2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Анализа свих тимова пред почетак НБА сезоне  (Pročitano 15421 puta)
27. Sep 2015, 17:23:32
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
Browser
Chrome 45.0.2454.99
Овако, да би било прегледније и све, овде ће бити постављане анализе свих нба тимова које ће урадити чланoви форума dzejson, EmptyClip i bookee. Наравно ако се још неко буде одлучио на овај потез и то ће такође наћи своје место овде.
И ова тема ће бити само за читање, а коментари у тему нба сезона 2015/16
Уживајте
« Poslednja izmena: 02. Okt 2015, 16:29:07 od dzejson »
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.99


Roster i plate


Ko malo slabije prati NBA, mog'o bi da pomisli da je neko ko mnogo, mnogo mrzi Filadelfiju editov'o 2K postave i napravio im ovaj užas od tima. Al jok, to je vrlo stvarna ekipa koja igra u istoj ligi kao San Antonio i Golden Stejt.

Zajebancija na stranu, navijači i simpatizeri Siksersa širom sveta imaju razloga za blagi optimizam ove sezone. Pod optimizmom mislim da postoji nada da njihovi puleni dobiju i celih 20 utakmica. Da taj optimizam ne bude veći, pobrinuo se Džoel Embid, odnosno njegovo stopalo koje odbija saradnju. Embid je pre nešto manje od mesec dana ponovo imao operaciju na istom stopalu koje ga je koštalo cele prošle sezone, a ova procedura će da ga košta i cele naredne. Prvo je bilo reči da je ponovo slomio tu navikularnu kost, a onda je Hinki rek'o da to nije slučaj, i da je operacija urađena zato što kost nije zarastala na pravi način i u dogledno vreme, i da bi ovo sad trebalo da reši Embidu taj problem trajno. E sad, naravno da će Hinki to da kaže, to mu je pos'o.

Dal ju je ponovo slomio ili ne nije toliko ni bitno. Ono što jeste bitno je da je to povreda koja je koštala Jao Minga karijere, a Embid nije još uvek odigrao ni jedan jedini minut u NBA-u. Plus nije baš neki veliki profesionalac (ugojio se kao svinja u toku prošle sezone, imao vrlo loše odnose sa kondicionim i ostalim trenerima zaduženim za njegov oporavak), i po nekim izveštajima u prošloj godini je porastao oko 5 centimetara. Sve su to otežavajuće okolnosti za njega, da uopšte ikad zaigra u NBA-u, a kamoli da bude ono što je Filadelfija očekivala kad su ga draftovali.

Između ostalog, to je možda bio i najveći razlog što su se odlučili za Okafora na ovogodišnjem draftu. Ljudi imaju različita mišljenja o Džalilu (kao uostalom i o svakom igraču), ali se svi slažu u tome da je ozbiljan kriminalac u odbrani. Čak i igračima koji se okarakterišu kao dobri defanzivci na koledžu treba par sezona da se naviknu na brzinu, i uopšte nivo košarke, u NBA-u. Ja mislim da Okafor nikad neće da bude čak ni pristojan odbrambeni igrač, i da mu je plafon neki Al Džeferson. Ima poteze na postu kao da je 10 godina u ligi, rad nogu perfektan, a i sa poludistance je sasvim solidan. Bacanja su blago rečeno problematična. Ne baš Diandre i Dramond problematična, ali ne ni daleko od toga. Biće verovatno prva opcija u napadu Siksersa, ali mu ne ide u prilog ni to što su igrači koji operišu sa niskog posta praktično izumiruća vrsta u NBA-u.

Malo dobrih vesti za Okafora - deliće reket sa Nerlensom Noelom. Noel će da zamaskira dosta njegovih nedostataka u fazi odbrane, a Okafor bi mog'o da isto učini za njega u napadu. Noel je već sad strašno dobra defanzivac, i samo će da napreduje. Posle ol stara prošle sezone, prosečno je imao 13 poena i 10 skokova po meču, bio prvi u ligi po blokadama (2.3) i drugi po ukradenim loptama (2.1). Završio je sezonu sa 1.9 blokada i 1.8 ukradenih, što su brojke koje recimo Dankan, Hauard i Garnet nisu nikad imali u sezoni. Nerlens je ozbiljna sirovina u napadu, mada je i tu pokaz'o znake napretka i promene mehanike šuta, kod bacanja pre svega (šutir'o 65% posle ol stara, 56% ranije u sezoni).

To je dosta bilo dobrih vesti, malo da se vratimo na probleme. Upariti Noela i Okafora znači praktično se odreći bilo kakve širine u napadu, a to je, k'o što svi znamo, postao recept za porađanje 90 poena po meču. Siksersi su naravno i prošle godine imali taj problem, i onda su to logično pokušali da nadoknade šutirajući trojke k'o nezdravi. To bi možda i moglo da uspe da su u timu zapravo imali igrače sa kvalitetom da ponekad i ubace te trojke (kao i pleja koji će te trojke da omogući), al pošto to nije bio slučaj, bili su druga najlošija ekipa u šutu za 3 poena, a rokali su 26 po meču (6. u ligi).

Pomislio bi čovek da će da urade nešto po tom pitanju, da eventualno daju prave pare za nekog ko može da postigne 20 poena po meču i da odvrati navijače od samoubistva kad Džakar Sampson ili Toni Roten opale trojku iz driblinga. Umesto toga, Hinkijevo veliko pojačanje je Nik Stauskas. Da, čovek koji u raspalom Sakramentu nije mog'o da vidi parket, kao ni da pogodi bilo šta kad je bio na njemu, je najveće pojačanje Filadelfije. Da budemo pošteni, Hinki se u tom trejdu posrao po Divcu (ili ko god je već u to vreme bio na vlasti u Sakramentu, pošto je tek teško ispratiti i razumeti šta ti idioti rade). Sakramento je tu odradio salari damp, poslavši Džejsona Tompsona i Karla Lendrija (i njihove plate pre svega) Siksersima, plus Stauskasa i pika prve runde 2018.(top 10 zaštićen), kao i pravo da zamene pikove ove ili naredne sezone. Hinki je već utopio Tompsona u Golden Stejt, zauzvrat uzevši ističući ugovor Džeralda Valasa (koga su ovi dobili od Bostona za Dejvida Lija) i, pogodili ste, pika (Golden Stejtov prve runde 2016., ili Majamijev ili Oklahomin ako te ekipe budu imale bolji skor od Voriorsa). Zato što Hinki ni kola ne prodaje ako mu neko zauzvrat ne ponudi bar pika druge runde 2028.

E sad, šta to znači za Filadelfiju. Pa znači da će oni ove sezone najverovatnije da plate 22 miliona dolara igračima koji neće minut da odigraju u njihovom dresu (Mekgi 12, Valas 10), a od kojih jedan više i nije u ekipi (Džavejl), a najplaćeniji je igrač tima. To još praktično znači da će Mekgi da dobije više para od Filadelfije da ne igra za njih, nego što će cela prva petorka da dobije da se blamira skoro svako veče. Hinki for d vin.

Starteri će još da budu Robert Kovington ili Džerami Grant, i pitaj kurac ko na pleju. Kovington je solidan šuter, za sve saigrače je prvo dete Redžija Milera i Reja Alena. Prošle sezone se niotkuda pojavio iz D-lige, i vrlo je pristojno odigrao sezonu. Šutirao je 37.5% za 3 na skoro 7 pokušaja po meču, što je i više nego dobro. On bi zapravo mog'o i da igra neku košarku koja ima smisla kao šuter sa klupe u nekoj ozbiljnoj ekipi, a u Filadelfiji će da nastavi da prangija trojke kad god primi loptu, i verovatno u sred sezone da bude oteran na klupu u korist Ričuana Holmsa. Grant je sin Harvija Granta koji je igr'o 10 godina u ligi, mlađi brat Džerijana Granta koji je ruki u Niksima, i stric mu je Horas Grant. Im'o je 8 blokada protiv Niksa u januaru, i fizički je prilično dominantan. Što se košarkaškog umeća tiče, ono i nije baš tako sjajno još uvek. Al predispozicije ima da bude solidan igrač.

Na pleju će verovatno da startuje Kendal Maršal koga su potpisali pre par dana. Maršal je dobar igrač, pokid'o je ligamente kolena u januaru i još se nije oporavio, al se očekuje da bude spreman za start sezone. Još jedna žrtva ukrštenih ligamenata, Toni Roten, je takođe kandidat za to mesto. Roten otprilike igra košarku kao Rasel Vestbruk na spidu, al je pre spida popio 7 piva i 4 rakije pa su mu onda rasuđivanje i odluke na terenu oko 400 lošije gore nego Boudijeve.

Tu su još Džakar Sampson, Pjer Džekson, Dendina NBA zvezda Furkan Aldemir, zaboravljeni Karl Lendri, Ajzea Kenen, gore pomenuti ruki Ričuan Holms, Holis Tompson (solidan šuter), Skoti Vilbekin, itd. Uglavnom, igrači koji ili nemaju šta da traže u NBA-u, ili nemaju šta da traže u Filadelfiji da bi imali neku svrhu. Šarić stiže sledeće sezone i Hinki je već naložio masu da je to drugi dolazak Alena Ajversona praktično. Opet, to mu je pos'o.

Ono što je Semov pravi cilj, i u čemu će da uspe vrlo brzo uveren sam, je da u narednih 10-tak godina bude draft na kome niko osim Filadelfije neće da bira. Znači, velkam tu d 2024. Filadelfija sevntisikrs NBA Dreft, end hir kams jor komišnr Sem Hinki vid d frst pik.


Nema bilo kakve priče ovde o plejofu, nekim predviđanjima sezone i tako tome. Jednostavno, Filadelfija je kaca, i njihov jedini cilj je da probaju da razviju svoje mlade igrače što više, u nadi da će eventualno da dobiju jednog frenšajz plejera, i pored njega još par startera kao kostur tima. To zasad ne deluje realno, i mislim da je Embid bio najbolja šansa za tako nešto, al tu su ga popušili žestoko po svemu sudeći. Trebalo bi da ekipa ove sezone liči povremeno na ozbiljan NBA tim sa nesumnjivo boljim Noelom, Okaforom, šuterima koji mogu da kol'ko tol'ko pogode nešto (Kovington, Tompson, Stauskas, mada on to mora tek da pokaže na ovom nivou), plejom koji za promenu ume da igra tu poziciju (Maršal), i nekoliko sirovih mladih pulena sa klupe koji "iskaču iz hale", da odigraju 20-tak minuta i pomognu u odbrani pre svega. Prebaciće 20 pobeda, a Hinki će da napravi 7 trejdova u toku sezone, uključujući i potpisivanje ugovora sa Beronom Dejvisom, kog će kasnije da prosledi Klivlendu i da dobije poslednjeg pika druge runde koji mu fali za Filadelfija Draft.


by dzejson
« Poslednja izmena: 02. Okt 2015, 17:21:18 od dzejson »
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.99



Roster i plate







Ovo je praktično trenutak kad je Portland postao primoran da potpuno sruši sve što su gradili poslednje 3, 4 godine. Posle Metjuzove povrede, njihove šanse da urade nešto u plejofu su postale mizerne. Memfis ih je rutinski odradio u 5 mečeva, a Oldridžu je dokurčilo da ispada u prvoj, ili eventualno drugoj rundi, i bilo je jasno da on neće da se vraća u Rip siti.

GM Blejzersa Nil Ošli je znao za tu Lamarkusovu odluku, i iako je u opisu posla dav'o izjave kako od njegovog odlaska nema ništa, i kako on uživa u Portlandu, trejdov'o je Batuma i njegov ističući ugovor u Šarlot što je pre mog'o, da bi dobio bar nešto u zamenu za gubitak 4 od 5 startera u poslednje dve sezone (od Šarlota je dobio prošlogodišnjeg devetog pika sa drafta Nou Vonlea, kao i Džeralda Hendersona koji kao i Batum ima još jednu godinu u ugovoru). Posle tog trejda više nije bilo sumnje da Portland ide u rebild mod. Oldridž je k'o što znamo otiš'o da se šali sa Gregom, Timijem i Kavajem, Metjuz je dobio 70 miliona od Dalasa na 4 godine (upravo je protiv njih doživeo povredu ahilove tetive), a od toga mu je 13 miliona praktično poklonio Diandre Džordan kad je odlučio da ispadne gnjida od čoveka i posere se po dogovoru koji je im'o sa Kjubanom. Ubica maskota Robin Lopez je otiš'o u Nikse za 54 miliona na 4 godine.

Sve to ih je ostavilo sa Lilardom, i milion mladih i nedokazanih igrača. U toku leta su napravili trejd sa Bruklinom u kom su dobili Mejsona Plamlija i pika druge runde ove godine Peta Konautona (lik je inače draftovan 2014. od strane bejzbol tima Baltimor Oriols u četvrtoj rundi, i oni ga smatraju jednim od najvećih talenata u svom takozvanom "farm" sistemu, ali zasad se ipak odlučio za NBA), a Netsi su dobili Stiva Blejka i pika prve runde Rondea Holisa-Džefersona. Doveli su i Moa Harklsa iz Orlanda u zamenu za budućeg pika druge runde, iliti u prevodu - za džabe (osim ako niste Hinki). Klivlend su rešili ugovora Brendana Hejvuda (njegovih 10 miliona je negarantovano i služilo je isključivo kao mogućnost da ekipa koja ga uzme momentalno oslobodi tih 10 miliona u kepu kad ga otpuste, a Klivlendu omogućava da u nekim budućim trejdovima uzme igrača sa tolikom platom i to se neće računati u kep ili taksu preko kepa) i Majka Milera, a dobili dva pika druge runde, 2019. i 2020. Kao slobodni igrači su stigli Al Faruk Aminu (4 godine, 30 miliona), Ed Dejvis (3 godine, 20 miliona) i Fil Presi kog je Boston oter'o. Od starosedeleca tu su deda Kejmen, Alen Kreb, i dva vrlo bitna igrača za budućnost Blejzersa - Mejers Lenard i Si Džej Mekolum.

E sad ajmo redom. O Lilardu se manje više sve zna - muda do poda, može da ubaci kol'ko oćeš poena, popravio ulaz i završnicu u reketu, popravio i odbranu, mada to ostaje njegov najveći problem. Posle svih trejdova i odlazaka, Lilard je ostao kao apsolutni šef u Portlandu, i oni su mu logično brže bolje dali maks ugovor od 125 miliona na 5 godina. Cenim da će da uzima oko 20 šuteva po meču, da će procenti iz igre da opadnu 2, 3%, i da će ozbiljno da se uključi u borbu za najboljeg strelca lige. Biće zanimljivo videti kako će da se ponaša u ulozi lidera, pošto je bilo dosta priče da je bio nezadovoljan činjenicom što je Oldridž lice franšize, i da njih dvojica zbog toga nisu imali najsrećniji odnos. Organizovao je tokom leta mini kampove za saigrače i ostale propratne aktivnosti koje uz to idu, tako da sa te strane deluje kao da mu nova uloga potpuno odgovara. Što se tiče terena, videćemo dal može sam da učini saigrače boljima, ili su ova četvorica koji su otišli to radili za njega i maskirali njegove nedostatke.

Sledeća dvojica su, k'o što rekoh, od velikog značaja za to kako će Portland da izgleda u narednim sezonama. Mekolum je u drugom delu prošle sezone, a posebno u plejofu protiv Grizlisa, konačno pokazao znake napretka. Sad bi trebalo da bude druga opcija u napadu, mada još nije sigurno da li će da startuje. Al čak i ako bude počinjao sa klupe, lopta će dosta da bude u njegovim rukama jer je njegov i Lenardov razvitak verovatno i najveći cilj ove sezone. Dobar je šuter za 3 poena, može da kreira iz driblinga, odbrana nit smrdi nit miriše, al tako je kod svih mladih igrača koji se ne zovu Kavaj Lenard ili Kid-Gilkrist. Očekujem dosta dobru sezonu od njega, oko 15 poena po meču, i da generalno unapredi sve segmente igre.

Mejers Lenard je visok 2.16. Mejers Lenard je prošle sezone šutirao 51% za 2, 42% za 3 i 94% bacanja. Da je im'o dovoljan broj šutnutih bacanja, i još oko 50 šuteva za 2, te brojke bi ga stavilie u popularni 50-40-90 klub koji nastanjuju samo Leri Brd, Mark Prajs, Redži Miler, Stiv Neš, Dirk Novicki i Kevin Durent. Prilično solidno društvo. Sad, naravno da Lenard ne bi imao te brojke da je starter i da više šutira i da odbrane obraćaju više pažnje na njega, ali poenta je da je to čovek koji ima 2.16 (Novicki 2.13) i koji bez problema može da sipa trojke i da pogađa bacanja, što je čisto zlato u današnjem NBA-u. I za njega je pitanje dal će da bude starter obzirom da Portland ima otprilike 45 krilnih centara i centara kojima trebaju minuti, ali mislim da im je Lenard najbolja šansa da pronađu startera na duže staze. Ako sve bude bilo kako treba, rič mens Spenser Hooooooz ili houmles men Dirk.

Nove akvizicije ne ulivaju baš neki preveliki optimizam. Harkls se patio u Orlandu 3 sezone, i kad god je dobio šansu, nije je iskoristio. Teško je očekivati da će sad nekom magijom to da se preokrene, iako Harkls itekako ima fizikalije i ponekad pokaže da bi mog'o da bude dobar igrač. Konauton neće da ima neke minute, ako uopšte bude i igrao, ali je solidan trojkaš i za vajt mena je iznenađujuće snažan i skočan. Majk Miler će verovatno da raskine ugovor i da ode da ladi jaja na klupi neke ekipe koja se bori za titulu. Presi će da igra 10 minuta iza Lilarda, prilično nebitna figura. Isto važi i za Alena Kreba. Kejvmen će da snima rijalitije i da neuspešno glumi mentora za 5 miliona dolara. Nije to loš pos'o nimalo.

Dejvis, Henderson, Plamli, Vonle. Bos je imao dosad vrlo čudnu karijeru. Svuda je igrao dobro, a nigde nije imao neko veliko poverenje trenera i minute startera. Sa 26 godina je praktično veteran kad se uporedi sa konkurentima u Portlandu. Dejvis sve radi solidno, ali ni u čemu ne odskače i možda je to i razlog što je uvek dobijao između 20 i 25 minuta po meču. To može da se popne do 30 ove sezone, ali vrlo je teško sad oceniti kako će ta frontkort rotacija da izgleda. Dali su mu 20 miliona, tako da sigurno neće da čami na klupi.

Henderson je ubačen u trejd oko Batuma isključivo da bi to finansijski moglo da funkcioniše. Hendo ne šutira trojke, ima loš šut generalno, izgubio je malo i na eksplozivnosti, a i za njega važi, kao i za većinu u rosteru koji se ne zovu Dejmijen Lilard, da bi mog'o da startuje. Uglavnom, Henderson je tu ove sezone, a već sledeće će da produži dalje i Portland nema nikakvog razloga da mu daje previše minuta koji bi mogli da odu mladim igračima.

Meta Ošlija u tom trejdu je bio Vonle. U ruki sezoni u Šarlotu je bio užasan, a propustio je celu predsezonu i početak regularne zbog povrede, tako da posle nikako nije mogao da uđe u ritam i da dobije konstantne minute u rotaciji. U letnjoj ligi je bio dobar, a tek je napunio 20 godina, tako da prva sezona ne mora ništa da znači. Od njega treba očekivati da ulazi sa klupe i da iskoristi ovu sezonu da se potpuno navikne na ligu. Dobiće više od 10 minuta koliko je imao kod Kliforda, i rek'o bih da je dvaestinu prava mera.

Aminu je najsigurniji da bude starter od svu decu, na trojci normalno. Njegova konkurencija je faktički Mo Harkls, tako da tu nema mnogo dileme. Aminu je jedan od najboljih skakača na svojoj poziciji, dobar defanivac, odličan kradljivac lopti, a prošle sezone je pokaz'o da može da pogodi i po neku trojku (uglavnom iz kornera) ako ostane sam, ali je generalno kriminalac van reketa. Solidan igrač koji ne zahteva mnogo lopti u napadu, i koji zna šta su mu zaduženja. 30 miliona na 4 godine sad deluje kao ogromno preplaćivanje, ali kep će za dva leta da bude oko 108 miliona, tako da će ovakvi ugovori da budu smejurija kol'ko već naredne sezone.

Sve u svemu, začin ce. Portland kreće u mukotrpni proces i pokušaj da napravi ono što su imali pre samo 6 meseci. Prva sezona je logično najteža, a ni druga i treća uglavnom nisu mnogo bolje. U tolikoj su prednosti u odnosu na recimo Filadelfiju što imaju igrača koji će da nosi franšizu, i imaju ih još nekoliko koji imaju dobru šansu da budu prava podrška Lilardu. Odluka da se ovako nešto uradi nije bila nimalo laka, ali je bila jedina ispravna. Mogli su da daju veliki ugovor Metjuzu posle teške povrede, da preplate Lopeza samo zato što igra solidno na deficitarnoj poziciji, da rizikuju da Batum idućeg leta ode bez ikakve nadoknade. To ih ne bi dovelo dalje nego gde su bili prethodnih par sezona, a zarobilo bi manevar franšize za naredne 3, 4 godine. Jednostavno, kad je Metjuz odvojio stopalo od parketa i kad se pojavila grimasa na licu, to je bilo to za ovu zanimljivu družinu Portlanda. Ne treba zaboraviti ni da je Batum celu sezonu igrao sa skoro pokidanim ligamentima u zglobu šuterske ruke, da je Lopez slomio ruku na startu sezone i da posle nikako nije uspeo da se vrati u formu, da je Oldridž otkazao operaciju palca za posle sezone da bi probali da konačno urade nešto u plejofu. Al džabe, nije im se dalo. I sad moraju sve ispočetka.


by dzejson
« Poslednja izmena: 02. Okt 2015, 16:30:02 od dzejson »
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.99


Roster i plate


Denver kreće u sezonu sa baš velikim brojem jednačina i nepoznatih koje moraju da reše. Od toga kol'ko u tome budu uspešni (i kol'ko sreće budu imali), zavisiće i period koji će da prođe u njihovom mini rebildu. Nagetsi nisu uradili ništa drastično kao Filadelfija pre par godina, pa ni kao Portland letos, već su prosto prestali da se zavaravaju da sa igračima (i trenerom) koje su imali mogu da budu bilo kakav faktor u zapadnoj konferenciji, i u ligi uopšte.

Posle sezone 12-13, u kojoj su igrali možda i najlepšu košarku od svih ekipa, u kojoj je Džordž Karl bio proglašen za trenera godine, a Udžiri za najboljeg dži ema, i u kojoj su bili treći na zapadu sa 57 pobeda, sve je praktično otišlo u kurac. U prvoj rundi plejofa su izgubili od 1.0 verzije ovogodišnjih šampiona Voriorsa, Karl je dobio otkaz, a Udžiri je otiš'o u Toronto da se napušava sa Polom Pirsom i Bruklinom, i da popunjava kasu lige plaćajući kazne zbog toga.

Doveli su Brajana Šoa, kojem je to bio prvi posao hed kouča i, blago rečeno, taj eksperiment nije prošao baš najbolje. U prvoj sezoni sa 57 pobeda su pali na 36, a prošle su imali celih 30. Šo nije dočekao kraj druge sezone na klupi, jer je otpušten početkom marta pošto je Denver sa njim dobio 56, a izgubio 85 mečeva. Dugogodišnji asistent po NBA timovima, Melvin Hant, ga je zamenio do kraja sezone, a onda je i on logično dobio nogu i sad je asistent Karlajlu u Dalasu.

Šo nije imao Galinarija, jer je on pred kraj poslednje sezone sa Karlom pokidao ligamente i propustio celu 13-14 sezonu, i tek je u finišu ove završene počeo da liči na sebe i da deluje kao da je potpuno zaboravio na povredu. Takođe nije imao Iguadalu, koji je odmah po njegovom dolasku potpisao ugovor sa Golden Stejtom i otišao iz Denvera posle samo jedne provedene sezone u hladnoći i snegu Kolorada. Inače je Igi stig'o u Denver u trejdu koji je poslao Hauarda u Lejkerse, a Bajnama u Filadelfiju, i koji je praktično dotukao Sikserse i naterao ih da godinama furaju roster iz grupne faze Evrokupa.

Uzdanice Šoovog Denvera su trebali da budu Loson, Farid i Galinari kad se oporavi od povrede. Tu je došlo do par problema.

Problem broj 1 - Loson je pijandura. I kad to napišem, pijandura nije opis njegovog ponašanja ili načina na koji igra košarku. Loson je, sad već i zvanično, lečeni alkoholičar. Skoro su se pojavile informacije da je nemali broj puta dolazio na treninge mrtav odvaljen i da je smrdeo na alkohol. Čovek je hapšen 4 puta od 2012. i to uglavnom zbog vožnje pod uticajem, a umeo je i da prebije devojku, za šta pretpostavljam da su Džoni ili Džek bili dežurni krivci.

U Denveru su to gurali pod tepih, ali im je konačno dokurčilo prošle sezone, verovatno posle poslednjeg u nizu Losonovog hapšenja u januaru. Koliko više očima nisu mogli da ga gledaju, pokazuje i to šta su pristali da uzmu od Hjustona u zamenu za njega. Kostas Papanikolau (kog će verovatno da otpuste), Pablo Priđoni (kog su već otpustili i koji je sad u Klipersima), Džoi Dorsi (potpis'o za Galatasaraj), Nik Džonson (42. pik na draftu 2014.) i pik prve runde Hjustona, koji će da bude oko 25. mesta. A poslali su Moriju i pika druge runde 2017. Rezime - čovek koji je bio treći asistent lige u prethodne dve sezone i pik druge runde, za Nika Džonsona i 25. pika na draftu iduće godine.

Treba da budeš prilično veliki kreten u prilično dugom vremenskom periodu, da bi tvoj tim bio srećan što te se otarasio u takvoj razmeni. Loson je proveo mesec dana (po nalogu suda) u ustanovi za rehabilitaciju i sad je kao normalan u Hjustonu. On je strašan igrač i ako stvarno više ne bude potez'o flašu, Hjuston će baš da se omrsi. Al to je veliko ali, i ljudi u Denveru jednostavno nisu mogli više da ga trpe i da se nadaju nekoj promeni.

Problem broj 2 - niko ne zna šta da očekuje od Farida. Za njega se traži opravdanje da nikako nije mog'o da se razume sa Šoom (uostalom, to važi i za celu ekipu Denvera, i to je možda i najveći razlog što je oteran), i da mu ovaj nije pronašao pravu ulogu u timu, kao i da ga je seckao sa minutima, a čak ga je i ostavlj'o van petorke. To sve u suštini jeste istina, al istina je i da Farid verovatno nije tol'ko dobar kol'ko su svi mislili da jeste. Nema visinu, nije dobar skakač, nema šut, ima solidnu igru na postu, al ništa više od toga, ispod prosečan je defanzivac. 2 centimetra je viši od Kleja Tompsona, a igra četvorku. Njegove jake strane su trčanje i energija sa kojom igra. To zvuči kao premalo za nekog ko će da zaradi 50 miliona u naredne 4 sezone, i verovatno jeste, al to je Farid. U tranziciji je nezaustavljiv, a u odbrani nedostatak visine pokušava da nadoknadi konstantnim izigravanjem zeca iz reklame za durasel baterije. Možda me ipak demantuje ove sezone. Denver će sigurno da igra ran end gan i mnogo brže nego dosad, a to je vrsta košarke koja njemu najviše odgovara.

Problem broj 3 - najmanji od navedenih. Galinariju je mnogo trebalo da potpuno zaleči koleno, i da se oseća sigurno na parketu. Vratio se na početku prošle sezone, odmarao u bek tu bek mečevima, dugo nije bio starter, al je posle ol star pauze bio sjajan, i im'o je čak i dva meča sa 40+ poena. Na Evrobasketu je delov'o uglavnom dominantno, i biće bez dileme prva opcija u napadu Nagetsa. Potpis'o je novi dvogodišnji ugovor, koji je ustvari trogodišnji, i koji će u naredne tri sezone da mu donese 46 miliona dolara. To pokazuje da u Denveru imaju potpuno poverenje u njega i da ga smatraju za trenutno prvu zvezdu ekipe. Sad samo treba da ostane zdrav.

Posle Melvina Hanta sam ostao dužan trenutnog trenera jelte. To je Majk Meloun. Čovek koji je radio odličan posao u Sakramentu i koji je prvi trener kog je Kazins prihvatio i za kog je stvarno hteo da igra. Jasno se video Bugijev napredak i njegova želja i fokus na svakom meču. E onda je naravno dobio otkaz, jer se bilo šta pozitivno što se desi Kingsima mora što pre saseći u korenu.

Meloun će Denveru da donese pomenutu trči i šutiraj košarku, najverovatnije odličan odnos sa igračima i slobodu da im pomogne da napreduju bez nerealnog pritska plejofa koji je imao u Sakramentu.

Nakon starosedelaca i novog trenera, na scenu stupa momak od koga će da zavisi bliska budućnost Denvera, verovatno i više nego što će na nju da utiču Galinari ili Farid. Zbog očajne sezone koju su imali, Denver je logično imao šanse za dosta dobru poziciju pred ovogodišnji draft. Na kraju im je draft lutrija podarila sedmu poziciju, koju su oni iskoristili da zeme pleja Emanuela Mudiaija.

Mudiai je imao vrlo zanimljiv put do NBA. U obaveznoj godini između srednje škole i drafta nije bio ni na jednom koledžu, već je odigrao sezonu u Kini jer je želeo da što pre finansijski obezbedi svoju porodicu (1.2 miliona dobio od Guangdonga za par meseci), a svi znamo da bi na koledžu za dobijenih 100 dolara verovatno otiš'o u zatvor ili bi bio proteran u Kongo. U Kini je odigrao svega 12 mečeva jer je povredio članak i propustio tri meseca. Posle srednje škole bilo mu je predviđano da bi možda čak mog'o da bude i prvi pik na draftu, ali ga je odluka da ne bude na radaru skauta i ostalih lešinara na kraju koštala par pozicija.

Brendon Dženings je recimo isto propustio koledž, i umesto toga odigrao sezonu u Lotomatici. Iako je Dženings napravio solidnu karijeru, nadam se da će tu svaka sličnost između njega i Mudiaija da se završi. Mnogo bolje poređenje za njega je ono sa Džonom Volom. Brz, eksplozivan, odličan pregled igre i potpuno odsustvo šuta. O odbrani je prerano govoriti, a i nema baš mnogo mečeva iz kojih bi moglo bilo šta da se zaključi po tom pitanju.

Odlaskom Losona, Mudiai je postao automatski starter i odmah će da dobije priliku da ima "svoj" tim na raspolaganju. Mnogi kažu da bi verovatno bio izabran pre Dianđela Rasela da je bio na koledžu, i da posle Taunsa ima najveći plafon. Biće ružnih poteza, izgubljenih lopti i šuteva u ruki sezoni, ali ako Mudiai pokaže da su njegove dobre strane dovoljno dobre za NBA, može da se smatra da su Nagetsi naišli na pravi grumen zlata.

Nisam zaboravio na dva momka sa ovih prostora. Pre toga, starter na krilu Vilson Čendler. U rečniku pored reči solidan treba da stoji njegovo ime i prezime. Baš zahvalan igrač i baš ono što treba ovom relativno mladom timu. Postoji velika verovatnoća da oko ol stara bude trejdovan.

E aj sad, Jokić i Nurkić. Popularni Nurk je u ruki sezoni pokaz'o sve ono što igrači pokazuju u ruki sezoni. Vrhunske poteze i mečeve kao nagoveštaj onoga što bi mogli da rade svakodnevno, i ekstremno kretenske poteze (čitaj 4563 faula u roku od 20 minuta) koji pokazuju njihov staž u ligi. Samopouzdanja mu ne nedostaje, to je jasno, a ne nedostaje mu ni znanja. Imao je problema sa povredom članka i to ga je usporilo u drugom delu sezone, a u maju je operisao koleno i pitanje je dal će da bude spreman za start sezone. Kad se oporavi, favorit je da bude starter, ali mora drastično da smanji broj faulova da bi igrao duže od 4 minuta u kontinuitetu.

O Jokiću Meloun ima samo reči hvale i vrlo je moguće da bude u rotaciji od starta, posebno ako Nurkić propusti početak sezone. Boriće se za minute sa Lovernjom i ipak treba očekivati da Francuz bude ispred njega, jer ima više iskustva i igrao je par mečeva u finišu sezone. Ali generalno je Jokić prototip visokog igrača koji se traže u NBA-u danas, i trebalo bi da ima prilično svetlu budućnost preko bare.

Ostatak tima uglavnom čine veterani. Džamir Nelson je poznat kao sjajan saigrač, i doveden je pre svega da bude mentor Mudiaiu i da odigra 20-tak minuta sa klupe kad se deca previše zaigraju. Rendi Foj je stara kajla, odličan trojkaš i imaće istu ulogu kao i Džamir.

Tu je još Geri Heris, za kog sam ja mislio da će odma u prvoj sezoni da pokaže da je novi Klej Tompson, a on dečko šutir'o 30% iz igre i 20% za 3. Videćemo šta će s njim da bude, al ne verujem da će da se naigra preterano, bar ne u prvom delu sezone. U sličnom košu sa Herisom je i pominjana pridošlica Nik Džonson.

Vil Barton je stig'o usred sezone iz Portlanda, u onom trejdu za Aflala. Nije bio uopšte loš kad je dobijao minute, i dali su mu letos 11 miliona na 3 godine, čisto da vide dal tu može da se desi nešto.

Darel Artur i Džej Džej Hikson će najpre da budu zamene za Farida, i da igraju u tim old men petorkama sa Nelsonom i Fojem. Uglavnom, igrači rotacije koje svaki tim ima, a u koje ništa specijalno nije investirano.

Biće zanimljiva ekipa za pratiti, a verujem da će zbog Jokića i Nurkića biti dosta popularni na našim prostorima. Ključ je brzina kojom Mudiai može da potencijalno dođe na neki približan Volov nivo, i da li za to vreme Farid može da doda nešto svojoj igri, a Galinari da konstantno bude igrač od 20 poena. Kao i za prethodne dve ekipe o kojima sam jeo govna, od plejofa nema ništa narednih par sezona. Da ne smaram više, to bi ukratko bilo to.  Smile


by dzejson
« Poslednja izmena: 02. Okt 2015, 16:30:22 od dzejson »
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.99


Roster i plate


Nov trener, mlad tim, par veterana, ista priča k'o sa Denverom. Može da se kaže da je Orlando dosad skroz korektno odradio post Dvajt eru, u smislu igrača koje su uspeli da dovedu, što trejdom, što preko drafta.

Trenutno njihov najbolji igrač je, k'o što svi znamo, Vučević. On je takođe bio deo onog velikog trejda sa Hauardom i Bajnamom, i iz Filadelfije se posle ruki sezone preselio na Floridu. Kad je taj trejd odrađen, svi su videli Orlando kao velike gubitnike i kao ekipu koja je izvukla najdeblji kraj iako su najviše dali. Sad to izgleda potpuno drugačije.

Dvajt proveo jednu sezonu u Lejkersima i zapalio. Iguadala isto u Denveru. Bajnam je odigrao 0 minuta u dresu Siksersa. S druge strane, Orlando je dobio 20-10 igrača sa prostorom da još napreduje. U tom trejdu su dobili i Aflala, kog su prošle godine trejdovali u Denver za Furniea, kao i Harklsa koji nije ispunio očekivanja i sad je u Portlandu.

S pikovima koji su tu izmenjali strane je situacija prilično komplikovana. Denver je na draftu 2014. imao svog pika prve runde, kao i pika prve runde Niksa kog su dobili u Karmelovom trejdu. E sad, Orlando je imao pravo na jednog od ta dva pika (u Hauardovom trejdu je učestvov'o i Denver), tačnije na onog koji bude na lošijoj poziciji. Denver je prema skoru iz prethodne sezone dobio da bira jedanaesti, a prema skoru Njujorka su imali i sledećeg, 12. pika. To znači da je ustvari Denver birao 11., a Orlando 12.

Al to je tek početak. Sa desete pozicije su birali naši stari drugari iz Filadelfije, koje ne mož da zaobiđeš nikako, bez obzira za koju se ekipu uhvatiš. Oni su sa desete pozicije uzeli Elfrida Pejtona, a Orlando je sa 12. pozicije uz'o Šarića. E onda su odlučili da naprave trejd u kojem su njih dvojica zamenili ekipe, a Orlando je uz to morao da vrati Filadelfiji pika kog su dobili od Siksersa u Hauardovom trejdu (Filadelfija je dala Orlandu zaštićenog pika prve runde 2017. ili 2018., a sad su im ga ovi vratili da bi praktično napredovali dve pozicije na draftu i uzeli Pejtona) i da im pošalje i Hinki spešl - pika druge runde 2015.

E tako. Sad imamo Vučevića i Pejtona. De je Oladipo, de je Heris?

Sa Oladipom nema nikakve finte. Orlando je sezonu 12-13 završio kao najgora ekipa, imali su svega 20 pobeda. Klivlend se ipak uštek'o za prvog pika na lutriji, oni su morali da se zadovolje drugim, i uz Noela i Grik Frika su dobili najboljeg igrača iz te klase. Više o njemu, kao i o ostalim Orlanđanima, malo kasnije.

Heris je takođe stig'o u trejdu, al ne bojte se, ne u onom sa Hauardom ili Filadelfijom. On je stig'o iz Milvokija, za Džej Džej Redika (za, ispostaviće se, pozajmicu od tri meseca Džej Džej Redika) . Bilo je još igrača uključeno u taj trejd, ali su nebitni da bi mrsio sad i o njima. Uglavnom, Milvoki je tad im'o Elisa, Dženingsa, Iljasovu, kol'ko tol'ko zdravog u glavu Sandersa, i smatrali su da će sa Redikom šou da naprave na istoku. To se nije desilo jer ih je Majami u prvoj rundi plejofa počastio metlom, i onda su tog leta razjebali celu tu ekipu, al o tome će više Buki da vas obavesti.

Pored zajebancija s tuđim pikovima i trejdovima, Orlando je od 2013. pa na ovamo imao i svoje pikove koji su isključivo bili u top 5. To oće da se desi kad pobediš redom 20, 23 i 25 mečeva u sezoni. 2013. smo konstatovali Oladipa, prošle godine je to bio Aron Gordon, a ove Hezonja.

Daklem (ovo nije igrač), Vučević, Pejton, Oladipo, Heris, Gordon i Hezonja su osnovica i budućnost Magije. Od pre par meseci, njihov cenjeni trener je Skot Skajls. Pre igrača, pozabavićemo se malo njegovim minulim radom.

Kao prvo, Skajls je bivši igrač Orlanda i čovek sa najvećim brojem asistencija na jednom meču u istoriji NBA lige (30!). Kao drugo, Skajls nije baš omiljen trener među igračima i nema veliki fitilj kad su u pitanju greške, što nikako nije dobro obzirom na situaciju u Orlandu. Već vidim Hezonju u D ligi posle dve trojke preko ruke u petoj sekundi napada.

Skajls ne deluje kao idealno rešenje za Orlando, i njegova košarka se zasniva na dosta šuteva sa poludistance, što nit je recept za uspeh u ligi, a nit sad ima igrače koji su sposobni da pogode bilo šta van reketa. Trenirao je Herisa u Milvokiju u njegovoj ruki sezoni (i na početku druge), i odnosom prema njemu je verovatno učinio uslugu Orlandu, jer ga je Milvoki brže bolje trejdov'o, verovatno na osnovu partija koje je pružao pod Skajlsom. VIdećemo dal će kouč da se koriguje, i dal će da promeni neke svoje principe (verovatno ne).

Konačno dolaze na dnevni red oni koji će zapravo i da igraju košarku. Vučević je mnogo veliki korak napred napravio prošle sezone. Prethodne dve je bio dobar, dabl-dabl mašina, ali prošle je igru u napadu podigao na viši nivo i sa 14 poena u proseku stig'o na 19. Poludistancu pogađa k'o od šale i u Skajlsovom sistemu bi moglo još više pik end pop akcija da bude za njega. Na treninzima regularno pogađa i trojke, ali nije realno očekivati da to postane deo njegove igre, bar ne ove sezone. Zahvaljujući svemu tome, upao je u družinu koja uključuje Obrvu, Oldridža, Bugija i Pau Gasola, kao petorica igrača sa prosekom od minimum 18 poena i 10 skokova.

Problem za Vučevića ostaje odbrana. Trom je, spor, niži igrači se ne plaše da ga napadnu u reketu, a kolege centri uglavnom lako izlaze na kraj s njim. Trenutno nema igrača u Orlandu koji bi mogao da se upari sa Vučevićem i da zamaskira bar malo njegove nedostatke u odbrani, jer Čening Fraj to sigurno nije, a Gordon je još uvek zelen, mada bi on mogao da bude rešenje.

Bekovske pozicije okupiraju Pejton i Oladipo. Ako su Kari i Tompson spleš bradrs, ova dvojica mogu da budu brik bradrs. Oladipo je popravio procente u drugoj sezoni, i to je uglavnom uradio tako što je mnogo više akcija završavao u reketu i prodorima do samog koša. 34% za 3 poena i nije toliko očajno, ali generalno dosta mora da popravi šut jer će to da mu omogući da u potpunosti dominira, obzirom na ostale elemente njegove igre koji su već sad daleko iznad proseka. Jedan od tih elemenata je i difens. Kol'ko god da i on i Pejton bacaju cigle na koš, nadoknade to u odbrani time što teraju ljude koje čuvaju da i oni bacaju građevinski materijal ka obruču. Ubrzo će da budu najbolji bekovski odbrambeni tandem u ligi, ako već sad nisu.

Pejton je kao starter beležio 7 asistencija po meču u ruki sezoni i nema razloga da taj broj ne bude još veći ove godine. Problem za njega i generalno Orlando je nedostatak dobrih šutera, tako da često višak koji Pejton i Oladipo naprave prodorom ne bude iskorišćen. Pravi plejmejker, uvek prvo gleda ka saigračima pa posle ka košu (mada kakav "šut" ima, ka košu ne bi uopšte trebalo da gleda), i obzirom da je lopta provodila dosta vremena u njegovom posedu, nije pravio mnogo izgubljenih lopti i početničkih grešaka. Uglavnom mu svi koji ga čuvaju idu ispod pika i tako ga izazivaju da šutira i u isto vreme mu otežavaju prodore i linije pasa. Kad bi uspeo da bar malo popravi šut, mnogo bi lakše situacije imao. Dal to može da uradi, videćemo, ali to je praktično jedina stvar koja ga deli od toga da postane kompletan igrač i i ol star u skorijoj budućnosti.

Tobajas Heris sigurno nije baš najsrećniji dolaskom Skajlsa na klupu. Naravno, on je sad potpuno drugi igrač nego što je bio u Milvokiju, a i izjavio je da je taj njihov loš odnos prenaduvan i da je Skajls bio u pravu što mu nije davao minute. To na stranu, Heris je sveže potpisao ugovor od 64 miliona dolara na 4 godine čime je postao najplaćeniji igrač Medžika. Odigrao je najbolju sezonu u karijeri i konačno uspeo da kol'ko tol'ko ostane zdrav i odigra većinu mečeva.  On je kao i Vučević sjajan ofanzivac, šut prilično solidan, trojke podigao na 36%. Odličan skakač za svoju poziciju, al odbrana, kao i kod Vuka, škripi. Tačnije, Heris nije baš mnogo zainteresovan da igra odbranu. Nema masu da brani četvorke, nema brzinu da brani niska krila, a kad se doda i kurcobolja, to onda ne izgleda lepo. Skajls to neće da toleriše i Heris će morati najviše na tome da poradi ako hoće da opravda ugovor koji je dobio, i da na kraju krajeva ostane na terenu 30+ minuta.

Za sledećeg igrača ću da se ponavljam, al ekipa Orlanda je tako sklopljena da manje-više svi imaju iste nedostatke i sa te strane ekipa nije najsrećnije sastavljena. Aron Gordon je krilna verzija mešavine Pejtona i Oladipa. Odbrana odlična, fizikalije ludilo, skok dobar, šut nepostojeći. I pored toga što će verovatno da imaju najgoru šutersku petorku u NBA-u, Orlandu i Skajlsu bi bilo pametno da startruju Gordona pre deda Fraja. Veći deo ruki sezone je Gordon propustio zbog preloma metatarzalne kosti stopala i operacije i oporavka koji su usledili. Mnogi ga porede sa Šonom Merionom i stvarno njegova igra dosta liči na Matriksovu, čak im je i izbačaj sličan. Dal će da dostigne baš taj nivo jebem li ga, al smeši mu se odlična karijera svakako.

Hezonja mi je totalna nepoznanica, u smislu da nemam predstavu kako bi njegova ruki sezona mogla da izgleda. Momak je očigledno preterano kurčevit, previše samopouzdanja ima i to je s jedne strane odlična stvar za mladog igrača u NBA-u, a s druge može da te zakuca za klupu ako baš istripuješ da si Lebron čim izađeš na teren, pogotovu kad ti je Skajls trener. 15-20 minuta ako smanji ludilo, 5-10 ako i dalje bude mislio da Mesi treba da dođe njega da gleda.

Furnijea je Orlando dobio u trejdu sa Denverom u zamenu za Aflala. Skajls računa na njega i on je pravi šesti igrač po meni. Da uđe sa klupe, da opali 15 šuteva za 25 minuta i to je to. Odličan je trojkaš i im'o je vrhunski prvi mesec prošle sezone kad je Oladipo bio povređen. Prva izmena Dipu, i imaće solidnu ulogu jer je jedan od retkih u timu koji može da pogađa otvorene šuteve u kontinuitetu.

S klupe još vrebaju najbelji čovek u NBA-u Džejson Smit, Čening Fraj, Si Džej Votson i verovatno Endrju Nikolson.  Smit je neobjašnjivo dobio 4.3 miliona za predstojeću sezonu, a Fraj je još manje objašnjivo prošlog leta dobio 32 miliona na 4 godine. Raspao se na poziciji četvorke, vola u dupe nije mog'o da pogodi i na kraju je popio klupu. Si Džej Votson je dobar bek ap plej, doš'o je iz Indijane i menjaće Pejtona dvaestinu minuta po meču. Nikolson smrdi već 3 sezone i nema razloga da se taj trend ne nastavi.

Tu je i Šabaz Nejpijer, junak Konektikata i NCAA turnira pre dve godine. Lebron je istrolov'o Majami na tviteru da je on najbolji igrač na draftu i da njega moraju da uzmu, i onda kad je Rajli to uradio, on se posle dve nedelje pokupio i vratio se u Klivlend. Majami ga se letos otarasio i isporučio ga na drugi deo Floride za zaštićenog pika druge runde. Biće da se Lebron ili zajeb'o u proceni ili je mnogo dobar trol.

Na kraju, zaključak je da Orlando ima jednu od najmlađih ekipa u ligi, a ako Gordon bude bio starter, najstariji igrač u petorci će da bude Vučević sa 25 godina. Gordon 20, Pejton 21, Oladipo i Heris 23. Još Furnije 22 i Hezonja 20. To je mnogo mladih igrača koji moraju da napreduju i koji uglavnom imaju jedan od dva problema - šut ili odbranu. Odbrana Oladipa i Pejtona nema baš veliku svrhu ako Herisa i Vučevića prepišava ko stigne. Isto tako, Herisov i Vučevićev napadački potencijal ne donosi baš mnogo ako bekovi ne mogu da rašire odbranu i ako im svi idu ispod pika i skupljaju ka reketu. Zato sam rek'o da je malo nesrećno sklopljena ekipa, ali talenta ima mnogo, i uz mnogo rada na nedostacima i malo neophodne sreće, Orlando bi mog'o da bude sasvim ozbiljna ekipa u nadolazećim sezonama, pogotovu u znatno slabijoj istočnoj konferenciji.


by dzejson
« Poslednja izmena: 02. Okt 2015, 16:30:40 od dzejson »
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.99


Roster i plate


Niksi su čista depresija od tima, i pisati o njima izaziva osećaj sličan tom psihičkom stanju, al ne ide da ih zaobiđem. Vlasnik tima Džejms Dolan je poznat kao jedan od najvećih retarda u svetu milijardera koji se igraju lajv menadžera. To je čovek koji je davao genijalne ugovore raznim igračima i trenerima - Alan Hjuston 100 miliona, Amare Stodemajer 100 miliona, Leri Braun 50 miliona (otpušten posle godinu dana i isplaćeno mu skoro 30 miliona), a u legendarne poteze se svrstava i postavljanje Ajzee Tomasa za generalnog menadžera, što je za direktnu posledicu imalo sad već legendarni trejd za Edija Karija.

Dolan i dalje dominira, čemu svedoči trenutni sastav Niksa, kao i 60 miliona koja je istresao Filu Džeksonu da Zen Master pod stare dane neuspešno pokuša da odglumi Peta Rajlija i prima 12 miliona godišnje živeći u Los Anđelesu. Glavna zvezda tima je takođe koštao Nikse mnogo u prošlosti, a koštaće ih i u budućnosti prilično. Karmelo je u Njujork stigao u zamenu za Galinarija, Vilsona Čendlera (obojica i dalje tamo i to u dosta bitnim ulogama, posebno Galo), Mozgova (za kog je Denver dobio dva zaštićena pika prve runde od Klivlenda), pika prve runde Niksa iz 2014. i pravo da Denver na draftu sledeće godine zameni svoj pik sa Njujorkom.

To ih je koštao u igračima i pikovima. U zelenim novčanicama ih, počevši od ove sezone, košta 125 miliona u narednih 5 godina, sa opcijom da se posle četvrte ugovor raskine bez daljih posledica za nesrećnu franšizu. Isti Karmelo Entoni koji ima 31 godinu, koji je u februaru operisao koleno, koji je u karijeri dobio cele 3 plejof serije i koji nijednog trenutka ni u jednoj situaciji nije činio svoje saigrače boljim (pogledati pod Džej Ar Smit i Iman Šampert), je igrač od kojeg zavisi narednih 4-5 godina Njujork Niksa. Džejms Dolan lejdis end džentlmn.

Ne treba zaboraviti ni trejd za Barnjanija, gde su Torontu dali pika prve runde 2016. Ponavljam, za velikog maga Andreu Barnjanija (inače sad igra za minimalac u komšijskom Bruklinu), i njegova 4 skoka po meču, jebeni Njujork Niksi su dali pika prve runde koji će verovatno da bude u top 10. To je slabiji pik između Denvera i Njujorka, ali obzirom da i Denver smrdi, top 10 je prilično siguran.

I eto, pročitate ovih par pasusa, i već smo stigli do melanholije. Da bi iskusili sve čari i simptome prave depresije, pozabavićemo se trenutnom ekipom i potezima u poslednjih par meseci.

Aron Aflalo, Robin Lopez, Derik Vilijams, Kajl O'Kvin, Kevin Serafin, Saša Vujačić. Ne, pogrešili ste, to nije klupa Sakramento Kingsa iz 2012., već su to letošnja pojačanja Njujork Niksa. Aflalo, Lopez i verovatno O'Kvin će čak i starteri da budu.

Da budem pošten, Lopez je prilično dobar igrač i zaslužuje većinu novca koju je dobio. Otiš'o iz Portlanda posle fajronta i doš'o u Njujork da, kao i mnogi pre njega, opelješi Dolana. Šteta samo za njegovu karijeru što će morati naredne četiri godine da skuplja cigle koje će da bacaju Entoni i drugari. Jedan od boljih defanzivnih centara lige, a takođe jedan od boljih izvođača bacanja na toj poziciji.

Aflalo je isto dosta solidan NBA igrač. U smislu da bude treća, četvrta opcija u napadu i da se ne traži mnogo od njega osim da pogađa trojke i igra kompetentnu odbranu. Ako se, s druge strane, od njega traži da bude druga opcija u napadu pa čak i rezervni plej, to neće na dobro da izađe. Mislim da dosad već možete da pogodite šta će od ove dve ponuđene opcije njegova uloga da bude.

Derik Vilijams je bio drugi pik na draftu 2011. i recimo da je u dosadašnjoj karijeri bio mnogo bliži Darku Miličiću nego Kevinu Durentu. 9 poena po meču, 43% iz igre i 30% za tri, bi trebalo da budu dovoljni da dočaraju nedostatke Vilijamsa. On je i dalje jedan od najboljih atleta u ligi, ali osim zakucavanja, nikako to nije uspeo da iskoristi na pravi način. Vrlo je teško verovati da će, posle 5 sezona i dva promenjena tima, Njujork da bude mesto gde će on da počne da liči na čoveka koji je izabran pre Kleja Tompsona, Nikole Vučevića i Kavaja Lenarda.

O'Kvin u Orlandu ništa nije uradio za 3 sezone i oni su odlučili da ne izjednače smešnih 16 miliona na 4 godine koliko su mu Niksi ponudili, što dovoljno govori kol'ko su bili zadovoljni njegovim partijama. Imao je bradati neke stvarno dobre momente, al on prosto ne može da bude efektivan duže od 15 minuta i plus ga onda k'o po pravilu pet mečeva nema nigde. Konstantnost u minusu, a istripov'o je prošle sezone da bi trebalo i trojke da šutira. Porzingis će teško od starta da bude u petorci, jer verujem da kad bi ga recimo Dejvid Vest munuo ramenom jednom, da bi mu slomio 4 rebra, ključnu kost i rame. Stoga treba očekivati Kajla uz Robina Lopeza, osim ako se Fišer ne odluči da Melo bude četvorka.

Serafin je im'o sličnu situaciju u Vašingtonu - korak napred, pa dva nazad. On je već 5 sezona u ligi i potpis'o je za Njujork pošto niko drugi nije hteo da mu ponudi ugovor, a i ovaj je na godinu dana i manje od 3 miliona. Igraće iza Robina Lopeza i ko god bude bio na četvorci.

Šta je fora s Vujačićem, ne znam. Ustvari, znam. Fora je Džeksonova i Fišerova opsednutost trijangl napadom, a Vujačić je jelte bio član Lejkersa u drugom Filovom mandatu dok je Fišer još igrao. Doveli su ga jer je praktično jedini igrač koji im je bio dostupan, a poznaje taj sistem. A kad sam već to pomenuo, taj trijangl napad nikad neće da zaživi u Njujorku iz prostog razloga što kad imaš Džordana, Pipena i Rodmana, ili Kobija, Šeka, Gasola, napad može da ti se zove i super heroin, i opet ćeš verovatno da osvojiš pun kurac titula. Ova grupa građana koji nose bele i narandžaste dresove ne da nisu sposobni za tako nešto, nego je smešno uopšte o tome trošiti reči.

Startni plej je Kalderon. On je već mator, u odbrani je bio minuščina i u mlađim danima, a sad će stvarno uživanje da bude gledati ga kako pokušava da sačuva Vola, Kajrija i ostale drugare. Prošle sezone je kuburio sa povredom ahilove tetive i navodno je to razlog što je podsećao na Stivena Markovića. Mogući scenario za njega je da bude trejdovan, da bi mu se dopustila prilika da pri kraju karijere odigra neku košarku koja zapravo ima smisla, a i da se oslobodi prostor za Džerijana Granta, koji je vrlo zanimljiv igrač i mogao bi da napravi baš dobru karijeru.

Džerijan Grant (stariji brat Džeramija iz File) dolazi sa Notrdejma gde je igrao pune 4 sezone. Momak igra vrlo zrelo i 4 godine u koledž košarci su mu donele stvarno dosta, za razliku od većine igrača koji ostanu toliko dugo u NCAA-u. Odličan pregled igre, dobar šuter, može da igra i na dvojci i postoji mogućnost da čak bude i starter, ako Melo bude na 4. U tom slučaju bi Aflalo startov'o na krilu uz vrlo moguće Granta. To su sad sve spekulacije i nagađanja, ali kako sezona bude odmicala Grant će sve više minuta i sve veću ulogu u timu da dobija. Kalderonov eventualni trejd bi mu sigurno doneo mesto startnog pleja. Inače Niksi nisu draftovali Granta, već su ga trejdovali iz Atlante u zamenu za jednog od najlošijih igrača lige, Tima Hardeveja. Šta je Atlanta tu mislila meni stvarno nije jasno, al to je prvi put u poslednjih x godina da je Njujork uspeo da zajebe nekog u trejdu.

Niksi prošle godine nisu imali pika u prvoj rundi, neće da ga imaju ni naredne, a nekom magijom su ovogodišnjeg uspeli da sačuvaju od užasnih trejdova i iskoristili su ga da sa četvrte pozicije uzmu Dirka iz Letonije - Kristapsa Porzingisa. Porzingis ima 20 godina, visok je 2.16, fantastičan šut ima za svoju visinu, al ima samo 107 kila, što ga na tu visinu praktično čini pritkom za paradajz ili motkom za veš, kako vam se više sviđa. Pritkama za paradajz nije preporučljivo guranje, udaranje i postavljanje u odbrani protiv ljudi kao što su Demarkus Kazins, Dvajt Hauard, Diandre Džordan itd. S druge strane, njegova velika prednost je taj šut i mogućnost da izvuče svoje čuvare iz reketa i tako raširi odbranu, a apsolvirali smo da je ovih dana to verovatno i najtraženiji skil u NBA-u.

Mora da ojača mnogo, mora da se navikne na brzinu igre i na snagu koja je potrebna da se izdrži NBA sezona, al ako to uradi uspešno, stvarno bi mog'o da bude nešto najbliže Dirku što ćemo da vidimo u skorije vreme. Mislim da Niksi nisu toliko glupi da ga od starta ubace u petorku, jer za tim stvarno nema potrebe. Uvoditi ga postepeno sa klupe i iskoristiti ruki sezonu da nabije jedno 10-tak kila mase, i onda da vidimo šta dečko stvarno ume, a ume mnogo. Može i da se desi da mu taj nedostatak snage i mase ne smeta tol'ko i da krene od starta da dominira, al ne bih se baš u to opkladio.

Vedete koje popunjavaju roster su Lu Amundson, Lengston Gelovej, Klientoni Erli, Lens Tomas, Travis Ver i Đanisov stariji brat, Tanasis Atetokumbo. Deprešn level ačivd.

Od svih ovih zunzara, mooožda vredi pomenuti Geloveja koji je prošle godine niotkuda odigrao sasvim pristojno veći deo sezone i dobio je šansu da ostane u NBA-u i ove. Sa ipak znatno boljim timom od onog prošlogodišnjeg, i zdravim Kalderonom plus Grantom i Aflalom, teško će da vidi parket duže od nekih 10-15 minuta. Erli je imao ruki sezonu za zaborav, a bio je dosta i povređen. Mahač peškirom najverovatnije.

Nikom neću da zamerim ako ovo ne pročita, jer sam se ja žestoko smorio dok sam pis'o. Tim bez ikakve nade da može da se mrdne iz donjeg doma, i tim bez ikakve perspektive. Karmelo je već odigrao mnogo minuta, operisao je koleno, a i nije igrač oko koga možete da pravite šampionski tim. A sve i da možete, niko više neće da dođe u Njujork. Svi ovi ostali igrači su, što bi se reklo, popunjavači rupa u ozbiljnim ekipama. Najgora opcija za Nikse bi bila da se upuste u neku imaginarnu borbu za 8. mesto i plasman u plejof i tako upadnu u začarani krug ekipa koje su nit tamo, nit ovamo. Al opet, za namučene navijače Niksa bi plasman u plejof bio ravan osvajanju titule, jer kol'ko god da su tamo očekivanja ogromna i kol'ko god da je to velika franšiza i tržište, kriterijumi su sigurno značajno opali posle prethodnih košmarnih 15 godina. Njujork Niksi su od 2000. dobili jednu jedinu plejof seriju, a samo 5 puta su uopšte uspeli da se dokopaju plejofa. Džabe Medison Skver Garden, džabe Fil Džekson, džabe Spajk Li, džabe Karmelo Entoni. Džejms Dolan i njegovi saradnici su potpuno upropastili nekad regularnog konkurenta za titulu i uništili ne samo sadašnjost, nego verovatno i budućnost franšize. Čak ni potencijalno novi Dirk Novicki to ne može da promeni.


by dzejson
« Poslednja izmena: 02. Okt 2015, 16:31:01 od dzejson »
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Црвене сијају звезде, само једној гаси се сјај...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42971
Zastava Краљево
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.99


Roster i plate


Džezeri vidim imaju dosta simpatizera ovde, a i potpuno s razlogom, pa će da se provuku malo preko reda. Ni u kom slučaju oni ne spadaju u ekipe koje će da dođu na red tamo pred sam start sezone, ali isto tako ne spadaju ni u ove "fenjeraše" o kojima je bilo reči dosad. Juta se trenutno nalazi u nekoj sredini, ali za razliku od većine ekipa koje obitavaju na toj ničijoj zemlji NBA lige, oni itekako imaju čemu da se nadaju, i to možda već kol'ko ove sezone.

Od Jute je u proseku mlađa samo ekipa Filadelfije, tako da Juta ustvari ima najmlađi roster od svih timova u NBA-u koji se bave košarkom. Najstariji igrači su Elajdža Milsap, Džo Ingls i Trevor Buker - sva trojica su 1987. godište. U petorci je najstariji Hejvord sa 25 godina. Ostatak petorke čine Fejvors (24), Gober (23), Rodni Hud (23 kad počne sezona) ili Alek Burks (24) i Trej Burk (23) ili Raul Neto (23). Pored startera i ove trojice "veterana", oni koji bi još mogli da budu u rotaciji su pridošlica iz Evrope Tibor Plajs, ovogodišnji 12. pik sa drafta Trej Lajls i eventualno, ali malo verovatno, Džef Vajti , Kris Džonson i Brajs Koton (on još nema garantovan ugovor za sledeću sezonu, a u isto vreme bi mog'o da bude i startni plej).

Primetićete da nigde nema Dantea Eksuma. To je zato što je Eksum početkom avgusta pokidao ligamente levog kolena igrajući za Australiju, i propustiće celu sezonu zbog te povrede. Veliki udarac za njega, a i za Jutu. Pred kraj prošle sezone je taman počeo malo da se oslobađa i da bude hrabriji i odlučniji sa loptom u rukama. Veći deo ruki sezone je proveo statirajući u napadu, i čekajući da šutira trojke (što nije nikako bilo produktivno, jer je šutirao 31% za 3 i 35% iz igre). Odigrao je sva 82 meča, tačno polovinu je startovao i uglavnom je delovao izgubljeno kad je lopta bila u posedu njegovog tima. S druge strane, odmah je pokazao da će da bude elitni defanzivac i uglavnom je zbog odbrane i zasluživao minute. Visok je skoro 2 metra, ima duge ruke, odličan rad nogu ima i mnogo ga je teško probiti jedan na jedan. Po nekim naprednim statistikama, Eksum je prošle sezone bio bolji defanzivac od kolega rukija Nerlensa Noela i Markusa Smarta, a i za Jutinu najbolju odbranu u ligi posle ol stara, uz Gobera naravno, ima najveće zasluge.

Sve to čini ovu povredu još gorom za njegov dalji razvoj i karijeru. Igrači, pogotovu tako mladi, imaju često problem da se mentalno vrate posle tako teške povrede i da ne razmišljaju o tome dok su na terenu. Nadam se da Eksum neće da ima takvih problema jer stvarno ima ogroman potencijal. Nije još uvek jasno da li može da igra klasičnog pleja ili će ipak da bude takozvani kombo gardi i da deli minute između keca i dvojke. Visina mu svakako dozvoljava da brani većinu bekova šutera, ali otom potom. Sad je najvažnije da se to koleno oporavi bez ikakvih daljih posledica i da se Eksum vrati na parket, a posle toga će sve da bude znatno lakše.

To je praktično i jedina loša vest u ovom trenutku za Džez. Što se svih ostalih bitnih igrača tiče (osim možda Treja Burka), strelica pokazuje na gore. Ne sećam se dal sam ovde prošle ili čak i pretprošle sezone najavljivao Jutu kao moguće iznenađenje. Uglavnom sam poranio, ali evo ih, krupnim koracima konačno stižu na tu teritoriju. Pominjana odbrana posle ol stara prošle sezone je bila najbolja u ligi, imali su skor 19-10 (u prvom delu su imali 19-34) i završili sezonu sa 38 pobeda.

Retko jedan igrač koji nije zvezda, koji ne ubacuje 20+ poena i koji je u godinu i po dana više vremena proveo na klupi nego igrajući, može da potpuno preokrene sezonu ekipe. To je upravo ono što je Rudi Gober uradio od februara pa na ovamo. U ruki sezoni skoro da uopšte nije igrao, drugu je počeo na klupi iza Fejvorsa i najgoreg defanzivca kog sam ja video u NBA-u dosad, Enesa Kantera. Kanter je kralj prazne statistike. On nabije 15-tak poena, uhvati 8-10 skokova i Juta izgubi 20 razlike. Na sve to je umislio da je Hakim Olajdžuvon i kad je Gober počeo da mu uzima minute tamo negde oko nove godine, čak je i javno tražio da bude trejdovan. Obzirom da bi na kraju sezone bio ograničeno slobodan agent i da bi ga Juta verovanto izgubila na leto jer ne bi izjednačili neku ogromnu ponudu koju bi Kanter dobio, oni su se odlučili za potez koji je već sad u potpunosti zaokrenuo franšizu za 360 stepeni.

Trejdovali su Kantera u Oklahomu, zauzvrat se oslobodili problema u svlačionici, dobili zaštićenog pika prve runde 2018. (zaštićen od 1. do 14. mesta), prava na Tibora Plajsa (kog su potpisali iz Barselone) i najvažnije, dobili su prostor da ubace Gobera u petorku i daju mu 30+ minuta.

Ono što je usledilo, sigurno niko nije očekivao. Znalo se da Gober ima jedan od najdužih raspona ruku ikad zabeleženih na merenjima pre drafta i da mu je takozvani vertical reach (kad igrač stoji i podigne ruke u vis) okruglo 3 metra, što znači da mu fali 5 centimetra da bez skoka dohvati obruč. Al kao što znamo, mnogo je igrača sa ludačkim fizičkim predispozicijama koji ništa nisu uradili u svojim NBA karijerama (ima ih dosta na linku gore). Gober neće da bude jedan od njih.

I pre trejda Kantera, Gober je pokazivao deliće dominacije u 20-tak minuta koliko je igrao (7 poena, 7 skokova, 2.2 blokade). Razlog što je Kanter poč'o da se žali i da traži trejd je upravo taj što je skapir'o da neće još dugo moći da zadrži Gobera na klupi i da će ovaj vrlo brzo da mu preotme mesto startera. Kad se to konačno desilo, brojke su u 29 mečeva i 34 minuta po meču izgledale ovako - 11 poena, 13.5 skokova i 2.6 blokade. To čak ni ne pokazuje koliko je dominantan Gober bio i koliko je unapredio igru ekipe. Juta je završila sezonu kao tim koji je dozvoljavao najmanje poena po meču (94.9). Po naprednim statistikama su ubedljivo bili najbolji defanzivni tim posle ol star brejka, a kad su Gober i Fejvors bili zajedno na parketu, primali su 91 poen u proseku.

Protivnički igrači su šutirali 40% u reketu sa Goberom u blizini, što je takođe najbolja brojka u ligi. Prve prave naznake je Gober pokaz'o prošle godine na svetskom prvenstvu protiv Španije, kad je isponižav'o  Marka Gasola, Ibaku i donekle Gasola seniora (doduše, Pau mu je vratio sa kamatom na evropskom ove godine, al i tu se Gober držao odlično i izblokir'o ga 1 na 1 u poslednjim sekundama da izbori produžetak). Kao što rekoh, niko nije očekivao da će to da se pretvori u ovako nešto, ovako  brzo. Stifl Tauer je vrlo moguće u ovom trenutku najbolji defanzivac NBA lige sa svoje 23 godine, a ako nije najbolji, onda je u top 5 sigurno.

Ofanzivno je sirov, ali je dovoljno da postavi pik, da se zaleti ka košu i možete da bacite loptu bilo gde u radijusu od bacanja do obruča, to je zakucavanje ili faul. Tako može da skupi 10 poena po meču kad oće, a počeo je da pokazuje i neke naznake igre leđima, kao i prilično solidan pas sa posta ako se uzme u obzir kol'ko su igrači takve konstitucije operisani od asistencija. Počeo je da radi i na šutu, a pošto mu izbačaj nije ni izbliza vrljav kao recimo Džordanu ili Dramondu, mogao bi i tu da napravi značajan pomak. Bacanja nisu strašna, sad je na oko 63%, a 70 je sasvim dostižno.

Skeptika ima, kao i svuda i u svemu. Priča se o tome da je to samo 2 meseca i da Gober mora da pokaže taj nivo tokom cele sezone da bi se se stavljao u istu rečenicu sa Hauardom, Obrvom, Diandreom, Ibakom. Priča se i o tome da će igrači i timovi da se prilagode i da će da nađu rešenje protiv Rudija. Ja stvarno ne vidim kako možeš da se prilagodiš na pokretnu vetrenjaču, ali dobro, svako ima svoje mišljenje. Činjenica je da je Gober lansir'o Jutu iz podruma NBA lige na prizemlje. Dal će da ih pogura i ka prvom spratu, videćemo, al ja mislim da je itekako sposoban za tako nešto.

Kol'ko god da je Gober napravio razliku i ulepšao budućnost, ovo je zasad i dalje tim Gordona Hejvorda i donekle Derika Fejvorsa. Hejvord je prva opcija u napadu, a često i druga i treća. Napredovao je svake sezone u ligi( poeni u proseku posle ruki sezone - 11.8, 14.1, 16.2, 19.3), a sad mu sledi onaj najteži korak - da pokaže da može da bude prava zvezda, da izmišlja poene kad ekipi ne ide i da bude pravi vođa. Veliki plus je što je u odnosu na sezonu 13-14, popravio šut sa 41.3% na 44.5%, a trojke sa 30% na čak 36%. To su vrhunske brojke obzirom da Hejvord ne dobija mnogo otvorenih i lakih šuteva. Neretko je igrao i pleja prethodne dve sezone usled nedostatka kvalitetnih igrača Jute na toj poziciji, i sav teret koji je imao u napadu ga je često koštao dosta snage, što je za posledicu imalo očajne četvrte četvrtine i završnice mečeva.

To je nešto što mora da popravi, jer ako si numero uno u ekipi, nedopustivo je da nestaneš u četvrtoj četvrtini. Dal je to do snage, do koncentracije, jebem li ga, ali na tome mora da radi ako će da napravi taj poslednji korak, i on i ekipa. Lično ne mislim da je Hejvord ni blizu nekog superstara i da je mnogo bolja uloga za njega sajdšou Bob, nešto kao Klej Tompson recimo, ili Bredli Bil donekle. Juta nažalost nema Stefa Karija, pa ni Džona Vola, što znači da će, bar trenutno, morati da se nadaju da Hejvord ipak može da bude njihov gou tu gaj i ol star igrač.

Hejvord nema Boba, ali ima sajdšou Derika. Fejvors je, slično kao i Gober, čekao svoju šansu sa klupe i kad ju je konačno dobio, iskoristio je sjajno. Njemu je doduše trebalo 4 godine grejanja čamovine da se to desi, ali sad već ima dve pune sezone iza sebe kao starter, a samo 24 godine. Fejvors je bio treći pik na draftu 2010. i draftovan je od strane Netsa, koji su tad još bili u Nju Džersiju. Posle ruki sezone poslat je u Jutu kao deo trejda za Derona Vilijamsa, od kog je Juta još dobila 3. pika na draftu 2011. godine (Kanter), 21. pika 2013. (kog su, uz 14. pika iste godine poslali Minesoti i dobili Treja Burka). Mislim da ne treba da pojašnjavam ko je u tom trejdu izvuk'o deblji kraj.

U prvoj sezoni kao starter postizao je 13 poena po meču za nekih 30 minuta u proseku. Prošle sezone su te brojke 16 poena i 30 minuta. Zadržao je procente uprkos većem broju šuteva, a bez Kantera ove godine treba očekivati možda i celih 35 minuta. Skokovi su malo opali, al to oće da se desi kad igrate sa hodajućim soliterom. Ume Fejvors da upadne u problem sa faulovima i da mu padne koncentracija žestoko, ali je dosta podcenjen defanzivac. Iz poznatih razloga, igrajući sa Kanterom nije ni moglo da se primeti koliko je Fejvors dobar, ali sad je to i više nego jasno. 1.5 i 1.7 blokada po meču su prilično dobar pokazatelj toga, mada ga je Gober oterao malo iz reketa i Fejvors često mora da brani i četvorke koje više vremena provode daleko od koša. I pored toga je sjajan na tom delu terena i on i Gober su sigurno najbolji defanzivni par visokih igrača. Obzirom na njigove godine, to bi trebalo da bude prilično zastrašujuć podatak za ostatak lige.

Odbrana je inače Fejvorsov slabiji deo igre. U napadu i dalje napreduje, ali je već sad prilično dobar. Brz je za svoju visinu, snažan, agilan, i koristi to najviše kad je okrenut licem košu. Post igra nije sjajna, ali ima svoje momente. Ume kao i Gober da povremeno podeli dobar pas i asistenciju, ali ga ne udvajaju još uvek, pa ne može to u potpunosti da iskoristi. Poludistanca solidna i tu mora najviše da radi jer u suprotnom Juta neće da ima mnogo širine u napadu sa dva igrača koji stoje toliko blizu košu.

To su tri sigurna startera i tri najbitnija igrača Jute. Bekovske pozicije su nepoznanica u ovom trenutku. Alek Burks i Rodni Hud se bore za poziciju startera na dvojci, a Trej Burk i Raul Neto na pleju (čak je i Brajs Koton u igri).

Eksum bi bio startni plej da se nije povredio, a ovako Juta mora da bira manje od dva zla. Burk je katastrofalan otkad je stig'o u NBA, a Neto je pik druge runde koji je u karijeri igrao za Lagun Aro i Mursiju. Obojica su slični igrači. Niski su, nemaju šut, imaju brzinu. S tim što Burk misli da je Rej Alen pa šutira čim mu se ukaže prilika, a Neto ne znam šta misli jer ga nikad nisam gled'o. Dži em Jute Denis Lindzi je hvalio Brazilca i njegovu odbranu uprkos visini, kao i pas igru. Čak je realnije da momak koji je igrao za prosečne klubove u Evropi i nije odigrao minut u NBA-u dobije prednost, što samo dalje pokazuje kol'ka je Burk bio olupina dosad, a posebno prošle sezone.

Ruki sezona i nije bila toliko loša kad se uzme u obzir koliko se igrači muče na prelazu sa koledža. Šutir'o je 38% iz igre, što je loše, ali se očekivao napredak. 13 poena po meču, skoro 6 asistencija, samo dve izgubljene u proseku i 90% bacanja. I onda kad je treb'o da napravi korak napred, on je otiš'o kilometar unazad. 37% iz igre, 32% za tri poena (to ga nije sprečilo da opaljuje 5 po meču), 4.3 asistencije i 75% bacanja. Jednostavno je prenizak da bi uspeo da iskreira sebi otvoren šut, brzinu ne koristi na pravi način, nije baš mnogo zainteresovan da saigračima prosledi loptu, i onda kad sve to saberemo, dobijemo Brendon Dženings brojeve. Sve ovo u najprostijem prevodu znači da ako vam je Trej Burk startni plej, nemate baš mnogo veliku šansu da na zapadu uradite bilo šta. Isto važi i za Raula Neta.

Mislim da bi Juta trebalo da pojuri nekog pleja podhitno. Imaju dosta budućih pikova, imaju dosta mladih igrača kojih bi mogli da se odreknu, i treba da ponude tako neki paket i da vide šta mogu da dobiju. Recimo da probaju da uzmu Džereta Džeka iz Bruklina, Di Džej Agustina iz Oklahome, Kolisona iz Sakramenta, a čak bi i Džerid Bejlis bio Kris Pol za ovo što sad imaju. Dobar plej ne može sam da odvede ekipu u plejof, ali loš plej itekako može da upropasti i umanji šanse za košarku u maju.

Ime startera na poziciji beka šutera je nepoznato iz potpuno drugog razloga. I Burks i Hud su kuburili, ili još uvek kubure, sa povredama. Burks je počeo prošlu sezonu kao starter, a onda je krajem novembra povredio rame, pokušao da igra neko vreme, ali je kasnije ipak morao na operaciju zbog koje je propustio ostatak sezone i tek je u avgustu ta povreda potpuno zalečena. Hud je s druge strane imao razne povrede i odigrao je samo 50 mečeva. Nije ga bilo ni u letnjoj ligi zbog povrede ramena.

Sva je prilika da će Burks ipak da dobije svoje staro mesto, ako ga to rame ne bude mučilo tokom kampa i predsezone. Ono malo što je igrao prošle sezone, mnogo se mučio u reketu, što je inače njegov najjači adut. Moguće da ga je to rame mučilo od starta i da je to razlog što nikako nije mog'o da poentira kad dođe do koša. Šut je popravio, 38% za 3 je sasvim korektno ako bude uspeo da se tu zadrži. Vrlo je mala verovatnoća, ali postoji, da obojica budu starteri, u kom slučaju bi Burks igr'o pleja i u suštini bi on i Hejvord prenosili loptu i izigravali plejmejkera. To je možda i najbolje što Juta može da uradi u ovom trenutku, obzirom na situaciju.

Hud je k'o što rekoh dosta vremena proveo u odelu u svojoj prvoj sezoni. Kad je igrao, i kad se Burks povredio, pokazao je priličan potencijal. Posle ol star brejka je šutirao 42% za 3 (što bi za celu sezonu bilo top 10 po procentu za tri poena) i 46.5% iz igre. Hud je takođe jedan od razloga što je odbrana Jute izgledala nepobedivo u tom periodu. Sa 2.01 i dugim rukama može da izađe na kraj sa  svakim bekom u ligi, a ako ga zaobiđu povrede, mogao bi vrlo brzo da postane pravi "three and D" igrač ala Demari Kerol, Deni Grin ili Trevor Ariza.

Prvi čovek sa klupe je Trevor Buker. Solidan igrač u rotaciji, sjajan saigrač, a po ovome je postao poznat širokom auditorijumu. I ove sezone treba očekivati oko 20 iza pretežno Fejvorsa. Iza Gobera će verovatno da bude Plajs. On je draftovan još 2010. i njegova draft prava su od tad promenila 4 tima, a Juta je konačno letos odlučila da ga prebaci preko bare. Minimalna uloga za njega i borba za garbidž tajm minute sa Vajtijem.

Džo Ingls, aka usporeni snimak iz Australije, se iznenađujuće dobro prilagodio na NBA i kad je Juta bila desetkovana povredama, imao je neke stvarno dobre partije i dosta im je pomog'o. Sad treba očekivati dosta umanjenu rolu, a isto važi i za mlađeg Milsapa.

Zaboravio sam pre svih ovih sa klupe da pomenem najnoviju nadu Jute, ovogodišnjeg pika Treja Lajlsa. Lajls je bio član onog drim tima Kentakija sa Taunsom, Stajnom, Bukerom i ostalima. On je krilni centar i mnogi su bili iznenađeni odlukom Džeza da izaberu njega, obzirom na prisustvo i godine Gobera i Fejvorsa. U Solt Lejku se očekivao njegov saigrač Devin Buker, najbolji šuter ovogodišnje klase, ali su se oni ipak odlučili za Lajlsa. On još uvek nema 20 godina i ako Juta krene dobro u sezonu i uključi se u borbu za plejof, teško da će da nađu minute za njega. S druge strane, Lajls je nešto najbliže visokom igraču koji može da pogodi spolja što Juta ima, pa možda i odluče da malo eksperimentišu na startu i vide kako to izgleda.

Juta ima i odličnog trenera. Kvin Snajder je bio trener Ostin Torosa, filijale Sparsa u D ligi, a kasnije i pomoćni trener Mesini u CSKA, kao i Budenholzeru u prvoj sezoni u Atlanti. Generalni menadžer Denis Lindzi je bio pomoćnik Bjufordu u Sparsima i itekako je bio upoznat sa Snajderom i njegovim radom, pa nije mnogo razmišljao koga će da zaposli kad je postao GM u Juti. Snajder veruje u svoje mlade igrače i on je taj koji je odlučio da konačno pusti Gobera sa lanca.

"Malo" se ovo odužilo, al tražili ste, a i Juta je specifična ekipa jer su se odjednom pojavili na mapi. Gober je svakako najzaslužniji za tako nešto, ali su i odbrana Eksuma i Huda, ofanzivni napredak Hejvorda i Fejvorsa, u velikoj meri uticali na taj drugi deo sezone iz snova. Treba sad to preneti na celu sezonu i sigurno je da će ostale ekipe mnogo ozbiljnije da ih shvataju i da se više pripremaju za njih. Da su na istoku, sigurno bi išli u plejof. Ovako, zapad ima šest sigurnih ekipa u plejofu, možda čak i sedam ako tu ubacimo i Nju Orleans. Juta bi mogla da pokupi tu osmu poziciju jer svakako mogu da se nose sa Finiksom i Dalasom. Moraju da imaju više sreće sa povredama, da budu spremni na drugačiji pristup svih ostalih, i najvažnije da dovedu nekog pleja NBA kalibra i eventualno još jednog dobrog šutera. Al sve i da se ne plasiraju u plejof, da im je neko pre godinu dana rekao da će uopšte da budu u diskusiji oko toga, sigurno im ne bi poverovali. Tako to izgleda kad se većina kockica poklopi u pravo vreme, a obzirom koliko je to retka stvar u ligi kao što je NBA, Juta bi morala da nađe način da to iskoristi u godinama koje dolaze.


by dzejson
« Poslednja izmena: 02. Okt 2015, 16:31:16 od dzejson »
IP sačuvana
social share
Како ти се звао отац? -Хусеин. Његов отац? -Кемал. Чији је Кемал? -Шефкин. Даље? -Шефик Ибров, Ибро Рушидов, Рушид Екрем, Муслија, Адем и Алија! Даље? -Нема даље! -Нема даље, последњи је Алија! Ко је родио Алију? -Одкуд знам, опет неки Хусеин, Кемал! -Није. -Него ко? -Њега су родили Цвјета и Спасоје Југовић. А ако кренеш назад сретаћеш само оваква имена: Вељко, Милош, Душан, Видак, Војак...

Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Why are you wearing that stupid man suit?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12585
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101
Собзиром да се Џекил обилато дао у спамовање преко пп-а, тњитера и фејса као и у јавно опањкавање мог доброг имена широм интернета а богами и Шумадије, поклекох под притиском и ево ајде ево, ево.


                                         


Jao курјациии шбуууммм шбуууумм!


Џеки увек мете ростер и плате, па ево - http://hoopshype.com/salaries/minnesota_timberwolves/

Интересантан период је пред Вулвсима, има ту доста материјала за лепу будућност, али здравље Флипа Саундерса прети да то поремети. Флип је Президент оф баскетбол оперејшнс а у ствари је џи ем. Имају они и ГМа ал лик је уствари Флипов асистент. Након што је Аделман отишао, Флип је самог себе поставио за хед коуча чему се наравно нико није противио. Човек је легенда у Минесоти, био је тренер у једином периоду кад су Вулвси били фактор у лиги. Период који контам да сви памтимо, период који су на Западу обележили опаки крилни центри - КГ, Дирк, Вебер, Тими, Шид, Бренд. Флип је тад водио Вулвсе и до финала Запада, и то ону петорку Касел-Спривел-Зербијак-КГ-Оловоканди коју сам мрзео на НБА лајву јер су стално играли зону а Спривел је био незаустављив.

С обзиром да Вулвси крећу испочетка након одласка Лава, Флип је био сасвим фино решење за рад са младим играчима и стварање новог тима. Међутим навуко је леукемију и неће бити на клупи до даљњег. Вој каже да би можда и могао да се врати током ове сезоне, ал то је прилично несигурно а и релано неће се ту ништа форсирати и убрзавати, ипак се ради о човековом здрављу и животу.

Е као замена је постављен Сем Мичел, досадашњи помоћни тренер. Сем Мичел је бивши играч Соте, играо је са КГом, дакле био је део те генерације, ал га слабо нешто памтим. Бркови, дебео... тога се сећам, дакле небитан лик. Као тренер је радио у Торонту где је стигао до титуле НБА коуч оф д јир. Дакле некадашњи коуч оф д јир је после радио у лиги као помоћни тренер. Кад се то има у виду Вулвси су добили саааасвим солидно решење и то из сопствених редова.


Тим. Тим је брате симпатичан. Младе наде, 2 прва пика, плус пар матораца.

Шеф тима је дабоме Гарнет. Следећи у сениоритету је Рики Рубио тако да је јасно чији је ово заправо тим. Гарнет је шеф станице, председник кућног савета, главни у већу стараца. Веће чине он, профа Андре Милер и Тејшон Принс. Дакле мудрости не фали.

Рики Рубио је велики проблем. Човек је жешће подложан повредама, лане је баш мало играо, а иако се очекивало да ће ове сезоне да стартује нашпанован изгледа је још увек ровит. Е ал форе је што је он проблем чак и када је здрав. Јебига сине 4 сезоне си у НБА, међу најбољим тренерима на планети, и ти још увек бацаш камење чим се одаљиш од коша. Ено и Рондо је пропо, игра је еволуирала тако да се све више избацују шутеви са полудистанце... нема ту леба од Рикија. На све то лик мисли да је капацитет за суперстара.

Ако је неко капацитет за суперстара то су Вигинс и Карл Ентони Таунс.
Вигинс је имао одличну сезону, добио је и титулу рукија године. Атлетски је феноменалан, то се види на улазима и у одбрани, вала и у скоку. Контам да у одбрани може и боље само треба рада. Такође мора да ради на болхендлингу и поготово на шуту за 3. Али дечко је змај.
КАТ контам да ће бити овосезонски руки године. Има простора, има КГа уз себе, идеална ситуација. Дечко има сајз центра а опуштено може да игра и 4. Блокер, скакач, покретљив за своју висину, кракат, сасвим солидног шута, сигурно ће много радити и на шуту за 3, чак верујем да ће више пажње посветити томе него пост игри која му је доста сирова. Модеран високи играч. Контам да ће играти на 5 доста јер.. па мисим брааате он на 5 а Бјелкан на 4... па по прстен!

Пекмен... РИП Smile Сакат је скроз. Неће скоро на терен, и кад се врати питање је дал ће моћи. Изубијан је, ако не буде могу контам ето њега догодине у фотељи у ККП.

Диенг, Ђенг, Ђиенг.... Гаргојле, симпатичан лик, крака кракати. Лане је добио минутажу и био је ОК. Његове физичке карактеристике су такве да има потенцијал да буде нека сиромашнија верзија Гобера међутим управо је одбрана слабији део његове игре. 1 на 1 не стоји баш најбоље, иако има осећај за банану са стране помоћи. У нападу фино користи шут са полудистанце а контам да ће ове године акценат да му буде на одбрани и пост игри. КАТ и Бјелкан су играчи који су шутерски доста бољи и мораће да пронађе пост игру.

Ривал за минутаж ће му бити Бјелица. Дакле или КАТ на 4 са Гаргојлом на центру, или на 5 а Бјелица на 4. Након што је Бенет лиферован Бјелици се фино отворила ситуација. Пекмен је убогаљен па ће КАТ доста времена проводити на 5, тако да ривали на 4 остају деда Кев и Пејн. За Пејна је већ сад три у чело, деда је деда, тако да је јасно да се на Белог озбиљно рачуна. Отворен му је простор и видећемо како ће да га искористи. Већ сад замишљам пик Бјелица-КАТ. Шјоооој!

Што се остале банде тиче, на плеју су узели Тајуса Џонса са Дјука.... пигмеј, имаће минуте јер је Рубио рањеник а профа јбга не може да игра пуно. Од сад па надаље свака сезона ће му бити борба да остане у лиги.

Кевин Мартин ће би ове сезоне могао да добије солидан број спот ап шутева, ако се пронађе систем игре и добар проток лопте. Ако. Човек је одличан пшутер, то се зна, мислим да је и најбољи стрелац тима био лане.
Зек Лавин се полако проналази. Дечкоња никако не може на плеја, просто нуме, одлуке су му дискутабилне и никако није погодан за организацију напада. Оно што је позитивно је што је радио на шуту и што је поправио улаз. Дакл мора да издефинише свој арсенал у нападу. Велики проблем је одбрана, ту је ужасан.

На крилу ће, уз Вигинса, пикати Шабеееез. Батица шутер, мора да нађе константност и праву улогу. Имао и одличних утакмица лане. Ту ће као подршка да буде и Тејшон, да даје такозвани veteran presence.

У принципу солидна екипа са доста простора да се одређени играчи развију.

Колико сам успео да испратим од самог старта кампа пажња је посвећена одбрани. Сад ме мрзи да гуглам ал мислим да је Сота лане била најгора у погледу одбране по оним напредним статистикама. Ако не најгора онда ту негде на дну. Ако је тако, онда не чуди што је фокус на одбрани. Млада су екипа, атлетски потентна, срамота је стварно да толико шкрипи у одбрани. Велики проблем су бекови, Рики, Тајус, Лавин.. то пробије ко оће. Како ће то да реше нем појма.

Ал има ту потенцијала за сегзи кошарку, под условом да нађу неку инсајд-аут игру рецимо.


Идеално би било кад би могли да флипну Рикија за неког бољег плеја, ал добро, свакако им се не жури, треба видети где ће за годину-две бити КАТ, Вигинс, Лавин и Ђенг па онда на основу тога попуњавати тим. У сваком случају ове године нема ништа од плеј офа, чак ни близу.


By EmptyClip
IP sačuvana
social share
"And onward goes this thing of ours."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Why are you wearing that stupid man suit?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12585
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101




ростер и плате -> http://hoopshype.com/salaries/phoenix_suns/


У сезону 13/14 Санси су ушли као тим у процесу рибилдинга, а до краја регуларног дела су били хит сезоне. Плејоф су омашили у последњих пар дана, уместо њих је улетео Далас. Међутим кренула је прича о Хорнасеку као сјајном тренеру који је никакве играче склопио у добар тим који је могао са сваким да се пошиба. И стварно је имао никакве играче. Стигао је Бледсо, ту је био Драгић, а остало су били никакви до млади и солидно талентовани играчи.

Драгић, Бледсо, Иш Смит, Барбоса, Арчи Гудвин, Џералд Грин, Такер, 2 Мориса, Ченинг Фрај, Мајлс Пламли и Алекс Лен.

Пико с њима на 2к. То је била екипа која је требало да се 'бори' за што виши пик на драфту. Међутим одиграли су изнад својих могућности и умало упали у плејоф. Драгић је ваљда имао најбољу сезону откад је дошао у НБА. Био је феноменалан, водио је игру тима и у продорима и шуту био незаустављив. Добио је Most Improved Player награду, мислим да је изабран и у трећу All-NBA петорку, а прилично се гласно навијало за њега да се нађе на Ол Стару. Пи Џеј Такер се профилисао као битан играч, Мориси су са позиције крилног центра били одлични, Фрај је често играо и 5 и убијао је из пик енд попа (тај учинак у Меџику није успео да понови), Џералд Грин је добио простор који до тад није имао у каријери па се размахао....
Ја сам се ту надао да ће преко лета довући неког озбиљног играча у рекету и да ће направити следећи корак напред, а они мачке узму и драфтују плеја, довуку Ајзеу и усеру ствар. Деловали су тотално недефинисано након завршетка те сезоне, повукли су доста лоших потеза и изгубили време.

Екипа са Томасом Бледсоом и Драгићем дабоме није могла да фунцкионише без обзира што је Зек Лоу лудовао по тњитеру сваки пут кад би Санси кренули да лете по терену. Све то је на крају резултовало поремећеним односима, изневереним поверењем и на концу трејдовима у фебруару којима је екипа разбијена.
Ајзеа је у Бостону, дали су и Тајлера Ениса и Мајлса Пламлија, а највећи губици су Драгић и одличан пик Лејкерса.
Дакле од тројке је остао само Бледсо, а добили су Брендона Најта, и пар играча који више нису у тиму, као и 2 будућа пика прве рунде од Хита и овогодишњи пик прве рунде Кавса који ће јелте бити баш низак.


После свих ових измена тим је опет ту где је отприлике и био.

На 1 и 2 ће поново главну ред водити дуо, с тим што ће партнер Бледсоу сада бити Најт. Бледсо је прошлог лета имао ону сагу са потписивањем уговора која се заврпила тако што је ипак остао у Финиксу, а у наставку сезоне је чак и награђен име што је постао алфадог у тиму. Драгић је пуштен уместо да буде закуцан за место плеја, а та улога је подарена Бледсоу. Бледсо је све само не квалитетан плеј. Дечко је скорер упитног шута, поготово за три, и још више упитних организацијских способности. Њему је придодат Најт који је мени јако симпатичан играч али који такође није чист плеј већ је комбо бек.
Најт је у Милвокију инсистирао на томе да је он плеј, међутим није одговарао Баксима јер је био shoot-first плеј и као такав није одговарао Џабарију и Јанису од којих се у будућности очекује поентерска продукција. Дакле требао им је pass-fist плеј. ОК. То су Санси искористили и Најта довели да поред Бледсоа игра фактички двојку, и да игра нешто више од лопте, да до изражаја дође његов врло добар шут за три поена. Дакле инсистира се на томе да је Бледсо плеј, инсистира се да има лопту у рукама, а Најту је намењена улога коју може да одигра али питање је дал ће он то хтети собзиром да је у Баксима инстистирао наулози плеја. Биће да је прихватио своју нову улогу собзиром да је по завршетку сезоне изјавио да жели да остане у Финиксу.

Санси су драфтовали Девина Букера са Кентакија што је био скроз логичан избор. 2 године они кубуре са шутем за 3, Букер би требало да ту донесе фине проценте са позиције 2 углавном из спот ап ситуација.
Биће занимљиво видети како ће ове сезоне играти Арчи Гудвин. Гудвин је млађи Ерик Бледсо са сајзом двојке. Дакле експлозиван играч који примарно напада улазом, сјајан атлета и врло добар у завршници на обручу. Мора мноооого да ради на шуту да би га довео на пристојан ниво. Упаривање њега и БЛедсоа заједно у петорци је смрт.

На крилу је Пи Џеј Такер главни баја. Он је генерално главни баја у Аризони. Додуше ове сезоне је углавном био у првом плану јер је блесав у мозак, ал је човек главни баја, муда Санса. Слабији шутер, велики борац, најбољи дефанзивац тима.
На његовој позицији ће играти Сони Вимс за ког ме живо интересује дал ће моћи ишта да понуди на НБА нивоу, и Ти Џеј Ворен који је имао доооста слабу сезону и шетао се између ростера Санса и Д лиге иако је врло добар стрелац и атлета али то тек треба да докаже.

Још један играч који је показао потенцијал је Алекс Лен. Украјинац мислим, занимљив играч jaко, изузетно покретан за своју висину али подложан повредама. Ове сезоне је коначно мало више играо, и играо је добро чиме се изборио и за место стартера. Висок, мобилан, кракат, још увек онако сиров али сасвим солидне технике, способан и у одбрани да дохвати банану и врло добар у скоку. Кажем, потенцијал, само ако заобиђе ситне повреде које га стално смарају.

Кад се то има у виду, довођење Тајсона Чендлера делује као помало чудан потез. Позитива може да буде што ће Лен имати ветерана и одличног тимског играча са којим ће моћи да ради и од кога ће моћи да учи. Међутим поставља се питање колико ће се смањити минутажа Лена односно каква ће бити улога Чендлера. Масно је и плаћен. Видећемо кад крене сезона каква ће бити расподела минута. Лен је свакако проспект, Чендлер ту може и да одмогне али и да добрано помогне.

Од ове сезоне поново неће бити браће Морис у истом тиму. Један је отишо, други је остао. Ја до дан данас не правим разлику између њих, не умем да кажем која је разлика међу њима и шта један зна а други не зна. Бем их у слична имена.
На четворци су потписали и Мирзу Телетовића што мислим да је обострано одличан потез. Високи који отвара простор у нападу и погађа за 3. Верујем да ће имати предност у односу на Џона Луера, и да ће имати сасвим довољно простора да игра. Кад се узме у обзир да Лен и Чендлер играју близу кошу четворке ко Морис и Мирза су одличан фит.



Много ће зависити од Бледсоа. Ја нисам нешто баш оптимистичан да ће он икад бити нешто близу поузданог плеја и вође тима. Свеједно тим је занимљив, тренутним квалитетом и врхунским потенцијалом танак али ипак занимљив са пар играча који би могли из сенке да постану сасвим солидни играчи. Свакако ће бити занимљиво гледати их, играће брзо и агресивно.

Собзиром кроз какве су егзибиције прошли добро је да нису прошли горе, а могли су. Опет су ту где су и били, имају доста занимљивих младих играча, довели су Чендлера да буде нека врста ослонца и стабилност у свлачионици и видећемо дал ће то донети одређени прогрес. Ал свакако остаје жал што Драгића и пик Лејкерса нису претворили у нешто више од Брандона Најта. Исто тако остаје жало што је Олдриџ скренуо лево код Албукеркија и отишо у Аламо. Сансима остаје да наставе да раде у правцу довођења јаког фри ејџента у Финикс док у међувремену разигравају своје младе играче. Кад им једном буде успело, а навијам за то, биће и фактор у плеј офе. Ове сезоне ипак не.


By EmptyClip
IP sačuvana
social share
"And onward goes this thing of ours."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Why are you wearing that stupid man suit?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12585
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.101


Roster i plate


Motor Siti. Od 2008. i kraja čuvene ere Čonsija, Ripa, Prinsa, Šida i Big Bena, u Detroitu nije baš bilo mnogo razloga za optimizam. Od tad su svaku sezonu završavali ispod .500 i u plejofu su bili 2009. sa skorom 39-43, gde ih je u prvoj rundi Klivlend omlatio 4-0.

Prvi put od tad, situacija ove sezone liči malo na nešto. Sten Van Gandi je od prošlog leta novi trener Pistonsa, i prošlu sezonu je iskoristio da započne izgradnju Orlanda 2. Trudio se da očisti reket i okruži Dramonda sa što više šutera, kao što je to radio sa Dvajtom.

Prvo je potpisan Džodi Miks (3 godine, 19miliona), dobar spot ap šuter i igrač koji je u poslednjoj sezoni u Lejkersima drastično popravio procente, a pokazao je i da povremeno može da bude organizator u napadu, kao i da sam sebi nešto iskreira posle pika ili driblinga. U predsezoni je povredio leđa i propustio prvih mesec i po dana sezone, a kad se vratio, do kraja nije startovao nijedan meč i nije uspeo da uđe u ritam uopšte. Ove sezone ga očekuje uloga prvog igrača sa klupe i svi u ekipi se nadaju da može dosta više da ponudi sad kad je zdrav i kad ima jasno definisanu ulogu.

Tokom onog ludog trejd dedlajna u februaru, u Detroit je stigao i Redži Džekson. Brendon Dženings je bio startni plej, ali je on pokidao ahilovu tetivu u januaru, tako da je to sigurno imalo dosta uticaja na odluku da se posluje sa Oklahomom. Dženings nije baš plejmejker kakav je potreban Van Gandijevom sistemu, ali da je imao neke odlične partije dok se nije povredio, itekako je imao (u januaru 4 meča sa 29+ poena, a tri dana pre povrede protiv Orlanda je imao 24 poena i 21 asistenciju - prvi igrač sa 20+20 od Stiva Neša 2009). Čini se da je Dženings konačno počeo da kapira Stenov sistem i da razume šta se od njega traži, a onda jebiga, najteža moguća povreda za sportistu. Još uvek se nije potpuno oporavio i pitanje je kad će moći da se vrati na teren, a i kad se to bude desilo, neko vreme će sigurno imati limit minuta, tako da je ova sezona za njega praktično povratak u punu formu, a sve preko toga je veliki plus. Dženings je na kraju sezone slobodan agent i biće vrlo zanimljivo videti da li će, Van Gandi pre svega, hteti da ga potpišu, obzirom da su letos dali najveći ugovor u istoriji franšize Redžiju Džeksonu (5 godina, 80 miliona).

Da, poslednji deo poslednje rečenice u prethodnom pasusu je tačan - Redži Džekson je najplaćeniji igrač u istoriji Detroit Pistonsa. Ne može to baš tako da se gleda doduše, jer je seleri kep enormno skočio i tek će da skače, pa ugovori potpisivani ovog leta deluju mnogo luđi nego što će to da bude slučaj za recimo 2 godine. Ipak, činjenica ostaje da čovek koji ništa značajno nije uradio u karijeri i koji je za tim odigrao 27 mečeva, jeste trenutno najplaćeniji igrač u istoriji jedne NBA franšize.

Džekson je i dalje u dobroj meri nepoznanica. U Oklahomi je uglavnom ulazio sa klupe i bio je dobar u toj ulozi. Kad radi ono što ume, a to su prodori, pik en rol, i pasovi iz reketa kad je udvojen, Redži je strašan igrač. Problem je što je neizbežna posledica igranja sa Raselom Vestbrukom, i na njegovoj poziciji, očigledno mišljenje da ste sposobni da uradite sve što i on radi, kao i da sve je sve što on radi odlično za ekipu (a nije). Vođen takvim genijalnim idejama, Džekson se često zakuca u dva, tri igrača u reketu i baca floutere i polaganja na tablu iz nemogućih situacija. To možda i ne bi bilo tako strašno, da pritom ne voli i da zvekne po koju trojku bez ikakve potrebe. Za nekog ko u karijeri šutira 29.4% van magične linije od 6.75, takva vrsta završavanja akcija nije preporučljiva.

Kad je Vestbruk bio povređen, i kad je dobio da startuje, uglavnom je imao prazne brojeve. Dosta poena, loši procenti, Oklahoma izgubi - to je uglavnom bio scenario. U Detroitu je potpuno drugi sistem i njemu je, kao i Dženingsu, trebalo vremena da ukapira šta i kako. Pred kraj je delovao odlično, i videlo se da se sve bolje razumeju on i Dramond, ali kao što je Dženingsa povreda zaustavila taman kad je sklopio kockice, Džeksona je sačekao kraj sezone.

Ja i dalje nisam ubeđen da je Džekson kvalitetan NBA plej i da može da se dovoljno podredi ekipi, ali 9.2 asistencije u 27 mečeva u Detroitu me prilično demantuju. Plus mu je čovek koji u trenerskoj karijeri ima 660 pobeda i 60% uspešnosti dao 80 miliona da bude njegov plejmejker, tako da je sva prilika da je moje mišljenje na tu temu prilično nebitno. I pogrešno. S druge strane, videćemo kako će Džekson da se snađe sad kad se timovi budu spremali specijalno za njega i kad bude morao da improvizuje usred meča. Od toga će verovatno i da zavisi u kom će smeru sezona Pistonsa da ide.

Jedna stvar koja bi itekako mogla da mu olakša posao, i da istakne njegove košarkaške vrline do maksimuma, je odlazak Grega Monroa. To je bila manje više laka odluka, da se ne ponudi novi ugovor Monrou i da se raziđu s njim. Napad u NBA-u sa dva visoka igrača, gde obojica ordiniraju u reketu, nikako ne može da bude produktivan. To ostavlja Dramondu više prostora u reketu, kao i više prostora Džeksonu i ostalima za prodore ka košu.

Monroova zamena je Ersan Iljasova, kog je Detroit dobio u trejdu od Milvokija u zamenu za Karona Batlera i Šona Vilijamsa (Milvoki je to uradio da bi oslobodio prostor u kepu, obzirom da se Iljasovi duguje 16 miliona u naredne dve sezone - druga tim opšn, a Batler i Vilijams su ubrzo posle trejda otpušteni). Goustfejs Ilja je logično krilni centar koji može da pogodi spolja, i kao takav je neophodan za ono što Van Gandi oće da izrodi. Iljasova je mnogo problema sa povredama imao i nikad nije uspev'o da drži visok nivo duže od polusezone. Koristiće ga u pik end popu, dobiće i nekol'ko izolacija po meču, i u Detroitu se nadaju da može ponovo da postane mašina za skokove, kao što je bio pre par godina (u sezoni 11-12, 8.8 skokova za manje od 28 minuta na parketu, i 3.3 ofanzivnih, što je bilo u rangu sa Diandreom, Čendlerom i Hibertom). Nije mator, 28 godina, al ovo mu je poslednja šansa da uradi nešto značajno u NBA karijeri. Bolju šansu i situaciju od ove sigurno neće da dobije.

Još jedan novajlija, i verovatno član petorke, je i Markus Moris. 7 minuta mlađi Moris je stig'o zajedno sa Redžijem Bulokom i onim što je ostalo od Denija Grendžera, u pokušaju Finiksa da očisti kep za Oldridža. Markus je solidan igrač i dobro bi mogao da se uklopi, obzirom da može da pogodi za tri poena, može da igra dobru odbranu kad hoće, i ne zahteva neki veliki broj lopti u napadu. Začuđujuće se nije previše bunio što su ga razdvojili od brata, al Markif se pobrinuo za napušavanje svega i svakog ko ima bilo kakve veze sa Sansima.

Blizanci su inače prošle godine od Finiksa dobili 52 miliona da podele kako oni smatraju da treba. Markif je uz'o 32 (4 godine, 8 miliona), a Markus 20 (4 godine, 5 miliona). Takođe su prošle godine izašli iz Rols Rojs Fantoma i navodno prebili lika koji je slao porno poruke njihovoj kevi. U toku je suđenje, i oni bi mogli da propuste određeni deo sezone ako se ispostavi da je to tačno i ako ih osude (još jedna zanimljivost iz kruga NBA tabletičara - Majk Skot i njegov burazer su letos uhvaćeni sa 30 grama vutre i 11 grama mdme u kolima, i preti im po 25 godina robije).

Iako će Moris da krene sezonu kao starter, realno je očekivati da u nekom trenutku ili on ili Iljasova prepuste svoje mesto Stenliju Džonsonu, rukiju sa Arizona koledža koji ima samo 19 godina i koji je i pored toga prilično spreman za NBA. Džonson je bio impresivan u letnjoj ligi (42% za 3, skoro 56% iz igre), a Van Gandi je na početku trening kampa oduševljen njegovom igrom. Poređenja sa NBA igračima su sledeća - Džimi Batler, Ron Artest, Kavaj Lenard.  Visok je 2.01, jak je kao bik i odbrana mu je već sad na ozbiljnom nivou. Moći će da brani 3 pozicije, trojke je na koledžu šutirao 37%, u letnjoj ligi još bolje, i stvarno je teško verovati da neće da napravi odličnu karijeru. Mnogi su bili iznenađeni što se Detroit odlučio za njega iako je Vinslou bio dostupan, ali razlike između njih dvojice su minimalne u većini segmenata igre, s tim što Džonson ima veći plafon defanzivno, a Vinslou kao poenter. Što se ove sezone tiče, kažem, trebalo bi da u toku sezone pređe među startere, pogotovu ako Detroit ispadne iz trke za plejof ranije nego što bi to želeli.

Sve pomenute njuške su u suštini tu da bi Andre Dramond imao što veću šansu da istripuje Dvajta Hauarda iz najboljih dana. Za sad, Dramond je itekako pokazao da može da dođe na taj nivo. Napredovao je defanzivno dosta u ove dve sezone otkako je starter, a ako se uporede ove obične brojke, i one su slične sa Dvajtovim iz njegovih prvih sezona. Prošle je beležio 13.8 poena, 13.5 skokova i 2 blokade za samo 30 minuta po meču, što je bolest čista. I sve to dok je delio reket sa Monroom. Sad je to područje samo njegovo, a minuti će sigurno da budu bar za 3, 4 veći. Plus je na sve to imao 5.3 ofanzivnih skokova u proseku. Dvajt nikad nije imao više od 4.3.

Ovo sad je mnogo smešno napisati, al je istina. Ono gde Dramond najviše zaostaje za Hauardom su bacanja. Čovek prosto ne može da pogodi bacanje, a vrlo često ni obruč. 39% prošle sezone, 40% u karijeri. Hauard je u ruki sezoni šutirao 67%, posle je bio oko 60% do poslednje sezone u Orlandu, kad je to naglo palo na 49%, i do dan danas je bliže tom broju nego onima sa starta karijere. Dvajtove povrede, konstantno trošenje tela i makljanje sa ogromnim ljudskim bićima su sigurno uticali da to u ovom delu njegove karijere bude 50-55% , ali kad je bio mlađi, on je to sasvim pristojno radio kad se uzme u obzir koliko su ga puta faulirali i koliko su sad Diandre i Dramond daleko od toga. Dramond može samo da sanja 50% trenutno, o 60 neću ni da trošim tastaturu. Još veći problem će da nastane kad budu krenuli više da ga fauliraju, a to će vrlo brzo da se desi. Šutirao je samo 4.5 bacanja u proseku prošle sezone, i na taj broj nije opasno kad pogodi 2. Al na nekih 9, 10 bacanja kad on pogodi 4, to onda prilično može da utiče na rezultat. S više minuta dolazi i više potrošene snage i samim tim je teže pogoditi i bacanja, što znači da će mnogo zajebano da bude Andreu da ne upropasti na liniji sve drugo dobro što uradi tokom meča.

Izbačaj mu nije tol'ko nakaradan, kao Šekov ili Diandreov, al prosto nema nikakvog osećaja u ruci i često se podiže na prste i zabaci se unapred kad šutira. On naravno kaže da je najviše na tome radio letos i da je ubeđen da će to mnogo bolje da izgleda, al igrači razne budalaštine pričaju pre nego što počne sezona. Videćemo, možda tu i bude nekog napretka, ali i ako ga bude, ne treba očekivati značajan pomak. Dobra stvar je da ne može gore od ovoga. Bar mislim.

Što se svega ostalog tiče, Dramond je apsolutna zver. Odbrana još uvek nije na najvišem nivou, all stiže tamo polagano. Sve bolje prepoznaje akcije i šta mora da uradi u određenoj situaciji. Za svoju visinu je užasno brz, agilan, i lako dolazi sa strane pomoći da sačuva koš. Najviše škripi 1 na 1, jer je nestrpljiv i lako ga iskusniji igrači izbace nekom prostom fintom, ali mu i tu brzina omogućava da često ispravi grešku pre nego bude kasno. Ove sezone laganih 15 skokova po meču ako bude zdrav, a i 15+ poena bi trebalo da budu realnost (poslednju 15+15 sezonu je im'o Lav u sezoni 10-11, a pre toga Kevin Vilis pre 25 godina), jer će k'o što sam rek'o da ima više bacanja sigurno, dobijaće više lopti (čitaj lobova) posle pik en rola, a i nekoliko zidanja po meču nikom neće da škodi jer nije loš na postu.

Sve u svemu, mnogo više prostora za Dramonda, kao i za njegove saigrače. Više odgovornosti za njega u napadu, a i u odbrani. Ako sve bude kako treba, gledamo u možda i napredniju verziju Dvajta Hauarda. Samo još da počne da šutira bacanja kao i njegov stariji kolega.

Startni bek šuter je Kentevijus Koldvel-Poup. Ovo mu je treća sezona, a prošlu je startov'o svih 82 meča, i zbog njega je Miks ulazio sa klupe. Momak igra dobru odbranu, ali njegova svrha na terenu kad Pistonsi preuzmu posed je prilično u minusu i mislim da ta odbrana nije još toliko dobra da može da opravda strahote koje on učini na drugom delu terena. Uteha moš se nađe u tome da je i Džimi Batler bio građevinac prve 3 sezone, pa smo videli u šta se pretvorio za samo godinu dana. Ne verujem da Poup može tako dramatičan iskorak da napravi, ali ako bi bar malo poboljšao procente (a bio je najavljivan kao odličan šuter sa koledža, tako da nije beznadežan slučaj svakako) i smanjio broj Dion Vejters šuteva, sve bi to izgledalo mnogo bolje i njegova odbrana bi još više došla do izražaja. Van Gandi ga obožava i mesto startera mu je zagarantovano, osim ako naravno ne napravi još par koraka unazad, a ne bi trebalo. Ne koristi dovoljno atletske sposobnosti, retko ide do koša i umesto toga mu je merak da opali dugu dvojku bez balansa. To je ključna stvar koju je Batler promenio u svojoj igri i to je ono što mu je omogućilo da unapredi i ostale delove svoje igre u napadu. Isto to Poup mora da uradi ako hoće da bude Detroitov por mens Džimi.

Među grejačima čamovine su Spenser Dinvidi, Stiv Blejk, Eron Bejns, Entoni Toliver, pominjani Miks, Džoel Entoni, Kartije Martin, Redži Bulok. Od te družine, Dinvidi je plej sa visinom krila i imao je par obećavajućih partija u ruki sezoni. Sa matorim ćelavkom Blejkom će da se bori za minute iza Džeksona dok se Dženings ne oporavi, a posle toga će verovatno da se preseli u D-ligu. Bejns je prva i jedina zamena Dramondu i on bi mogao da ima bitnu ulogu, posebno što Dramond ume da upadne u problem sa faulovima, a i ostaje nam već elaborirani problem sa bacanjima zbog kog bi mog'o da pauzira malo više nego što bi trebalo, posebno u četvrtim četvrtinama. Redžiju Buloku je ovo već treći tim i možda čak i ne obezbedi mesto u rosteru za regularnu sezonu. Entoni i Martin su dva klasična minusa što se terena tiče, ali oni verovatno koriste svoje iskustvo da organizuju kurve, zezanje posle mečeva i raznorazne oblike kockanja u avionu. Mora i to neko da radi jebiga.

Možda se da primetiti da nigde nisam pomenuo Džoša Smita i njegov legendarni boravak u Pistonsima, kao i još legendarnije otpuštanje. To je zato što sam se trudio da ovo bude uglavnom pozitivan privju, a u njega ubacivati hodajuću ciglu i čoveka koji je bio toliko užasan, da su u Detroitu pristali da mu daju skoro 30 miliona dolara da ne bi igrao za njihov tim, se direktno kosi sa takvom namerom. Umesto razglabanja o tome, samo ću da napišem da je odlazak Smita najvažnija stvar koja je omogućila Detroitu da se nečemu nada već sad, i njegove procente iz prošle sezone koji bolje od bilo čega dočaravaju zbog čega je nekad bolje platiti enormnu količinu novca da bi se nečega otarasili. 39% iz igre, 24% za tri (3.5 trojki po meču je šutirao!!!) i 47% bacanja. Džej madrfakin Smuv.

I ovo je, gle iznenađenja, mlada ekipa. Dramond ima samo 22 godine i tek je počeo da otkriva svoj puni potencijal. Redži Džekson igra prvu sezonu kao starter, Poup takođe samo 22 godine i nije nerealno da ni od njega vidimo mnogo odgovorniju i bolju igru u napadu pre svega. Iljasova i Moris željni da dokažu da su kalibar da budu NBA starteri i imaju fantastičnu situaciju koja savršeno odgovara njihovim dobrim stranama. Miks bi mog'o da se eventualno uključi u izbor za šestog igrača godine ako prihvati tu ulogu kako treba. Džonson vreba i čeka svoju šansu da zablista. Mnogo je to možda, ako, trebalo bi, ali većina stvari koja Detroitu ove sezone treba uopšte nije daleko od realnosti i ostvarenja. Van Gandi je čovek koji sigurno to može da pogura u pravom smeru i atmosfera oko tima konačno deluje pozitivno, posle godina mučenja i užasnih odluka.

Plejof ne znam kol'ko je dostižan. Majami je siguran da zameni nekog od prošlogodišnjih učesnika, verovatno Boston. Tu su još Šarlot, Indijana, pa i nesrećni Niksi, kao ekipe s kojima bi Detroit mog'o da bude u trci za osmo mesto. Ne verujem da mogu da izađu tu kao pobednici, ali ako recimo Dramond postane ol star, Redži Džekson se pokaže kao legitiman starter i igrač vredan ugovora koji je dobio, ako Poup napreduje svuda po malo, i ako ostali budu igrali svoje uloge kako treba, to će da bude mnogo veći trijumf za Detroit od reprize 2009. i 4 meča koja bi od Klivlenda izgubili.


by dzejson
IP sačuvana
social share
"And onward goes this thing of ours."
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.207 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.