Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ako je Bog odredio sudbinu svakog od nas... ?  (Pročitano 26581 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Siemens st60
Pa cekaj sad mozda ja bas nisam skroz u prici ali nisi ti sad veci hriscanin zato sto se pred celim svetom hvalis kako si ucinio ovo ili ono. I to opet nema veze sa sudbinom, jer sudbina ne postoji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Ne, ne, dragi moj nemam pojma, nisi me dobro shvatio. Nisam ja rekao da sam ja sretao ljude koji se bave poboznoscu iz koristoljublja, nego sam rekao kako se upravo niko ni ne bavi poboznoscu, a da nije u pitanju koristoljublje.

Zamislimo, npr., kada vise ti ljudi koji se bave poboznoscu ne bi dobijali krov nad glavom i hranu itd., kada poboznost vise ne bi znacila i, kao sto oni kazu, "uhljebljenje", koliko bi se onda istih tih ljudi nastavilo baviti istom tom poboznoscu.

A shvatam ja to koliko si se osjecao silnim kada si nekome "pomogao". Kao, ti imas toliko mnogo da mozes da dajes. Onome koji nema hljeba, ti bacis jednu mrvicu hljeba, pa mislis da si mu pomogao. Ne, tako mu nisi pomogao. Samo si se silio nad njim. Isto kao i ova nehumana civilizacija danas. Snime nekoliko spotova kako hrane gladne i kako pomazu gladnima, a u isto vrijeme stotine ljudi umire od gladi.

Dakle, dragi moj, nikome nisi pomogao. Samo si se silio nad njima.

I, kada bi pobozni ostali bez "uhljebljenja", istoga trenutka bi se poceli baviti nekom drugom djelatnoscu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 158
Zastava u Bozijoj basti
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Bog jeste odredio sudbinu svakog od nas ustvari dao nam je slobodnu volju da biramo kojim cemo putem poci ,dao nam je pokajanje (ISPOVEST) i pricest,da ako smo krenuli pogresnim putem to ispravimo.Po pitanju da li postoji nesto posle smrti pa naravno da jer mnogi su doziveli klinicku smrt i videli svoje telo i bili tamo gde je lepo(RAJ) i gde su sreli nekoga poznatog koji je davno preminuo ili tamo gde je vecni plac (PAKAO). Siguran sam da su mongi imali prilike da cuju ovakve price ili je neko vas blizak to doziveo,i kakav jos dokaz treba da bi shvatili da reba spasavati dusu svoju.[b][/b]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

U pravu si. Bas nikakav. To je sasvim dovoljno. Od tebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa cekaj sad mozda ja bas nisam skroz u prici ali nisi ti sad veci hriscanin zato sto se pred celim svetom hvalis kako si ucinio ovo ili ono. I to opet nema veze sa sudbinom, jer sudbina ne postoji.
Verovatno nisi primetio da sam napisao i 'Nadam se da kapiras da se nemam cime pohvaliti, sem svojim ... glupostima i pehovima i .... obiljem smesnih situacija!'
I ja licno ne verujem da postoje 'manji' i 'veci' Hriscani. Kao ni da zena moze biti 'malo' ili 'mnogo' trudna - ili ona nosi zivotu sebi ili ne.
Oprosti mi ako sam i suvise pisao o sebi; ne valja mi pos'o.  Smile
A sto se tice sudbine - ti jesi u pravu; nema toga.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ne, ne, dragi moj nemam pojma, nisi me dobro shvatio. Nisam ja rekao da sam ja sretao ljude koji se bave poboznoscu iz koristoljublja, nego sam rekao kako se upravo niko ni ne bavi poboznoscu, a da nije u pitanju koristoljublje.
Zamislimo, npr., kada vise ti ljudi koji se bave poboznoscu ne bi dobijali krov nad glavom i hranu itd., kada poboznost vise ne bi znacila i, kao sto oni kazu, "uhljebljenje", koliko bi se onda istih tih ljudi nastavilo baviti istom tom poboznoscu.
A shvatam ja to koliko si se osjecao silnim kada si nekome "pomogao". Kao, ti imas toliko mnogo da mozes da dajes. Onome koji nema hljeba, ti bacis jednu mrvicu hljeba, pa mislis da si mu pomogao. Ne, tako mu nisi pomogao. Samo si se silio nad njim. Isto kao i ova nehumana civilizacija danas. Snime nekoliko spotova kako hrane gladne i kako pomazu gladnima, a u isto vrijeme stotine ljudi umire od gladi.
Dakle, dragi moj, nikome nisi pomogao. Samo si se silio nad njima.
I, kada bi pobozni ostali bez "uhljebljenja", istoga trenutka bi se poceli baviti nekom drugom djelatnoscu.
Imam kijavicu - curim kao slavina. Zato oprosti ako nesto nije napisano bas precizno ili lepo.
Tacno si rekao da je moguce da neki odustaju od ispovedanje Hrista kad se okolnosti promene na njima ne ocekivanu stranu, kad npr. zagusti (a pod 'zagusti' mozemo staviti brige ili bogatstvo ili prosto zivotna uzivanja). I mnogo ih je takvih. I ja ih poznajem licno.
Sto se tice mojih osecanja (kao da su ona bitna, bre!) kada sam radio ovo ili ono za nekoga, bilo ih je raznih: od 'Ma sta ovo meni treba, necu vise nikada', preko 'Auuuuuuuu al' am ja neki sveeeetaaac' do 'e Bogu hvala za ovo'. Ovo potonje me drzi zadnjih 5-6 godina.
Citaj ovo:
Video sam coveka kako uzima novac iz kutije jednog prosioca (bez obe noge) i bio sam ljut da ti ne mogu opisati! Ali, dok sam se priblizavao i hteo da ... ne znam ni sam sta da uradim ... bilo mi je neobicno sto se prosioc ne buni, nego gleda sta ovaj covek polako radi. I kada sam prisao dovoljno blizu ukapirao sam sta je bilo: covek je ubacio jednu vecu novcanicu i uzeo je kusur! Znas, to je da se svako od nas postidi (prvo ja), ko je ikada rekao nekome sto prosi: "Izvini, nemam nista sitno"! Pa oni jedino sitno i imaju! Usitni kod njih ako hoces da das.
I, kako veli moj prijatelj, kad ti ta osoba kaze 'Hvala' - kazi joj 'Bogu hvala'.
Jer, iz iskustva to vidim - od Boga mi je sve sto imam na ovaj ili onaj nacin.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu)
mob
Siemens st60
Ok, sad te pomalo razumem. Ali velika je greska misliti da je Bog odredio covekovu sudbinu, jer to jednostavno nije tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Touch Cruise
Pazi sad bog je odredi sudbinu svakog zivog bica,,,Naprimer mi-sisari(Ljudi) smo od boga stvoreni slobodni mozemo da biramo ,,ali sudbina svih nas je cekanje vaskrsenja Isusa dali mrtvi ili zivi to je stvar one slobode.kada bi ti naprimer imao sudbinu da budes Pro.Fudbalski Igrac ti uzmes spricu,cigaru,alkohol i nemices se sa fotelje i kontas meni je bog sudbinu odredio bicu Pro.Fudbalski Igrac  e neces(vjeruj mi).Jedina sudbina nam je cekanje vaskrsenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 185
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC Touch Cruise
Bog stvori ljude ,,,, posle svih onih prica stupa ova sadasnja a ona glasi  Cekacete vaskrsenje Isusova dali zivi ili mrtvi ali sudbina vam je sigurna cekacete ga. TO je jedina sudbina coveka ostalo je sloboda koju nam je Bog podario.Da je sudbina nesto drukcija bilo bi Bog kaze ti ces biti pro.fudbalski igrac
a ti ono opusteno sednes na fotelju drogiras se pusis alkohol konzumiras i cekas svoju slavi pro.igraca fudbala,,,,eheee  [-Xnemoze to tako..... 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
slazam se sa ogi123.sudbine nema jer zivot kakav poznajemo ne bi imao smisla.sve bi se svodilo ne sudjeno je bilo.to je najlaksi izgovor za promasaj ili gresku jer uspeh svi listom vezuju za sebe a ne za sudbinu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.