Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Амфилохије: Европа против Бога  (Pročitano 11951 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Al što su podržali Ustav koji daje pravnu osnovu za funkcionisanje gey pokreta, pravljenje parada i sl?

Устав је подржан да би се створио документ у ком црно на бело пише да је Космет део Србије. То је, колико се ја сећам био договор. Значи то је ванредан Устав, а да је била нормална процедура питање је дал би СПЦ подржала то.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Al što su podržali Ustav koji daje pravnu osnovu za funkcionisanje gey pokreta, pravljenje parada i sl?

Устав је подржан да би се створио документ у ком црно на бело пише да је Космет део Србије. То је, колико се ја сећам био договор. Значи то је ванредан Устав, а да је била нормална процедура питање је дал би СПЦ подржала то.
Pa jebo te istorija, kolko vam je kratko pamcenje. jel smo imali 27 april za dan drzavnosti kad je Kosovo izglasalo promenu ustava? Jel predjasnji ustav bio drugo nesto?
Daj bre, nemojte praviti smejuriju od necega sto je juce bilo.
na kraju krajeva ovaj ustav je gori od onog predjasnjeg. Drugo sto ga je Sloba uzurpirao. tako moze svaki ustav da se uzurpira. Ustav je mrtvo slovo na papiru ako nije podrzan logisticki od zakona i institucija.

Ovaj si ustav prekrsio vec toliko puta da bukvalno ne vredi nista. Mozes samo kao pijanac da kazes: od sutra ne pijem, pa prva stvar ujutro u kafanu na pricest. Tako i sa ovim ustavom: od sutra ga postujemo.
« Poslednja izmena: 15. Okt 2009, 00:32:44 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Dobro, ajd vi meni pravoslavci i velike Srbende objasnite kako je moguće da SPC podrži Koštunicin Ustav, a posle osude gey paradu za koju pravni osnov daje isti Koštunicin Ustav. Meni lično ne smeta što osuđuju homoseksualizam, i pošteno govoreći gledajući premise hrišćanstva, to im je i posao. Al što su podržali Ustav koji daje pravnu osnovu za funkcionisanje gey pokreta, pravljenje parada i sl?

Дај тај члан да видимо, јер засигурно не стоји у уставу да је загарантована слобода јавног окупљања хомосексуалцима. И то није Коштуничин Устав, већ Устав свих сељака и грађана Србије (све озбиљне странке су га подржале). Устав данас као Коштуничин представљају још само ЉДП, ЛСВ и сл. СПЦ није подржала неки одређени члан Устава, већ Устав као опште добро за народ и државу којој и Црква припада.
Sloboda javnog okupljanja je zagarantovana svim građanima Srbije, a oni su svi ravnopravni bez obzira na ... pa navodi redom bez obzira na versko, nacionalnu, etničko, seksualno itd opredeljenje, kolko sam ja to malo pratio. Bato, ako je on ravnopravan sa tobom, a ti imaš pravo na javno okupljanje, to znači da i on ima pravo na to, ko što ima i sva druga prava ko i ti. Nego su popovi računali da se kao i po običaju Ustav neće poštovati. To šta su naše stranke podržale, to nije mnogo merodavno. To ti je ko kad Vučić izjavi za sebe da je "uspešan" političar, a  ti 2 decenije samo propadaš. J....š ti takvu njegovu uspešnost. Uspešan političar je onaj koji povećava mogućnosti za zapošljavanje i život od svog rada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Kako moze da Ustav ne bude podrzan od zakona i institucija ?! To je malo...neobicna...konstatacija.
Svaki zakon je u skladu sa ustavom, a da ne pricam o radu institucija, Zato se za Ustav i kaze da predstavlja najvisi opsti pravni akt, on je izvor svih grana prava u jednom pravnom sistemu !
Sto se aktuelnog Ustava tice, fenomenalnu kritiku je dao prof. Ratko Markovic, prema kome ovaj Ustav ne predstavlja nikakav pomak u odnosu na prethodni, a u pravno-tehnickom smislu, Srbija verovatno nikada nije imala gori. A ne moze se reci da je Ustav donet da bi se zvanicno deklamovalo da je Kosovo deo Srbije, posto je to pisalo i u proslom. Cak je i Tadic izjavljivao da se mora promeniti "stari, Milosevicev ustav". Oni bre ni sami ne znaju zasto su ga doneli...
« Poslednja izmena: 15. Okt 2009, 11:52:44 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Kako moze da Ustav ne bude podrzan od zakona i institucija ?! To je malo...neobicna...konstatacija.
Svaki zakon je u skladu sa ustavom, a da ne pricam o radu institucija, Zato se za Ustav i kaze da predstavlja najvisi opsti pravni akt, on je izvor svih grana prava u jednom pravnom sistemu !
Sto se aktuelnog Ustava tice, fenomenalnu kritiku je dao prof. Ratko Markovic, prema kome ovaj Ustav ne predstavlja nikakav pomak u odnosu na prethodni, a u pravno-tehnickom smislu, Srbija verovatno nikada nije imala gori. A ne moze se reci da je Ustav donet da bi se zvanicno deklamovalo da je Kosovo deo Srbije, posto je to pisalo i u proslom. Cak je i Tadic izjavljivao da se mora promeniti "stari, Milosevicev ustav". Oni bre ni sami ne znaju zasto su ga doneli...
ovo si tacno napisao. Onaj predjasnji je bas Ratko Markovic pisao (medju ostalim) i bio je predmet siroke rasprave.To sto ga je Sloba uzurpirao, to je druga stvar. Na kraju krajeva nije ga ni uzurpirao, osim sto je medije drzao pod svoje i raspirivao rat i mrznju. Ovo prisvajanje drustvene imovine, sve je imalo zakonsko pokrice koje je izglasano u parlamentu.
Ali da je tu nesto promenjeno u pogledu Kosova, pa da se jos jednom setimo: dan drzavnosti je bio 27 april, kada je Kosovo usvojilo ustav da nije vise federalna jedinica, nego je autonomna pokrajina Srbije, Oj Srbijo iz tri dela, ponovo ces biti cela. Jes da nikad nije bila, ali tako je pisalo.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Pa prvo stavljanjem Kosova u Ustav ti si već napravio Ustav koji je mrtvo slovo na papiru. Ko god da ti upravlja državom će automatski imati Ustav koji se ne poštuje. Kolko je banalno verovanje u "međunarodno pravo" i da ne govorimo. Međunarodno pravo je pravo sile. Ko ovlada nekim terenom vojno, odlučuje i koja će država imati pravo na tu teritoriju. Nego smi mi dali neozbiljnim ljudima da se bave politikom i državom. Kosovo neće biti deo Srbije sve dok srpska vojska ne ostvari kontrolu nad tim terenom i ti možeš da na svakoj tabli u Srbiji napišeš da je Kosovo deo Srbije, to ništa neće promeniti. Ne čuva se uspomena na Kosovo Ustavom, nego narodnim pesmama, filmovima, slikama i knjigama na tu temu. Ako hoćeš da narod ne zaboravi Kosovo i nastavi borbu za njega, treba da se forsira taj mit kroz kulturu i umetnost, a ne da našvrljaš u Ustavu i da se busaš "Pobedili smo". Bolje da skupili 40-50 miliona dolara za neki ozbiljan filmski projekat kojim bi mlađim generacijam usađivali svest o Kosovu. Kad si na RTS-u čuo da se recituje narodna epska poezija, prave pozorišne predstave i sl?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Pa prvo stavljanjem Kosova u Ustav ti si već napravio Ustav koji je mrtvo slovo na papiru. Ko god da ti upravlja državom će automatski imati Ustav koji se ne poštuje. Kolko je banalno verovanje u "međunarodno pravo" i da ne govorimo. Međunarodno pravo je pravo sile. Ko ovlada nekim terenom vojno, odlučuje i koja će država imati pravo na tu teritoriju. Nego smi mi dali neozbiljnim ljudima da se bave politikom i državom. Kosovo neće biti deo Srbije sve dok srpska vojska ne ostvari kontrolu nad tim terenom i ti možeš da na svakoj tabli u Srbiji napišeš da je Kosovo deo Srbije, to ništa neće promeniti. Ne čuva se uspomena na Kosovo Ustavom, nego narodnim pesmama, filmovima, slikama i knjigama na tu temu. Ako hoćeš da narod ne zaboravi Kosovo i nastavi borbu za njega, treba da se forsira taj mit kroz kulturu i umetnost, a ne da našvrljaš u Ustavu i da se busaš "Pobedili smo". Bolje da skupili 40-50 miliona dolara za neki ozbiljan filmski projekat kojim bi mlađim generacijam usađivali svest o Kosovu. Kad si na RTS-u čuo da se recituje narodna epska poezija, prave pozorišne predstave i sl?

S jedne strane si u pravu. Dosli smo do sukoba legaliteta i fakticiteta i iako je legalitet na nasoj strani, moramo da se trudimo da vremenom ostvarimo i fakticku prevlast. Sa druge strane, Kosovo je i po unutrasnjem i po medjunarodnom pravu deo Srbije, tako da to jednostavno mora da stoji u svim normativnim aktima.
Isto sam se ja tako nadao u ono sranje "Sveti Georgije"... misleci da cu da vidim Cersku i Kolubarsku bitku na nivou holivudske produkcije, kao ono.... tuga...
Takve projekte treba podrzavati ! Ali sta kad na celu RTS-a imamo pola coveka-pola svinju, kojoj je najbitnije da emituje "povratak povrataka povratka otpisanih koji su se vratili" !!!
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Ma pusti ti te pravničke zavrzlame, ne kažu džabe Amerikanci da ako oćeš da vidiš pakao treba samo da imaš posla sa advokatima Smile
Suština je da državnu teritoriju određuje vojska. Međunarodni sudovi mogu samo da na kraju naprave pravno pokriće, a da promene situaciju na terenu ne mogu. Isto kao što smo Kosovo izgubili sutra možeš i da ga povratiš, to nema veze sa Ustavom. Npr kaže Rus, kauboji čibe sa Kosova inače ima da šiknemo atomku na Njujork, Ameri su povuku i onda međunarodni sud kaže, da da, po međunarodnom pravu je Kosovo deo Srbije. Za Kosmet ćeš morati da ratuješ, ili mi ili neko drugi u naše ime. Sud ga bez toga neće vratiti, zato je besmislica uopšte stavljati u Ustav decidno koje su sve teritorije tvoja državna teritorija. To se makar zna. Svuda gde gazi čizma tvog vojnika, tvoja je država. Gde ne gazi, nije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Eh sad, moramo se drzati prava, zato sto nam je trenutno to jedini argument na nasoj strani po pitanju Kosova !
Upravo ono sto meni (posebno kao studentu prava) uliva nadu je medjunarodno pravo, prema kome je secesija Kosova nelegalna.
I, mada je to pravo u slucaju velikih sila neprimenjivo (sto se najbolje pokazalo 1999.), na duge staze, mozda ce nas bas ono spasti, bez krvoprolica ! Kad-tad, Ameri ce morati da se pokupe sa Kosova, jer bondstil usisava ogromne pare, a ne verujem ni da ga Ruje gledaju blagonaklono, tu ispred nosa...
a iskreno, kada Ameri dignu ruke, nesto ne verujem da se ovim pedercicima iz EU gine po Kosovu..
Znam ja da u praksi fakticitet prevagne nad legalitetom, ali upravo je legalitet nasa odskocna daska ka postizanju  povoljnog faktickog stanja.
« Poslednja izmena: 15. Okt 2009, 12:59:04 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Eh sad, moramo se drzati prava, zato sto nam je trenutno to jedini argument na nasoj strani po pitanju Kosova !
Upravo ono sto meni (posebno kao studentu prava) uliva nadu je medjunarodno pravo, prema kome je secesija Kosova nelegalna.
I, mada je to pravo u slucaju velikih sila neprimenjivo (sto se najbolje pokazalo 1999.), na duge staze, mozda ce nas bas ono spasti, bez krvoprolica ! Kad-tad, Ameri ce morati da se pokupe sa Kosova, jer bondstil usisava ogromne pare, a ne verujem ni da ga Ruje gledaju blagonaklono, tu ispred nosa...
a iskreno, kada Ameri dignu ruke, nesto ne verujem da se ovim pedercicima iz EU gine po Kosovu..
Znam ja da u praksi fakticitet prevagne nad legalitetom, ali upravo je legalitet nasa odskocna daska ka postizanju  povoljnog faktickog stanja.
Nije u teritorijalnom smislu. Kao generalna strategija države, to si u pravu. Ali ne samo pravo kao međunarodno pravo, nego uopšte u donošenja i sprovođenja zakona. Pandam koji bi za pitanje državne teritorije trebalo bude ono što je pravo za samu državu je ekspanzija, napredak i sl. Pa Šiptar je tako i došao do Kosova, biološkom ekspanzijom. A mi se skupljamo u svakom smislu. Ne možeš ti da imaš državu veću od svojih mogućnosti, bioloških, ekonomskih i sl. Nego mora da se napreduje u svim pravcima da bi se ovladalo Kosovom. Znači imaš tu neke opcije, ali samo stavljanje Kosova u Ustav ne znači bukvalno ništa. Više tu znači popravljanje nataliteta, ekonomski, tehnološki i kulturološki napredak od sveg prava. Bolje kupi srpkim seljacima na Kosovu po jedan traktor da imaju od čega da žive, i plaćaj im nezvanično recimo preko SPC za svako dete po neku lepu lovu, nego što se zamlaćuješ Ustavom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.