Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 00:08:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Vazno: Ponasajte se pristojno! Za uvrede i klevete snosite punu odgovornost!

Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 136
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ana Mihajlovski  (Pročitano 436254 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
ma to se i meni cini , ali ko zna
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 975
Zastava BGD
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
BlackBerry svi
Postoje neki veliki forumi koji imaju po nekoliko stotina hiljada clanova i koji su tuzeni od strane Playboy-a zbog objavljivanja njihovih slika bez placanja autorskih prava pa ni jedan od tih sajtova nije,ne samo zabranjen nego nisu morali da daju ni centa odstete.Znaci da u SAD koja je pravno od nas daleko nekoliko svetlosnih godina(u pozitivnom smislu)nije ni malo lako optuziti vlasnika ili moderatora sajta a kamoli mu zatvoriti sajt.Sve sto je ovde objavljeno je bilo dostupno celokupnoj javnosti(TV,novine,internet) i nije nicije privatno vlasnistvo,niti je nekom ukradeno iz stana.Na svim tim snimcima se vidi to sto se vidi i to je nesto sto se ne moze izmeniti.E sada ako to nekoga vredja trebalo je ranije da misli.Ima kod nas jedna dobra poslovica da je ne pominjem ali svi znaju na koju mislim.
IP sačuvana
social share
Obozavam vulvu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 238
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.3
Ja sam stvarno mislio da je Ana cool devojka, a ona ovamo preti advokatima, tuzbama i ostalim glupostima.

Ljudi sta mislite dal je Jennifer Lopez tuzila nekoga za ovo:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

pierre194-lopez-hard.jpg
(142.92 KB, 1211x685)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
Mozda ovog iza nje  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

*¤*¤* Magic and Illusion *¤*¤*

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 45674
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
josh kad bi to bila ona .....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
My 0.02$ on this story

Uvod:
Trudicu se da izostavim sve nebitne detalje, jer kad bih pisao o svemu pola me dana ne bi okrpilo

1/1/2006 - 10:33 PM - Stize mail prijava korisnika u vezi ova dva posta ( 1 i 2 ).
Da iskoristim priliku da se ovom prilikom zahvalim korisniku koji je prijavu poslao, jer takvi ljudi, odnosno takvi postupci ovoj zajednici mnogo znace.
Moja reakcija je bila, prebacivanje postova iz ALLCAPS u Sentence case i slanje privatne poruke korisniku da konsultuje pravilnik i upozorenje da ako nastavi da pise na taj nacin bicemo primorani da ga uklonimo sa foruma.
To je standardna procedura koja se u takvim situacijama uvek koristi.

1/2/2006 - Vece - Stize prvi mail od osobe A kao odgovor na privatnu poruku. (Osoba A nije Ana)
Ukratko, Ana licno je autor ta 2 posta, a ja sam bezobrazan, ja krsim zakon, ja onemogucavam drugoj strani da se cuje.
Kasnije te veceri ja saljem odgovor sa prilicno jasnim objasnjenjem, zasto je poruka poslata, zasto ja ne ometam demanti i zasto ja nisam odgovoran.

1/3/2006 - Jutro - Stize drugi mail od osobe A kao odgovor na odgovor.
Ukratno, problem nije u tome sta korisnici pisu vec u tome kako ja na to reagujem. Opet se povlaci pitanje moje odgovornosti.
Nesto kasnije ja saljem odgovor u kome ponovo jasno objasnjavam da je procedura standardna, da se osudjuje i upozorava zbog nacina na koji je komentar napisan a ne strane koju komentar "zastupa",

1/3/2006 - Podne - Korisnik anamaja pise komentar (drugi, prvi preskacem)
Drugi komentar: Link
Moj odgovor u kome koristim deo maila koji sam slao da ne bih ponovo prekucavao istih par recenica: Link

1/3/2006 - Rano posle podne - Treci mail od osobe A
Ukratko, ja sam povredio pravo na objavljivanje demantija, i ja sam stavio privatni mail na javno mesto sto nemam pravo.
Moj odgovor u kome je u formi odgovora na 30ak pitanja dato objasnjenje zasto ja nisam objavio privatni mail, zasto ja nisam onemogucio objavljivanje demantija i sl.

1/3/2006 - Vece - Aktuelni dogadjaji
Svi smo, cini mi se bili svedoci ovoga, ali eto da naglasimo da sam dobio i mail licno od Ane Mihajlovski, cisto da se zacepe usta svim ovima koji se raspravljaju ko je tu ko.

Razrada:

Postovi od kojih je sve ovo pocelo:
1. Ma vi ste svi ogavni slepci koji izgleda zensko nisu videli ! ! Napacene duse fircacete znate kada ! ? Nikada slepci perverzni,sexualno9 ugrozeni ! Mozete da poduvate i mari i ani ! Samo nastavite da ga drkate na ove fotke to je jedino sto cete dobiti od sexa do kraja zivota slepci!
2. Ogavni stvorovi odvratni ste !

Citati iz pravilnika foruma:
1. Korisnici koji objavljuju komentare odgovorni su moralno, pravno i krivicno za njihov sadrzaj.
2. Korisnici Burek Foruma su obavezni:  Da postuju druge korisnike i njihova misljenja bez obzira da li se sa njima slazu ili ne.
3. Korisnici Burek Foruma su obavezni:  Da ne podsticu i ne sire mrznju prema drugima, ne vredjaju i ne provociraju sagovornike.

Komentari vezani za moje upozorenje i reakciju iz mailova (ukratko):
- Ja onemogucavam pravo na demanti.
- Ja sam odgovoran kao vlasnik za tudje postupke. (Primer koji je naveden je da je vlasnik produkcijske kuce odgovoran za sadrzaj emisije koju ona proizvodi).
- Postupci mojih korisnika ugrozavaju poslovne interese firme.
- Ja sam drzak i bezobrazan.

And now, what you all have been waiting for: My point of view
- Ja osudjujem iskljucivo nacin na koji neko komunicira, nikako ne tezu ili poziciju koju zauzima.
- Ja nisam odgovoran za tudje izjave i postupke, to sam regulisao pravilnikom a navescu i neke primere sa kojima sam upoznat. (Nisam pravnik, prava me generalno ne zanimaju, moguce da gresim, ali zdrav razum mi govori suprotno.)
--- Ja sam kao "nadzorni organ" odgovoran u slucaju stete nanete od strane maloletnih i maloumnih lica (moguce da gresim), a prilicno sam siguran da i u takvoj situaciji niko ozbiljan i razuman ne bi mene pozivao na odgovornost.
--- Osoba A je vlasnik stana, u kome je nakon svadje osoba B ubila osobu C... Osoba A moze biti delimicno odgovorna ako je mogla da spreci nemili dogadjaj a to nije ucinila, dok u ovom slucaju ja:
---- 1. Ne mogu da sprecim nekog da misli. (iako imam veliku zelju povremeno)
---- 2. Ne mogu da sprecim nekog da svoje misljenje iznese (osim u ekstremnim situacijama). Ono sto mogu je da misljenje koje je izneo cenzurisem ili osudim ili pohvalim ili sta vec.
---- 3. Imam neprijatnu duznost da sam samo Homosapiens, sto znaci da nisam u stanju sve da pregledam i sve da sprecim, ali ako sam u konkretnom slucaju u stanju to uraditi to uvek i uradim.
--- Primer sa emisijom je apsolutno neadekvatan, kasnije cu objasniti zasto a sada cu iskoristiti priliku da navedem jedan malo adekvatniji.
---- U slucaju ubistva na fudbalskoj utakmici direktni krivac je izvrsilac krivicnog dela, posredni krivci su ljudi koji su organizovali obezbedjenje i preteres (sto se poverava policiji), a klub sem moralne krivice obicno ne snosi posledice osim ako se utvrdi da je neko od celnika kluba na bilo koji nacin umesan u zlocin.
---- Zasto je primer sa tv emisijom neprikladan?
----- Tv emisija, konkretno onaj tip o kome se prica se, snima, montira 10 puta pregleda tih 30-45 minuta a onda pusta u javnost.
----- Zasto je bilo koji primer tv emisiej neprkladan?
----- Cak i Tv show koji ide uzivo ima neku vrstu selekcije, jer voditelj / urednik bira goste pa ako je svoj posao dobro uradio zna kakvo ponasanje moze ocekivati.
----- Burek nije medij. Burek je diskusioni forum gde svako, bez izuzetka ima pravo da iznese svoje misljenje koje pre objave ne prolazi moderaciju, vec eventualno nakon, ako za time ima potrebe, tj ako potreba postoji i ako je neko od ljudi koji su zaduzeni da u slobodno vreme to kontrolisu primeti da potreba postoji.
- Postupci i izjave mojih korisnika su njihova stvar. Uglavnom su to gradski tracevi, tracevi iz novina i tv emisija, a retko neki neartikulisani ispadi. Moguce da takve stvari stete ugledu firme i poslovnim interesima iste, ali nekako zivim u dubokom ubedjenju da ce onakve izjave ucesnika projekta mnogo vise stetiti istom od "lovackih" i "ribolovackih prica" te lascivnih komentara na provokativne slike i klipove iz emisija.
- Drzak i bezobrazan? U ovom slucaju to nigde nisam bio. Takodje, da jasno kazem, da i rasprava koja je preko maila nije ni na koji nacin bila drska, bezobrazna ili sta vec, stavise, korektna sa obe strane.

Ovom prilikom dodajem:
Rad Ane Mihajlovski ne pratim, kao sto ne pratim prakticno rad ni jedne voditeljke, ili tv zvezde sa ovih prostora jer me taj tip programa jednostavno ne zanima.
Postujem svaciji rad, ali ne mogu da kazem da me svaciji rad zanima i da o svacijem radu imam formirano misljenje.
Mogu da budem odgovoran iskljucivo za svoje postove i postupke, i ako neko sa time ima problem, bice mi cast i osobito zadovoljstvo da iza onoga sto sam rekao i uradio stanem, cak iako je pogresno, jer svako za svoje greske treba da snosi posledice.
Kako nemam formirano misljenje o Aninom radu i emisiji (emisijama) koje vodi, ja se nisam ni upustao u diskusiju, a posebno nisam iznosio bilo kakve komentare na osnovu kojih ja mogu da budem kriv za klevetu, ugrozavanje interesa, pretrpljeni dusevni bol ili sta vec.
Ko je procitao par redova iznad mogao je zakljuciti da u situaciji u kojoj je neko drugi kriv a ja mogu pomoci ostecenoj strani, necu oklevati da to i ucinim.

On the other hand...
Da li je ovo demanti: "1. Ma vi ste svi ogavni slepci koji izgleda zensko nisu videli ! ! Napacene duse fircacete znate kada ! ? Nikada slepci perverzni,sexualno9 ugrozeni ! Mozete da poduvate i mari i ani ! Samo nastavite da ga drkate na ove fotke to je jedino sto cete dobiti od sexa do kraja zivota slepci!  2. Ogavni stvorovi odvratni ste !" Nije.
Da li je osuda takvog ponasanja pogresna? Nije.
Da li je to nacin na koji bi trebalo da se ponasa osoba koja se bavi javnim poslom? Nije.
Da li sam ja nekom rekao da je ogavni slepac, napacena, dusa, seksualno ugrozen ogavni stvor? Nisam.
Da li bih to rekao mnogima? Drage volje, kad bih bar 10ak minuta mogao da zaboravim ko sam. Kako ne mogu, nazalost ne.

Zakljucak:
Pocecemo pitanjem. Kako se neko ko je u stanju da izjavi gore navedene sintagme na bilo koji razlicit od nekog flamera koji ce da napise neku notornu glupost ili odvratnu uvredu?
Na prvi pogled nikako.. na drugi pogled.. veoma.
Zasto?
Osoba koja je napisala te izjave je javna licnost, row model za mnoge, i njeni postupci i izjave su pod lupom mnogih i samim tim bi trebalo da povede daleko vise racuna o tome sta radi, sta prica i kako se ponasa.
Da li i "ne-javni" i "nepoznati" flamer treba da ispasta? Apsolutno.
Svaka izjave te vrste poput one koju je Ana citirala na drugoj temi treba da bude uklonjena, sto je i ucinjeno a korisnik je upozoren na isti nacin na koji je bio korisnik pod kojim je ana napisala prve 2 poruke.
Kada se podvuce crta dobijemo sledece:
1. Trebalo je biti uljudan pa na kulturan i pristojan nacin skrenuti paznju moderatorima i administratorima ili jednostavno svaku zaista problematicnu poruku prijaviti zaduzenima za kontrolu pa bismo ih mi, kao i u svim drugim situacijama pregledali i ako je potrebno korigovali.
2. Flame, vredjanje, spam bilo koje vrste sa bilo koje strane upucen bilo kome, ne mislim tolerisati.

I da zavrsim...
Ko zeli da se neki konkretan post ukloni, ima mogucnost to da prijavi i ako postoji potreba, to ce biti ucinjeno.
Ko zeli da o njemu / njoj javnost ima drugacije misljenje, neka postupa u skladu sa time.
Ko ucini nesto izuzetno provokativno i ocekuje da to nece imati odjeka u javnosti, treba da oseti dodir realnosti.
Ko ulazi u seks forum i ocekuje da ce se tu platonski diskutovati o njenim omiljenim knjigama, ljubavi prema filateliji i numizmatici te uspomenama iz ranog detinjstva, treba da oseti dodir realnosti.
Ko misli da je od npr 200 odgovora, strasno videti 2 koja su drska i uvredljiva takodje treba da oseti dodir realnosti.
Ko misli da je ok nekog izvredjati samo zato sto je to odgovor na njegove uvrede, treba da shvati da je to ok, ali da to isto tako njih dvoje cini jednakima, a malo ljudi zeli da bude jednako sa onim sto samo naziva sljamom.

Toliko.
Ukoliko neko i dalje zivi u ubedjenju da ce bacanje para na advokata i pokretanje bilo kakve tuzbe protiv mene imati efekta, mogu samo reci da svi mi imamo san, ali da nazalost san vecine nas nikad nece postati realnost. Ja sam uvek spreman da pomognem cak i nakon onakvih bljuvotina, ali ako neko bas odluci da mi sedne na kicmu, mogu i ja biti neprijatan. Ne zelim to, zelim mir, zdravu atmosferu, mozda i neku saradnju, ali ne libim se ni da odgovorim i recima i delima.
« Poslednja izmena: 04. Jan 2006, 00:51:51 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
ma ja mislim da is sve objasnio , i ne vidim nigde da postoji necija odgovornost ipak je ovo internet i ako neko nesto napise to ne znaci da ce neko poverovati da je to istina kao sto ja nisam verovao da je istina ono sto su pisali o Ani .

I Ana ne vidim sto bi se uopste uznemiravala oko ovoga a kamoli tuzila nekog , bacanje para a i los publicitet.

Ja cenim tvoj rad i uspeh i veruj mi ne vredi se uznemiravati i dizati frku oko sitnica , bolje uzivaj u novogodisnjm praznicima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple iPhone 3Gs
 Smile Smile Smile Extra si napisao..Bolje da nisi morao,ali...
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Pain is inevitable, Suffering is optional.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 700
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Samsung D600
@SF
Odlican odgovor!
Ma fenomenalan!  Smile
Nadam se da ce sada sve i svima biti jasno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1827
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson SE U10i Aino
 Smile Smile Smile spremni
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 136
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Okt 2025, 00:08:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.