Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Апологетика - докази за постојање Божије  (Pročitano 220820 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2

Racionalne odluke nikad ne treba donositi osecanjem.

Necu da ponavljam istoriju.

Нема потребе да је понављаш. Рационалне одлуке су често доводиле до масовних убиства, прогона и геноцида.... Најсвирепијих звјерстава и злостављања познатих у историји. На стотине милиона људи су страдали само зато што је неко рационално израчунао да је то неопходно. Препоручујем ти да погледаш овај филм како би схватио размјеру проблема:

http://video.google.com/videoplay?docid=6648693203473074605#

Ja sam pogledao tvoj film, sad ti pogledaj moj
http://video.google.com/videoplay?docid=-988817750017426275

[Edit by Silvanus: Писење порука заредом је против правила Бурек Форума, јер се на тај начин нарушава ток дискусије, а прегледност и квалитет теме значајно смањују. Користите опцију измени - ]
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 01:39:25 od Silvanus »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
Bez uvrede ali, problem sa licnim iskustvo je u tome sto se ne moze nezavisno proveriti, kako ti znas da je to bog kako mozes razlikovati od npr halucinacije ili tome slicno.

Uh, meni je ovo najjači dokaz da postoji Bog.  Smile

Znaš zašto? Srpski rečeno, mnogi ljudi u istoriji čovečanstva su, zbog svojih naprednih ideja koje su imali (posebno ako govorimo o nekim idejama koje su donele dobrobit čovečanstvu) smatrani budalama, onima koji kvare društvo, koji šuruju sa nečistim silama i slično. Jednostavno, ljudi ograničenog i primitivnog shvatanja nikada nisu mogli (a i nikada neće moći) shvatiti one koji su iznad njih u određenim shvatanjima, one koji imaju revolucionarne ideje i poglede na svet.

Kada meni ateista kaže ili bar aludira na "halucinacije," meni je to najjači dokaz i ja to sa uživanjem prihvatam. Prosto zato što znam da postoje određene stvari o kojima on nema pojma. Ne govorim konkretno o nekom ateisti odavde, da me neko pogrešno ne shvati. Ateisti ne veruju u Boga iz više razloga. To znam jer i sam bejah ateistom pre više godina. Međutim, stav ateista u odnosu na Boga i dalje ništa ne znači. To samo znači ili pokazuje kako se određeni ljudi postavljaju u odnosu na tezu da Bog postoji. Teisti svih denominacija jasno i nedvosmisleno ukazuju na postojanje Boga, svojim životom najpre (pod uslovom da su pravi teisti, ne licemeri), zatim nude brojne argumente u prilog Božjem postojanju. I dalje mnogim ateistima to ništa ne znači.

Ja da sam danas ateista, ja bih se zabrinuo i zapitao - šta ako ovi ljudi koji veruju zaista znaju nešto što ja ne znam?

Praktično sam tako i razmišljao godinama ranije kada sam bio ateist pa agnostik. I zaista, kada se čoveku otkrije Bog, kada čoveku se otvori um da percipira realnost za koju ranije pojma nije imao - tada se dešavaju neverovatne stvari u čoveku, dešavaju se neverovatne promene. To je jedno fascinirajuće otkriće, koje jedva da se može uporediti sa mnogim idejama i otkrićima velikih ljudi ovoga sveta (koji su kasnije ismevani od rulje i mase).

Iz tog razloga, kao neko ko je sam razmišljao onako kako većina ateista danas razmišlja, svestan sam da su prosečni teisti, pravi teisti, ljudi koji su doživeli obraćenje i ljudi koji su otkrili jedan realan svet, svet koji je još uvek nepoznat mnogima. Prijatelju, tu realnost ne bih menja ni za šta na ovom svetu.

Čitav svet leži u jednoj velikoj zablud. Na sve strane ti pakuju lepu ambalažu sa sadržajem koji tebi šteti. Bilo da je reč o reklamama, bilo da je reč o proizvodima, bilo da je reč o političkim idejama, bilo da je reč čak i o nekim verskim idejama. Ateizam sam po sebi je jedna od najvećih zabluda koje je čovek ikada "izmislio," ako tako smem da se izrazim. Naravno, lično nemam ništa protiv nikog, ama baš nikog, ali to je neko moje mišljenje o ateizmu generalno. Mnogo sam naučio od ateista, puno sam pričao sa njima i vodio diskusije, i svakako da ne krasi svakog ateistu intelektualno poštenje i čestitost, kako sami ponekad umeju da predstave, dok religiozne smatraju nepoštenima i slično. Svakako da ateisti nisu ni inteligentniji ni pametniji od teista, to je samo jedna uobrazilja i romantična pričica kojom se neki (naravno, ne svi) ateisti teše. Svakako da nikada ateista neće, objektivnim kriterijima, dokazati de facto da Bog ne postoji. Jedinoi što može jeste da sve što ima na raspologanju, koristi protiv ideje da Bog postoji.

Ali, kada se ista metodologija i čak isti argumenti okrenu protiv ateizma, onda svako postaje svestan da ateizam i nema šta da ponudi, da je to prevara sopstvenog uma i tako dalje. Naravno, ja nikad ne vređam nikoga, i nemam potrebu da vređam i ateiste, ali da sam danas ateista - ja bih se pitao "zašto ove budale veruju u Boga. Mora da tu ima nečega."

Ma mora da ima, ili smo mi budale?  Smile Voleo bih da vidim ateistu koji bi se danas usudio braniti stav da su teisti likovi koji haluciniraju.  Smile Ne, nismo mi budale. U stvari, možda i jesmo. Onda se bar stavljamo na stranu Sokrata, npr. I on je bio budala svog vremena. Kao i Kolumbo. Ili Kopernik. Ili Galileo. Ili Tesla. Ili bilo ko drugi, koji nisu baš bili shvaćeni u svojoj okolini. Ako me takvi likovi koji su nespremni na razumevanje nazivaju budalom koja halucinira - ma svaka čast, lepši kompliment mi se ne može uputiti. Smiley

Ok, to je samo moj stav, računam da svako ima svoje stavove koje iznosi, pa tako i ja. Smiley

Pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Citat
Ja da sam danas ateista, ja bih se zabrinuo i zapitao - šta ako ovi ljudi koji veruju zaista znaju nešto što ja ne znam?

Da znaš i ja se pitam, ja da sam danas hrišćanin, ja bih se zabrinuo i zapitao - šta ako ovi ljudi koji ne veruju znaju nešto što ja ne znam? Verovati nije isto sto i znati.

Ako neko sebe ubedi da bog postoji, hej onda bog postoji i niko drugi ne bi trebalo da ga sprečava da u to veruje.

Citat
I zaista, kada se čoveku otkrije Bog, kada čoveku se otvori um da percipira realnost za koju ranije pojma nije imao - tada se dešavaju neverovatne stvari u čoveku, dešavaju se neverovatne promene. To je jedno fascinirajuće otkriće, koje jedva da se može uporediti sa mnogim idejama i otkrićima velikih ljudi ovoga sveta (koji su kasnije ismevani od rulje i mase).

Ja to čekam celi život, voleo bi da mogu da istražujem tu alternativnu realnost, samo kad bi ona postojala, ali zaista fizički postojala a ne kao zaključak nekog filozofa.

Citat
kada čoveku se otvori um da percipira realnost za koju ranije pojma nije imao - tada se dešavaju neverovatne stvari u čoveku, dešavaju se neverovatne promene
Junkie talk  Smile Jel znaš ko tako priča :hint:

Citat
Ateizam sam po sebi je jedna od najvećih zabluda koje je čovek ikada "izmislio," ako tako smem da se izrazim

Smeš, ali zašto tako misliš?

Citat
Ali, kada se ista metodologija i čak isti argumenti okrenu protiv ateizma, onda svako postaje svestan da ateizam i nema šta da ponudi, da je to prevara sopstvenog uma i tako dalje. Naravno, ja nikad ne vređam nikoga, i nemam potrebu da vređam i ateiste, ali da sam danas ateista - ja bih se pitao "zašto ove budale veruju u Boga. Mora da tu ima nečega."

E pa, bas suprotno mislim, ja mislim da su oni koji veruju prevarili sebe i varaju druge samo zato što imaju veći mozak od drugih životinja misle da su posebna tvorevina nekog "Tvorca" koji ih je stvorio po sopstvenom izgledu i da je celi Univerzum stvoren samo zbog njih. Stvarno jel se može biti više egoistički biti nastsrojen od ovoga.
Svet nije tu zbog nas, mi smo tu samo zato što smo se prilagodili. Mora da smo mi budale samo što hočemo da živimo u realnosti i istražujemo svet oko sebe bez bilo kakvih dogmatski uverenja. Ateizam nema ništa da ponudi samo zato što nisam ništa ni tražio da mi da.

Citat
Kao i Kolumbo. Ili Kopernik. Ili Galileo. Ili Tesla. Ili bilo ko drugi, koji nisu baš bili shvaćeni u svojoj okolini

Oni jesu bili neshvaćeni samo zato što su imali drugčije ideje od crkve, koja je kažnjavala spaljivanjem na lomači svakog ko se usudi da drugačije misli. Šta bi bilo da su oni te ideje zadržali za sebe, šta bi bilo onda?

Jednom rečju ateizam je sloboda.

Ovo je moj stav, Pozdrav  Smile  Smile

Za kraj mala pesmica

P.S.
Sorry ako sam nekog uvredio  Smile
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 13:33:58 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: bjbojan
Па ако немаш доказ да Бог постоји, онда не можеш да знаш да Бог постоји. Међутим, ти кажеш да ти је Бог одредио да радиш то што радиш. Нешто што не постоји, логично не може ништа да ти одреди. Дакле, ти знаш да Бог постоји (јер ти "немаш могућност веровања"). Дакле, ти имаш доказ за постојање Бога. Али ти кажеш да га немаш. Дакле, не знаш да Бог постоји. Ако не знаш да Бог постоји, онда не можеш да знаш да ти је Бог одредио да радиш то што радиш. Smile

Са друге стране кажеш да је Бог створио човека. Човек постоји па је логично да и Бог постоји, јер човека није могло да створи нешто што не постоји. Прецизније речено, човек је доказ да Бог постоји. Smile
Ja znam da Bog postoji kao rec, sto je duhovna/nematerijalna dimenzija jel' ti mozes da dokazes da rec postoji u materiji ?
Koji je molekularni sastav reci ?
Naravno, rec mi je odredila da radim to sto radim, i bez reci ne radim nista.
Da li ti radis nesto sto rec ne odredjuje ?
Frekvencija ( Duh ) ( koja ne postoji u materiji ) sve odredjuje.
Da li si ti nekada cuo za "Duh"
Volja koja je energija kod coveka sve izvrsava, da li si nekada cuo za " Volju " ?

Vrtim se sa tobom u krug, objasnio sam ti u vise navrata razliku izmedju duhovnog i materijalnog, ali ocigledno
da ti ne obracas paznju na ono sto ti se kaze.

Preciznije receno covek je dokaz da covek postoji, za jednog coveka koji je Bog, koji postoji, ne postoje dokazi, posto niko nece moci da dokaze da On postoji, a On to nikada nece reci, za razliku od njegovog Sina,
koji je cepao usta vristeci da je on "Sin Boziji" i "Jedno sa Ocem".
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2

Citat: nofx0023
Ako postoji prvi uzrok, to bi znacilo da je i energija stvorena. To je u suprotnosti sa prvim zakonom termodinamike koji kaze da energija ne moze biti stvorena niti unistena samo menja oblike. Jel i za to postoji prvi uzrok?
Енергија=Бог  "and, hey presto, God exists!" Smile

Ako energija nemože da bude stvorena ili uništena, kako je to bog stvorio zemlju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: nofx0023

Ako energija nemože da bude stvorena ili uništena, kako je to bog stvorio zemlju?
Tako sto energija pod pritiskom (ogromnim) postaje materija. Zemlja je kompresovana energija.
Energija prelazi u materiju, bas kao sto materija prelazi u energiju.
Bog je frekvencija koja to regulise.

Ekstremno zanimljiv sitem u kojem frekvencija takodje menja oblik, recimo kada rec postaje zvuk ili kad miris postane boja, ili kad boja postane ukus .......

Kreacija je neopevano fascinantna, zadivljujuca.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Jel mi se čini. Da li ti to upoređuješ boga sa kvantnom mehanikom i teorijom struna?
« Poslednja izmena: 27. Nov 2009, 13:39:21 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Jel mi se čini. Da li ti to upoređuješ boga sa kvantnom mehanikom i teorijom struna?
Ne Bog nije teorija kao sto su te navedene nebuloze. Bog je uzrocno posledicna realnost koja ti daje osecaj prisutnosti.
Otelotvorenje te realnosti je covek kojeg nijedan drugi ne moze da shvati, ali ga svi osecaju.
Potpuno suprotno od istine koju svi shvataju ali niko ne moze da je oseti.
Nema surovije frekvencije za coveka od istine, ona je jedini ubica.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Ne Bog nije teorija kao sto su te navedene nebuloze. Bog je uzrocno posledicna realnost koja ti daje osecaj prisutnosti.
Otelotvorenje te realnosti je covek kojeg nijedan drugi ne moze da shvati, ali ga svi osecaju.
Potpuno suprotno od istine koju svi shvataju ali niko ne moze da je oseti.
Nema surovije frekvencije za coveka od istine, ona je jedini ubica.

Jel to tvoje licno iskustvo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Citat: eyepheelYU
Ja znam da Bog postoji kao rec, sto je duhovna/nematerijalna dimenzija jel' ti mozes da dokazes da rec postoji u materiji ?
Али какве везе има да ли реч постоји у материји. Ако ти знаш да Бог постоји какогод, онда ти имаш неки какавгод доказ да Он постоји. Иначе не можеш да знаш, него да верујеш. Smile

Citat
Бог је претворио део своје енергије у земљу, део у воду, део у биљке, део у животиње, део у човека... (Мислим да се зато и каже да је Бог у свему.) Под Божијим стварањем ја, дакле, подразумевам претварање Божије енергије у разне облике.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 119
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.