Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 21:55:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Allen Carr - Lako je prestati pusiti  (Pročitano 187390 puta)
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Google Chrome 0.2.149.30
mob
Tel.Me Your.Number
Ina jel tako
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Aaaaaa.... Sim, hvala što pokušavaš da pomogneš.  Smile

Jeste, počela sam ponovo da pušim (kreten) i tačno znam gde sam se zaje*ala.  Smile
Nakon nekog vremena bez cigara, utripovala sam se kako sam zaista batalila to i kako su svi pušaci budale i slično. Čak sam i sprovodila mini kampanju protvi pušenja.  Smile
I šta se desi? Sve je počelo od toga 'daj mi jedan dim, da se prisetim kakvo je to sranje'... onda 'daj još jedan'... daj 'jedan cigar'... drugi... I upala sam u zamku a da nisam bila ni svesna.  Smiley 1 I posle tog posrnuća sam izgubila volju skroz, i vratila se poroku, još uvek žaleći što nisam uspela.
Sad takođe razmišljam o prekidu, ali moram prvo sprovesti jednu detaljnu samoanalizu i moj čuveni metod objašnjavanja nekih stvari samoj sebi.  Smile

edit: Munka će me samleti.  Smile  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 18. Okt 2008, 02:57:12 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Pa eto samo reci a ja ću ti pomoći slikovno. Recimo na mene je snažen utisak ostavilo što smo na patofizi imali priliku da gledamo tegle sa pušačkim organima. Ne samo pluća nego razne gaggrenozne amputate.

Pušačka pluća

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Jaooooo... Moraću ovo da odštampam...  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
ima još ali to ostavljam za drugi dan. Samo ova jedna

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
... zapravo to je samo laz, pusacka pluca su roze... a rak dobijaju i ljudi koji ne puse ... tako da nemoj da mi sirite tu dezinformacije...

Nije kljuc da prestane ako joj prija (tebi pricam Dizni karakteru) pa da krizira svaki dan...  nego samo da bude umerena u tome.
Rekao sam 100 puta i jos jednom cu, umerenost je prava stvar.

*PS
Citat
kako su svi pušaci budale i slično. Čak sam i sprovodila mini kampanju protvi pušenja
tolerantno kao i uvek  Smile
« Poslednja izmena: 18. Okt 2008, 11:20:52 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
... zapravo to je samo laz, pusacka pluca su roze... a rak dobijaju i ljudi koji ne puse ... tako da nemoj da mi sirite tu dezinformacije...

Nije kljuc da prestane ako joj prija (tebi pricam Dizni karakteru) pa da krizira svaki dan...  nego samo da bude umerena u tome.
Rekao sam 100 puta i jos jednom cu, umerenost je prava stvar.

*PS
Citat
kako su svi pušaci budale i slično. Čak sam i sprovodila mini kampanju protvi pušenja
tolerantno kao i uvek  Smile
Pušačka pluća su puna katrana i zaista su mnogo tamnije boje nego nepušačka. Prisustvovala sam dovoljnom broju obdukcija, videla stotine tegli i savršeno dobro znam kako pušačka pluća izgledaju. Drugo kao pasivni pušač doprinela sam svojoj astmi. Naravno ona se ne bi razvila da nije bilo još nekih okolnosti ali po ceo dan sedeti u duvanskom dimu je bilo presudno. Tek kad je moj život bio ugrožen uspela sam da izbacim duvan iz kuće i tačno znam o čemu govorim.

Duvanski dim ima preko 150 štetnih materija i ni jednu jedinu korisnu.

Nikotin je jedan od najsnažnijih otrova u prirodi. U samo tri cigarete ima dovoljno nikotina da se ubije čovek. Tačnmo je da ga dosta ode sa dimom i da ga nešto izgori ali ono što se udahne truje ceo organizam. Katran je još gori. On pokriva površinu alveola i disajnioh puteva. Smanjuje saturaciju kiseonika trajno, ne samo tokom pušenja cigarete. Ugljen monoksid je takođe jedan od najopasnijih otrova. On se vezuje trajno na kiseoničke receptore u crvenim krvnim zrncima čineći da ona postanu nefunkcionalna.

2/3 pušača oboli od raka pluća ili raka grla a smrtnost je skoro 100% u roku od tri godine.

Kriza prođe, ima smisla ostati karakter i prebroditi je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Pušačka pluća su puna katrana i zaista su mnogo tamnije boje nego nepušačka. Prisustvovala sam dovoljnom broju obdukcija, videla stotine tegli i savršeno dobro znam kako pušačka pluća izgledaju.

svejedno, cak i da prihvatim da si videla crna pluca... kako mozes sa 100% sigurnoscu da tvrdis da je to od pusenja, pogotovo imajuci u vidu da ces vise da se nagutas dima ako svakodnevno ucestvujes u saobracaju ?

Citat
Drugo kao pasivni pušač doprinela sam svojoj astmi. Naravno ona se ne bi razvila da nije bilo još nekih okolnosti ali po ceo dan sedeti u duvanskom dimu je bilo presudno.

..ne mozes ni to da tvrdis, ja sam rastao u kuci gde svi puse a nije nas bilo samo troje... naravno, nemam problem sa time...

Citat

ima i voda koju pijes metale i sta sve ne u sebi pa je opet jedna od najzdravijih stvari u zivotu... kljucna rec je kolicina unetih supstanci.... kad i voda postaje otrov.

Citat
Nikotin je jedan od najsnažnijih otrova u prirodi.

I od otrova se nekad prave lekovi.

Citat
Katran je još gori. On pokriva površinu alveola i disajnioh puteva.

Cuo sam negde podatak da to moze da deluje cak i zastitnicki (upravo protiv tih alergija). Ne mora znaci da je tacno ali je argument istog kvaliteta kao i tvoj.

Citat
Ugljen monoksid je takođe jedan od najopasnijih otrova.

Jel to ono cega mnogo vise ima u izduvnim gasovima motora ?

Citat
2/3 pušača oboli od raka pluća ili raka grla a smrtnost je skoro 100% u roku od tri godine.

statistika... obozavam je... pogotovo jer je moja baba koja purnja najgore krdze po ceo dan nadzivela drugu (i jos uvek je zdrava) koja nikad nije zapalila i udisala dim u zivotu, pritom je zena bila zdrava ko dren i mrsava ...

Citat

Jos malo pa cu ja kreten da propovedam protiv apsolutizma. Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 
Citat
Pušačka pluća su puna katrana i zaista su mnogo tamnije boje nego nepušačka. Prisustvovala sam dovoljnom broju obdukcija, videla stotine tegli i savršeno dobro znam kako pušačka pluća izgledaju.

svejedno, cak i da prihvatim da si videla crna pluca... kako mozes sa 100% sigurnoscu da tvrdis da je to od pusenja, pogotovo imajuci u vidu da ces vise da se nagutas dima ako svakodnevno ucestvujes u saobracaju ?

Ima tako pokret onih koji smatraju da virus HIV ne izaziva AIDS i da je sasvim slučajna koincidencija prisustva ovog virusa u telu obolelih.  Smile

Citat
Drugo kao pasivni pušač doprinela sam svojoj astmi. Naravno ona se ne bi razvila da nije bilo još nekih okolnosti ali po ceo dan sedeti u duvanskom dimu je bilo presudno.

..ne mozes ni to da tvrdis, ja sam rastao u kuci gde svi puse a nije nas bilo samo troje... naravno, nemam problem sa time...

Čak sam i sama konstatovala da su još neke okolnosti uticale na to. Ipak volela bih da vidim kako bi trazmišljao ako bi sutra saznao da su tvoji roditelji, daleko bilo, oboleli od karcinoma pluća.

Citat

ima i voda koju pijes metale i sta sve ne u sebi pa je opet jedna od najzdravijih stvari u zivotu... kljucna rec je kolicina unetih supstanci.... kad i voda postaje otrov.

Sofizam

Citat
Nikotin je jedan od najsnažnijih otrova u prirodi.

I od otrova se nekad prave lekovi.

Ne od nikotina.

Citat
Katran je još gori. On pokriva površinu alveola i disajnioh puteva.

Cuo sam negde podatak da to moze da deluje cak i zastitnicki (upravo protiv tih alergija). Ne mora znaci da je tacno ali je argument istog kvaliteta kao i tvoj.

Taj zaštitni efekat od prodora nikotina u pluća imaju oni koji direktno puše, indirektni pušači ga nemaju. Da, on postoji i zato je mnogo opasnije prestati sa pušenjem na nekoliko godina pa opet krenuti sa 20 cigareta dnevno. Međutim ispod tog nikotina umire alveolarno tkivo, zamenjuje se vezivnim, a vremenom se razvijaju hronični upalni procesi poznati kao astma i emfizem.

Citat
Ugljen monoksid je takođe jedan od najopasnijih otrova.

Jel to ono cega mnogo vise ima u izduvnim gasovima motora ?

Jesam li ti savetovala da sisaš auspuh kad si nervozan?  Smile

Ugljen monoksid je veoma reaktivan pa se u vazduhui vrlo brzo sretne sa nekom drugom reaktivnom česticom i neutrališe se. Ali pušač direktno udiše dim i uvodi sav ugljen monoksid u svoja pluća.

Citat

statistika... obozavam je... pogotovo jer je moja baba koja purnja najgore krdze po ceo dan nadzivela drugu (i jos uvek je zdrava) koja nikad nije zapalila i udisala dim u zivotu, pritom je zena bila zdrava ko dren i mrsava ...

Blago babi što je u 1/3

Citat

Jos malo pa cu ja kreten da propovedam protiv apsolutizma. Smiley

Hajde, i ja ću.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Ima tako pokret onih koji smatraju da virus HIV ne izaziva AIDS i da je sasvim slučajna koincidencija prisustva ovog virusa u telu obolelih.

to se malo razlikuje od toga sto si ti gledala tegle... ali rekoh, cak i da prihvatim kako si prisustvovala desetini obdukcija, da li si licno znala te ljude i njihov nacin zivota... sto se mene tice mozda su i radili u fabrici za preradu uglja... bez uvrede naravno

Citat
Čak sam i sama konstatovala da su još neke okolnosti uticale na to. Ipak volela bih da vidim kako bi trazmišljao ako bi sutra saznao da su tvoji roditelji, daleko bilo, oboleli od karcinoma pluća.

dobro ako si ti konstatovala, ne smem da zalazim u to... Smile
sto se drugog tice sigurno necu promovisati anti-propagande bez nekih vecih dokaza... to je sve njihov izbor i ja to postujem...

..isto tako lose sam se osecao sto sam celog zivota pljuvao caleta, imajuci i sam u svesti sliku tih crnih pluca za koje sam kasnije saznao da nemaju veza sa pusackim plucima vec su slikali neka pluca rudara koji rade na -550m... doduse on nije umeren..

Citat
Sofizam

seljak co'ek , nista te ne razumem..

Citat
Ne od nikotina.

a ako nekom leci stres ?

btw
Citat
Smoking may be bad for you, but researchers and biotech companies are quietly developing pharmaceuticals that are decidedly good for brains, bowels, blood vessels and even immune systems -- and they're inspired by tobacco's deadly active ingredient: nicotine.

leci se sizofrenija, depresija i jos ponesto mrzelo me da citam sve...

Citat
Taj zaštitni efekat od prodora nikotina u pluća imaju oni koji direktno puše, indirektni pušači ga nemaju. Da, on postoji i zato je mnogo opasnije prestati sa pušenjem na nekoliko godina pa opet krenuti sa 20 cigareta dnevno. Međutim ispod tog nikotina umire alveolarno tkivo, zamenjuje se vezivnim, a vremenom se razvijaju hronični upalni procesi poznati kao astma i emfizem.

ne bih zalazio u medicinu toliko... opet ponavljam, nista nije naucno dokazano... ne vidim logiku boldovanog teksta (kazes da se stvara vezivno tkivo a onda da posle nestaje?) a mislio sam da je glavni uzrok astme upravo alergija ali slobodno me ispravi...

Citat
Jesam li ti savetovala da sisaš auspuh kad si nervozan?  Smile
Ugljen monoksid je veoma reaktivan pa se u vazduhui vrlo brzo sretne sa nekom drugom reaktivnom česticom i neutrališe se. Ali pušač direktno udiše dim i uvodi sav ugljen monoksid u svoja pluća.

sto si nervozna  Smile ocu da ti kazem da imas svakodnevnih faktora koji su stetni pa sa ne odrices kola zarad cistije planete...

Citat
Blago babi što je u 1/3

kojoj, onoj koja pusi a ziva je ili ona kojoj sam zabranio da uzme batak maltene na samrti dok te ona tuzno gleda jer sam slusao bioenergeticara debila i doktore i kako to nije zdravo za nju... posle malo promenis misljenje, i shvatis da je bolje da zivis jedan dan kao covek nego 150 godina u odricanju svega sto volis a 'lose' je.

Ako ti privatno znas za neke druge slucajeve rado cu te cuti.

Citat
Hajde, i ja ću.

bar se u necemu slazemo Smiley

« Poslednja izmena: 18. Okt 2008, 14:28:37 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 21:55:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.26 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.