Baš mrtvih par meseci.Čak mi je i nastavak "Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri "-a nekako tanušan.Štrči ,po komentarima (nisam još i sam pogledao) ,samo "Boku dake ga Inai Machi" ("Erased").
Borac Tacumi odlazi u glavni grad kako bi nasao posao u vojsci i zaradio neku paru za gladno selo. Tu otkriva da u glavnom gradu nije sve tako sjajno i da je korupcija i zlo uzelo maha pa se pridruzuje gildi ubica- pokretu otpora. 24 epizode, zavrsena i to je to. Manga jos uvek traje tako da su ovi malo pozurili pa kraj izgleda zbrzan ali sve u svemu odlicna je. Ako pocnete spoiler ne vezujte se za likove previse, imaju onu "Game of Thrones" naviku da ih ubiju mucki u najgorem momentu.. Sto mi se donekle i svidja, daje na realnosti.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.