Španski režiser Home Kolet-Sera je izabran , kako se neslužbeno saznaje, za režisera rimejka japanskog animiranog hit filma ''Akira“, prenosi list ''Varajeti“.
Radnja filma, zasnovanog na ostvarenju iz 1988. godine, biće smeštena na ''Novi Menhetn“ i pratiće vođu grupe bajkera koji mora da spasi svog prijatelja, za koga se ispostavlja da ima supermoći, od zlih naučnika.
Katsuhiro Otomo, koji je tvorac originalne ''Akira“ grafičke novele i koji je napisao i snimio film, biće izvršni producent nove verzije, prenosi ''Varajeti“.
Kolet-Sera režirao je nedavno film ''Bezimeni“ sa Lijamom Nisonom u glavnoj ulozi, a poznat je i po horor trilerima ''Kuća voska“ i ''Siroče“.
Španski režiser Home Kolet-Sera je izabran , kako se neslužbeno saznaje, za režisera rimejka japanskog animiranog hit filma ''Akira“, prenosi list ''Varajeti“.
Radnja filma, zasnovanog na ostvarenju iz 1988. godine, biće smeštena na ''Novi Menhetn“ i pratiće vođu grupe bajkera koji mora da spasi svog prijatelja, za koga se ispostavlja da ima supermoći, od zlih naučnika.
Katsuhiro Otomo, koji je tvorac originalne ''Akira“ grafičke novele i koji je napisao i snimio film, biće izvršni producent nove verzije, prenosi ''Varajeti“.
Kolet-Sera režirao je nedavno film ''Bezimeni“ sa Lijamom Nisonom u glavnoj ulozi, a poznat je i po horor trilerima ''Kuća voska“ i ''Siroče“.
Da, da, da. Mada ipak od svih mogućih opcija za ovu još i ima nade. Home Kolet-Sera kao reditelj i sam Otomo kao izvršni producent zvuče kao da bi ovo moglo i uspeti (bolje nego Robrt Patinson kao Kaneda ). Ipak dve stvari moraju uraditi. Da glavni junaci budu azijati (mogu da kažu da su azijska banda u NY) i da film bude R rated. U suprotnom
« Poslednja izmena: 15. Jul 2011, 20:48:20 od Angeleer »
- serija koja, po mojoj proceni, pokusava da umanji slavu Chuck-a Noris-a, koju je stekao iz raznih prozivki (ili bolje reci NADzivki). U ovoj fajterskoj seriji ima toliko mnogo kambekova (ono u fazonu - haha nabio si mi 4 nokauta zaredom , ali i to "preprosto" nije dovoljno, jos zivim....DA BIJEM!!!), da se dovodi u pitanje kvalitet same naivnosti - kao empirijskog pojma. Naime glavi lik ima - 13 godina - i svoju pricu pocinje tako sto je izazvao 100ak pripadnika neke ulicne bande Tokija na ferku...prebija ih 50ak , ali ipak na kraju oni pobedjuju (posto je doshla policija...jbg ipak je prva epizoda) , nakon toga krece njegova obuka koja se provlaci kroz citavu seriju , sve u nadi da ce biti dovoljno snazan da pobedi svog sadistickog oca.
Serija je veoma u fazonu - Mnogo sam jak!!!!, tako da ako se neko odluci da je gleda, neka ocekuje poviseno lucenje testosterona u svom telu (ako uspe da je stimulise kod drugih - svaka mu cast i neka podeli svoju tajnu na forumu). Inace serija sadrzi veoma lepa povremena predavanja o ljudskoj anatomiji .... tako da ako vas pitaju - Jeli sine sta to gledas?, vi im odgovorite - Evo nesto o anatomiji homo sapiensa(ovo na karaju na latinskom da bi ispali jos pametniji)
Sve u svemu - serija je boza od 24 epizoda u sezoni I , i + 24 "slabijih" epizoda u sezoni,serijalu II (kazem slabijih jer iako je u pitanju neki fajterski sampionat, nije bas najbolja ni animacija, ni borbe, a ubijaju sa retrospekcijama...ali anatomija je i dalje dobra .) ) ja sam siguran da postoje mnogwe druge - BOLJE serije na temu fajta(da sad ne navodim vec pomenute na ovoj temi), ali ja vam preporucujem evo na primer ovu da vam prodje vreme...
A, izem ti trailer, kada je prikazao Valtera (koji je sada na strani Milenijuma), i novi oblik Andersena (mada ne i uzrok tome). Nadam se da će ovim da završe adaptaciju, mada sumnjam, ima još jedan deo posle ovog koji se događa u cepelinu, kao i epilog rata. Mislim da će biti mesta za još jednu, a možda će poslednju OVA-u da izbace kao "dva u jedan". We shall see...
Me wanna! LOL Elem OT http://www.sankakucomplex.com/2011/07/26/top-15-best-anime/ Odgovor na prethodno postavljenu listu. Mislim da ovo više nema nikakvog smisla. Samo pokazuje koliko su anime fanovi u Japanu mentalno nazadovali. Bruka i sramota.
Bon je domaćin jedne neobične izložbe. Reč je o umetnosti japanskog animiranog filma. Posetioce očekuju pčelica Maja, Pokemon, Hajdi, ali i mnogi erotski i naučnofantastični filmovi.
U fokusu „Anime!“ izložbe organizavanoj u Bundeskunsthali (Saveznoj umetničkoj hali) u Bonu, nalaze se pčelica Maja, Hajdi, Viki, Pokemon i Pinokio. Iako izgledaju više kao tipični Evropljani, reč je o Azijatima, tačnije Japancima. Njihovi očevi i majke, ljudi koji su ih stvorili, u međuvremenu su jedni od najpoznatijih autora u svetu animiranog filma. Naravno, reč je o – crtanim filmovima, njihovom nastanku, ali i japanskom uticaju ne samo na evropske crtane i igrane filmove, već i na kulturu uopšte.
Od pčelice Maje do erotskih filmova
Pod naslovom „Anime! High Art-Pop Culture“, u Bonu je ovog petka 29.7. otvorena izložba koju će posetioci moći da vide sve do kraja godine. Robert Flek, direktor Bundeskunsthale o istoj kaže: „Ovom izložbom želimo da pokažemo u kojoj meri je slikovni jezik ovih crtanih filmova inspirisao današnje evropske umetnike. Manga i Anime igraju jednako veliku ulogu kao nekada japanski drvorezi na umetnike impresionizma“.
Od početka 70-tih godina, kada se na malim ekranima pojavila prva animirana serija pčelica Maja (u japansko- nemačkoj produkciji), pa sve do danas, publika je, bez obzira na godine, prihvatila taj novi slikovni jezik sa najvećim oduševljenjem i takoreći bez zadrške. Posle Maje sledili su Viki i jaki muškarci, Akira, Princeza Mononoke, Pokemon, kapetan Budućnost i mnogi drugi filmovi, kako kažu kritičari „snimljeni u visoko-umetničkom kvalitetu savremene pop kulture“.
Fascinacija prirodnim katastrofama
Izložba „Anime!“ je osmišljena tako da u njoj mogu uživati gotovo sve generacije. Počinje delima za decu (Kodomo no anime) u kome su izložene fotografije i inserti iz starijih filmova. Drugi deo (Shojo anime) posvećen je prvenstveno filmovima koji su namenjeni mlađoj ženskoj publici uzrasta od 14 do 18 godine. I dečaci istih godina imaju svoj deo na izložbi. Oni mogu da vide neke crtaće u kojima su glavne teme borba protiv zla, čast, izdržljivost i razna čudovišta.
Nisu zaboravljene ni starije generacije. Za njih su predviđeni erotski i naučnofantastični animirani filmovi. Na izložbi se može pogledati i animirani film “Velika avantura na moru” koji između ostalog prikazuje cunami koji odnosi brodove, kuće, automobile i ljudske živote.
“Ono po čemu se Anima filmovi razlikuju od filmova drugih zemalja, svakako je pomalo pesimističan, pa čak i mračan pogled na budućnost. Oni često prikazuju apokaliptične vizije propasti sveta i civilizacija, a za njih su tipični fascinacija i strah od prirodnih katastrofa”, kaže kustos izložbe Džesika Nibel.
Bundeskunsthale u Bonu, posetiocima osim filmova nudi i veliki izbor izvornih crteža, niz kompjuterskih igrica, specijalizovanih časopisa, kao i veliku izložbu fotografija Olivera Zibera i bogat bioskopski program.