Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 14:42:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Najvise anti - srpski medij u Srbiji
VECERNJE NOVOSTI
B92
BLIC
PRAVDA
POLITIKA
RTS
KURIR
GLAS
PRESS
PINK
FOX
AVALA
DANAS
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ajmo malo o placenim medijima...  (Pročitano 6262 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Alcatel 
Nijedan casopis radio ili TV program nisu nezavisni. Ako ih neko finansira znaci da od njega i zavise. Zavisi cije interese finansijer zastupa. Prodaja medija stranim kompanijama podrazumeva da oni ustvari zastupaju interese stranaca. Sve smo prodali strancima , kada se jednog dana probudimo bicemo stranci u sopstvenoj zemlji.Tacno se moze videti ko zastupa koju stranu, ali se nigde ne vidi ko zastupa Srbiju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
Apple 15
Loša situacija u domaćim medijima u 2007.
Autor: Beta | 02.01.2008 - 13:23

Predsednici NUNS-a i UNS-a ocenili su da je 2007. kada je u pitanju sloboda medija i zaštita novinara bila gora od prethodne.

Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Nadežda Gaće je rekla da je takvoj situaciji, pre svega, doprinela činjenica da državne strukture i predstavnici političkih partija nisu svesni da mediji moraju biti slobodni i autonomni, ali i to što određeni bogataši kupuju medije i pokušavaju da izvrše upliv u uređivačku politiku tih medija.

"To ne dopušta slobodu medija i time se ruši pravo na objektivno novinarstvo i u takvim uslovima je teško raditi", kazala je ona i navela da, sa druge strane, stoji činjenica da su novinari loše plaćeni.

Prema njenim rečima, istraživanje koje je NUNS uradio u 2007. godini pokazuje da novinari svoju profesiju jako nisko ocenjuju, da kažu da, unutar profesije, postoje određeni vidovi mita i korupcije, a da građani veruju da samo političari više lažu od novinara.

Predsednik Udruženja novinara Srbije Nino Brajović naveo je da je u 2007. zabeležen veliki broj napada i pretnji novinarima i da je UNS bio primoran da reaguje oko 70 puta.

Lošem stanju u medijima doprineo je proces privatizacije lokalnih medija i činjenica de je nakon privatizacije veliki broj zaposlenih u tim kućama ostao bez posla, rekao je Brajović i ocenio da će, po završetku tog procesa, ostati oko 3.000 ljudi bez posla.

Predsednici dva novinarska udruženja navode i da je "sramota" to što ni ove godine nisu otkrivene ubice novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića i nisu razjašnjene okolnosti pod kojima je umrla novinaraka "Duge" Dada Vujasinović.

Takođe, podsećaju da nisu pronađeni ljudi koji su u aprilu pokušali da ubiju novinara nedeljnika "Vreme" Dejana Anastasijevića i oni koji su pretili predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinku Gruhonjiću.

Gaće i Brajović navode i da se privatizacija medija mora završiti, iako u poslednje vreme postoje otpori, kao i da se u 2008. mora usvojiti zakon o nedozvoljenoj medijskoj koncentraciji, ali i osnovati Savet za štampu kako bi se postigla odgovornost medija za svoj proizvod, to jest, kako bi se obezbedilo poštovanje Etičkog kodeksa, koga su oba udruzenja usvojila krajem 2006 godine.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Nokia ispo iz modu
Citat
Predsednici NUNS-a i UNS-a ocenili su da je 2007. kada je u pitanju sloboda medija i zaštita novinara bila gora od prethodne.

А јавност је оценила да су у 2007. лагали више него претходних година.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 548
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Placeni su da lazu, a to sto im mi nista neverujemo to je nas problem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1489
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
B92 je ubedljivo najnepristrasniji medij u Srbiji.
Ako u žurnalizmu postoji pojam "realnost" i "istina",
oni su najbliži tome.
IP sačuvana
social share
"Cogito, ergo sum"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 5610
B92 je ubedljivo najnepristrasniji medij u Srbiji.
Ako u žurnalizmu postoji pojam "realnost" i "istina",
oni su najbliži tome.
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 548
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sigurno mu je dosadilo da tupi sa svojim istomisljenicima na forumu B-92  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Mira Marković: Pokrali su nam sve
Autor: Tanjug | 03.01.2008 - 08:46

Supruga bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, Mirjana Marković izjavila je da bi mogla da se vrati u Srbiju tek kada bude bila sigurna da neće biti žrtva političkog progona.

"Mogu da se vratim kući samo onda kada budem sigurna da neću biti predmet političkog progona, kome sam izložena već pet godina. Tom progonu sam bila izložena još od 5. oktobra 2000, ali sam ga delila sa mužem i manje mi je bio težak", rekla je Markovićeva u ekskluzivnom intervjuu za "Novosti" iz Rusije, gde je otišla posle demokratskih promena u Srbiji.

Na pitanje da li je za njen povratak u Srbiju prepreka samo Interpolova poternica koju su za njom raspisale srpske vlasti, Markovićeva, koja je bila predsednica Jugoslovenske levice, je odgovorila: "Progon, sa Interpolovom poternicom ili bez nje. Sudski, medijski, politički, ljudski".

"Podsećam, 2001. je amnestirano i pušteno iz zatvora 6.000 albanskih terorista kao tobožih političkih zatvorenika. Pravo iz zatvora su otišli na Kosovo da završe posao na otcepljenju pokrajine od Srbije i formiranju albanske države. Ja formalno nisam politički progonjena, a i kako bih u novoj demokratskoj državi, u evropskoj zemlji u 21. veku", rekla je ona.

Markovićeva je navela da može "politički da misli i deluje slobodno" pogotovo što su njeno mišljenje i delovanje, kako kaže, savremeni, humani, progresivni i dodala: "Da ima i jedna jedina rečenica koja me je činila politički ranjivom pobrinuli bi se za mene oni iz Haga".

Ona je, medjutim, navela i da ne veruje da će se ikada vratiti u Srbiju.
Upitana šta se dešava sa porodičnom privatnom imovinom, Markovićeva je odgovorila da ih je "pokrao ko god je mogao".

"Iz kuće u Tolstojevoj su ukradeni svi Slobodanovi satovi, penkala, dugmad za košulje, fotoaparati, kamera i ko zna šta sve od garderobe. U to nemam uvid. Od mojih stvari nema kaputa, cipela, nakita, jakni, tašni. Pokradena nam je skoro sva dokumentacija, lična pošta, mnogo vrednih ukrasnih predmeta.

Ono što nije izgorelo u bombardovanju maja 1999, nestalo je za vreme "Sablje" ili neke druge nepogode", dodala je ona.

Na pitanje ko je to uradio, ona je kazala da je "osim nepoznatih lopova, bilo i poznatih. Mislim na razne bliske ljude koji su zloupotrebljavajući našu lakovernost i ranjivost u nevolji, naplaćivali nam solidarnost, lepe reči, najmanju pomoć, materijalnim dobrima koja su nam tražili ili smo im mi sami nudili iz zahvalnosti".

Govoreći o sudjenju suprugu Slobodanu Miloševiću u haškom tribunalu, koji ga je teretio za ratne i zločine protiv čovečnosti, Markovićeva je rekla da "na njegovoj strani bili istina i superiornost. On je pobedio".

"Zahvaljujući njemu, ceo svet je video da je haški sud surovi, nepošteni i inferiorni instrument politike koja želi da vlada svetom i nemilosrdno kažnjava svakog ko joj se suprotstavi", kazala je ona.

Ona je kazala da vreme provodi čitajući, uglavnom knjige iz istorije, filozofije, lepu književnost, političku literaturu, pa čak "ponešto od knjiga koje ja zovem muške, koje su u našoj kući čitali moj muž i sin.

"Nekad imam utisak da sam pročitala sve knjige na svetu. Kada sam ovamo došla, pre četiri godine i deset meseci, na deset dana, nisam imala nijednu knjigu. Onda, kada sam shvatila da se neću brzo vratiti kući, počeli su da mi donose i šalju knjige... Ali i ostalo - cipele, suknje, džempere, narukvice, tašne. Nisam imala novca ništa da kupim, a nisam ni znala gde", rekla je ona.

"Novosti" prenose i da je Mirjana Marković promenila boju kose i da je sada plava. Intervju je završila sa "Pozdravite Srbiju!

Blic

Pa hajmo još malo o plaćenim medijima i plaćenim člancima. Sirota Mira, sve su joj pokrali Siniša Vučinić i slični slobodobranitelji.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
s obzirom da je suri radikal otvorio temu, to vec dosta govori o poenti ove teme.  Smile

Naravno, decko ne kapira osnovne stvari, zato sto je radikal ... nemojte da me pitate "kako?" i "kakve to veze ima?" ... Radikal nije slucajno radikal, oni se tako rode, s tom cudnom navikom da prkose i ne rade nista korisno, s tim u vezi je i ova tema  Smile Dakle, decko (Rale Zemun) ne zna da nezavisni mediji ne postoje, zato sto je njemu zivot shpanska serija Smile

Slusa ono sto zeli da cuje, cita ono sto mu hrani sujetu ... na cinjenice odgovara glupostima i prkosom (sasvim razumljivo, jer je radikal  Smile Smile ), malo zna, jos manje ga interesuje, tera glavom kroz zid, iako je potpuno svestan da sve sto radi, radi na svoju stetu  Smile .... potpuno nerazumljivo za normalnog coveka, ali prosecnom radikalu je to sasvim dovoljna i potrebna doza "dnevnih aktivnosti"  Smile Smile

Radikali, samo napred u slavu ... svim srcem  Smile Smile Sto vise para date za vase medije, tim bolje za nas  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6230
Malecka nemoj tako.
To su citave generacije rodjene i vaspitavane da neko nekoga placa da rusi drzavu.
Nije vazno sto drzave nema, vano je da je rusi. I to strani placenik.

Ova ista crvena vestica, dok joj je sin trgovao sleperima cigareta i postajao mlad uspesni biznismen, od svog rada, a cerka drzala radio stanicu (Kosava), pisala je u Dugi, kako je lepo bilo kada je mama za matursko vece sila cerki haljinu.Kako je mama to isprobavala da joj kcer bude najlepsa. Idila. A kada je to pisala?
Pa kada je bio najcrnji embargo i kada su nase devojke plakale sto nemaju para da kupe sebi nesto za matursko vece.

Koliko je nezhna mama, bilo je kada su studenti demonstrirali 96-e, kada im je otvoreno rekla: krvlju smo dosli na vlast, krvlju cemo i otici.
Onda su mladi ljudi isli da dobrovoljno daju krv da zadovolje krvne potrebe crvene vestice.

Pa naravno da su placeni mediji. Zena koja je osnovala Jul, zacetnik danasnjih tajkuna, sedi kao neka stara baka, kojoj su dali malu penziju i cita knjige i raduje se ako joj neko donese sto grama kafe.

Zena koja je otvorila internu propagandu o Rusiji, koja kupuje srpki nis, koja vlada tajkunima u Srbiji nema sta da jede jadnica.
Zena pod cijom dirigentskom palicom stvoreni: Miskovic, Beko, Hamovic, Lazarevic, Drakulic, Subotic i jos mnogi oseca nostalgiju prema Srbiji.
Zena koja je kontrolisala nasu partizansku akademiju nauka, dala Kostunici klikere da se igra demokratije u njenom zadnjem dvoristu, i pripremala ga za dan D, kada bude puklo na srpskoj politckoj sceni, zena pod cijom je dirigentskom palicom ubijen Djindjic, bije svoju zadnju bitku: ucvrscivanje crvenih tajkuna preko zatezanja o Kosovu.

Kosovo je bila moneta za potkusurivanje, kada je crvena burzoazija, videci da pada ideologija resila da opljacka sve zivo.
Evo vam balvani zastave, evo vam srpstva na tezgama, kolji te se, ubite se a mi cemo vec da pokupimo kajmak, pa kad se stvari slegnu vladacemo parama koje smo opljackali.
Mnogo je krvi Srbin prolio za tu vesticu, a nije ni svestan.

A nijedan medij da ima smelosti da napise istinu o njenom poreklu i njenim aktivnostima.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 14:42:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.