Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 18:22:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Антидржавно деловање  (Pročitano 1189 puta)
21. Nov 2007, 12:00:06
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Дуго се о овоме прича онако колоквијално, да постоје антидржавне снаге некако је опште осећање, па је ред да се то објасни кроз формалнију анализу. Како нисам правник говорићу на основу свог познавања Устава и логике, по питању неког параграфа, КЗ-а рецимо, можете ме слободно исправити.
Дакле, ја колико знам не постоје више одредбе које санкционишу антидржавно деловање, издају земље, велеиздају и томе слично. Не знам како ствари стоје са деловањем против поретка, али све и да тога нема, видећемо да су дела неких суштински кажњива. При свему томе може се и очувати одређени ниво права на „другачије мишљење“ и предлагање решења. Али постоји процедура, па да видимо...

Овде говорим о снагама које се залажу за отворено признавање Ахтисаријевог плана (и његових клонова, а све то треба да води губитку Косова) и зато да Србија не брани Дејтонски споразум. То раде ЛДП и они око њега отворено, а велико је питање како ће се „проевропски“ ДС и Г17 (ђе ли је Европа кад феудално деле министарства?!?) понашати кад загусти.
Да ли је легитимно, или битније да ли је легално, да се неко залаже за то да Косово не буде у Србији? Да, тиме се не крши закон, и постоји процедура која регулише такве захтеве. Ако Чеда и његови желе да примене Ахтисаријев план, нека поднесу захтев за промену Митровданског устава, посебно његове преамбуле. То је једини легални начин да Србија призна Косово. Потребне су две трећине у Народној скупштини и већина изашлих на референдуму. Ово друго је потребно јер се ради о промени битних одредби Устава, за које је неопходан референдум, мада не више половина укупно уписаних бирача. Али и две трећине Скупштине је довољно захтевно. Аха да, за сам предлог вам је потребна трећина посланика, захтев председника Републике, Владе (није лично име) или 150.000 бирача. Па изволите! Ово последње вам можда и не би био велики проблем.

Све друго је захтев да органи Србије раде мимо Устава, да практично прекорачују и злоупотребљавају своја овлашћења. Дакле, онај орган који би то урадио, починио би кривично дело, а такав акт би у старту био неважећи. Подстицање на то, путем јавних иступа или захтева у Скупштини (ако ти захтеви нису за промену Устава) је подстицање на извршење кривичног дела.

Слично стоје ствари и са Дејтонским споразумом. Тај споразум је практично део правог система Србије. Србија је његов гарант. Могуће је тражити ревизију или поништавање било ког споразума. За ревизију је потребна сагласност свих страна потписница. Поништавање се може урадити и једнострано, при чему се преузимају санкције правне и фактичке. Ја не знам да ли неке правне санкције постоје за иступање из Дејтонског споразума, а фактичке зависе искључиво од односа снага. Није искључено да ће и оне патриотскије снаге тражити поништење споразума, како се ситуација буде развијала.
Оно што је битно је да само Скупштина, својом већином (простом?) може пристати на ревизију или поништење Дејтонског споразума. Што се тиче ревизије, за сада Србији није упућен такав захтев, као уосталом ни Скупштини БиХ, на коју се споразум односи. Они из „међународне заједнице“ се чак убише од доказивања како га не поништавају, чак га кршењем бране. Шта је онда захтев за тим да Србија не реагује? Шта је противљење реакцији председника и премијера, министра спољних послова, који су надлежни?

Овде долазимо и до оних захтева да Србија „не таласа“, да „прихвати реалност“. Другим речима да органи не раде на одбрани Дејтона и резолуције 1244, односно Устава Републике Србије. Да ли је нечињење противзаконито? Наравно да јесте. Замислите неки јавни скуп на коме група људи физички насрне на Чедомира Јовановића, а присутна полиција се само склони. Да ли су га полицајци напали? Нису. Да ли су прекршили закон? Јесу јер не раде свој посао. Како онда можемо окарактерисати захтев да надлежни органи не ураде све на одбрани територијалног интегритета Србије и помоћи српском народу изван матице, на шта су обавезни?!? Или евентуално фактичко нечињење органа, а видећемо ДС и Г17 кад дође време... Дакле, територијални интегритет, права Срба изван Србије, преамбула Устава, Дејтонски споразум и резолуција 1244 су делови правног система ове земље. Неспречавање њиховог кршења је исто што и само кршење. У спречавању кршења ових одредби надлежни органи су дужни да учине све што могу, и што може имати ефекта, а то може укључити и одустајање од атланскоевро интеграција, спуштање односа на нижи ниво, друге дипломатске чинове, чак и неке реакције у економској сфери. Јер чланство у НАТО, добри односи са Америком и још неке ствари нису део правног система Србије, а оно што сам навео јесте.

То је све правно. Политички гледано, антидржавно деловање и не мора тако строго да се дефинише. Доста је рећи да више од 90% гласача је гласало за нешто, а убедљива мањина тврди супротно. И то не само у једној теми, већ у низу тема које су битне та опстанак ове земље. Па и у Британији 1940. је било оних који су били за мир са Хитлером....

IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Dakle građani Srbije dva puta su se izjasnili da ne dozvoljavaju secesiju Kosova. Prvo 98. pa ustavnim referendumom 06. A SAD neka se odreknu Havaja, Britanija neka se odrekne Škotske i Irske, Španija Baskije, to nije moj problem. Samo za to treba da glasaju njihovi građani.

Ako Srbija nema u ovom času ekonomsku i vojnu moć da spreči okupaciju Kosova, a nema i u tome se svi slažemo, ne mora ni da je prihvati. Doći će i naše vreme.

U vreme Staljina izgledalo je nezamislivo da Gruzija i Ukrajina ne budu SSSR. A to je bilo pre samo 50 godina. U isto to vreme Kina je umirala od gladi i narkomanije. Britanija je bila kolonijalna supersila, Argentina puna para od prodaje govedine nije sanjala hiperinflaciju. Da će Indusi imati nuk amNemci neće, to bi bilo vic godine.

Vremena se menjaju, odnosi snaga u svetu takođe. Voda je skuplja od nafte. Dizel dolazi sa njive. Treba biti krotak kao jagnje i mudar kao zmija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
za svo to vrijeme koje si navela mi na ovim prostorima smo bili jad i bijeda tako je bilo i tako će i ostati

svi su oni kroz svoju povijest jednom bili nekakva sila a mi nikada
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
Pa dobro evidentni, ti si čovek koji nije emotivno involviran u tu priču. Pametan si i obrazovan. Daj reci šta ti misliš da bi bilo najpametnije za Srbe. Sasvim je sve jedno, šta god da kažeš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Што се тиче "евидентног" или "уморног" је свеједно, али што се тиче оних који се кандидују на изборима у Србији, подржавају неке опције, предлажу решења* очигледно да није. И што се тиче нас који их пуштамо...

*ја то кажем "обраћају се Србима" - заболе ме да ли су припадници тих антидржавних снага етнички Срби или нису, чије интересе у ствари заговарају... Није политички Србин онај кроз чија уста говори амерички порески обвезник и шиптарски нарко-лобиста.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
ne na sav glas trubiti o tome kako je kosovo sastavni dio srbije i kako nikada nećete pristati na njegovo osamostaljivanje nego smiješkati se i nuditi nekakvu kulturnu ili kakvu već možete autonomiju a kad ju albanci odbace onda trubiti o tome kako su oni ovakvi i onakvi i ne pristaju na nikakav dogovor nego samo guraju svoje

za to vrijeme mobilizirati sredstva, otvarati tvornice po kosovu, naravno u srpskom vlasništvu, nuditi radna mjesta i pojačati socijalnu politiku, unaprijediti zdravstvo i školstvo a najviše od svega kupovati zemlju (poljoprivrednu ili građevinsku svejedno)
energetski i prometno (struja, plin...) učiniti kosovo ovisnim o srbiji

e nakon svega ovog da mi je vidjeti ko bi se želio, htio i mogao odcijepiti

nakon što ih povežete, učinite ovisnim i nakon što ih pokupujete laganini iz godine u godinu polako im ukidate autonomiju i sve će biti o.k.
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
mob
Nokia 
ne na sav glas trubiti o tome kako je kosovo sastavni dio srbije i kako nikada nećete pristati na njegovo osamostaljivanje nego smiješkati se i nuditi nekakvu kulturnu ili kakvu već možete autonomiju a kad ju albanci odbace onda trubiti o tome kako su oni ovakvi i onakvi i ne pristaju na nikakav dogovor nego samo guraju svoje

za to vrijeme mobilizirati sredstva, otvarati tvornice po kosovu, naravno u srpskom vlasništvu, nuditi radna mjesta i pojačati socijalnu politiku, unaprijediti zdravstvo i školstvo a najviše od svega kupovati zemlju (poljoprivrednu ili građevinsku svejedno)
energetski i prometno (struja, plin...) učiniti kosovo ovisnim o srbiji

e nakon svega ovog da mi je vidjeti ko bi se želio, htio i mogao odcijepiti

nakon što ih povežete, učinite ovisnim i nakon što ih pokupujete laganini iz godine u godinu polako im ukidate autonomiju i sve će biti o.k.
Zar ne vidiš da im se nudi status Honkonga? To je baš to što si rekao, sve osim državnosti. Ali onda SAD ne mogu za džabe da imaju vojnu bazu. Svesni su i oni toga što ti pričaš zato bi da otcepe Kosovo pre nego što budu morali da menjaju spoljnu politiku i da se za neko vreme odreknu primene sile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
To je baš to što si rekao, sve osim državnosti. Ali onda SAD ne mogu za džabe da imaju vojnu bazu.

Баш је тако како кажеш. Али они имају своје ирационалне снове о држави и хоће да их остваре. Што се "међународне заједнице" (читај: васколики запад) тиче сви имају право на ирационалност, Срби не смеју ни рационално да бране своје позиције.
А САД баш тако, не могу џабе да имамју базу. Можда би и могли да се договоримо, ако подрже наш територијелни интегритет, али они навикли за џабе... Па то нема ни код бабе Smile Smile Smile

Него, није ово (још једна) тема о Косову, ово је тема о онима који би да "скину камен с врата"... Ајде што је веома ружно да тако гледају на своју земљу, али ево им прилике да своје аспирације бар легално представе. Поднесите захтев за промену Митровданског устава, па да видимо...

А нешто њих и нема... Мора да вијају Мишковића, "побеђују", можда спремају Чеди пакет, шта га знам цигаре, дуги су дани кад прозор баца решеткасту сенку Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

118.jpg
(80.13 KB, 500x384)
« Poslednja izmena: 21. Nov 2007, 13:22:00 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
najveci problem je to busovo "obecanje" siptarima  Smile
to ce sjebati stvar, ne daj boze da oni ne isteraju nesto do kraja ...
sama EU ne bi imala nikakav problem sa nekom varijantom hong konga ili ostrava u finskoj.

ja vise ni sam ne znam sta je racionalno a sta nije, iz ugla zapada oni su nas vojno pobedili i mogu da diktiraju uslove igre, a mi kao porazeni mozda previse ocekujemo, nemam pojma ... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Država ili narod, pitanje je sad....

Dakle, narod je stariji i važniji od države, prema tome pitanje je da li je ostanak 2 miliona šiptara u Srbiji u interesu srpskog naroda. Nezavisnost ili podela Kosova nije u interesu države, ali je (dugoročno) u interesu srpskog naroda. Šta će biti sa našim unucima za 100 godina, demografski podaci kažu da će 2100. godine predsednik Srbije biti šiptar, a premijer cigan ili aškalija. Gradonačelnik Beograda takođe cigan.

Na kraju, država je zajednica uređena zakonima i Ustavom. Zakoni se mogu menjati u zavisnosti od raspoloženja većine. Znači, ono što je danas nelegalno, možda će sutra biti legalno.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 18:22:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.