Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 01:38:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ameri ulazu u Srbiju!  (Pročitano 24177 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Qtek 小米
Шкорпи само сањај, не долази Медо следеће недеље да би американци купили пола Србије.  Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14

Jedan od najvećih svetskih fondova, američki „Blekston” spreman je da u Srbiji potroši deo od sto milijardi dolara raspoloživih investicija. Američki investitori zainteresovani su za „Petrohemiju”, „Jat tehniku” i Rudarsko-topioničarski basen „Bor” od državnih preduzeća, kao i za „Maksi“, ali i druge delove „Delta holdinga“ , saznaje „Blic”.

cista glupost  Smile  ako izuzmemo trenutnu teshku situaciju u kojoj se blekston nalazi (njima treba par milijardi samo da pokriju svoje poverioce  Smile ) , setimo se da su smederevsku zelezaru ameri kupili za svega 38 miliona $ (23 za zelezaru i 15 za mito djindjicu i kompaniji ) .

dakle ne lipshi magarche do zelene trave   Smile Smile Smile

p.s. celokupna vrednost blakstona je neshto ispod 18 milijardi $  Smile

http://www.google.com/finance?q=NYSE:BX
« Poslednja izmena: 14. Okt 2009, 20:04:36 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Ne slazes se? pa recimo kupe hibrid za pirinac, naprave genetsku promenu shodno karakteristici svoje strukture zemlje i dobiju bolji prinos. To su vec dokazali. Za pet godina novi hibrid, bolji i sadrzajniji.
bolji i zadrzaniji malo sutra.
jeftiniji 5 puta.gori 10.
isto vazi i za mnog druge sektore proizvodnje.
ali,imaju i dobrih stvari,naravno(znaci,mislim bas na kineske,ne na,na primer Intel-ove procesore napravljene u Kini u Intelovoj fabrici).
ALI,dok ne utuve u one glave nekoliko stvari(izmedju ostalog,da danas vise =/= bolje,plastika =/= metal,itd,itd...  Smile i da kopiranje na kompjuteru nije isto sto i u inzenjerstvu),imace krs robu.
ali,dobro,njima to ne smeta.skroman je to narod.pravi kako mu odgovara.
Slazem se, ali pogledaj kako su izveli tranziciju!
Ostala Komunisticka partija, zadrzala vojsku i policiju i leberalizovala ekonomiju.
Isti ti komunisti su dali zadatak da u naucnim institutima kopiraju sve i prave svoj proizvod.
jeste skromno, ali efikasno. necu da te zamaram nekim dostignucima koje meni oduzimaju dah. recimo modularne gorivne celije od 1-og kilovata, gde sipas elektrolit i imas struju. Buducnost snabdevanja strujom.

Dakle kvalitet onih komunista je sasvim drugi od nasih jel tako?
Napraviti takvu tranziciju na milijardu i 200 miliona je velika stvar.
Zasto mi to nismo mogli? Kriza karaktera sto rece Gambijev Amfilohije.
Doso svaba, cia, papa, sosors i sjebao nam karakter. Smile Smile Smile

@ gambi
nista ne brini. castice te se i ti ti ruje, ali i jedni i drugi ce da placate zelembacima. Bice vam lepo u bratskom zagrljaju americkog dolara. ako nasi ste. Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Ne verujem Shkorpi ... umorila se Amerika. Ubila ih hiperprodukcija, sad cede suvu drenovinu. Svaka kultura ima svoh zenit, a američki je bio devedesetih. Naravno, radi se o velikom sistemu, velike materijalne i ljudske rezerve, i inercija će još da ih drži na vrhu. Al to je ispričana priča. Amerika nema više vitalnost. Ja bi pre tipovao na Švabe i Ruse. Što se Kineza tiče ... nisam baš načisto. Komunizam nije dobar državni sistem za njih, jer mislim da oni kao izrazito miroljubiv i estetici sklon narod, moraju da imaju državu koja će da ima fokus na vojsci. Tačnije rečeno Kinezima treba militaristička država, nikako politička kao na zapadu ili kao socijalistička što je bila na istoku. Amer se ispucao sa temama i sad samo može da prežvakava isto. Švabe imaju motiv, imaju dobro postavljen društveni sistem, imaju znanje i dosta rade. Rusija kao velesila je standard, ali nije samo tu poenta u tome, nego u onome što sam video u Rusiji. Ti ćeš teško naći običnog Rusa da ti na poslu drvi o politici, pomeni politiku reći će ti "Nada rabotat"  Smile Teško bilo devedesetih bato. Ali Švabu ja vidim kao potencijal u društvenom smislu. Njih je dugo karala da situacija koja je proistekla iz poraza u drugom svetskom ratu, ali taj svet se raspao. SSSR-a više nema, SAD su u teškim problemima, a prošlo je i više od pola veka od DSR. Švaba je do sad morao da potiskuje svoj germanski osvajački duh, ali će se to menjati kako vreme bude odmicalo i snaga SAD bude padala. E onda će se promeniti karte i odnosi u Evropi. Ali do tada će proći mnogo vremena, i do tada ne treba čačkati mečku(SAD), a ako može i neka vajda da se ima od njih, zašto da ne. Inače nadanje naše politike da će svet ostati kao devedestih ... to zaboravi. To je toliko smešna teza, ravna onom Slobinom nekapiranju da je pao berlinski zid i da Ameri mogu da se prošetaju Balkanom kad god im se digne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Kinezi su napravili bum, ali su zadržali , u velikom delu , centralističko upravljanje. Imam utisak da su dopustili slobodne izbore Kina bi se raspala ka SSSr. Ovako komunistička partija vodi kapitalističu privredu , veoma uspešno. Čim bi napravili više stranak i višestranačke izbore, bilo bi trt.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Ne verujem Shkorpi ... umorila se Amerika. Ubila ih hiperprodukcija, sad cede suvu drenovinu. Svaka kultura ima svoh zenit, a američki je bio devedesetih. Naravno, radi se o velikom sistemu, velike materijalne i ljudske rezerve, i inercija će još da ih drži na vrhu. Al to je ispričana priča. Amerika nema više vitalnost. Ja bi pre tipovao na Švabe i Ruse. Što se Kineza tiče ... nisam baš načisto. Komunizam nije dobar državni sistem za njih, jer mislim da oni kao izrazito miroljubiv i estetici sklon narod, moraju da imaju državu koja će da ima fokus na vojsci. Tačnije rečeno Kinezima treba militaristička država, nikako politička kao na zapadu ili kao socijalistička što je bila na istoku. Amer se ispucao sa temama i sad samo može da prežvakava isto. Švabe imaju motiv, imaju dobro postavljen društveni sistem, imaju znanje i dosta rade. Rusija kao velesila je standard, ali nije samo tu poenta u tome, nego u onome što sam video u Rusiji. Ti ćeš teško naći običnog Rusa da ti na poslu drvi o politici, pomeni politiku reći će ti "Nada rabotat"  Smile Teško bilo devedesetih bato. Ali Švabu ja vidim kao potencijal u društvenom smislu. Njih je dugo karala da situacija koja je proistekla iz poraza u drugom svetskom ratu, ali taj svet se raspao. SSSR-a više nema, SAD su u teškim problemima, a prošlo je i više od pola veka od DSR. Švaba je do sad morao da potiskuje svoj germanski osvajački duh, ali će se to menjati kako vreme bude odmicalo i snaga SAD bude padala. E onda će se promeniti karte i odnosi u Evropi. Ali do tada će proći mnogo vremena, i do tada ne treba čačkati mečku(SAD), a ako može i neka vajda da se ima od njih, zašto da ne. Inače nadanje naše politike da će svet ostati kao devedestih ... to zaboravi. To je toliko smešna teza, ravna onom Slobinom nekapiranju da je pao berlinski zid i da Ameri mogu da se prošetaju Balkanom kad god im se digne.
Sve je to tacno. Ali to je proces koji traje dugo, vrse se presaltanja u svetu, mnoge promene a mi smo mali i nemamo vremena. Ovo sto ti pises moze biti dobra pilula za spavanje za Gambija, da spava mirno i ujutro pita: jel pala amerika? Onda kad vidi da jos nije pala uzme stanglu, bokser, zvaku i pravac kod Amfilohija po savet gde da nadje ameriku da se bije.

Ovaj clanak je samo jedan slagvort za diskusiju. Dakle sta ako bi se pokrenulo Pancevo i Bor?
Primarni resurs za hiljade drugih preduzeca. Briga mene za to sto u pancevu, Smederevu, Boru njih 10.000 dobije otkaz. Imas resurse za drugih 200.000. To je ono sto se racuna. Pored toga moje iskustvo govori da jos nisam video dobrog radnika da je dobio otkaz. Bar znam kako smo govorili kad od 10 dobrih ostane mesta za dva. Udomi ostale negde da ih ne izgubis, jer ces ih posle toga jako tesko naci.
Sto se tice svaba, znam ja da ce oni biti poslovodje buduce evrope. Oni su uopste jako cenjeni svuda. Izizev kod nas. jer mi smo herosjki narod, koji deset godina posle pobede, smo isli kod njih da jedemo kerece konzerve i skupljamo dojcice, a sada kad dodje da ulaze pare, cekaju ga bulumenta i trazi regres za 10 godina u nazad. uz to svako njihovo priblizavanje Rusiji je budno praceno od engleze i amera. Boje se takve simbioze ko zivog djavola. uz to imaj na umu jednu stvar. Kad se cena energenata podigne do neke cifre, onda ameri imaju na Aljaci skriljaca za ceo svet. Prva je Kanada po tom resursu.
ja ne znam Rusiju, ali po meni dansnja ruska vlast olako rasipa sopstveno rpirodno bogastvo.

Sve u svemu ima jedna stvar. Ako 100 milijardi dolara donosi jeftinu radnu snagu ( a to jesmo) za kolicinu proizvoda koji se isplate zasto ne bi ulagali?
Njima je bar lako. Ako izvadis stangle i boksere da mu otmes salje tomahavk i resi problem.
ja bih tako rezonovao. Ja se secam u Libiji kad su dosli u fabrici polietilena gde sam radio. Vodim ih i pokazujem kapacitete, a oni mi napamet kazuju koji je ovaj kapacitet a koliko onaj. Zna bolje od mene koji tamo radim
Sve je tu receno. Hajde uzmi ovako. pancevu treba 15 milijardi da stane sa azotarom i hemijskom industrijom na noge. To oni vrate za tri godine. ostalih 20 trose samo 8% na plate i 10% na poreze. Ako uzmes 50% ( a nije) repromaterijal iz Rusije, evo mu 32% profita. To tesko da ce naci ako krene da gradi nesto novo.
Prosta racunica.
« Poslednja izmena: 14. Okt 2009, 23:08:44 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
na b92 su javili da tog lika ne interesuje nista drugo sem hrvatski agrokor i deltin maxi. dosao je da sa todoricem i miskovicem razgovara samo o tome.
koliko sam shvatio ne pada mu na pamet da ulaze u bilo sta drugo!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
na b92 su javili da tog lika ne interesuje nista drugo sem hrvatski agrokor i deltin maxi. dosao je da sa todoricem i miskovicem razgovara samo o tome.
koliko sam shvatio ne pada mu na pamet da ulaze u bilo sta drugo!
Pa dobro, to je bila samo diskusija na osnovu jednog clanka. nema tu nekih pouzdanih informacija sta sve hoce ili nece.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
eh, kad bi neko sjebao taj maxi... covek je skolski primer monopola ! Sam proizvodi sirovine i preradjuje (kada sam procitao sta je sve u njegovom vlasnistvu, iskreno, sokirao sam se). Odredjuje cenu koja je niza od privatnika, ali opet veca od one koja bi se postigla u uslovima trzisne konkurencije.. Samo jos jedan trgovinski lanac i vec bi bilo bolje...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
eh, kad bi neko sjebao taj maxi... covek je skolski primer monopola ! Sam proizvodi sirovine i preradjuje (kada sam procitao sta je sve u njegovom vlasnistvu, iskreno, sokirao sam se). Odredjuje cenu koja je niza od privatnika, ali opet veca od one koja bi se postigla u uslovima trzisne konkurencije.. Samo jos jedan trgovinski lanac i vec bi bilo bolje...
radulac, uz duzno postovanje, ali ako neko proizvodi sirovine i preradjuje ih to ga ne cini monopolistom.
a on nije poznat po proizvodnji i preradi sirovina (pogledaj mu asortiman proizvoda u prodajnim objektima, vrlo malo proizvoda on proizvodi. ili ih uvozi kao eksluzivan uvoznik ili ih kupuje od proizvodjaca po znatno nizim cenama jer se kupuje na veliko), vec po tome da kupuje od proizvodjaca a svoju velicinu i polozaj koristi da svoja dugovanja namiruje u nerazumno dugim rokovima. drugim recima, okrece tudji novac.

cak i da neko kupi maxi, mi kao potrosaci i dalje imamo isti problem. umesto miskovica, vlasnik ce postati gospodin X, a problem je i da dalje nema tog novog lanca.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 01:38:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.