Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 01:20:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Alien Space Armada" - originalna SF diorama  (Pročitano 34393 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Ovo sam skroz bio ostavio na neko vreme  Smile, ali evo, ponovo sam u sedlu, pokusavam da uradim nesto do Novogodisnjeg Kupa Smile
Kada sam pogledao crno obojadisanu kabinu sargulorijanskog AAMBC-a (AlienAllianceMainBattleCruiser), primetio sam na svetlu da je jos uvek providna, a ne bi trebalo (ideja je da je to zastita od prejakih svetlosti zvezda; satro...). Zato sam je jos jedno solidno prsnuo (sl.1) a potom fiksirao na njenu poziciju (oznaceno crvenim krugom i plavom strelicom na sl.2-4):

Evo kako to izgleda iz blizine:

Potom sam malo poradio na lepljenu, po ko zna koji put otkinutog, nosaca velike kruzne antene i na doterivanju oko grubih papirnih "dekala". U pitanju je dodavanje brzosuseceg drvofixa, da bi se pokrila ruzno vidljiva ivica papirnog "dekala". Nepravilnost povrsine, koja se ovim dobije, na takvom mestu opravdana je alienovskim konceptom i suludom tehnologijom na bazi "slinaste materije koja automatski krpi ostecenja   Smile Smile
Jednom recju: cilj opravdava sredstvo!  Smile :

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 707
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
nemam reči, svaka čast majstore  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4009
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0

Genijalno, samo nastavi. Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Hvala drugari Smile Smile podrska mnogo znaci, u ovim surovim vremenima haosa Smile

Sada sam skocio na izradu podnozja dvaju malih kupola (sve prema onoj skci sto je stavih na pocetku - skicu uradis za tren, a posle vidis koliko si sebi zadao posla Smile - ako, bice na kraju valjda uspesno Smile ). Resio sam da, iako su kupole identicne, unutra budu razlicite - razliciti neki svemirski alienovski uredjaji, pa evo onda razrade kupole beta simplifikatora tipa "Furtmagul" (al je naziv, a? Smile ) - mozda ne izgleda nesto posebno, no mozda vam se svidi popratna prica:

Faza 1 - montaza radijatora od crnog arfaksa ( da razjasnim: Furtmagul je epski putnik u potrazi za besmrtnoscu, posebno slavljen na planeti na kojoj se ova diorama desava, a crni arfaks je izuzetno redak mineral):

Izrada i montaza nosaca "krozonskih rasprsivaca" (krozon - nama nepoznata nuklearna cestica, cudnovatog ponasanja):

Pocetak ozicavanja - kontakti  simplifikatora i usadjivanje 8 kontakata glavnog komutatora (kutija sa visokorezonantnom komorom, tip "Wikqla" - sta god to bilo):

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
I dalje, nastavak na ovoj platformi:

Radijacione kugle kontakata glavnog komutatora:

Balansioni kompenzatori krozonskog fluksusa:

Akceleratori arfaks-plazme:

Akceleratori arfaks-plazme zalepljeni na svoju poziciju - izgled cele platforme:

Detalji montiranih akceleratora arfaks-plazme:

Montaza balansionih kompenzatora krozonskog fluksusa:

Zavrsni izgled ove faze izrade:
« Poslednja izmena: 05. Nov 2012, 17:48:19 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4009
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0

Bravo majstore.  Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Hvala druze  Smile Smile

Dalje; pocetak izrade platforme druge kupole. Postavljena je gutronska stereo-polarna multifazna pumpa Smile,  zapoceto ozicavanje (vodovi za pomenutu pumpu kao i 8 vodova kriogenog rezonatora za mikro ocitavanja dalekih mirisnih tragova (glavni uredjaj neke vrste dalekometnog mirisnog pretrazivaca), i dva lucna gravitaciona senzora visoke rezolucije Smile:

Montaza kriogenog rezonatora i spajanje kablova:

isto, malo detaljnije:

Obe platforme (dve faze):

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Dalje; prva platforma: montaza kontrolnog kabla beta simplifikatora:

Visokorezonantna komora, tip "Wikqla":

Montirana visokorezonantna komora tip "Wikqla":

Montiran cilindricni kondenzer hipersvetlosnog arfaksno-krozonskog emitera (neka vrsta emitera-antene u uredjaju tipa "Furtmagul"):

Nastavak rada na platformi druge kupole u kojoj je smesten gutronski pretrazivac tip "VGF Qarhaq" : ugradnja glavnog kompjutera (bio-model sa robustnom konstrukcijom, tip "Xeemah 2"), te izrada sekundarnih sistema:

Izrada glavne povratne energetske sprege, tzv. "tumutwakh" (priblizno prevdeno: lucni mikrovorteks"):

Smile Smile

« Poslednja izmena: 08. Nov 2012, 12:51:55 od Papalu »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Nastavak:

Prva platforma (podloga), obojena (na bas sve) metalizerom (magnezijum):

Isto tako i druga, koja jos i nije skroz gotova (fali da se spoje tri zicice samo):

Izgled obaju platformi u ovoj fazi:

Prva pa druga platforma, pa obe, poklopljene (malo ce to drugacije da izgleda na terenu, ovo je samo proba); izgled sa strane. Malo sta ce se videti tako da nema potrebe za daljim detaljisanjem. Jos treba da ubaci diode i proverim kako izgleda kad one gore:

Obe platforme poklopljene, izgled odozgo:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Radi se  Smile:

Priprema mesta usadjivanja platformi kupola beta simplifikatora tipa"Furtmagul" i  gutronskog pretrazivaca tipa "VGF Qarhaq":

Busenje rupa za kablove dioda (upotrebih malu busilici koju sam nabavio jeo pre par godina - mala je , ali ja trazim jos manju i laksu). Nije losa boja ove piljevine, taman da to bude boja tla ispod povrsine (?):

Usadjivanje Furtmagula (cackalica je sluzila kao vodjica i reper, da se poklope rupe za kablove diode):

Usadjivanje Qarhaqa; morao sam da podmetnem kamicak radi izravnanja:

Izgled usadjenih platformi (okolina neposredno uz platforme  mora da se jos dogradi, kako pi kupole imale na sta da legnu - to je sledeca faza):

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 01:20:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.105 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.