Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Aktivnije ucesce u Partnerstvu za mir a kasnije i u NATO  (Pročitano 37054 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Чекај чекај.. оћеш да ми кажеш да '99. није било боље стање у војсци него сад??
Ma super je stanje bilo. Moral na visini, svi spremni, svi zadovoljni, jedva čekaju da poginu za diktatora i njegovu ženu. Moj dečko, u kojim oblacima ti živiš.
У чему је твој проблем?? Недостају мождане ћелије да би се схватило моје питање?? Перцепција остала на градилишту?
Ја ти постављам питање да ли мислиш да '99. није било боље стање у војсци него сада, а ти ми кажеш како је '99. било 'супер'. Мене дискредитујеш због година а ти се понашаш као да ти је 8 лета. То ти је главни аргумент против мене, да сам клинац, а не можеш да протумачиш питање од 10ак речи кад ти поставим..  Smile

To je bila ironija, ali ti očigledno ne znaš ni šta je ironija.

Vidi jednu stvar, tada su majori imali 80 maraka platu i ponižavali se kradući po 10-ak litara goriva iz vojnih vozila i kamiona, koje su kasnije prodavali na ulici da prežive. Koliko god da si "netalentovan" (da ne kažem onu pravu reč koja bi opisala tvoje stanje svesti), valjda ti je jasno iz gore navedenog kakva je bila ta vojska i koliki je bio profesionalizam i borbeni moral.

Uostalom, šta se ja zamlaćujem sa osobom koja kaže "da je vojska rasturena", a to si čuo od Nataše Jovanović na patriJotskim mitinzima. Jadan si ti ako ti je Nataša Jovanović izvor informacija o stanju u vojsci.

Ona se razume u vojsku taman koliko se ti razumeš u kirgistansku epsku poeziju.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
To je bila ironija, ali ti očigledno ne znaš ni šta je ironija.

Vidi jednu stvar, tada su majori imali 80 maraka platu i ponižavali se kradući po 10-ak litara goriva iz vojnih vozila i kamiona, koje su kasnije prodavali na ulici da prežive. Koliko god da si "netalentovan" (da ne kažem onu pravu reč koja bi opisala tvoje stanje svesti), valjda ti je jasno iz gore navedenog kakva je bila ta vojska i koliki je bio profesionalizam i borbeni moral.

Uostalom, šta se ja zamlaćujem sa osobom koja kaže "da je vojska rasturena", a to si čuo od Nataše Jovanović na patriJotskim mitinzima. Jadan si ti ako ti je Nataša Jovanović izvor informacija o stanju u vojsci.

Ona se razume u vojsku taman koliko se ti razumeš u kirgistansku epsku poeziju.
Ево га опет.. Ко те пита какво је стање било тад??????? Где си то прочитао у мом питању???? Питам те за поређење тадашње ситуације и садашње, а ти ми причаш само о '99ој. Биће да је одговор на ова питања потврдан.
Недостају мождане ћелије да би се схватило моје питање?? Перцепција остала на градилишту?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Чекај чекај.. оћеш да ми кажеш да '99. није било боље стање у војсци него сад??
Ma super je stanje bilo. Moral na visini, svi spremni, svi zadovoljni, jedva čekaju da poginu za diktatora i njegovu ženu. Moj dečko, u kojim oblacima ti živiš.
У чему је твој проблем?? Недостају мождане ћелије да би се схватило моје питање?? Перцепција остала на градилишту?
Ја ти постављам питање да ли мислиш да '99. није било боље стање у војсци него сада, а ти ми кажеш како је '99. било 'супер'. Мене дискредитујеш због година а ти се понашаш као да ти је 8 лета. То ти је главни аргумент против мене, да сам клинац, а не можеш да протумачиш питање од 10ак речи кад ти поставим..  Smile
Borbeni moral je bio na visini, jer je zemlja bila napadnuta, i poticao je iz nekog patriotizma koji svaki normalan čovek u sebi poseduje. Inače, vojsku ti je uništio Sloba, a ne Tadić ili DOS. U suštini Srbija i nije imala vojsku, nego modifikovanu JNA. Uporedi recimo onu čuvenu Mišićevu analizu Hrvata i rečnik Delića, Pavkovića i drugih komunističkih oficira, i videćeš da je to nebo i zemlja. Mišić je za ove bio intelektualac visokog ranga, a to samo po sebi nešto govori. Tragedija VJ je bila u tome što si imao nižih oficira koji su već bili u godinama, većeg intelektualnog potencijala od svojih nadređenih. Slično kao i u policiji. DOS je samo završio proces koji ti je u suštini započeo Milošević. Pazi majstora koji u vreme bombardovanja šalje delegaciju u RF po naoružanje. Rus naravno ne da, jer bi to značilo praktično ulazak Rusije u taj rat. Što delegacija nije poslata još posle akcija protiv VRS? Jebalo se Slobi za vojsku, on je računao, imamo dovoljno da možemo da izgazimo Šiptare, a Amerikanac neće smeti. Jebige ... dalekovid čovek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Не не не не и не! Слоба није уништио војску, већ ју је запоставио па су зато Мигови нпр. били употребљиви евентуално за прскање против комараца. Кретен ништа није радио јер је све паре за себе узео а за све остало, па и за војску, га болео туки! А Тадић је успео да све растури разбије и уништи, тако да сад војску ни немамо, осим ако ту не рачунате оне умоболнике што код мог ћалета у Дому здравља рибају санитете..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Извор: www.desnica.sr
Нато никад слабији
Аутор: Мирослав Лазански, Објављено: 07. 04. 2009.
Штампај | Пошаљи на маил

Ако је став Београда да никада неће признати независност Косова, онда Србија никада и неће ући у НАТО. Јер НАТО не прима државе које имају озбиљне територијалне проблеме. Јер је чланска карта ЕУ и НАТО-а једини инструмент којим Брисел и Вашингтон могу да утичу на Београд по питању Косова, а Бриселу и Вашингтону јако је стало да Београд призна Косово јер би тиме Србија дала коначни легитимитет Приштини.

Главна стратешка функција алијансе јесте да сачува заједничке интересе између Европе и Америке, а ти интереси све су више различити

Историја представља референтни фактор чији се судови не могу прејудицирати. Десет година од НАТО-агресије на Југославију алијанса је, заправо, слабија него што је била. Јер главна стратешка функција НАТО-а јесте да сачува заједничке интересе између Европе и Америке, а ти интереси све су више различити. Чак ни повратак Француске у војне структуре алијансе не може да порекне јасну индикацију да присуствујемо рађању једне нове гвоздене завесе. Преко Атлантика.

Ако је прави победник рата за Космет албанска мафија, која је сада и званично добила своју „државу” уз помоћ НАТО-авијације, онда алијанса на прослави свог 60. рођендана и нема превише разлога за славље. Наиме, улазак Албаније и Хрватске у НАТО у строго војном смислу пре ће ослабити него што ће ојачати војну снагу НАТО-а, јер и Албанија и Хрватска биће корисници безбедности, а не они који пружају безбедност. Или је „извозе”. Гурањем Грузије и Украјине у НАТО, алијанса уместо да стабилизује регионе ризикује да увезе и њихове непријатељске анимозитете што делимично може да се односи и на Албанију и Хрватску. Суочена са ширењем НАТО-а на исток и практично опкољавањем своје територије Русија то сигурно неће мирно гледати и играће на карту супротстављених интереса Европе и Америке. Тамо где је то могуће.

Током хладног рата НАТО је имао јасног непријатеља: Совјетски Савез. То му је и дало прецизну функцију: одбранити Западну Европу од конвенционалног и нуклеарног напада снага Варшавског пакта. Јасноћа функције против дефинисаног непријатеља помогла је да се обликује војна структура и доктрина размештања силе. После распада Совјетског Савеза и нестанка Варшавског пакта, алијанса и структура опстају, али су концептуално и оперативно препуштене саме себи у рату против тероризма.

Јер НАТО није сасвим спреман да се избори са другим великим савременим претњама као што су исламски фундаментализам и ширење нуклеарног оружја. Заправо, ЕУ је, а не НАТО много ефикаснији инструмент за консолидацију нових демократија рођених у обојеним револуцијама у источној Европи.

Присуство НАТО-а у Авганистану, далеко од виталног језгра алијансе и у оквиру нејасних и нерационалних задатака носи са собом вишеструке ризике: уништиће трансатлантски консензус који је помогао да се алијанса очува током „хладног” рата, уплешће НАТО у дуготрајна и хаотична историјска непријатељства и сукобе претварајући војни савез у структуру која се инфицира истом оном слабошћу која изазива презир према УН, оживеће сећања на окупационе силе у многим земљама у развоју. Уз помоћ историјске амнезије западњаци посматрају НАТО као алијансу која обједињује војну снагу трансатлантских демократија. Опседнути својом историјом, незападњаци знају да све велике колонијалне силе припадају НАТО-у, иако није и свака чланица НАТО-а имала империју. Приморавање држава попут Немачке, Италије и Шпаније да прихвате веће ризике далеко од Европе може лако да има негативан ефекат тако што ће ослабити ионако слабу подршку парламента и јавности за мисију у Авганистану изазивајући и повлачење снага и кризу у самом савезу. Антитероризам као параван за ширење НАТО-а на исток, и поред тога што алијанса каже да Русију не сматра противником, исувише је провидна формула и у том контексту НАТО слаби свој потенцијал.

Где су у свему томе Србија и њена војска? Хоће ли самит НАТО-а изазвати реакције типа „што би било да је било”, жалопојке „да смо остали усамљено острво и црна рупа, да су наши спољнополитички капацитети сада мањи”? Ако је став Београда да никада неће признати независност Косова, онда Србија никада и неће ући у НАТО. Јер НАТО не прима државе које имају озбиљне територијалне проблеме. Јер је чланска карта ЕУ и НАТО-а једини инструмент којим Брисел и Вашингтон могу да утичу на Београд по питању Косова, а Бриселу и Вашингтону јако је стало да Београд призна Косово јер би тиме Србија дала коначни легитимитет Приштини. С друге стране, Србија није фактор нестабилности на Балкану да би је алијанса посматрала као неку претњу.

Војска Србије у „новим” околностима? Из постављеног циља да се безбедност Србије брани и у мировним мисијама широм планете може да се стекне утисак да је одбрана Србије помало у другом плану, наиме војска више није присутна тамо где би могла да буде и потребна. Србији још увек недостаје општи концепт безбедности за реаговање на асиметричне претње у самој земљи. Није јасна ни коначна одлука о будућности војне обавезе.

Дакле, пре него парламент Србије одобри слање војника у мировне мисије неко ће морати да објасни: да ли је српски војник будућности наоружани социјални радник, који по Авганистану копа бунаре, поправља електричне далеководе или је овлашћен и да убија по Авганистану? Хоће ли у својој опреми имати и сузавац и заштитне штитове да би у иностранству радили оно што у Србији не смеју: извршавали полицијске задатке. Јер свака интервенција у нечијем грађанском рату јесте опредељивање за неку страну. Треба ли то Србији?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
ja sam cuo da,ako dodje do rata u Republici Srpskoj,a moguce je,da se NATO u tom slucaju cepa...
jer razlikuju se razlozi drzanja Balkana pod kontrolom jednih i drugih clanova NATOa...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Питам те за поређење тадашње ситуације и садашње, а ти ми причаш само о '99ој.

U principu na glupa i debilna pitanja ne odgovaram, ali ovaj put ću odstupiti od svojih principa, pa ću ti odgovoriti.

Stanje u vojsci sada i onda je neuporedivo. Vojska sada je materijalno mnogo bolje zbrinuta, obnavlja se naoružanje i vrši se modernizacija postojećih sistema, unapređeni su zastareli sistemi PVO, radi se modernizacija 84-ki itd. Za velike nabavke nove i savremene opreme nema para (nabavka novih aviona, helikoptera itd), ali se u okviru trenutnih mogućnosti ulaže u razvoj novog naoružanja, primer ti je višenamensko oklopno vozilo "Lazar".

Pošto ti nemaš pojma o vojsci, koju nisi služio, surfuj internetom da se upoznaš šta je ovo na slikama i čemu služi. Takođe, prosurfuj internetom o ulaganju u razvoj i modernizaciju naše vojske od 1990-2000-te godine. Ne samo da su oficiri bili klošari (kao i 98% naroda), već ništa nije ulagano čak ni u održavanje postojećeg naoružanja.

Ako si pogledao dokumentarac za koji sam ti dao link, video bi da smo rat sa NATO--m dočekali sa 16 MIG-29 aparata, od kojih su samo 2 (i slovima DVA) bili potpuno ispravni tj. borbeno upotrebljivi.

Smanjeno je brojno stanje, vojska se otarasila na hiljade debelih zastavnika i ostalih kancelarijskih moljaca koji nisu služili ničemu, jer prvenstvena namena vojnika je borba, koja zahteva fizičku sposobnost, a mi smo imali debele trutove koji nisu mogli da potrče ni 25 metara niti da naprave jedan sklek, već su sedeli po kancelarijama i magacinima i lečili šuljeve koje su dobili od višedecenijskog nemrdanja guzicom.

Sve u svemu, vojska je sada mnogo "spremnija" i profesionalnija nego pre 10 godina, pitanje je kolika bi bila motivacija, ali što se tiče konkretnih pokazatelja, stanje je neuporedivo.
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Не не не не и не! Слоба није уништио војску, већ ју је запоставио па су зато Мигови нпр. били употребљиви евентуално за прскање против комараца. Кретен ништа није радио јер је све паре за себе узео а за све остало, па и за војску, га болео туки! А Тадић је успео да све растури разбије и уништи, тако да сад војску ни немамо, осим ако ту не рачунате оне умоболнике што код мог ћалета у Дому здравља рибају санитете..
Pa nema tu velike razlike, zanemarivanje je isto što i uništavanje, jer šta ti vredi što glancaš zastarelu opremu, kad s njom ne možeš da se odbraniš? Mogo si da se naoružaš i kuburama i kažeš da imaš vojsku. Za spoljnu politiku koju je odabrao Milošević, mi vojsku praktično nismo ni imali. Ovo što je uradio Tadić je budalaština prve kategorije, al to je druga priča. Ja DOSu zameram što razvoj vojnih potencijala nije prioritet, pa makar do toga došli ulaskom u Nato. Nego su oni nesposobni(ili korumpirani) pa se za to nema para. Problem nacije-problem države, problem para-problem vlasti u državi. Znam ja da je vojska kamen oko vrata svakoj vlasti, al to je linija manjeg otpora da se kaže, nema više za vojsku. Po tome koliko su sposobni da nose taj kamen vidiš i nivo njihove generalne sposobnosti. Sloba je tu jednak DOSu. Onaj je držao veliku i loše opremljenu armiju, a ovi su je minimizirali i nešto bolje opremili. U suštini isto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8

Питам те за поређење тадашње ситуације и садашње, а ти ми причаш само о '99ој.
U principu na glupa i debilna pitanja ne odgovaram
Прилично лош начин да ме увредиш, није ти ово градилиште  Smile

Sve u svemu, vojska je sada mnogo "spremnija" i profesionalnija nego pre 10 godina
Дал би био љубазан да дођеш на следеће Бурек окупљање да ти отворимо главу да покажемо људима како изгледа испран мозак??

Sloba je tu jednak DOSu. Onaj je držao veliku i loše opremljenu armiju, a ovi su je minimizirali i nešto bolje opremili. U suštini isto.
Ни близу! Оази, тад смо се супротставили НАТОу колико смо могли и то је изгледало сасвим добро. Додуше нису они употребили ни 5% свог арсенала ал нисмо ни ми пуно више. Мислиш да би се са оваквом војском и са истим моралом као '99те могли супротставити НАТОу??
Дакле војска нам је уништена али скроз!! Сад смо фактички група од неколико хиљада војника која је спремна да убије неке Талибане али ни у сну не може да брани земљу, што треба да јој је и примарни циљ! У време Слобе је могло, сад не може!!

Дакле кад се пореде '99та и 2009та неозбиљно је рећи да се пореде 2 војске. Ово сада није војска, а оно је била. Јасно је да је обављен посао уништавања одбране земље. Сад се ово што се као зове војска може комотно укинутијер нам ничему не служи!
« Poslednja izmena: 07. Apr 2009, 22:16:49 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Emptyclip,

Ako misliš da Srbija treba da pravi vojsku za odbranu od NATO, onda je bolje praviti planove za povlačenje preko Albanije. Niti imamo para niti ova država može ekonomski i populaciono da ratuje sa vojnim savezom u kome su sve države zapadne, centralne, istočne Evrope i naše komšije.

Šta je 1999. godine bila vojska?  JNA sa drugačijim amblemima i bez para.  Stara i uglavnom neispravna tehnika, logika funkcionisanja kao iz vremena druga Tita, gomila administrativaca i partijaca po generalštabu, za Pavkovića se grade vile po Dedinju, a generalski vrh gleda kako da se što više dodvori Miloševiću.

Nikada u istoriji Srbija nije pravila vojsku koja bi mogla da ratuje protiv svih velikih sila poput Francuza, Britanaca, Amerikanaca, Nemaca i svih komšija zajedno. To je Sloba probao i svi znamo kako se ta avantura završila.

« Poslednja izmena: 07. Apr 2009, 22:35:02 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 30
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.