Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 18:28:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Allen Carr - Lako je prestati pusiti  (Pročitano 187474 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Probacu da nabavim tu knjigu.
Link za download ove knjige nalazi se na prvoj strani ove teme, prvi post.
Procitaj je, odlcna je!  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 34
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Ne radi link izgleda  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Meni radi, evo bas sam sad probala, radi bez problema!  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 4678
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
Citat
znaci u svakom slucaju po meni, svako ko pusi vise od pakle dnevno je ozbiljan kandidat za dublji psiholoski problem koji se ne tice nikakve vrste zavisnosti od cigareta ...
\

Smile Smile Smile
Smile
Ti se ne računaš zeleni, tvoja zapremina i broj cigara se slažu sa popušenim cigaretama....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Ono shto je zapravo pravi bauk su strah, nesigurnost i osecaj uskracenosti. Fizicka ovisnost je smeshna ja je se ne secam. Najgori problem mi je bio to da prihvatim da mi cigarete ne pricinjavaju zadovoljstvo. Maltene mi je izgledalo ko da su cigare neka zla cica s kojom sam u vezi, koja dobro izgleda samo sa sminkom a u sustini je grozomorno spadalo koje me truje, vara, maltretira me kad joj se ne javim na svakih pola sata (kolko mi treba da zazelim njen nikotinski poljubac ehhe). Mrzim je iz dna dushe, all kakva je da je moja je. Kako cu ja bez nje? E pa Allan Carr vam dodje ko neki dobri drugar koji vam kaze e brale, ova tvoja je pravi olos, znash i sam, imam ja za tebe jednu mnogo dobru. I vi je upoznate Smiley Odjednom Mis Nikotina leti u kantu...

Ma ne postoje pushachi iz gushta. Pushio 1 mesecno ili 100 dnevno upecan si. Objasnio sam vec jednom mehanizam "uzivanja" nikotina. Svaki put kad derivati nikotina spucaju mozak broj receptora se smanjuje. Jedino sto mozes je da povecas dozu a smanjivanje broja pljuga je samo batrganje savesti i jos gori horor. Ako pushish vishe od jedne pakle to je samo znak da jednostavno moze ti se Smiley Organizam ti je jak i to moze da izdrzi. Najveci porast kod mene u konzumiranju je bio kad sam bio najzaposleniji i najzadovoljniji. Radio sam gde je pushenje strogo zabranjeno, al sam nashao lepu terasu, preusmeravao pozive na mobilni, insistirao da idem na terene... Ma snadjesh se za chas Smiley

Pozivam kinkela da procita knjigu i da se osvrne na svoj post Smiley

Jos jedan dobar motivacioni boost.
Dobijete li ovu bitku dobijate chin Generala za reshavanje zivotnih problema Smiley

da da... meni moj dragi objasnjava kako ne treba cigaretu da kapiram kao nagradu... i kao zadovoljstvo... i cim to prelomim, ode duvan u kantu, a ostade duvanska industrija bez jednog finansijera  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
cesto razmilsjam da li oni koji su u neporednoj blizini (porodici) imali slucajeve tumora pluca i ostalih tumora, posmatrali muke hemoterapije, pa zatim ostale posledice na ostatak zivota, ili su izgubili nekoga nakon svega toga, e da li oni smatraju cigaretu svojim prijateljem ili sto machakz kaze - zadovoljstvom ili nagradom  Smile i da li je moguce da je zavisnost toliko jaka da je i u takvim slucajevima nemoguce otrgnuti se  Smile

(ovo se ne odnosi na mene, jer ja sam bas taj slucaj, ali me zanima misljenje drugih ljudi) ...

sta je to u coveku sto ga tera na samodestrukciju  Smile  jel su ljudi glupi ili su nedovoljno upuceni? Mozda odagnavaju? Kad se razbole onda nema vise odagnavanja ...
Sta te tera da to radis i onda u narednih 10 ili 15 ili koliko god godina ides na ginekoloski pregled i razmisljas u cekaonici - jebote ja imam 85% sansi vise od nepusaca da obolim od tumora  Smile
e to je ono sto ja ne mogu da razumem kod ljudi koji puse decenijama i kazu da nemaju nikakvu grizu savesti ... to je nemoguce, takvi ljudi ne mogu biti "ljudi" ... sta se tu desava sa mozgom ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
sindrom "Ma nece se to bas meni desiti"  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
Moja majka pusi po 2 paklice dnevno vec 20 godina...
Zena je obrazovana, upucena u to da svakom cigaretom sebi skracuje zivot, ali bez cigareta ne moze.
Dugogodisnjeg pusaca kao recimo moju majku je jako tesko odvici od pusenja jer je cigareta maltene postala nacin zivota. Probudi se - zapali jednu. Na putu do posla - dve. Do vremena za spavanje u pluca je uvukla sezdesetak cigareta, a novcanik stanjila za 200 dinara. I tako svaki dan...

Razlog zasto dugogodisnji pusaci nisu u stanju da ostave duvan je nikotin. Godinama se organizam privikava, i kad je o adikciji rec, ni po cemu se ne razlikuje od recimo heroina.
Kada uvuces dim cigarete u pluca, krvotok ga apsorbuje i prenosi. Na kraju, taj gas koji si udahnuo dospe do srca, krvnih sudova i mozga, i utice na njihov rad.
Kad smo vec kod mozga, nikotin na coveka deluje blago-miorelaksantno, izaziva prijatan osecaj zbog koga ga osoba konzumira jos. To je onaj sindrom "Samo jos jednu da zapalim"...
Dok nikotin dopire do mozga nervni sistem se adaptira na njegovo prisustvo i razvija toleranciju prema supstanci, sto izmedju ostalog vodi do povecanja ukupnog nivoa nikotina u krvi. Tada se stvara "pozeljni" nivo nikotina na dnevnoj bazi koji pusac mora da zadovolji kako ne bi krizirao, cesto nemajuci mere u tome koliko cigareta konzumira.

To se otprilike desava... efekat nikotina je kao neka izmaglica koja blokira da ostavite cigaretu, a opet znate da vam to skodi.

IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 34
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Meni radi, evo bas sam sad probala, radi bez problema!  Smile

Bambina nije mi jasno stvarno, mozda ja negde gresim ali meni ovaj link nece.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
sredicemo to sa linkom, imas pp  Smile

elem, moja apstinencija je pod kontrolom, ali sadE imam drugi problem:
jedem kao svinja....  Smile i to po prvi put u zivotu me ne mrzi sate da provedem u kuhinji, samo da bih napravila nesto sto cu sama pojesti za par minuta...  Smile
« Poslednja izmena: 10. Avg 2008, 23:12:55 od B@mbin@ »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 18:28:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.