Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 255
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Americki predsednicki izbori - Tramp iz in da Haus  (Pročitano 387490 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.106
u multipolarnom svetu. haha

nego jesu ih ameri blokirali. ali na vrlo konkretan nacin. prestali da trguju sa njima a japancima nedostajale vazne sirovine za vojsku. i sta ces. busido kod kaze: ako nece da razgovara sa tobom i trguje, bombarduj mu flotu u perl harboru. stara mudrost
« Poslednja izmena: 04. Avg 2016, 23:45:25 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.106
evo odoh i do vikipedije po par podataka pa citaj

Through the 1930s, Japan's oil consumption was dependent at 90% on imports, 80% of it coming from the United States.[30] Furthermore, the vast majority of this oil import was oriented towards the Navy and the military.[31] America opposed Tokyo's expansionist policies in China, the East Indies and the Pacific Islands. On July 26, 1940 the U.S. government passed the Export Control Act, cutting oil, iron and steel exports to Japan.[30] This containment policy was seen by Washington as a warning to Japan that any further military expansion would result in further sanctions. However, Tokyo saw it as a blockade to counter Japanese military and economic strength. Accordingly, by the time the United States enforced the Export Act, Japan had stockpiled around 54 million barrels of oil.[32] America exported oil to Japan until 1940, long after the invasion of Manchuria. Sanctions were too weak and not focused enough to stop the Japanese military at an early stage of expansion. By 1940, the American share of export of oil on the Japanese market dropped to 60%.[33]

These various actions taken by Washington were nothing compared to the full embargo imposed on Japan in July 1941.[32] All oil shipments were held back and Japanese assets in the United States were to be frozen. Since only 4.5 million barrels of oil were coming in from the Dutch East Indies, Japan's reaction was to organize an attack of the United States on the Pacific front.[30] The attacks on Pearl Harbor were strongly influenced by the energy insecurity which the embargo created.
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Pa da, Ameri su zapoceli kavgu. TO je ono sto sam ja i rekao.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Tramp: Hilari treba da dobije nagradu IS, kao njen osnivač

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp osudio je američku spoljnu politiku dok je njegova demokratska rivalka Hilari Klinton bila državna sekretarka i sugerisao da bi ona trebalo da bude priznata kao "osnivač Islamske države".

Tramp je rekao da veruje da američki predsednik Barak Obama žali zbog odluke da u svoj prvi kabinet uključi Klintonovu.

Donald Tramp je naveo da je politika Hilari Klinton prema Bliskom istoku izazvala stvaranje ekstremističke organizacije Islamska država.

"To je zbog Hilari Klinton. Ona bi trebalo da dobije nagradu Islamske države kao njen osnivač", rekao je Tramp.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.106
japan divlja po kini covece
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
japan divlja po kini covece
Mozda je tada divljao, sada ne bih rekao.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Istvud: Moram za Trampa, ovo je generacija pi*kica

Legendarni glumac i reditelj Klint Istvud rekao je da živimo "u tužnim vremenima" i da su oba predsednička kandidata u SAD "lupala gluposti", ali je ipak stao na stranu Donalda Trampa.

"Morao bih da glasam za Trampa. Tramp ipak ima nešto, jer je u tajnosti svima dosta političke korektnosti i ulizivanja. Ovo je ulizivačka generacija, mi stvarno živimo u generaciji pi*kica. Svi hodaju kao po jajima", rekao je Istvud.

Istvud je naveo da Tramp "govori šta misli" i da to ponekad nije dobro.

"Razumem o čemu priča, ali pnarosto nisam uvek saglasan s tim", rekao je Istvud.

"Prljavi Hari" je rekao da su optužbe da je neko rasista preterane i da to nije bilo tako "kada je on odrastao". Doduše, Istvud je rođen 1930. godine, kada su na snazi širom Amerike i dalje bili zakoni rasne segregacije.

"Znate, sada je on rasista jer je pričao o onom sudiji (Gonzalo Kurijel). Tramp je lupao gluposti, ali su to radili svi, obe strane. Međutim, sada mediji vilene i viču da je nešto rasizam i prave veliku stvar od toga. Samo je*eno pređite preko toga", poručio je Istvud za "Eskvajer".

Inače, Istvud otvoreno podržava republikance, a njegov politički angažman je bio u središtu pažnje javnosti 2012. godine kada je na nacionalnoj konvenciji razgovarao sa"izmišljenim Obamom".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.106
u pravu je istvud za ovo hodanje po jajima.

mogu da ga poljube u smezurano dupe
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Hilari dobija
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Bivši funkcioner CIA: Tramp je ruski agent, samo još ne zna

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je ruski agent, ali to još ni sam nije shvatio, izjavio je nekadašnji visoki funkcioner Američke obaveštajne službe (CIA) Majkl Morel.

On je u autorskom tekstu u "Njujork tajmsu", objašnjavajući zbog čega će 8. novembra na predsedničkim izborima dati svoj glas demokratskoj kandidatkinji Hilari Klinton, oštro kritikovao Trampa i ocenio da je on "ne samo nesposoban za predsedničku funkciju, već i ozbiljna opasnost za američku nacionalnu bezbednost".

"Rekao bih da je (ruski predsednik Vladimir) Putin regrutovao Trampa kao agenta Rusije, ali da Tramp to još nije shvatio", naveo je Morel, koji je 33 godine radio u CIA, obavljajući i najviše funkcije.

Morel je podsetio da je i Putin bivši obaveštajni agent, sposoban da otkrije slabosti svojih meta i da ih iskoristi.

On je ocenio da je "Putin tokom kampanje koristio Trampove slabosti i obasipao ga komplimentima, na šta je Tramp reagovao tačno onako kako je Putin očekivao".

Prema Morelovim rečima, milijarder je nazvao Putina velikim liderom, što je ohrabrilo ruske obaveštajne službe da špijuniraju Klintonovu i dovelo do pojačanog angažovanja SAD u okviru NATO-a, naročito u baltičkim zemljama koje strahuju od ruske agresije.

Morel je optužio Trampa za ugrožavanje nacionalne bezbednosti pozivima da se muslimanima zabrani ulazak u SAD, što, po njegovom mišljenju, pojačava džihadističku propagandu da je rat protiv terorizma zapravo rat protiv islama.

S druge strane, Morel je podržao Klintonovu, navodeći da "veruje u njenu sposobnost da ispuni najvažniju predsedničku dužnost, odnosno da osigura nacionalnu bezbednost".

On je podsetio da je Klintonova svojevremeno bila i jedan od najvećih zagovornika akcije u kojoj je ubijen nekadašnji vođa Al Kaide Osama bin Laden, kao i da se lično uverio u njeno poznavanje situacije, veštinu postavljanja pitanja, ali i promene stava ukoliko joj se ponudi valjan argument.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 255
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.