Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava. Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Ljudi,nisam gledao (niti hoću) bilo Bleach,bilo Fairy Tail,niti sam neko ko zna o tematici išta više od onoga što mi je potrebno da bih određenim anime-serijalima zadovoljio sopstvenu potrebu za SF-om i japanskom kulturom.Ne mogu pomoći,ima ovde (i bilo je) daleko stručnijih kolega forumaša.
« Poslednja izmena: 09. Apr 2016, 19:11:07 od Torivoje »
The Extopia odlazi pod led za par dana,vlasnik je oglasio gašenje.Ima tamo dosta anime-serijala ( + tv-serija,filmova,muzike itd.).Požurite ako vam još nešto nedostaje u kolekciji.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Mayoiga ,opičen serijal , nakon 3 epizode postao nešto što ću svakako pratiti do kraja.Priča ispletena oko gomile čudaka koji,u želji da pobegnu od svakodnevice,kreću busom kroz gustu maglu ka novom životu u "Izgubljenom selu" (za koje se do tada smatralo da je samo urbana legenda) , a kad´tamo...
Eve ja počeo da gledam "mirrai nikki" ili ti "dnevnici budućnosti". Ne znam da li je totalno sranje ili mnogo jak anime. Osećana su mi totalno pomešana.
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti. A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost, ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Mayoiga načisto propade u beskonačnim dijalozima,Kabaneri of the Iron Fortres se drži zlatne sredine,Bungou Stray Dogs ostala luckasto-simpatična...Sreća da se ovih dana dočepah BR-ripova nekih starijih serijala.
"... is a 2016 anime television series based on Kentaro Miura's Berserk manga and a sequel to the Golden Age Arc film trilogy. This will be the second television adaptation of the manga, after the 1997 anime of the same name, and will cover the events of the original "Black Swordsman" arc not seen in that (older) adaptation. It will premiere on 1 July 2016..."