Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anksioznost, kriticizam, predrasude i osudjivanje...  (Pročitano 18352 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 90
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Pa da, lepo je biti razlicit, slazem se.
Nekada mi je veoma drago jer sam ovakav, drugaciji.
Drago mi je sto ne moram da glumim pred ljudima (vec samo da ogranicavam svoje postupke) kao i to da ne zelim da budem prihvacen, jer me "moji" ljudi prihvataju takvog kakav jesam.
Ne znam, mozda je to samo pokusaj da se otrgnem osecaja inferiornosti koju sam ranije osecao, i koju osecam ponekada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 24
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Ah da. Svi ljudski problemi potiču iz nedostatka jedne stvari. Ljubavi. Sve te gomile knjiga, slika, hramova, su napisane, naslikane i sagradjene samo da se premosti vreme bez i vreme do dolaska ljubavi. I naravno nikad se iz toga ne možemo sami izvući, jer to i jeste poenta. Ključna reč je - odgovornost. Ako je nismo svesni, onda nam nema pomoći osim da čekamo. Boga, princa, roditelja, prijatelja, ljubav svog života - spasitelja već prilagodite predmet nadanja svojoj životnoj priči. Ako je jesmo svesni, onda znamo. Da je svaki trenutak dragocen. Da u drugom ljudskom biću vidimo ne samo ono što ono jeste, nego i sve dobro i potencijal koji može postati. Onda će nam prazne priče biti smešne. Onda ćemo mi postati oni koji će im pomoći. Koji će ih nasmejati, koji će od njih izvući ono što ni sami ne znaju da imaju. Ako imamo ljubavi. Ako je nemamo, dobićemo je. Od nekog ko će u nama prepoznati žeđ za njom. Opirati se tome uzaludno je. Jer to je ono što svi zaista želimo. Kada postanemo svesni toga, onda nam postane jasno šta je bio uzrok patnje. To što je nismo imali. Ali niko nije kriv za to. Ni mi sami. O ne. Zato je potrebno verovati. Zato je bitno tragati. Zato je važno biti iskren. I skratiti put. Kada postanemo svesni sopstvene odgovornosti, onda ćemo znati da smo mi ti koji možemo uticati da svetla bude više. Da ćemo mi biti ti koji mogu da menjaju stvari. Ako budemo iskreni shvatićemo da imamo prijatelja u svakom ljudskom biću. Pričam Vam to i pričam Ti to iz samo jednog razloga. Zato što je Istina. Zato što će nam onda biti jasno iz kog razloga proističe sve ono što nam se ne dopada, što nas plaši i što nas čini nesrećnim. Znaćemo šta je i gde je uzrok problema. I kako da se postavimo, šta da uradimo da bismo bili onaj foton koji pred kojim tama nestaje i koji sve osvetljuje. Pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Ah da. Svi ljudski problemi potiču iz nedostatka jedne stvari. Ljubavi. Sve te gomile knjiga, slika, hramova, su napisane, naslikane i sagradjene samo da se premosti vreme bez i vreme do dolaska ljubavi. I naravno nikad se iz toga ne možemo sami izvući, jer to i jeste poenta. Ključna reč je - odgovornost. Ako je nismo svesni, onda nam nema pomoći osim da čekamo. Boga, princa, roditelja, prijatelja, ljubav svog života - spasitelja već prilagodite predmet nadanja svojoj životnoj priči. Ako je jesmo svesni, onda znamo. Da je svaki trenutak dragocen. Da u drugom ljudskom biću vidimo ne samo ono što ono jeste, nego i sve dobro i potencijal koji može postati. Onda će nam prazne priče biti smešne. Onda ćemo mi postati oni koji će im pomoći. Koji će ih nasmejati, koji će od njih izvući ono što ni sami ne znaju da imaju. Ako imamo ljubavi. Ako je nemamo, dobićemo je. Od nekog ko će u nama prepoznati žeđ za njom. Opirati se tome uzaludno je. Jer to je ono što svi zaista želimo. Kada postanemo svesni toga, onda nam postane jasno šta je bio uzrok patnje. To što je nismo imali. Ali niko nije kriv za to. Ni mi sami. O ne. Zato je potrebno verovati. Zato je bitno tragati. Zato je važno biti iskren. I skratiti put. Kada postanemo svesni sopstvene odgovornosti, onda ćemo znati da smo mi ti koji možemo uticati da svetla bude više. Da ćemo mi biti ti koji mogu da menjaju stvari. Ako budemo iskreni shvatićemo da imamo prijatelja u svakom ljudskom biću. Pričam Vam to i pričam Ti to iz samo jednog razloga. Zato što je Istina. Zato što će nam onda biti jasno iz kog razloga proističe sve ono što nam se ne dopada, što nas plaši i što nas čini nesrećnim. Znaćemo šta je i gde je uzrok problema. I kako da se postavimo, šta da uradimo da bismo bili onaj foton koji pred kojim tama nestaje i koji sve osvetljuje. Pozdrav.
Svaka čast, ostala sam bez teksta.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia 
znate to da ljuljaju sebe u sirotištu dece, sigurno neko i to zna zašto to rade. Smile to je naljboje kad nas ljuljaju naše ubice sa pričama za decama Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia 
zato sam pisao što sam pisao, jer taj put, misao tok koju je napisao Plotun i to može značiti da postoji neki više, esencialni značenje za ljudima, da postoji cilj negde...a jedino to je sigurno da samo traženje postoji.
inače ako smo već na psiho forumu, to iz kognitivnog vidu da postoji cilj to može značiti i obrnuto to da postoji od čega jako bojimo se u budućnosti, a to je već minimun anskioznost, strepnja, i još neke druge bolseti potiče iz toga da nešto čeka na nama u budućnosti koja je dramatična za našu biću.
mnogo više je jednostavnije , ako ipak malo bavimo sa metafizikom, da univerzum je bezgranično ravnodušam, inače i jeste. na tome temeljiše evolucijska nauka.
vlast uvek želi igru, inače ne može vladati. a da kad suviše je iz igrama, ili tako doživi neko onda se desi to što tako se zovemo da sch bolest. Ravnodušnost je tog mera iz igrama koju ne možemo kontrolisati kod sebe, i naravno tako ni u interakcijama. Onda može se doći do toga da napravimo za sebe takve stvari od kojima možemo se orientisati, jer smo već izgubili sebe.ako te tačke za orientisanju su u budućnosti, daćemo izvanredne zanečenje za time od toga zavisajući koliko smo udavljavaji od toga da možemo biti uspešno u realnosti, koja je ravnodušna, onda doći će do strepnju.
« Poslednja izmena: 14. Nov 2008, 22:20:52 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 90
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.3.154.9
Divna stvar je u tome, sto volim sebe, i od drugih pokusavam da stvorim sebe, iako je to najveci zlocin protiv njihove licnosti...
Toliko o ljubavi ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Srećo moja, nisi ti anksiozan, ti si narcisoidan.  Smile
I pre mi se to vrzmalo po glavi čitajući tvoje postove; a sada sam sigurna u to.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Nokia 
Razume se od psihića narcisoidnost tako, da to je takav delanja kojom je u fokusu samog sebe, libidom predemet je sam sebe...a to je dosta verovatno ako psihići te izolišu od realnosti. odnoso ništa ne znači dosta često kad psihić ti kaže da si narcisoidan, sa tom zajedno da i to znači da ne osetiš ljubav prema drugima, a ako to uzmeš ponovo u igri da dosta često psihići namerno ubiju pacijente, ponovo gubi značenje Bambinaov deffinicija.
Psihodinamski jezik , jezik za vladanje što po filozofiju jezika to znači da možeš uvek i sve nasuprot  definisati.
« Poslednja izmena: 15. Nov 2008, 00:39:26 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 90
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.3.154.9
Ne poricem ja tu narcisoidnost, ali kako se sve to uklapa?
Mislim na prosli topic i ovaj. Na osnovu svih podataka sta mi je ciniti?
Da li ja tom narcisoidnoscu i osudjivanjem pokusavam da vratim sebi samopouzdanje i osecaj vrednosti ?
I kako se izbegavanje i blaga anksioznost uklapa u sve ovo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.