ti sada si se nasao da pricas kako su fotoni bajka ? I ima li smisla odgovarati na to? Bajka nije nekakav Bog, o kome raspredas po forumu, a fotoni su bajka ? I onda ocekujes da ti odgovaram ?
Covekov vid tako funkcionise i sta sa time ?
Lepo sam te pitao da li vidis temperaturu te iste tastature, da li vidis stvarno njene atome, njen energetski fluks ... ili vidis sliku koja je dobijena odbijanjem fotona od nje?

I nece da vidi bez svetla, jer po tebi je to bajka od cega je to svetlo sastavljeno. I po tebi
Citat
Reklamiras neku bajku o nekakvim fotonima koja nema dodirnih tacaka sa stvarnoscu koju svako ko zna sta je stvarnost zna.
oni nemaju dodirnih tacaka sa stvarnoscu. Pa odrekni ih se. Nemoj ih koristiti. Ja ti lepo kazem da ti ne vidis pravi izgled materije. Ali ne, sa stvarnoscu ima ono sta ti kazes.

I zaista ne mislim odgovarati na ovakve nebuloze.
« Poslednja izmena: 04. Jan 2010, 19:28:35 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Pa sta da ti odgovaram ? Ti sada si se nasao da pricas kako su fotoni bajka ? I ima li smisla odgovarati na to? Bajka nije nekakav Bog, o kome raspredas po forumu, a fotoni su bajka ? I onda ocekujes da ti odgovaram ?
Covekov vid tako funkcionise i sta sa time ?
Lepo sam te pitao da li vidis temperaturu te iste tastature, da li vidis stvarno njene atome, njen energetski fluks ... ili vidis sliku koja je dobijena odbijanjem fotona od nje?

I nece da vidi bez svetla, jer po tebi je to bajka od cega je to svetlo sastavljeno. I po tebi

oni nemaju dodirnih tacaka sa stvarnoscu. Pa odrekni ih se. Nemoj ih koristiti. Ja ti lepo kazem da ti ne vidis pravi izgled materije. Ali ne, sa stvarnoscu ima ono sta ti kazes.

I zaista ne mislim odgovarati na ovakve nebuloze.
Na pitanja koja se ticu tvoje izjave da stvarnost ne postoji, nego je sve iluzija.
Ti si neko ko porice stvarnost koja je veoma precizno definisana kroz misao i osecaja. Identicno sa pricom
slobadidija, svi smo mi ludi a ti i tvoji fotoni su garant tome.
Ja sam 100% racionalista, sve sto sam ja ovde rekao je u skladu sa stvarnoscu koju znaju svi normalni ljudi.
Covekov vidi svetlost i zna da je svetlost energija koja dolazi iz toplotne enrgije. Prazne price koje ti ovde reklamiras nisu nikome pomogle nikako. Svako ko je ispirao usta sa 'naucnim bajkama' je zavrsio u grobu, tako da je ocigledno da utapanje u te gluposti nije produktivno ni u kom obliku i formi.

Sta mislis sta bi se desilo kada bi ti pricao psihijatrima kako stvarnost ne postoji ?
Ja slobodno mogu da kazem da fotoni ne postoje i da su izmisljotina, bas kao sto ne postoje vreme i prostor.

Ti i slobadidi imate istu pricu koja ne postoji izvan tih prica.
I ne moras ti da odgovaras na pitanja, nema nikakve frke, ali je to evidentan dokaz da tvoja prica nema
osnovu u stvarnosti.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Citat
Na pitanja koja se ticu tvoje izjave da stvarnost ne postoji, nego je sve iluzija.
Tacno. Sve sto ti vidis i predstavljas sebi kao stvarnost, je iluzija mozga.

Citat
Covekov vidi svetlost i zna da je svetlost energija koja dolazi iz toplotne enrgije.
Smile

Citat
Prazne price koje ti ovde reklamiras nisu nikome pomogle nikako. Svako ko je ispirao usta sa 'naucnim bajkama' je zavrsio u grobu, tako da je ocigledno da utapanje u te gluposti nije produktivno ni u kom obliku i formi.
Pa vidim koliko su tvoje price pune, koliko nisu bajke i cime su potkrepljene, i sigurno neces zavrsiti u grobu. Tebe nece crvi pojesti nekoj sanducetini. Samo se nadaj ...

Citat
Sta mislis sta bi se desilo kada bi ti pricao psihijatrima kako stvarnost ne postoji ?
Slozio bi se.

Citat
Ja slobodno mogu da kazem da fotoni ne postoje i da su izmisljotina, bas kao sto ne postoje vreme i prostor.
Vazno da "rec" nije izmisljotina.

Citat
Ti i slobadidi imate istu pricu koja ne postoji izvan tih prica.
Na osnovu cega to tvrdis ? Da li si procitao do sada sto sam napisao pa da to tvrdis ? Umes li ti uopste da razmisljas ? Za tebe svi koji se ne slazu s tobom su ... trpas ih u isti kos. Da nisi i ti neki jedan jedini ?

Citat
I ne moras ti da odgovaras na pitanja, nema nikakve frke, ali je to evidentan dokaz da tvoja prica nema
osnovu u stvarnosti.
Opet gresis, ima itekakve veze ... dokaz je da si se ti uhvatio jedne knjige, i da je to samo merodavno. Da si je samo ti proucio i izucio. Da si samo ti u njoj nasao istinu. Da je najpravilnije tumacis. Da blage veze nemas o drugim nekim stvarima. Da ne zelis da vidis druge stvari ... i da, dokaz, da se tebi ne treba odgovarati. Jer se nema kome odgovarati. Nema svrhe.

I ne moras mi odgovarati. Ni najmanje me ne inetersuje tvoj odgovor. Ako sam ne uvidjas zasto me ne interesuju tvoje "izjave", i zasto ti necu obrazlagati zasto sam za nesto rekao tako, i zasto ti necu odgovarati ... to je tvoj problem. Resi ga sam sa sobom.
« Poslednja izmena: 05. Jan 2010, 16:39:34 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: lightsoft
Tacno. Sve sto ti vidis i predstavljas sebi kao stvarnost, je iluzija mozga.
Pokusavao sam da ti objasnim da sam sebe kontradiktujes, prvo govoris kako je sve iluzija/stvarnost ne postoji, pa onda uhvatis da davis kako su atomi, energetski fluks i fotoni - stvarnost

Citat
Pa vidim koliko su tvoje price pune, koliko nisu bajke i cime su potkrepljene, i sigurno neces zavrsiti u grobu. Tebe nece crvi pojesti nekoj sanducetini. Samo se nadaj ...
Da li mozes da navedes sta je bajka od onoga sto sam rekao na ovom forumu ? (jedan primer bi bio vise nego dovoljan)
Gde sam ja to rekao da sam ja vecan ?
Citat
Slozio bi se.
Isto kao sto su se "slozili" sa onima koji tvrde da stvarnost ne postoji i da su oni Napoleon ili Majka Tereza.
Za sve ljude koji su "hospitalizovani" na psihijatrijskim klinikama - stvarnost ne postoji.
Ta vrsta "slobode govora" postoji samo pod kljucem.

Citat
Vazno da "rec" nije izmisljotina.
Pa jel' ti koristis izmisljotine da bi uspesno komunicirao sa ljudima ?

Citat
Na osnovu cega to tvrdis ? Da li si procitao do sada sto sam napisao pa da to tvrdis ? Umes li ti uopste da razmisljas ? Za tebe svi koji se ne slazu s tobom su ... trpas ih u isti kos. Da nisi i ti neki jedan jedini ?
Tvrdis da stvarnost ne postoji, da je sve u zivotu iluzija i pitas me zasto je tvoja prica ista sa slobinom ?
Pa zato sto on to isto tvrdi.
Govorim samo ono sto je stvarnost za sve koji u njoj zive, tako da to nije moje autorsko pravo, i svi oni koji shvataju sta sam rekao se ne slazu samnom nego shvataju sta je stvarnost.
U isti kos idu svi koji govore neistinu bez obzira da li je ta neistina "naucna" ili "religijska".
Pa jel' sam ja rekao da sam ja "jedan jedini" ?

Citat
Opet gresis, ima itekakve veze ... dokaz je da si se ti uhvatio jedne knjige, i da je to samo merodavno. Da si je samo ti proucio i izucio. Da si samo ti u njoj nasao istinu. Da je najpravilnije tumacis. Da blage veze nemas o drugim nekim stvarima. Da ne zelis da vidis druge stvari ... i da, dokaz, da se tebi ne treba odgovarati. Jer se nema kome odgovarati. Nema svrhe.

I ne moras mi odgovarati. Ni najmanje me ne inetersuje tvoj odgovor. Ako sam ne uvidjas zasto me ne interesuju tvoje "izjave", i zasto ti necu obrazlagati zasto sam za nesto rekao tako, i zasto ti necu odgovarati ... to je tvoj problem. Resi ga sam sa sobom.
Nisam se uhvatio jedne knjige nego se drzim stvarnosti koja je opisana u toj knjizi, ta knjiga nije izmislila stvarnost, stvarnost i njeni zakoni postoje oduvek, a ta knjiga je u originalnom izdanju pisana pre 2500-3500 god.
Sve clanove foruma koji ovde prodaju bajke ne interesuju odgovori koje daje stvarnost, nisi jedini.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Sony xperia
Citat
Isto kao sto su se "slozili" sa onima koji tvrde da stvarnost ne postoji i da su oni Napoleon ili Majka Tereza.
Za sve ljude koji su "hospitalizovani" na psihijatrijskim klinikama - stvarnost ne postoji.
Ta vrsta "slobode govora" postoji samo pod kljucem.
Ne obracaj mi se vise. Da li ti je jasno ? Umes tudje postove takve sadrzine upucene tebi da prijavljujes. Jel' te to americke p**** naucile ?

Ti si se nasao da mi nesto govoris ?

Jel' ce i jedan od najpostovanijih kvantnih fizicara ici u ludnucu ? Ili si ti pametniji i od njega ? Da li ce i on i njegove kolege biti "hospitalizovani" na psihijatrijskim klinikama jer stvarnost ne postoji ? Kao sto vidis nije pod kljucem.

Godina 1982. Na Institutu teorijske i primjenjene optike u Parizu, istraživački tim na čelu s fizičarem po imenu Alain Aspect, proveo je eksperiment koji bi lako mogao biti najvažniji eksperiment dvadesetog stoljeća. Za njega niste čuli u večernjem dnevniku. Zapravo, osim ako nemate naviku čitanja znanstvenih magazina, vjerojatno nikad niste niti čuli za Aspectovo ime, iako po nekim mišljenjima, njegovo bi otkriće moglo promijeniti lice znanosti.

Aspect i njegov tim otkrili su da su pod određenim okolnostima subatomske čestice, poput elektrona, sposobne trenutačno komunicirati jedne s drugima, bez obzira na udaljenost koja ih dijeli. Nije bitno jesu li udaljene 10 metara ili 10 milijardi kilometara.

Izgleda da svaka čestica nekako zna što radi neka druga čestica. Glavni problem u ovom otkriću je: ono se protivi Einsteinovoj općeprihvaćenoj postavci prema kojoj ništa, nikakva komunikacija ne može putovati brže od svjetlosti. Putovanje brže od svjetlosti zapravo jednako je slamanju vremenske barijere. Sve to ponukalo je i inspiriralo malobrojne znanstvenike da pokušaju pronaći objašnjenje i ona koja su dali toliko su radikalna da mogu posve promijeniti čak i naše svakodnevno gledanje na svijet, stvarnost,
život i nas same.

Zapanjujuća je tvrdnja fizičara Davida Bohm-a. Bohm smatra da Aspectova otkrića ukazuju da objektivna stvarnost ne postoji, da je, unatoč svojoj očiglednoj čvrstoći, univerzum u svojoj suštini - utvara, fantazmagorija, gigantski i izvanredno detaljan hologram.

Jel' da navodim tvrdnje i drugih fizicara? Ili ste ti i tvoja "rec" pamrtniji i od njih ?

Za sve zainteresovane, knjiga u attachmentu ... a ti da mi se vise nisi obratio ili uputio samo jednu rec ... zapamti, jednu jedinu rec.

Najvni deo iz knjige:

Postoje dokazi koji ukazuju na to sa su naš svijet i svi u njemu - od snježnih pahuljica do stabala javora, zvijezda
padalica i elektrona u vrtnji - samo slike nalik duhu. Projekcija iz razine stvarnosti koja je u toj mjeri izvan naše da je
doslovno izvan i prostora i vremena.
Glavni arhitekti ove zapanjujuće zamisli među najeminentnijim su svjetskim misliocima: fizičar sa Sveučilišta u
Londonu David Bohm, Einsteinov štićenik i jedan od najpoštovanijih svjetskih kvantnih fizičara; i Karl Pribram,
neuropsiholog sa sveučilišta Stanford, i autor klasičnog neuropsihološkog udžbenika languages of the brain (jezici mozga).
Kod holografskog modela najviše zapanjuje to što je odjednom dao smisao širokom spektru pojava koje su toliko neshvatljive da ih se u pravilu svrstavalo izvan područja znanstvenog razumijevanja.
Te pojave obuhvaćaju telepatiju, vidovitost, mistične osjećaje jedinstva sa svemirom pa čak i psihokinezu, odnosno
sposobnost uma da pomiče fizičke predmete a da ih nitko ne dodiruje.
I doista, stalno rastućem broju znanstvenika koji su prigrlili holografski model brzo je postalo očigledno da je taj
novi model pomogao objasniti praktički sva paranormalna mistična iskustva, te je u zadnjih 5 - 6 godina nastavio
nadahnjivati istraživače, i objašnjavati do sada neobjašnjivo.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
Talbot_-_Holografs... (1799.78 KB)
« Poslednja izmena: 05. Jan 2010, 23:37:20 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
@ Light svaka cast na izlaganju i zivcima  Smile  Smile  Smile

Takodje, opusti se Wink Posto si  mod/supervizor, uvek mozes da prekines tok teme Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Yahid

Iskreno - ne postoji "nepostojanje nečega." Da li si filosof? Nema logike ni potrebe dokazivati "nepostojanje nečega," to je oximoron. Međutim, kada pričamo o Bogu - to pitanje se svejedno nameće, a mnogi ljudi smatraju, na osnovu vlastitog iskustva, razuma i logike, da postoji Bog.
"Nepostojanje necega" je termin koji objasnjava da je nesto postojalo.
Ko to ima iskustvo postojanja Boga ?
Koji to razum i logika mogu da objasne postojanje Boga koji je rekao da covek ne moze da shvati njegovo postojanje ? " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; "
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Samsung Galaxy S24
imate na B92 emisiju na ovu temu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.11 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.