MM je covek u vecitom traganju za uzbudjenjem,razalovani,samodestruktivni bivsi kadet,ljubitelj teskih droga i seksualnih perverzija,prepredeni novinar koji bi ucinio sve da dodje do dobre price.Njegove veze zadiru duboko u srz nemoralnog indijskog politickog miljea i u samo srce vosjke,koja i jeste predmet njegovog interesovanja i gde njegova hrabrosty izaziva poverenje i divljenje jos nemoralnih izvora.
Prateci specijalne snage u niz smrtonosnih zadataka na kasmirskoj granici,MM potvrdjuje svoje sumnje da kriminalna grupa oficira svercuje drogu i zaplenjeno oruzje kroz dzunglu preko indijske granice.Kad u prepadu na neprijateljski bunker otkriju ogroman arsenal oruzja i heroina visoke cistoce,komandir na duznosti njemu prepusta da se pobrine za smestaj zaplenjene robe,cime MM upetljava u medjunarodnu mrezu sverca oruzja,obracuna medju raznim kriminalnim bandama i dvostrukih igara,opasnijih os svega cime se ikada bavio.
Cinican,obavesten,krajnje sposoban,sa jakim unutrasnjim motivima,MM je slika i prilika intrigantnog,novog heroja postmodernizma.Pogled iznutra na ratnu korupciju i trgovinu oruzjem,prvi roman najcuvenijeg indijskog predstavnika istrazivackog novinarstva,Bunker 13 je delo svetske klase.
Beleška o piscu:
Aniruda Bal (rodjen 1967.) je po profesiji novinar i ujedno osnivač i glavni urednik sajtova Cobrapost.com i Indian news. Takođe je bio i partner u osnivanju sajta Tehelka.com, sajta, koji se bavi vestima i otkrivanjem navodnih afera u Indiji, ali i celom svetu. Upravo na jednom takvom iskustvu, nastao je roman „Bunker 13”. Bal je poznat i kao jedan od reportera koji je prvi otkrio, a onda objavio reportažu o čuvenom nameštanju mečeva u partijama kriketa. Prethodno je novinarsko iskustvo sticao u novinama India Today i Outlook, kao i još nekih javnih glasila. Živi i radi u Noidi, blizu Nju Delhija (Indija).
« Poslednja izmena: 25. Okt 2012, 19:44:13 od ArmandHammer »
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom. I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...