Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 14:39:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Albanac predsednik Makedonije???  (Pročitano 11777 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Па и нису баш. Имаш их и таквих наравно, али већина није.
Код ових ћеш с друге стране чешће наћи тамнијег него неког ко има светлију пут.
Не идем ти сад овде у неке велике расне разлике, јер оне наравно и не постоје, али јасно је да нисмо (бар не у већини) исти тип. У том погледу нама су много ближи Хрвати, као што су њима Бугари. А љубав цвета.

Нисам бројао али на југу Србије сам био отприлике као и у Македонији (додуше био сам само у Кривој Паланци, Скопљу и Охриду - југоисток не познајем)... Веруј ми нисам приметио разлику преласком границе...

То што причаш да су нам ближи Хрвати него Македонци посматраш из перспективе Београђанина. Не верујем да би се Пироћанац или Нишлија сложио са тобом... Добро можда неки "расно свесни" плавушан би!  Smile

Поента је да у Македонији имаш и српског и бугарског утицаја. Али то не може да се изброји или територијализује па отуд игра на све или ништа и Срба и Бугара кад су расправе око Македоније.  Smile

Citat
Е пази сад. Писао си како су се Словени мешали са оригиналним "татарским" Бугарима. Јел могуће да су се Македонци-Словени (да их тако назовем) мешали са Античким Македонцима?? Ево у Македонији потежу управо ту причу, зато и присвајају Александра (мада се мени то не свиђа).

Знаш како, то је логично као да ми кажемо да су се Срби мешали са староседеоцима Србије и да се самим тим позовемо на цара Константина који је рођен у Нишу (отац му је био из Дарданије - данашња Србија и Босна) и прогласимо ново Римско царство... Ето толико је то логично!  Smile
Можда је ова моја идеја и логичнија с обзиром да је Константин живео 600 година после Александра...  Smile
А знам, могли би да се позовемо и на Хектора укротитеља коња пошто легенде кажу да су Дарданци основали Троју...  Smile Да, назовемо аеродром у Београду по Хектору или Јелени тројанској и љутимо се на све који неће да признају нашу "истрију"...  Smile

Ми се јесмо мешали са староседеоцима (Дарданцима, Трачанима) македонски словени се јесу мешали са староседеоцима Македоније али из горе приложеног видимо колико је смешно узимати те утицаје за преовлађујуће... Ти утицаји староседеоца су доста мали с обзиром да се староседелачко становништво разбежало пред Словенима и с обзиром да је цело Римско царство преживело стравичне куге баш пред сеобу Словена... (сад ће Цане да ми се подсмева  Smile)

Citat
Е ово нема везе с везом. Како ти замишљаш да се они тек тако одрекну свог (па макар за нас измишљеног) идентитета?
Мада би по мени било супер кад би ми мало присније односе имали, и кад би могли да е здружимо у циљу уништења шиптарског ђубрета.

Нажалост то би им било најпаметније. Да се одлуче или Срби или Бугари... Брањење античко македонског идентитета је немогуће а шиптари као скакавци једу земљу...

Citat
@Feanor
Мислим да сам ти ово већ поменуо, ал нема фрке ево опет ћу: постоји бугарски и македонски ВМРО. Тај ВМРО о ком ти причај је бугарски  Smile
Поздравчичичиччичичичичичи

Па ја то знам човече!  Smile Тај овај "македонски" је само наставио на фињака посао "бугарског"... Кажем ти прочитај циљеве изворног ВМРО о томе како треба створити нови идентитет Македонаца (удаљен од буарског) како свет не би посумњао и како после треба постепено Македонце "враћати" бугарству... Намазани су, није да нису... Погледај оснивача модерног ВМРО-ДПМНЕ Љупча! Где је сад?  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Е пази сад. Писао си како су се Словени мешали са оригиналним "татарским" Бугарима. Јел могуће да су се Македонци-Словени (да их тако назовем) мешали са Античким Македонцима?? Ево у Македонији потежу управо ту причу, зато и присвајају Александра (мада се мени то не свиђа).

Знаш како, то је логично као да ми кажемо да су се Срби мешали са староседеоцима Србије и да се самим тим позовемо на цара Константина који је рођен у Нишу (отац му је био из Дарданије - данашња Србија и Босна) и прогласимо ново Римско царство... Ето толико је то логично!  Smile
Можда је ова моја идеја и логичнија с обзиром да је Константин живео 600 година после Александра...  Smile
А знам, могли би да се позовемо и на Хектора укротитеља коња пошто легенде кажу да су Дарданци основали Троју...  Smile Да, назовемо аеродром у Београду по Хектору или Јелени тројанској и љутимо се на све који неће да признају нашу "истрију"...  Smile

Ми се јесмо мешали са староседеоцима (Дарданцима, Трачанима) македонски словени се јесу мешали са староседеоцима Македоније али из горе приложеног видимо колико је смешно узимати те утицаје за преовлађујуће... Ти утицаји староседеоца су доста мали с обзиром да се староседелачко становништво разбежало пред Словенима и с обзиром да је цело Римско царство преживело стравичне куге баш пред сеобу Словена... (сад ће Цане да ми се подсмева  Smile)
То је и мени јасно. Сувише је велика временска разлика да би се они мешали са Античким Македонцима.
А с друге стране, мени би било сасвим ОК да Грци кажу да Македонци немају права на име "Македонија" и на Александра и за било шта везано за Античке Македонце, али ми се не свиђа то да опет Грци себи присвајају Античку Македонију. Па су се неки паметни нашли да Македонију назову уместо Former Greek Republic of Macedonia, umesto FYROM. Ал су их онда Македонци жешће одјебали са Former Macedonian Republic of Greece што ми се опасно свиђа с обциром да су Македонци освоји и Грчку и шта све не.

Citat
@Feanor
Мислим да сам ти ово већ поменуо, ал нема фрке ево опет ћу: постоји бугарски и македонски ВМРО. Тај ВМРО о ком ти причај је бугарски  Smile
Поздравчичичиччичичичичичи

Па ја то знам човече!  Smile Тај овај "македонски" је само наставио на фињака посао "бугарског"... Кажем ти прочитај циљеве изворног ВМРО о томе како треба створити нови идентитет Македонаца (удаљен од буарског) како свет не би посумњао и како после треба постепено Македонце "враћати" бугарству... Намазани су, није да нису... Погледај оснивача модерног ВМРО-ДПМНЕ Љупча! Где је сад?  Smile Smile
Опет се нисмо разумели. Слажемо се око бугарског ВМРОа али не и око македонског. Ја ти не помињем овај садашњи ВМРО (који нема везе са правим изворним македонским ВМРОом), већ македонски ВМРО који је постојао у исто време кад и бугарски. Ту долази до забуне због "македонска" у ВМРО, па се онда Македонцима приписују дела бугарског ВМРОа.
А тај Љупчо кога помињеш је променио име у бугарску верзију па се сад зове Љубчо!! Народ га је омрзео баш због тог пробугарства, а он се нафатирао пара и збрисао.
И још да ти разјасним пар стварчица. Љубчо је један од оснивача ВМРО-ДПМНЕ, али то није модерна ВМРО. Модерна верзија ВМРОа се исто звала ВМРО, али се после распала на више фракција - ВМРО Народна, ВМРО Македонска.. и поменута ВМРО-ДПМНЕ. ВМРО-ДПМНЕ је дошла на власт а премиер је био баш Љубчо. Међутим кад се показао као бугарска кучка брзо је протеран, а странку су преузели људи који су и сада на власи у Македонији.

Ето да малкице употпуниш знање  Smile Smile
« Poslednja izmena: 14. Jan 2009, 19:07:44 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
То је и мени јасно. Сувише је велика временска разлика да би се они мешали са Античким Македонцима.
А с друге стране, мени би било сасвим ОК да Грци кажу да Македонци немају права на име "Македонија" и на Александра и за било шта везано за Античке Македонце, али ми се не свиђа то да опет Грци себи присвајају Античку Македонију. Па су се неки паметни нашли да Македонију назову уместо Former Greek Republic of Macedonia, umesto FYROM. Ал су их онда Македонци жешће одјебали са Former Macedonian Republic of Greece што ми се опасно свиђа с обциром да су Македонци освоји и Грчку и шта све не.

Реално Грци су мешавина свега и свачега и престоница античке Македоније се налази у тој држави... Антички Македонци су били слични њима (сродни) и то им је довољно да се позивају на то... На другој ћемо теми о томе шта су сада Грци и које су све народе протерали и да би створили модерну Грчку...

Citat
Опет се нисмо разумели. Слажемо се око бугарског ВМРОа али не и око македонског. Ја ти не помињем овај садашњи ВМРО (који нема везе са правим изворним македонским ВМРОом), већ македонски ВМРО који је постојао у исто време кад и бугарски. Ту долази до забуне због "македонска" у ВМРО, па се онда Македонцима приписују дела бугарског ВМРОа.
А тај Љупчо кога помињеш је променио име у бугарску верзију па се сад зове Љубчо!! Народ га је омрзео баш због тог пробугарства, а он се нафатирао пара и збрисао.
И још да ти разјасним пар стварчица. Љубчо је један од оснивача ВМРО-ДПМНЕ, али то није модерна ВМРО. Модерна верзија ВМРОа се исто звала ВМРО, али се после распала на више фракција - ВМРО Народна, ВМРО Македонска.. и поменута ВМРО-ДПМНЕ. ВМРО-ДПМНЕ је дошла на власт а премиер је био баш Љубчо. Међутим кад се показао као бугарска кучка брзо је протеран, а странку су преузели људи који су и сада на власи у Македонији.

Надам се да ћемо се сад разумети...

Citat
The organization was founded in 1893 in Ottoman Thessaloniki by a "small band of anti-Ottoman Macedono-Bulgarian revolutionaries.[1] "They considered Macedonia an indivisible territory and claimed all of its inhabitants "Macedonians", no matter their religion or ethnicity" (although in practice their followers were primarily of Slavic Bulgarian origins). The organization was a secret revolutionary society operating in the late 19th and early 20th centuries with the goal of liberating and uniting Macedonia with Bulgaria. They shortly after realized that ideal was too similar to San Stefano Bulgaria. The Macedonian-Revolutionary-Organization was founded by Hristo Tatarchev, Dame Gruev, Petar Pop-Arsov, Andon Dimitrov, Hristo Batandzhiev and Ivan Hadzhinikolov. Its first name after Hristo Tatarchev's "Memoirs" was Macedonian Revolutionary Organization (MRO).

Циљеви организације по Ивану Хаџи Николовом:
Citat
   1. The revolutionary organization should be established within Macedonia and should act there, so that the Greeks and Serbs couldn't label it as a tool of the Bulgarian government.
   2. Its founders should be locals and living in Macedonia.
   3. The political motto of the organization should be the autonomy of Macedonia.
   4. The organization should be secret and independent, without any links with the governments of the liberated neighborly states, and
   5. From the Macedonian emigration in Bulgaria and the Bulgarian society, only moral and material help for the struggle of the Macedonian revolutionaries should be required.
А Христо Татарчев каже у свјим мемоарима:
Citat
We talked a long time about the goal of this organization and at last we fixed it on autonomy of Macedonia with the priority of the Bulgarian element. We couldn't accept the position for "direct joining to Bulgaria" because we saw that it would meet big difficulties by reason of confrontation of the Great powers and the aspirations of the neighbouring small countries and Turkey. It passed through our thoughts that one autonomous Macedonia could easier unite with Bulgaria subsequently and if the worst comes to the worst, that it could play a role as a unificating link of a federation of Balkan people. The region of Adrianople, as far as I remember, didn't take part in our program, and I think the idea to add it to the autonomous Macedonia came later.

Модерни ВМРО-ДПМНЕ се сам позива на ВМРО из 19. века... Тај Љупчо није ничија кучка већ само огољен циљ те организације... Штавише, не сумњам да сада постоји тајна организација (воља) да се циљеви старог ВМРО-а испуне... Погледај горе циљеве и тежње из 19. века...

На крају, не занима ме шта ће народ у Македонији урадити... Ја само износим неке чињенице. Моје је мишљење да неће још дуго овако... Или Бугарска превласт или ће их појести скакавци са запада... Срби су одавно испали из приче...  Smile Ми нисмо способни своју државу да сачувамо и градимо...
« Poslednja izmena: 14. Jan 2009, 19:50:40 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Qtek 小米
Citat
Па ја то знам човече!  Smile Тај овај "македонски" је само наставио на фињака посао "бугарског"... Кажем ти прочитај циљеве изворног ВМРО о томе како треба створити нови идентитет Македонаца (удаљен од буарског) како свет не би посумњао и како после треба постепено Македонце "враћати" бугарству... Намазани су, није да нису... Погледај оснивача модерног ВМРО-ДПМНЕ Љупча! Где је сад?
Тачно. Македонски идеолози су све сами Бугари.

Међутим Македонци имају озбиљну кризу националног идентитета.
Македонија је држава већинског македонског народа који броји 1.300.000 људи, а у Србији живи преко 200.000 Македонаца који не признају македонски национални и верски идентитет и изјашњавају се као Срби. Док свега 25.000 Македонаца доживљава Македонију као своју матицу.
На тих 200.000 такорећи ''српских Македонаца'' долази бар 400.000 Македонаца у Македонији који због тих родбинских веза са Србијом не могу бити анти-српски расположени, јер би то значило конфликт са својом рођеном браћом, синовима, блиском и даљим рођацима.
Да ли треба да потсећам да се Македонија отцепила без референдума ... све вам је јасно.
Све нам то говори да Србија мора да води рачуна о својим интересима макар се они ограничили на северни део Македоније, односно јужни део Србије.

п.с. нисам споменуо 35.000 Срба у Македонији.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung 
Једна ствар ми баш није најјаснија, код Празног Оквира. Зашто се стално позиваш на бугарски и "македонски" ВМРО?

Да ли то онда значи да доле не признају Дама Груева или Гоцеа Делчева као своје? Smile Знаш и сам да није тако. Smile

ВРМО је био бугарска организација, која је деловала на ширем подручју Македонија. Њени циљеви су били заштита бугарског становништва од грчких, турских или српских напада и прикључење Бугарској.

Та "македонска" ВМРО коју ти помињеш је била фракција унутар ВМРО-а (касније се издвојила), чији су припадници сви редом били комунисти, финансирани од Коминтерне. Они су заправо и покренули унутар ВМРО-а идеју о македонској националности различитој од бугарске.

Окрени-обрни, наше јужне комшије не знају за негативна искуства са комунизмом. Smile
« Poslednja izmena: 15. Jan 2009, 00:02:33 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
@Feanor
Интрересује ме одакле ти ови чланци? Питам те зато што ево цимер каже да није тачно да су циљеви били припојавање Бугарској! Можда бугарског ВМРОа, ал македонског сигурно не.
Једна ствар ми баш није најјаснија, код Празног Оквира. Зашто се стално позиваш на бугарски и "македонски" ВМРО?

Да ли то онда значи да онда доле не признају Дама Груева или Гоцеа Делчева? Smile Знаш и сам да није тако. Smile

ВРМО је био бугарска организација, која је деловала на ширем подручју Македонија. Њени циљеви су били заштита бугарског становништва од грчких, турских или српских напада и прикључење Бугарској.

Та "македонска" ВМРО коју ти помињеш је била фракција унутар ВМРО-а (касније се издвојила), чији су припадници сви редом били комунисти, финансирани од Коминтерне. Они су заправо и покренули унутар ВМРО-а идеју о македонској националности различитој од бугарске.

Окрени-обрни, наше јужне комшије не знају за негативна искуства са комунизмом. Smile

Е сад обојици. Као прво, ово нису моји ставови, већ само преносим неке чињенице које су ми познате и које сам чуо у Македонији. Везано за бугарски и македонски ВМРО, управо Даме Груев, Гоце Делчев и још гомила хероја македонских је из тог македонског ВМРОа. Чак је један од њих (Христо Узунов чини ми се, можда лажем) убијен у Софији од стране Македонца кога је бугарска ВМРО врбовала представљајући се као македонска.Рекли су човеку да треба да убије старешину бугарског ВМРОа, а овај када је видео да је убио једног од нјистакнутијих чланова своје, македонске ВМРО одузео је и себи живот.
Овде деца уче народну поезију и прозу у којој су главни ликови припадници ВМРО. И стварно има јако пуно података о тој македонској "фракцији" у коју толико сумњате. Зато и питам Феанора одакле му ти текстови, пошто овде у Скопљу и доле у Охриду постоје документи из тог времена у којима се виде темељи македонске националне свести. И ту су добро одвојене македонска и бугарска ВМРО.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 276
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6270
Samo jedno pitanje koje treba postaviti makedoncima je kako je moguce da su pocetkom veka u Makedoniji Srbi cinili vecinu(ovo pretpostavljam, ako neko ima informaciju o tome bio bih zahvalan da je postavi), a na kraju veka ima ih 35000? Pa za koga su se onda borili ljudi 1912, sto su Srbi ginuli? Kako to objasnjavaju? Jedno jedino je da su oni sada promenili identitet.

Inace upoznao sam par Makedonki od 20 leta koje nisu znale nista o istoriji Makedonije pre SFRJ!!! Inace su sve studenti politickih nauka ili prava u skoplju, drzavnog univerziteta!!!

Moja teorija je da im treba pruziti ruku i ocekivati nesto zauzvrat... Realno oni su toliko mali, a imaju toliko neprijatelja. Bukvalno su sa svih strana okruzeni neprijateljski nastrojenim drzavama. Najbolje z anjih same je da se naslone na nekoga, a taj neko smo mi ili Bugari. Mada iz licnog iskustva znam da Bugari nisu omiljeni u Makedoniji...

Naravno da bi se sve ovo ostvarilo Srbija bi morala da bude ozbiljna zemlja, a u makedoniji bi na vlasti morali da budu ljudi koji misle dobro svojoj Makedoniji. Tako da je ova prica u domenu naucne fantastike
IP sačuvana
social share
Srbija je Majka, cuvajmo je braco!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Интрересује ме одакле ти ови чланци? Питам те зато што ево цимер каже да није тачно да су циљеви били припојавање Бугарској! Можда бугарског ВМРОа, ал македонског сигурно не.

Цитате сам нашао на енглеској бикипедији... На македонској имаш идентичне текстове наравно на македонском језику... Толико га знам да видим да су идентични...
Тешко да ће ти неки Македонац данас рећи да је ВМРО пробугарска идеја... Још није дошло до тог стадијума... Сада се ствара тај "нови идентитет другачији од свих других да га не би случајно повезали са Бугарском"...
Иначе ја не знам за причу о два различита ВМРО... Бар не почетком 20. века када је ВМРО профилисан... Можда касније појавом и јачањем комуниста...

Цитати су иначе из мемоара оснивача ВМРО... Значи подаци (прави) постоје.
Пази, можда је ова актуелна гарнитура у Македонији стварно одлепила за тим античким македонством и нема намеру да се спаја са Бугарском (сумњам али могуће је).
Али брате, објаснио сам ти колико је то смешно... А тек колико је неодрживо и против самих интереса тог народа доле...

Него могли би ми на неко пиво кад банем до Скопља па да лепо дискутујемо као људи...  Smile

Citat
Samo jedno pitanje koje treba postaviti makedoncima je kako je moguce da su pocetkom veka u Makedoniji Srbi cinili vecinu

Ово није баш истина... Заправо у Македонији су тада већина били турци и други муслимани колико ја знам... А македонски идентитет је био на нивоу територијалности. Ни једна држава ту није постојала довољно дуго и квалитетно да тај народ буде одређен. Отуд и толико македонства у разноразним "докуметнима"... Једноставно људи су се одређивали према јединој ствари која им је била позната - територији...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Samo jedno pitanje koje treba postaviti makedoncima je kako je moguce da su pocetkom veka u Makedoniji Srbi cinili vecinu(ovo pretpostavljam, ako neko ima informaciju o tome bio bih zahvalan da je postavi), a na kraju veka ima ih 35000?
Ја ћу ти само рећи да у Македонији има маса људи који се презивају на ИЋ. А да не би извео погрешан закључак, рећи ћу ти да 80% њих су потомци људи који су за време Краља Александра под присилом променили презиме, нпр. уместо богдановски - богдановић.

Inace upoznao sam par Makedonki od 20 leta koje nisu znale nista o istoriji Makedonije pre SFRJ!!! Inace su sve studenti politickih nauka ili prava u skoplju, drzavnog univerziteta!!!
Македонке од 20 година? Хммммм... сад у суботу изађи у неки кафић и прву девојку коју видиш питај кад је био бој на Мишару!! И после постуј њен одговор. ОК?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung 
Samo jedno pitanje koje treba postaviti makedoncima je kako je moguce da su pocetkom veka u Makedoniji Srbi cinili vecinu(ovo pretpostavljam, ako neko ima informaciju o tome bio bih zahvalan da je postavi), a na kraju veka ima ih 35000? Pa za koga su se onda borili ljudi 1912, sto su Srbi ginuli? Kako to objasnjavaju? Jedno jedino je da su oni sada promenili identitet.

Moja teorija je da im treba pruziti ruku i ocekivati nesto zauzvrat... Realno oni su toliko mali, a imaju toliko neprijatelja. Bukvalno su sa svih strana okruzeni neprijateljski nastrojenim drzavama. Najbolje z anjih same je da se naslone na nekoga, a taj neko smo mi ili Bugari. Mada iz licnog iskustva znam da Bugari nisu omiljeni u Makedoniji...

Naravno da bi se sve ovo ostvarilo Srbija bi morala da bude ozbiljna zemlja, a u makedoniji bi na vlasti morali da budu ljudi koji misle dobro svojoj Makedoniji. Tako da je ova prica u domenu naucne fantastike

Боље да ми држимо руке к себи, јер је очигледно да с њима не можемо ни своју земљу задржати, а не још неком да помажемо.

Они су свој пут изабрали. Могли су тражити реформу Југославије, укидање једнопартијског система, па да с њима направимо неку врсту конфедерације.

Могли су, али нису. Нек' своје битке бију сами сад. Мене не занима што су им шансе мале.

Што се мене тиче, нека се прикључе Бугарима. Све је боље од још једне шиптарске државе. Ако би та могућност значила и да више нећемо добијати нож у леђа од Бугара, још сам срећнији. Smile

Иначе кад помињете презимена, сви су они раније имали суфиксе -ов или -ев.
« Poslednja izmena: 15. Jan 2009, 02:39:02 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 14:39:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.