Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 09:22:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Amerikanci poseduju Teslino oružje  (Pročitano 10056 puta)
04. Feb 2012, 10:27:14
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Alcatel One Touch
Američka mornarica uskoro će dobiti najmoćnije oružje na svetu, i to zahvaljujući istraživanjima čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle. Reč je o elektromagnetnom topu rejlgan (šinski top), koji će smrtonosne projektile, bez trunke baruta, ispaljivati supersoničnom brzinom.

Naime, nakon Tesline smrti nestali su neki njegovi radovi za koje se veruje da kriju tajnu moćnog elektromagnetnog oružja. Dugo se sumnjalo da su Amerikanci došli do tih radova i da na osnovu njih razvijaju oružje. To je potvrđeno pre nekoliko dana, kad je američka štampa objavila da je mornarica SAD potpisala ugovor vredan deset milijardi dolara s firmom „Rejteon“, koja inače radi za vojsku, za pravljenje napajanja za novi elektromagnetni top.

Oružje 21. veka, kako su ga nazvali ruski stručnjaci, testira se već nekoliko godina. Američki eksperti u oblasti odbrane zadovoljni su poslednjim testovima, tako da su sad započeli proizvodnju oružja.

Električna struja teče od napajanja preko šine, zatim preko armature na drugu šinu. Te dve šine deluju kao žice koje se odbijaju, a oko njih se stvara jako magnetno polje. Sile koje deluju u topu daju veliku brzinu armaturi na kojoj se nalazi projektil. Projektil, koji nije punjen nikakvim eksplozivnim sredstvom, postaje razarajuć usled supersoničnog ubrzanja.

Amerika je prvi put testirala ovaj top 2008. Tada se ispostavilo da projektil ispaljen iz rejlgana može da dostigne brzinu od čak 9.000 kilometara na sat. Poslednji test obavljen je u decembru 2010. Tokom tog testa postavljen je rekord jer je projektil izbačen silom od 33 megadžula.

Svrha tog novog oružja biće da se pogode mete na udaljenosti do 400 kilometara, a glavna prednost mu je to što nije opasan za rukovanje jer nema eksplozivno punjenje.

Tajni jugoslovenski projekti
Jugoslovenski vojni institut tokom osamdesetih je razvio dva šinska topa. To su bili tajni projekti „EDO-0“ i „EDO-1“. Prvi projekat urađen je 1985, kad je napravljen šinski top koji je stvarao sedam kilodžula kinetičke energije. Dve godine kasnije razvijen je projekat „EDO-1“, prema kojem je top projektil mase 0,7 kilograma ispaljivao brzinom od 3.000 metara u sekundi. Projektil težak 1,1 kilogram dostizao je brzinu od 2.400 metara u sekundi. Taj top koristio je šine dugačke 0,7 metara. Sa modifikacijama projektil je mogao da dostigne brzinu od čak 4.500 metara po sekundi, a cilj je bio da se napravi top koji će izbacivati projektile brzinom od 7.000 metara po sekundi.

izvor: kurir-info.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Nokia 6220
Citat
izvor: kurir-info.rs
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4006
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0

Tesko je reci sta je tu istina. Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
ja samo da se upisem
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Američka mornarica uskoro će dobiti najmoćnije oružje na svetu, i to zahvaljujući istraživanjima čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle. Reč je o elektromagnetnom topu rejlgan (šinski top), koji će smrtonosne projektile, bez trunke baruta, ispaljivati supersoničnom brzinom.

Svaka cast, jedan je Tesla  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 856
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 10.0
Ne mogu novinari da negde ne pomenu Teslu. Koliko se secam opisa tzv. Teslinog oruzja ono je recnikom video igrica "plazma gun" a ne "rail gun". Mislim, kakvi su to "zraci smrti" ako koristis projektil od koliko kila, ovo je samo elektromagnetni top.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
mob
Samsung Galaxy IIs
Ne mogu novinari da negde ne pomenu Teslu. Koliko se secam opisa tzv. Teslinog oruzja ono je recnikom video igrica "plazma gun" a ne "rail gun". Mislim, kakvi su to "zraci smrti" ako koristis projektil od koliko kila, ovo je samo elektromagnetni top.

"Teslino oruzije" je Tesla Coil iz Red Alert serijala. Inace o njemu se pricalo 90-tih na nasoj TV kao oruziju koje ce omoguciti pobedu u balkanskim ratovima (malo je ljudi tada imalo PC i znalo da su ovi ideju "pozajmili" iz igre).
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.26
Od cega treba da je to koplje, jer pri tolikim brzinama sigorno se zagreje do usijanja...
Ne znam, meni to zvuci malo sumanuto, ali nikad se ne zna, obzirom da smo mi jedna podivljala rasa...
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 10.0
ma to je tesla gun iz wolfenstein-a  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Pa top M-84 ima pocetnu brzinu od negde preko 1700 m u sekundi, sada, mislim da bi moglo ici tamo preko duplo od toga. A nema problema pri pritisku baruta posto nema hemijskog punjenja. Problem bi bio kod kondenzatora tih velicina da bi obezbedili u vrlo kratkom trenutku ogromnu energiju za elektromagnete  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 09:22:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.