Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: AMD vs. Intel
AMD
63.3%  (19)
Intel
36.7%  (11)
Ukupno glasova: 30
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: AMD vs. Intel  (Pročitano 12735 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
mob
LG Nexus 5
Pazi, sve zavisi za koju ce ti svrhu sluziti komp.....dual core je nesto najnovije iz Intela (dva procesora u jednom)
Mada je i AMD ok (ne znam samo zasto se povela sva ta polemika koji je bolji, nijanse su u pitanju !!!(Sada ce se neko praviti mnogo pametan pa ce priloziti neke dokaze kako je amd bolji po nekim testovima, ali ja ti kazem, amd je bolji po nekim parametrima, intel po drugim...., i tako u krug, dok te ne zaboli glava)

Ja sam, pre par godina, lupao glavu koji procesor da kupim.....i prevagnuo je intel samo zato sto je tada amd imao problema sa hladjenjem procesora i sto mu je clock bio manji.....

Jos jedna stvar : Dual Core je 250-260 eura  Smiley 1

Ali mozes da uzmes i Intel na 3.0 ili 3.2 Ghz

Jebi ga, uzimas za sebe, uzmi sta bi tebi trebalo, mi ovde favorizujemo svoje masine, bar ja tako mislim....pozzz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 7441
Zastava Krusevac
Pa ako su nijanse u pitanju izmedju Dual Core-a i AMD Athlona 64-Bit 3200+ , onda je bolje da uzmem AMD jer je mnogo jeftiniji.  Smile

Intel na 3.2 Ghz je brzi od AMD Athlona 64-Bit 3200+ ili ne?  Smile
IP sačuvana
social share
Nabijem na kurac ceo ovaj forum i zelim svima sve najgore i da bog da svi imali retardacije i da bog da vam se svima desilo isto ko i meni sto se desilo
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
mob
LG Nexus 5
Brzi je sigurno....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 7441
Zastava Krusevac
Pa dobro, to je tvoje misljenje, ajde da cujemo misljenje ostalih clanova. Ja mislim suprotno!  Smile
IP sačuvana
social share
Nabijem na kurac ceo ovaj forum i zelim svima sve najgore i da bog da svi imali retardacije i da bog da vam se svima desilo isto ko i meni sto se desilo
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Balkan IT magazin

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 498
Zastava Tuzla
mob
LG Cookie
Pa ako su nijanse u pitanju izmedju Dual Core-a i AMD Athlona 64-Bit 3200+ , onda je bolje da uzmem AMD jer je mnogo jeftiniji. Smile

Intel na 3.2 Ghz je brzi od AMD Athlona 64-Bit 3200+ ili ne? Smile

Ne uzimaj AMD ponavljam nisu pouzdani i dugotrajni te su dobri samo za igranje, za sve ostale radnje su loši i naglo gube na performansama a Intel od 3GHz ti ima 1 megabjt keša tako da je strava brz! Ne zaboravi i na instrukcije koje koristi Intel zašto AMD 2600+ ima samo MMX i SSE instrukcije. Igra Colin McRae Rally ima problema sa AMD procesorom jer nema dovoljno instrukcija za obradu! a ja igra tu igru na Intel Pentiumu III sa 533MHz koji ima MMX i SSE instrukcije. A ovaj od 3GHz ima MMX SSE i SSE2 te HT tehnologiju te 1 mb keša!!!
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
mob
Nokia 6120c
@Dragan, Beograd

Pretpostavljam da nisi cuo za Dual Core (Intel), kada kazes da nista ne rade godinama?
Inace AMD je prvi pretstavio dual core procesore...Po svim testovima, zadnju godinu-dve Intel se vise greje od AMD-a... Sve sto je Intel uradio je bilo podizanje radnog takta sto mu ipak nije dalo prevagu u realnoj brzini posto AMD-ovi procesori imaju bolju arhitekturu...AMD je prvi na desktop teren implementirao 64bitnu arhitekturu...Sve u svemu AMD je u velikoj ekspanziji zadnjih godina dok Intel polako gubi monopol....
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Crowz.
Sem sto trosi kao TA pec i greje se kao ringla a kosta kao svetog petra kajgana ni jedan Intel ne donosi nista sto AMD nema, hoces Dual Core? Hoces da puknes toliko para? Uzmi Amd Opteron koji je za 2 klase iznad.
Od prescota na ovamo intel nista ocekivanog kvaliteta nije napravio, poslednja dobra stvar HT je bio a nakon toga, tuga.

Intel je odavno izazvan na duel, zasto isti nije jos uvek prihvacen ti sam proceni.
A u ekonomskoj klasi procesora zaista nema apsolutno nikakve svrhe pricati.. Celeron vs Sempron je kao Fica vs Golf.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 261
mob
Nokia 6600
amd rules
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3470
Zastava BG
mob
SonyEricsson K800i
Ne uzimaj AMD ponavljam nisu pouzdani i dugotrajni te su dobri samo za igranje, za sve ostale radnje su loši i naglo gube na performansama a Intel od 3GHz ti ima 1 megabjt keša tako da je strava brz! Ne zaboravi i na instrukcije koje koristi Intel zašto AMD 2600+ ima samo MMX i SSE instrukcije. Igra Colin McRae Rally ima problema sa AMD procesorom jer nema dovoljno instrukcija za obradu! a ja igra tu igru na Intel Pentiumu III sa 533MHz koji ima MMX i SSE instrukcije. A ovaj od 3GHz ima MMX SSE i SSE2 te HT tehnologiju te 1 mb keša!!!
Odakle tebi ideja da AMD procesori nisu dugotrajni, pa ne bi valjda bezveze davali garanciju od 3 godine!
Imaš ti i Intel Dual Core procesore sa 2MB keša i 64-bitnim instrukcijama, ali osim što troše iznad 200W, nisam video da ima neku prevagu u odnosu npr. AMD 3500+ Venice (koji je tu negde u istom cenovnom rangu). Naravno da je brži u nekim testovima, ali tih par sekundi u npr. prebacivanju u DiVX format ili nekom Zip-ovanju fajlova običnom čoveku ništa ne znači!
Kad si već spomenuo igricu Colin, sigurno si je uporedio sa ''prastarim'' AMD procesorom, jer ako bi uzeo Colin 2005 i uporedio Intel64 i AMD64 video bi da su iste performanse!
« Poslednja izmena: 30. Okt 2005, 14:24:25 od Dragan, Beograd »
IP sačuvana
social share
Ja volim samo sebe
Svog predivnog sebe
Ja volim samo sebe
Svog jedinog sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Balkan IT magazin

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 498
Zastava Tuzla
mob
LG Cookie
@Dragan, Beograd

Pretpostavljam da nisi cuo za Dual Core (Intel), kada kazes da nista ne rade godinama?
Inace AMD je prvi pretstavio dual core procesore...Po svim testovima, zadnju godinu-dve Intel se vise greje od AMD-a... Sve sto je Intel uradio je bilo podizanje radnog takta sto mu ipak nije dalo prevagu u realnoj brzini posto AMD-ovi procesori imaju bolju arhitekturu...AMD je prvi na desktop teren implementirao 64bitnu arhitekturu...Sve u svemu AMD je u velikoj ekspanziji zadnjih godina dok Intel polako gubi monopol....

To što se Intel greje više nego što je normalno je zato što su već overklokirani. Recimo imaš procesor Intel Pentioum IV na 3.0 GHz koji košta nekih 150 eura a ima isti takav ali 3,66 GHz koji ima istu cijenu, to nije novi procesor nego onaj od 3GHz ali je overklokiran pa daje veći takt. A možeš kupiti 3,66 GHz koji je skuplji u prosjeku 20% ali on je pravi te  se uopće negrije i hladan je ko špricer.
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.