Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Aleksandar Vulin "stigao" do Vašington posta  (Pročitano 14068 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 samo ponasanje govori mnogo toga...

prvo sto je on ljut na lazarevica...

on je ratovao sa natoom...

znaci oni realno imaju iluziji da su ratovali sa srbijom...

i ne samo to...nego da su u tom ratu pobedili...

i da tom pobedom imaju pravo na nesto...

sve ono sto nikad nisu mogli...

znaci vidi se razocaranost...

i iz nje ce prvo izrasti mrznja i zelja da se osvete svojim dojucerasnjim pokroviteljima...

a onda postovanje prema srpskom narodu i ratu u koji su zavedeni obecanjima da ce se sve po njih zavrsiti povoljno...

nista se nece zavrsiti povoljno...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
ЕУ о Лазаревићу: То је противно европским стандардима Smile

Европска унија се огласила поводом ангажовања осуђеног српског команданта Владимира Лазаревића на београдској Војној академији.
Како се наводи из Канцеларије високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Федерике Могерини, Србија би требало да поштује европске стандарде.

„Очекујемо да политички лидери поштују жртве прошлих сукоба и да искрено промовишу помирење на Западном Балкану, које је од суштинског значаја за стабилност, мирну будућност и просперитет. Политички лидери треба да предводе све напоре за превазилажење тешког наслеђа прошлости и да конструктивно иницирају међусобно поверење, дијалог и толеранцију“, наводи се у одговору који је приштинском порталу „Газета прес“ доставила портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић.

У одговору се додаје да Србија као земља кандидат за чланство у ЕУ не може да одступа од тих принципа док се именовање особе која је осуђена за ратне злочине у Војној академији сматра противно европским стандардима, преноси Б 92.

Против именовања Лазаревића за предавача на Војној академији се изјаснио и председник Косова Хашим Тачи који је пре неколико дана изјавио да ће Лазаревић „са поносом предавати о модерним методама које је његов режим и он сам користио у прошлом веку у покушају етничког чишћења на Косову“.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Kamo srece da se cesce ovako oglase.
I povodom hrvatskih ustasluka
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Nije baš Vašington Post,ali jesu Vulin i njegove nebuloze poslednjih dana...sve do toga da ga brani Jelena Milić na istoj web-stranici na kojoj citira Vučića i Šutanovca,te napada Ponoša.    Smile 
  Ludilo dostiglo vrhunac.

https://www.ceas-serbia.org/sr/aktuelno/saopstenja/6603-ceas-saopstenje-narodna-stranka-ne-razume-ni-aktuelne-geopoliticke-trendove-ni-vojnu-neutralnost

IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Citat
Imajući u vidu da se na Vojnoj akademiji kadetkinje i kadeti ne obučavaju samo za vojni poziv, već i usvajaju vrednosne sisteme potpuno je neprimereno im se u svojstvu predavača i kreatora mišljenja obraćaju oni koji su osuđeni za ratne zločine
Dragan Šutanovac

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
kakva tisina na forumu...

a bili su tako super... Smile

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Šta ima još da se kaže o heftanju političara na publicitet koji prati srpske junake.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Генерал Лазаревић: Плакао сам када смо се повлачили с Косова!

Владимир Лазаревић, пензионисани генерал-пуковник и некадашњи ратни командант Приштинског корпуса Војске Југославије, у великој животној исповести за „Ало!“ открива како је изгледало његово дружење са генералом Небојшом Павковићем, Слободаном Милошевићем, као и шта мисли о Хашком трибуналу...
Како је изгледао Ваш одлазак у Хаг?

— Било је то 3. фебруара 2005. Много тешко време за Србију. Добровољно сам отишао у Хаг и без примљене оптужнице, што је реткост. Питао сам тада Војислава Коштуницу: „Шта Србија добија тиме ако се ја предам?“ Објаснио ми је да ће то релаксирати улогу Србије у преговорима са ЕУ и у вези са питањем КиМ. Одговорио сам му: „Ево моје главе на пању ако ће Србији бити лакше“.

Треба ли Милошевићу подићи споменик у Београду?

— По том питању треба покушати да се пронађе један шири консензус у којем би учествовали сви. Ја лично немам ништа против да Србија подиже споменике својим председницима, некадашњим, садашњим, а чак видим да се прича и о споменику Зорану Ђинђићу. Мислим да споменици треба да нас спајају, а не завађају.

Како сте се осећали када сте стигли у Схевенинген?

— Дошао сам у Хаг авионом Владе у пратњи министара Стојковића и Лончара. Осећај је био језив, тај период сам назвао „пут на хашко распеће“. У том моменту, све ми је прошло кроз главу, од 1998. године до тада. Сваки детаљ ми је као на траци пролазио кроз главу. Био сам свестан да долазим у окове и у непријатељске руке.

Пре Вашег пута у Хаг, ишли сте код почившег патријарха српског Павла?

— Јесам, на његов захтев видео сам се с њим. Он ми је тада поручио да ће се молити за мене и да се жив вратим са тог распећа. Дао ми је благослов и поклонио икону, коју и данас чувам. Памтим његове речи: „Генерале, све ће проћи, остају само душа, образ и добра дела“.

С ким сте се највише дружили у Хагу?

— Трудио сам се се да што више радим на припреми своје одбране и сам себи сам одузео већину слободног времена. Ипак, највише сам се дружио са председником Милошевићем, ту је био и Милан Милутиновић, генерали Ојданић и Павковић, Никола Шаиновић, Јовица Станишић, Шљиванчанин, Шешељ… Углавном сам се дружио са нашима.

Да ли мислите да су Милошевића убили?

— О томе какав је однос био према Милошевићу не могу да говорим, јер то заиста не знам. Оно што могу да кажем, са аспекта лечења у Хагу, а из мог искуства — у Схевенингену су чинили кардиналне грешке. Заиста су нам лекари у Хагу кршили основна људска права.

— Камо среће да тај, како га зову, суд уопште није угледао светлост дана. Не верујем да се ико од оних који су стварали то правно чудо и монструма може похвалити да су постигли циљ, а то је, како су навели приликом оснивања — помирење. Хвала богу да одлази у историју, и Хаг треба што пре заборавити.

Да ли се баш тако лако може заборавити?

— Наравно да је тешко заборавити све шта се тамо дешавало. Нарочито нама који смо прошли ту голготу или породицама чији су чланови тамо убијени.

Хоће ли Хаг осудити Младића?

— Тешко ми је да то коментаришем. Знам да ни против мене никакве доказе нису имали, ниједног сведока, чак ни Албанца нису могли да нађу, па сам прошао како сам прошао… Зато се бојим за Младићеву судбину.

Замерате ли себи нешто након толико година?

— Држао сам се увек максиме да је права правда истина. Немам себи шта да замерим. То сазнање ме је и одржало у животу. Био сам официр, генерал, бранио сам земљу.

Стављали су Вам на терет протеривање Албанаца?

— Та прича са егзодусом Албанаца је толико смешна. Ако је то тачно и то ми приписују као грех, зашто ми као команданту Приштинског корпуса нису приписали и кривицу за протеривање 150.000 Срба са Косова? Више је Срба напустило КиМ него Албанаца, али о томе се не говори.

Да ли је тачно да сте грубо спроводили силу на КиМ?

— Није. Приштински корпус је могао да употреби 20 пута више борбеног дејства и силе које смо у то време имали и да уништимо непријатеља како на Косову, тако све до северне Албаније. Ми својом одлуком то нисмо употребили, а да јесмо, било би крви до колена.

Да ли је Милошевић наредио употребу те јаке силе?

— Не, Милошевић никада није наредио ништа супротно од онога што смо радили. С њим у рату нисам никада ни разговарао. Он је комуницирао с Павковићем.

Какав је Ваш однос са Небојшом Павковићем?

— Ја сам с Павковићем ратни друг. Он је као командант Армије, иако то није његова дужност, провео највише времена у рату на мом командном месту. То довољно говори. И данас се чујемо и дружимо. Он и ја смо чували један другог у рату, јер смо добили информацију да је чак 400 специјалаца НАТО-а дошло на КиМ са задатком да нас убије. Ми смо спречили да се покори Србија.

Да ли сте имали сукоб са председницима, пре свих мислим на Милошевића и Коштуницу?

— Као генерал, на сву срећу нисам имао неке посебне контакте с политичарима. Извршавао сам своје задатке, а када сам видео да нешто није у реду, ишао сам дотле да кажем: „Ја нећу више бити генерал“. То сам рекао 2002. године Војиславу Коштуници: „Ви нађите другог команданта, а ја да учествујем у разбијању војске нећу. На мене не рачунајте“.

Како данас гледате на повлачење војске с Косова?

— У том тренутку сам имао друге проблеме. Морао сам да извучем људе и опрему, а да не доживимо дебакл. С војничког гледишта сам знао да је циљ да се убије 20.000 до 25.000 мојих војника на КиМ, да све сравне са земљом, а ми смо то спречили и сачували сваки педаљ земље, дакле, са тог гледишта смо бриљантно обавили задатак. Спречили смо капитулацију државе и њено уништење. С друге стране, напуштање матичне зоне моје армије људски ме је много погодио, јер сам видео да је српски народ остављен на милост и немилост агресору. Чак сам и заплакао. Морам да кажем да лично нисам имао поверења у све што је следило по Кумановском споразуму, па и по Резолуцији 1244. Ја сам последњи напустио простор КиМ, све то гледао и све то добро памтим.

Шта се заиста дешавало на Кошарама?

— Видите, на Васкрс, 9. априла, дошло је до копнене инвазије на Србију с простора Албаније. Напад је био страховит, а непријатељ многобројан, добро наоружан, са добром подршком из ваздуха и најбољим НАТО инструкторима… То је био Вијетнам у малом. Знате, није ту реч само о Кошарама као караули, то сви
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
sama cinjenica da se zapadna propaganda ne bavi zemljom kao subjektom...

vec u odeljenim licnostima trazi nemprijateljsku delatnost govori takodje mnogo toga...

obracam vasu paznju da cak i na zvanicnom novou postoji ta praksa...

da se vise ne traze neprijatelji u okviru subjekata drzave...vec neposredno licnosti...

to je samo jedan od faktora koji ce dovesti do napustanja institucije drazve kao takve...

vec sada je ona prevazidjena...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2876
Vulin: Tetka postoji, a moji brojni protivnici sad...

...gorke suze liju što te oklevetaše, ministre najuzorniji.

Citat
"Ono što može da se zaključi iz izveštaja Uprave jeste da je na osnovu kupoprodajnog ugovora sa jednog računa fizičkog lica izvršena transakcija na račun drugog fizičkog lica u septembru 2012. godine.

Citat
Pošto je utvrđeno da nemaju veze s nama i da smo mi stan isplatili pre nego što sam je postao funkcioner, Uprava za sprečavanje pranja novca je odlučila, kao i Specijalno tužilaštvo i Osnovno tužilaštvo, da u kupovini stana nema elemenata krivičnog dela i okončali su istragu. Moji brojni protivnici će morati da nađu neki drugi razlog za napade na mene", kaže Vulin.

Ako je Vulin jula 2012. postao direktor kancelarije za Kosovo i crne uniforme a septembra iste godine kupio stan neko ovde laže.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.