Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Android vesti i ćaskanje  (Pročitano 203028 puta)
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 15.0.1
Aktivirano 500 miliona Android uređaja

Google je danas objavio da je aktivirano 500 miliona Android uređaja, prenosi Cnet.

"Danas je veliki dan za Android... 500 miliona uređaja je aktivirano širom sveta i preko 1,3 miliona novih svakog dana", rekao je Hugo Bara, iz Googlea.

Bara je u junu, na Google I/O konferenciji rekao da je to tada aktivirano 400 miliona Android uređaja, te da beleže milion aktivacija svakog dana.

Pored toga, on je na svojoj Google Plus strani objavio i fotografiju na kojoj se nalazi "popravljena" Jelly Bean statua, pošto je staru letos oštetilo sunce.

B92
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
Mac OS X v: 10.8.1
Browser
Safari 536.25
mob
Apple iP5
Novi dokaz kako je Android jedan otvoren sistem - Google pretio da ce ukinuti dozvolu kompaniji Acer da koristi Android ako oni u saradnji sa e-commerce firmom Alibaba lansiraju telefon CloudMobile A800 koji tera neki levi Aliyun OS: link
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Kakve veze ima open source sa ovime? Aha on je baziran na androidu, pa opet ovo je više poslovna odluka, nema nikakve veze sa open source-om, jer da je tako ne bi mogli ni da ga naprave.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 14:56:10 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.89
mob
Apple iPhone
Stvarno, kakve veze to ima sa open source?  Smile
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Pa ono, čisto da se zapljune, čajnezi su to, oni su bre još uvek divljaci. Uostalom MIUI prodaje puno telefona u Kini. Open source nije = mogu da radim šta hoću i kako hoću bez ikakvih problema
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 15:12:05 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
Browser
Safari 536.25
mob
Apple iP5
Koliko ja shvatam, a priznajem da nisam neki strucnjak, kada je nesto open source onda znaci da moze slobodno i bez nadoknade da se koristi, kopira, modifikuje itd., jedino ako je sad Google sa Androidom reinventovao znacenje tog izraza Smile
Znam da su ranije Motoroli (jos pre nego sto su je kupili) zabranili da koristi Skyhook location service za Droid X telefon: link
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Nije to baš tako, android sam po sebi jeste open source ali neki delovi (google servisi, aplikacije bla bla) nisu, postoje različite licence, itd.To već neko ko se bavio time treba da objasni. U suštini ti bi trebalo da možeš da na osnovu androida napraviš "OS" ali ne smeš da kršiš licence kojima je android licenciran, e sada čajnezi su to. Mada samo saopštenje je šturo, kinesko tržište je ogromno da bi jedan telefon napravio problem.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 17:04:21 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
Browser
Safari 536.25
mob
Apple iP5
U tom slucaju sa Skyhook-om je bas otkriveno da se koriste Android Compatibility Definition Document i Compatibility Test Suite kao oruzja da Android OEMovi igraju onako kako Google svira sto je priznao i Dan Morrill u jednom mailu koji je tom prilikom isplivao na povrsinu.

Ne sumnjam da je Google i ovde sa Acerom koristio istu taktiku kao i u Motorola/Skyhook skandalu, a bas me zanima sa kakvim objasnjenjem ce izaci narednih dana Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.02
Ne znam sta je to skyhook, moram da pogledam. OK, sada sam pogledao, sada ne drzite me za rec ali sam google je propisao da neki njihovi servisi moraju biti u upotrebi (logicno od toga google zaradjuje), to vec ne bi znao u detalje da opisem , jer nisam pratio te stvari.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2012, 18:08:19 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
mob
Samsung S8 Plus
Sve mi se cini da postoji druga tema za pitanja u vezi android sistema  Smile

Pojavio mi se jedan proces koji mi jede bateriju i to posteno. Ne moze da izdrzi 6 h. Proces se zove Mediaserver i jede mi 71 procenat baterije  Smile Pojavio mi s juce a ovaj rom koristim vec 20ak dana.
U pitanju je Wildfire S, na njemu MIUI V4 rom (Android 4.0.4) 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 54 55 57 58 ... 65
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.