Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 15:49:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Allen Carr - Lako je prestati pusiti  (Pročitano 187091 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
Pa zašto onda pušimo ako ne uživamo?  Smile
Zato što vam je uživanje samo izgovor da ni ne pokušavate da prestanete.
A to pre ili kasnije poželite... Da li kad shvatite da dajete jedno solidno letovanje duvanskoj industriji godišnje, kad više ne možete na treći sprat peške, kad shvatite da smrdite na spaljeni korov ili da svaki put kad se zakašlješ pomisliš kako lako može biti ono ''što se neće baš tebi desiti'' ... ili sve od toga <-- moj slučaj.

i veruj mi, malo užitaka može da se meri sa cigaretom koju zapališ posle seksa.
Ne verujem ti, ne zato što sam oduvek nepušač, nego što to jednostavno nije tačno.
Prvo, tu nema zadovoljstva u pušenju, već u ritualu... Rituali i navike su nam nešto na šta se oslanjamo i što nam inače nepredvidiv život čini makar prividno predvidljivijim i sigurnijim.

Drugo, seks (makar za mene) predstavlja telesni i duhovni reset, potpunu provalu pozitivne energije iz svake pore tela i osećaj zdravlja i blagostanja... Ne, ne prija mi i nikada mi nije prijalo da taj osećaj gušim nečime što, sve ostalo na stranu, smrdi kao otrov (što, gle ironije! i jeste).

Da robujem nekom smrdljivom sranju koje me ne samo košta boga oca, nego me i ubija, smrdi, čini me nepoželjnom u društvu onih koji to ne rade... obeležava, ograničava i uništava sve trenutke u kojima mi nije dozvoljeno da to sranje konzumiram... to nije u mom fazonu. I ne trebaju mi naučni podaci, slike, grafikoni i propaganda da vidim kakav mi je život bio sa time a kakav je sada.

I napuštam temu jer nema svrhe, vama (pušačima) su mozgovi isprani, imam pravo da to kažem jer je i moj bio ispran, ali sam se, srećom, na vreme dozvala pameti. I ne samo ja, sigurno 8 od 10 pušača u mojoj okolini, hvala Sili.

p.s. 5 godina, kutiju dnevno, Marlboro Lights najčešće. Just for the record.
« Poslednja izmena: 15. Nov 2010, 02:23:45 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Samsung 111111
a kako si prestala ?
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia krntija
Govoriću u svoje ime

Pušim onoliko i samo onda kada mi prija. Bezmalo puta mi se desilo da cigaretu ugasim na samom njenom početku, jer mi jednostavno... ne ide. Tako da iz moje percepcije ovo Zato što vam je uživanje samo izgovor da ni ne pokušavate da prestanete. ne pije vodu. uostalom, da nisam uživao u cigareti koju sam zapalio u leto te 2008. godine ( pre toga sam se malo sprdao u osnovnoj školi ), ne bih ni počinjao.

Citat
Prvo, tu nema zadovoljstva u pušenju, već u ritualu... Rituali i navike su nam nešto na šta se oslanjamo i što nam inače nepredvidiv život čini makar prividno predvidljivijim i sigurnijim

nije to nikakav ritual... često mi se desilo da je i ne zapalim, pa sam se i dalje osećao fenomenalno posle seksa, a kada je zapalim, to posmatram samo kao ekstenziju tog uživanja, jer mi baš u tom trenutku prija, a to nije slučajno. Mnogi nepušači pale cigaretu posle seksa jer im samo tad prija... ima tu nečega  Smile

za ovo si u pravu i to ne sporim - smrde ruke, usta, predstavlja trošak... i to ne mogu ama baš ničim da pobijem.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.44
a kako si prestala ?
Lepo, popizdela i prestala, čituckala knjigu u naslovu teme pa sabrala 2 i 2 i prestala.

Govoriću u svoje ime
Smile
« Poslednja izmena: 15. Nov 2010, 03:10:34 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2292
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Zasto sam ja bio u tripu da je Bambina lepa devojka? Smile
IP sačuvana
social share
Citat
Buki si tu?Sta cemo da radimo

Citat
kako šta ćemo, pa da završavamo poso  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Citat
svi teško oboleli od raka pluća, srčanih bolesti i slično uzrokovane od strane cigareta su nenormalni pušači.

prvo i prvo ... to nije istina dude, iliti nemoj da seres, kad mora da se izrazavam  Smile  Smile

sto se tice inteligencije, ne znam, da se niko ne uvredi, a i ja sam bivsi pusac ... mislim da je svaka osoba koja svesno sebe unistava - cudna. Neki su manje pametni (uglavnom) ima inteligentnih ljudi koje vredi postovati kao licnosti, ali oni su uglavnom tesko zajebani i po nekim drugim pitanjima sem cigareta, pa  mu onda dodje nekako normalno ..

Iskreno, zaista mislim da neko ko sebi svesno nanosi zlo, ne moze biti sasvim "ok" u glavi. To se odnosi i na druge stvari sem cigareta naravno  Smile Ne, ne mislim da je danas vazduh losh i da stanovnistvo disanjem sebe unistava, i ne mislim da SVI LJUDI u nekom domenu rade protiv sebe... ako nista ima onih koji se trude da ne rade protiv sebe, a to uglavnom znaci poizbacivati sve ono sto te svesno truje  Smile

Inace mi prsti paja da li neko pusi ili ne, meni ne smeta duvan (u poslednje vreme malo mi smeta kad je bas zadimljeno, ali ne preterano)  Smile  

Mislim da, ako ima glupaka medju pusacima, to su svakako oni koji ostave pljuge pa propuse posle 5 godina... ili godinu ... cak i ja sam jedna od njih (prvi put nisam pusila 11 meseci, pa zapalila...uz pivo...magarcina)  Smile

A sto se tice ostavljanja, lepo Bemb kaze, na pitanje kako si ostavio/la pljuge, najprostije je odgovoriti :"lepo".
Nista lakse od ostavljanja cigareta. Potrebno je samo da ih vise ne volis, ili bar ne trebas.

Moje misljenje o dugorocnim konzumentima cigara/pica/droga je da su velike picke... ostave pljuge kad se razbole/kad im neko umre/kad im se neko razboli itd ... to je realan strah i super pomaze kod ostavljanja cigareta. Pogotovo ne mogu da shvatim osobe koje imaju istoriju bolesti u porodici i koje puse dve pakle pljuga dnevno ... ne mozete da me ubedite da je to normalna osoba  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia krntija
:
Zasto sam ja bio u tripu da je Bambina lepa devojka? Smile

pa nije da nije  Smile

uzgred, ona slika "ne jebe živu silu" je unfakabal, moj buraz je ima na fb profilu   Smile

Citat
prvo i prvo ... to nije istina dude, iliti nemoj da seres, kad mora da se izrazavam

pa ajde demantuj me
« Poslednja izmena: 15. Nov 2010, 03:54:29 od bookee »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
a brate mojne sad da o tome pricamo, ne volim stvarno  Smile  eno 9 odeljenja na Onkoloskoj Klinici pa idi kupi podatke... ja sam vala nakupila u poslednjih deset godina, sve mi je jasno ...

prosto, da bi stekao uvid u to koliko se pusaci razboljevaju od kancera, potrebno je da to licno vidis, pricas sa ljudima, lekarima itd .. imala sam tu nesrecu u familiji i porodici i mozda i preduboko usla u celu pricu... prosto od deset obolelih 8 su pusaci ili bivsi pusaci, pa ti sad vidi jel ti odgovara demanti ili ne, ja stvarno ne volim da pricam o tome, istina je da treba baciti to sranje u picku materinu, a istina je i da ima (doduse retko) ljudi koji puse ceo zivot i nista im nije. Takvih je - saka.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia krntija
ja još nisam čuo za slučaj da je pušač koji puši manje od pakle dnevno oboleo od kancera... ne kažem da ne postoji, ali ja nisam čuo.
pa i moj deda je umro od raka pluća, uzrokovan od strane krdže, u 72. godini. A on je pušio paklu do paklu i po na dan i to onu najgoru krdžu poput Drine, Veka, Vikenda...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
није ми јасно зашто људи овде воле да употребљавају изразе "глуп","чудан", "није нормалан" ,"фали му која даска у глави" итд ,итд за људе који пуше...да ли су можда пушачи особе другог или трећег реда? волео бих да то неко објави па да знам како да даље поступам тј да се попишам по свакоме ко ми зуцне нешто Smile
ето...нпр бемби и земунка...бивше кориснице дувана(да не напишем нешто што докони клошари по форуму могу другачије да протумаче Smile ) сигурно воле мало да попију...понеко пиво,црно вино,нека жестина...ако кренемо са логичким закључивањем...алкохол је штетан за организам,оне саме себе свесно трују...закључак:оне су глупаве,чудне,неке летве фале у глави...да ли је тако? наравно да није Smile
никада нећу осуђивати и етикетирати неког зато што жели да се трује...неко воли цигарету,неко дупли џин,неко воли да удише издувне гасове из аутомобила,неко воли по киле чоколаде дневно а неко масну прасетинуу...све то штети организму али није моје да некоме то указујем
све док се ја придржавам закона и трујем се на местима где је то дозвољено и где не угрожавам никога они који нешто паламуде и даље добијају средњи прст Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 15:49:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.