Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 22:45:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: AirBrush!  (Pročitano 45542 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Covece, pa to je fakultet! Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
HTC T7272
Samuraj,
Prvo da ti se zahvalim za podrsku, a onda HVALA za literaturu.
Trenutno sam u frci sa ucenjem Smile, ali i to ce proci,a onda me ceka Revell International Space Station.

« Poslednja izmena: 07. Okt 2008, 20:10:33 od igipo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
SonyEricsson C702i

Ma nema na cemu igipo tu smo  Smile
Svemirska stanica... Smile ti Svemirski i SF modeli znaju da budu jako zanimljivi..
Imam jako dobrog drugara koji izmedjuostalog pravi makete iz Star War's
Bice to interesantno videti...
Samo napred  Smile
« Poslednja izmena: 07. Okt 2008, 20:21:53 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 178
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung Galaxy S6
Ne zaboravite da u ovom hobiju sve ima i poor man solution  jel tj i za one koji ne mogu da izdvoje za skupe airbrasheve i kompresore... ima kineskih airbrasheva 0.3 koji su oko 20 evra a ako nikako ne mozete da napravite ovaj jeftin kompresor od motora frizidera moze da se radi na gumu, tj napumpa se automobilska guma i prikachi airbursh na ventil i cepaj, mana moracete da napumpate gumu bar 3-4 puta za solidnu maketu i ako ne verujete ima ljudi koji su
radili extra makete na ovaj nacin.
Ukoliko radite sa onim jeftinim kompresorima za pumpanje guma(tipa 10-15 evra) oni se jako brzo greju i crknu
i imaju jaku manu pulsiraju e u tom sluchaju uzmete plastichnu flashu cole izbushite 2 rupe na poklopcu dovedete crevom vazduh iz kompresora u jednu a iz druge u airbursh tako ce flasha sluziti umesto bocei i redukovati puls i zalijte siliconom ta creva na flashi...... i taj kompresor brzo crkava od pregrevanja pa ga koristite u malim vremenskim intervalima... Naravno najbolje je nov kompresor i airbursh od 100 i kusur evra al kad nema moze i ovako..
IP sačuvana
social share
Da bi upravljao avionom ne treba ti nikakvo znanje o letenju.
Da bi i drugi put upravljao avionom potrebno je puno znanja o letenju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Da li neko ima iskustva sa AB koje je moguce kupiti ovde - 'NO NAME' kopije?
Hocu da kupim neku kopiju AB - ali da je OK, pa dajte detalje gde, koliko i sl.  
Imam dosta iskustva u upotrebi pistolja za farbanje a sada bi da probam i AB.  
Interesuju me i boje koje se koriste za AB.  
Ustvari probao sam AB (mini spray gun) sa bajcom na nitro bazi i dobro je raspsivao s'obzirom da je i bajc bio redak.  
U cemu je razlika kod 'specijalnih' AB boja?
Koja je to baza i koje ste boje osim AB boja uspesno koristili sa AB-om?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson C702i
Hm, prvo izbor boja zavisi od toga koja je namena AB. Mnogi lkorisnici u svetu koriste AB u razlicite svrhe, od potamljivanja koze preko manikira tj kozmetike, zatim oslikavanja motiva na kacigama,zidovima,automobilima i slicnim pravim vozilima, preko umetnika pa i nas maketara...
Naravno da se iste boje nece koristiti za oslikavanje noktiju i oslikavanje npr Motocikla, a sto se specijalnih AB boja tice, neki proizvodjaci boja za makete prave posebne boje za farbanje cetkicom (obicno su gusce i pigment je malo drugaciji) pa ako bi se koristile u AB zbog malih dizni od nekih 0.2 mm bi dolazilo do zacepljenja. Ja sam iskreno koristio za razredjivanje boja skoro sve od acetona,nitro,uljanih razredjivaca preko terpentina white spirita do alkohola i vode.
Od finoce pigmenta zavisi i koliko je boja upotrebljiva za rad sa Ab tj finiji pigment veca primena. Uglavnom koristim maketarske boje za farbanje posto makete i radim, probao sam nekada davno one dugine boje u malim kanticama i mogu se koristiti mada na maketama je to onako... nisam bas bio odusevljen...

Kopije Ab su korektne i dosta ljudi ih koristi ali... koliko para toliko i muzike nisu preterano dugovecni stradaju gumeni dihtunzi naravno vremenom ali za pocetak su sasvim dobri. Mogu se naci na pijaci u Bubanj potoku subotom,a postoji i jedna radnja u Novom Sadu koja prodaje "Sve za kozmeticke salone" pa se i tamo mogu naci...
Ja iskreno nisam koristio taj AB, probao sam jednom kod drugara da radim sa njim i sasvim je dobar...
Obzirom na cenu i da se moze kupiti 4-5 takvih brasheva po ceni jednog originalnog mislim da vredi uzeti.
Toliko nadam se da sam bio od pomoci  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Hvala ti na odgovoru.
Jel mozes konkretnije o tome koje farbe su se pokazale OK (imena,proizvodjac)?
Znaci interesuje me upotreba farbi za metal uljana ili nitro baza (mada ima sad i akrila pogodnih za ovo ali nisu domaci). Koristio sam Asturo, SATA i IWATA pistolje a onda sam za sopstvene potrebe nabavio Taiwansku kopiju Sate i zavrsavala je posao. Jednom sam farbao i auto krilo i bio sam zadovoljniji nego kada su auto 'profesionalci' to radili. Tako da u stanju sam da vidim razliku izmedju Sate i 'made in Taiwan' kopije i bio sam zadovoljan pa pretpostavljam da je isti odnos izmedju Iwata AB i njihovih kopija.  Ima razlike ali nije 10X razlika u kvalitetu -ali jeste u ceni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson C702i
Hm... rekoh da sam uglavnom koristio maketarske boje i jos uvek ih koristim, ako ti ista znac ovo sam do sada imao prilike da probami:

Model Master enamel
Model Master II
Model Master acryl
Tamiya enamel
Tamiya acryl
Gunze mr hobby obe vrste
Humbrol enamel
Heller acryl
Revell enamel
Revell acryl
White Ensign enamel
Xtra color
Precision paints
Molak

Meni licno se ne dopadaju toliko:
Model Master acryl,Revell acryl,Heller acryl

Inace kao jako dobre boje maketari hvale i Vallejo i Life colour

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Trazim informaciju o pravljenju kompresora za AB.
Posto imam bocu od freona (za dopunu klima uredj. i frizidera) nju cu da koristim za izradu kompresora od motora  fridza ili zamrzivaca, pa me interesuje koji je 'radni' pritisak tih boca a koji je 'kriticni'.
Negde sam dosao do podataka da se pune na 3 pa cak i 4.7 MPa (30-47 BARa)?
Onda pretpostavljam da mogu i da rade na kompresoru koji puni max 9 Bara.
Ko ima iskustva sa ovim bocama?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Da neko od iskusnijih u AB-u nije koristio Jugodentove zubarske kompresore?
Kupio sam jedan i hteo bih da ga sredim, pa me interesuje kako ovi kompresori rade?
Pretpostavljam da nisu klipni- po kom principu rade i koliko protoka pritiska mogu da ocekujem.
Posto sam do sada koristio klasican kompresor u odnosu na 220 l/min  koliko daje 'klasican' kompresor ovaj mi deluje kao sapat pa me interesuje jel' to normalno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 22:45:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.