Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Amnestija za mladiće koji nisu bili u vojsci?  (Pročitano 10475 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Ne pricamo o tome, sve sto si rekao stoji. Mi pricamo o situaciji u miru, ti pricas o situaciji u ratu. Ok onda,ko ce da brani zemlju u vremenskom procepu izmedju formiranja prof. vojske i redovnog odsluzenja vojnog roka? Za sad redovnog, jer se podrazumeva obavezna vojska u dva dijametralno suprotna oblika. U slucaju velikih borbi, mobilizacija i odazivanja, ko ce da ide da ratuje ? Ja? Ok nece niko da ratuje, mali je broj onih koji ce se odazvati (sam si rekao da narod masovno nece u vojsku, prema tome, zasto bi isli u borbu), sta onda da radimo ? Kad zakucaju na vrata, a ono porodica se odselila u Kanadu, Rusiju, Azerbejdzan? Opet bezanija, pa ti se osnovna skola jednog dana zove Ramus Haljimi ? Super, nece niko prstom da mrdne, mozemo se cerati jos hiljadu godina, al od Srbije osta jedna sljiva ...
NIsam za to da svi ratuju, jer uvek ima onih koji su za to i onih koji su izricito protiv. Za to sam da postoji profesionalna vojska. Grozim se pomisli da se pozdravljam sa muzem koji odlazi na ratiste i da strepim hoce li se ikad vratiti i ako se ne vrati hoce li uspeti da ga sastave u kesu da ga bar nekako sahranim... ALi to sam ja, ima i onih koji bi sve dali za drzavu, za neki ideal, smatraju da treba da se oduze i ti ljudi imaju moje beskrajno postovanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia ispo iz modu
Ne pricamo o tome, sve sto si rekao stoji. Mi pricamo o situaciji u miru, ti pricas o situaciji u ratu. Ok onda,ko ce da brani zemlju u vremenskom procepu izmedju formiranja prof. vojske i redovnog odsluzenja vojnog roka? Za sad redovnog, jer se podrazumeva obavezna vojska u dva dijametralno suprotna oblika. U slucaju velikih borbi, mobilizacija i odazivanja, ko ce da ide da ratuje ? Ja? Ok nece niko da ratuje, mali je broj onih koji ce se odazvati (sam si rekao da narod masovno nece u vojsku, prema tome, zasto bi isli u borbu), sta onda da radimo ? Kad zakucaju na vrata, a ono porodica se odselila u Kanadu, Rusiju, Azerbejdzan? Opet bezanija, pa ti se osnovna skola jednog dana zove Ramus Haljimi ? Super, nece niko prstom da mrdne, mozemo se cerati jos hiljadu godina, al od Srbije osta jedna sljiva ...
NIsam za to da svi ratuju, jer uvek ima onih koji su za to i onih koji su izricito protiv. Za to sam da postoji profesionalna vojska. Grozim se pomisli da se pozdravljam sa muzem koji odlazi na ratiste i da strepim hoce li se ikad vratiti i ako se ne vrati hoce li uspeti da ga sastave u kesu da ga bar nekako sahranim... ALi to sam ja, ima i onih koji bi sve dali za drzavu, za neki ideal, smatraju da treba da se oduze i ti ljudi imaju moje beskrajno postovanje.

Па ја не оправдавам не одлазак у рат, не оправдавам ни укидање војске ја само причам шта је до свега тога довело. Народу је докурчило да данас иде у рат а сутра да га хапсе под оптужбама ратног злочинца. МИ пре свега треба јасно да дефинишемо који су то наши национални интереси. Да ли је то целовита Србија или је то продаја сваке фирме. Политика каква се води код нас без обзира на то ко је води је ништа друго него очајна. Али свакако не оправдавам ни то да се хапсе људи који су отишли из земље да живе негде преко само зато што нису служили војску. Њих пар хиљада неће нам помоћи да добијемо никакав рат нити ће нам њихов изостанак донети пораз. Ко их јебе нек живе тамо где хоће, ако дође до рата ми који овде живимо бранићемо оно што је наше.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat
ако дође до рата ми који овде живимо бранићемо оно што је наше.

Kazi to ovima sa zastavama duginih boja ... sto ih ugrozava prelet aviona ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
ако дође до рата ми који овде живимо бранићемо оно што је наше.

Kazi to ovima sa zastavama duginih boja ... sto ih ugrozava prelet aviona ...

Педери су ионако увек били пацифисти, шта њима уопште причати?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 279
Zastava Buchs, Svajcarska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
SonyEricsson W810i
Dijasporci vise mogu pomoci sa time da salju novac svojima nego da sluze vojsku... Vecina ce ih prije ili kasnije sluziti u zemljama u kojima zive... Recimo u Svajcarskoj je za mlade strance jednostavnije dobiti drzavljanstvo ako se odluce za sluzenje vojnog roka pod oruzjem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat
Ustavi svih evropskih zemalja uključujući i Srbiju svojim građanima daju pravo prigovora savesti. To znači da građani nisu u obavezi da služe vojni rok.

O, da, obavezni su. Samo sto mogu da biraju izmedju dve opcije. Jedne potpuno kretenske (civilna vojska ?!?! wtf is civilna vojska, ili si civil, ili si vojnik ...), i druge koja je toliko godina u nazad bila primenjivana, pa se niko nije bunio ovako kao danas. Nije bitno koji su razlozi sluzenja redovnog vojnog roka, da li je to rodoljublje, dug prema drzavi, ljubav prema zemlji, osecanje vise vrednosti, ili zelja da se nesto novo, mozda korisno, mozda beskorisno, nauci. Civilna vojska je maltretiranje gradjana, u svakom pogledu. Redovan vojni rok sluzile su nase generacije i generacije pre njih, pa ne kukaju i ne zapomazu na sav glas. Muskarac treba da sluzi redovan vojni rok. U idealnim uslovima, postojanja profesionalne vojske, koja bi u slucaju bilo kakve vrste rata branila zemlju od neprijatelja, cak i onda bi trebalo da postoji obavezna vojna obuka i ti muskarci bi, ukoliko zele, mogli dobrovoljno da se, nakon zavrsene obuke, prikljuce odbrani zemlje i legitimnoj vojsci. Vojska te ne nauci samo kako da bacis bombu i grejes mosnice svecom u rovovima ...ima tu i korisnih stvari.

Nije tačno draga Zemunka.

Velika Britanija, Holandija, Belgija, Francuska, Italija, Španija, Portugalija, Češka, Slovačka, Slovenija, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Makedonija su zemlje u kojima ne postoji vojna obaveza.

Inače vojna obaveza u Evropi je nasleđe Francuske buržoaske revolucije. I danas je definitivno prevaziđeno rešenje.

« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 00:08:43 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Nokia E
. Vojska te ne nauci samo kako da bacis bombu i grejes mosnice svecom u rovovima ...ima tu i korisnih stvari.
Navedi neku korisnu stvar koju mozes da naucis tamo, sta neka izdrkana komunjara ce mene uciti kako se voli zemlja pizda li mu materina on je voli jer ima platu od pitaj koliko hiljada ima dnevnice za terene ima stan koji mu je poklonila drzava i beneficirani radni staz za alkoholisanje u radno vreme, i sad ja treba da stojim mirno dok mi se on dere jer mu zena nocas nije dala i ima decu narkomane jel to mogu da naucim?
Ne pamtim kada sam zadnji put pricao sa nekim ko je dosao iz vojske i rekao idi brate lepo je ima sta da se nauzi i sta da se vidi, svi su pricali istu pricu da je higijena nula, kupanje jedared nedeljno ejjjjj, samo da vas podsetim u legiji stranaca je kupanje svaki dan i to pod obavezno, za hranu daju sta imaju vec nadaleko poznati njihovi specijaliteti smb jaja, drnch, cd i kaseta i kurtonke jebem te zemljo kad tako se brines o svojoj vojsci. Amerikanci imaju po 5 jela da biraju, ne trazim ja americki standard da se razumemo ali majku mu jebem dajte malo....
Pricao mi cale kad je on isao u JNA tada je ona imala i edukativni karakter na primer dodje nepismeni ciganin i sta ne bace ga u pesadiju odmah nego kada prodje pesadijsku obuku ide u inzinjeriju ili auto jedinicu kako bi se osposobio da nesto radi u zivotu da vozi kamion ili gradjevinske masine i tako ga socijalizovanog vrate u cvilstvo da moze da radi nesto i da privredjuje a sada? u auto jedinicu idu samo oni koji imaju veze takozvane vezare, prekoredne vikende dobijaju dok drugi dobijaju prekoredna dezurstva. O jos mnogo stvari moze da prica ali nema razloga sve je receno... Ni civilno nije za svakoga isto neko ide da cepa drva i radi najore poslove ciscenja a neko se ne pojavljuje na duznost i nikom nista. sve je to dokaz ne postojanja drzave. Kazu da saznas kakva ti je zemlja tek kad se ona u potpunosti o tebi brine (odes u vojsku). Tesko onoj zemlji koju rusija brani a grcka hrani.
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Kad sam bježao iz kasarne u Sloveniji , počeo rat ......najprije sam svom desetaru složio šipku po nosu i otišao ......  Smile Smile .....on ostao da spava , ne znam šta mu bi ......  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
regrutna obaveza je prirodna stavr u svakoj zemlji koja ima mnogo neprijatelja ili se nalazi u ratu . naveshcu primer SAD - kao drzave koja ima dugu tradiciju profesionalne vojske :

- 1861 kad je pocheo gradjanski rat , veoma brzo se pokazalo da je profesionalna vojska nedovoljna da zaustavi juznjake. doneto je reshenje da se primaju dobrovoljci ,ali je i to bilo nedovoljno .na kraju su morali da se okrenu regrutovanju  Smile zbog nepostojanja prethodne obuke i kratkih rokova za obuku u samom ratu , severnjachka vojska je bila nekvalitetna - gubici su bili masovni  Smile

- 1917 - amerika ulazi u ww1 . opet se pokazuje da je profesionalna vojska nedovoljna - ponovo dolazi do regrutacije.

- 1941 - strahovit poraz americhke profesionalne vojske od strane japanske regrutovane vojske na filipinima  Smile u ww2 amerika je koristila regrute u svim rodovima vojske ,ukljuchujuci i avijaciju i mornaricu  Smile

- 1950 - korejski rat . iako je ovo bio lokalni rat ,pokazalo se da profesionalna vojska ne moze da ratuje sama . vecinu trupa su chinili regruti.

-1965 iako su amerikanci prisutni u vijetnamu josh od 1954 ,ponovo je za vodjenje vecih ratnih operacija bilo potrebno mobilizovati civile. opet ,zbog nepostojanja redovne regrutne obuke , u borbu su slani ljudi sa skracenom ratnom obukom shake n` bake

- 1991 . shiroj javnosti je nepoznato da su u prvom zalivskom ratu veliki broj vojnika bili pripadnici rezerve i nacionalne garde - dakle civili sa zavrshenom vojnom obukom .

- 2003 - i u trenutnom ratu sa irakom ,mnogo americhkih vojnika su pripadnici nacionalne garde i rezervisti (dakle ljudi koji su napustili svoje civilne poslove i otishli u rat  Smile) . medjutim i to nije dovoljno , pa se razmatra ponovno uvodjenje regrutacije narochito ako dodje do rata sa iranom .
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 01:34:28 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Dragi Danilo ... znas dobro na sta sam mislila ...  Smile glupo je raspravljti se uopste ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.