Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jun 2025, 01:24:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: AH-64A Apache  (Pročitano 18467 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Mogu vec sada to da rade, koncepti koji se ispituju su vrlo blizu realizaciji, a neki su vec i zaziveli, sustina je da budu jeftiniji od pravih helikoptera, da imaju istu ubojnu moc i da ih zabole uvo ako je neko obori posto nema pilota kojeg treba spasavati.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia E90
AH 64 je do sada opravdao svaki ulozeni cent u taj projekat i cime se najvise ponose njegovi konstruktori je modularnost, tj mogucnost da u veoma kratkom vremenom se zamijene potrebni djelovi, bilo mehanicki bilo elekktronski. U ratovima je opravdao zadobijeno povjerenje, sa svojim sirokim spektrom djelovanja. Apaci nije zamisljen da samostalno djeluje u uslovima jace pvo odbrane vec uz podrsku avijacije.
Po meni najubistvenija kombinacija za takticku podrsku je upravo apac i a 10

1. Da, opravdao je svaki ulozen cent u razvoj ako posmatrash samo one stvari koje su zavrshile u "radnim verzijama" (Log Bow radar, smenjenje IC potpisa izduvnika itd.) Medjutim (a po starom americhkom obichaju) u tu njihovu "isplativost" veoma "misteriozno" ne ulaze svi oni projekti i poboljshanja koje nikada nisu ushla u esploataciju !!! Bash ta "modularnost" je chesto bila izvor GOMILE promashenih investicija vezanih za AH-64 (kamuflazni polimeri, lasersko naoruzanje, mogucnost transporta peshadije, 5-7 neuspeshnih "zamena" i "modernizacija", smenjenje zahteva pochetnog tendera - a tvrdjenje da "te stvari Apach radi" itd.). Naravno te investicije se "enronovskim rachunovodstvom" nikada nisu nashle na tapetu osim kada Kongres (smene pa na ushtap) odluchi da malo procheshlja po finansijama svakog od "cheda americhke vojne industrije" kao shto je Boing. Znachi logika je bila "ako radi-kazemo da je to deo razvoja", ako "zeznemo stvar" (shto je chesto) onda ochajnichki i grchevito tvrdimo da to nije ni bilo planirano za AH-64 nego za RAH-68/5-3 koji je samo verzija za ispitivanje. Samo da se "gubitak" ne pokaze na "rachunu" Apacha. PREVARA da ne moze biti veca.
2. Ideja Apacha je bash bila SAMOSTALNO delovanje u uslovima totalne pokrivenosti "neba" sistemima PVO !!! Pored toga pochetna specifikacija Apacha je trazila uspeshnu borbu protiv "neprijateljskih helikoptera i nisko letecih aviona", kao i mogucnost "savladjivanja trupne PVO tenkovskih jedinica" putem izbegavanja ili mogucnosti prikrivene neutralizacije !!! Pod tim "geslom" je i izvrshen prvi napad u I Zalivskom ratu u kom su dve grupe Apacha izvrshile neutralizaciju 2 baterije sistema za rano upozoravanje. Ko je gledao Discovery ili History channel od te priche mu vec "curi krv na ushi" (Hrabri piloti pod okriljem noci unishtavaju jedinu stvar koja moze da osujeti uspeshne napade na Bagdad - DEBILIZAM). "Nazalost" akcija je uspela chime se nastavilo sa takvom upotrebom i u narednim danima. Vec sledece vecheri je ista eskadrila naletela na "malo budniju" bateriju S-300 podrzanu sa nekoliko Shiljki za blisku PVO odbranu. Rezultati su bili katastrofalni. A cela ideja je otishla u tandariju. Otud su Irachanima celi sektori zemlje bili pod konstantnim pokrivanjem PVO jer se komponentama istih nije moglo "ni prici" poshto namensko sredstvo za eliminaciju (AH-64) taj zadatak nije mogao da izvrshi.
3. NARAVNO kada god neki oruzani sistem ne radi ono shto bi "po papirima" trebao da radi, vojni establishment brze-bolje kaze: "E, a nismo mi ni mislili da on to treba da radi !!! NARAVNO da Apach mora da ima pokrivanje avijacije i da nije ni zamishljen da dejstvuje u uslovima jake PVO". Bash lepo - a zar niste drugachije prichali pre par nedelja ?
4. O chinjenici da se Apach pokazao ne u uslovima za koje je zamishljen, nego nasuprot neprijatelja koji nije ni bio u vozilima koje je Apach unishtavao (identichan argument se chesto koristi i za "uspehe" M-1 Abramsa) naime tehnika i vozila (uvek se potencira T-72) koje je on unishtavao nisu imale posade u sebi poshto su vojnici ili spavali i boravili u obliznjim zemunicama radi zashtite od avionskih napada, ili pobegli ili se predali). A za unishtavanje takvih tenkova, vod inzinjeraca i par kilograma eksploziva radi posao bez potrebe da se lansiraju helfire-i ili druga sredstva ukupne cene par miliona dolara.
5. Apach je OCHAJAN za taktichku podrshku poshto je namenjen za samostalna dejstva. Pokushaji da se od njega napravi helikopter za blisku vazdushnu podrshku su rezultovali najvecim procentom incidenata "prijateljske vatre" od svih oruzanih sistema u armiji SAD-a i u oba Zalivska rata. Pored toga
6. Kako Ah-64 tako i A-10 jednostavno nemaju shta da traze na nebu koje je pokriveno elementarno efikasnim sistemom trupne PVO. To shto Ameri "veshto" izbegavaju da napadaju armije kod kojih je armija "pokrivena" adekvatnom PVO je pricha za sebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3997
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

Potpuno se slazem sa gore izlozenim tekstom.AH-64 nikad nije bio tako uspesan na ratistu kao sto su zapadni mediji predstavljali,jednostavno receno propaganda je cudo.Iracani su bili smesan protivnik pa je krajnje neozbiljno na osnovu toga praviti konstatacije o uspesnosti AH-64.Realan  kvalitet AH-64 bi mogao da se vidi kad bi ameri krenuli za par godina na Iran,to bi bio test svih testova.Iran vec sad ima solidnu pvo odbranu a planirane su i nove velike nabavke,cime bi nebo iznad Irana bilo dosta bezbedno za razliku od Iraka gde su Amerikanci imali odresene ruke.Bilo bi dovoljno da samo jednom nalete na bateriju TOR-M1 i sudbina Apaca bi bila zacementirana za sva vremena.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Iracani su u svoje vreme imali prilicno dobru odbranu, na papiru, ali prilicno lose organizovanu i upotrebljenu.
gslavic je spomenuo da su iracani imali S-300, prilicno sam siguran da gresi.
Upotreba AH-64 zavisi od procene protivnicke PVO, tako da ne ocekujem isti model upotrebe u Iranu kao u Iraku. Sigurno je da ameri nisu glupi i maksimalno nedostatke svojih protivnika i naravno da nece izlagati svoje snage prevelikom riziku,ali ne zbog ljudstva, to je losa reklama za posao.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3997
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

Iracani su imali solidnu pvo odbranu sacinjenu od Ruskih,Francuskih,sistema.Da su imali samo malo bolju organizaciju i da se sve nije brzo raspalo usred panike i bezanije koja je odma usledila imali bi solidne rezultate.Ja sam poprilicno siguran da nisu imali S-300,mozda gresim ali cisto sumljam.Bilo bi dobro da gslavic da ako ima neke konkretnije podatke o tome da su posedovali S-300.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E90

Iracani su imali solidnu pvo odbranu sacinjenu od Ruskih,Francuskih,sistema.Da su imali samo malo bolju organizaciju i da se sve nije brzo raspalo usred panike i bezanije koja je odma usledila imali bi solidne rezultate.Ja sam poprilicno siguran da nisu imali S-300,mozda gresim ali cisto sumljam.Bilo bi dobro da gslavic da ako ima neke konkretnije podatke o tome da su posedovali S-300.

Irachani su imali SAVRSHENU odbranu "na papiru". Radilo se o veoma dobro osmishljenom sistemu KARI (Irak samo ispisan naopako). Sistem je bio jako dobro sinhronizovan na globalnom nivou chime je bilo omogucena takozvana "vishestruka diskriminacija ciljeva". Shta je bila ideja ? Radar kao pojedinachno sredstvo za detekciju je "lak" za ometanje. Snime se karakteristike (frekvencije, inpulsni oblici signala, itd) to se reprodukuje u ometachu i moguce je dosta uspeshno izvrshiti kako ometanje tako i "umetanje" laznih ciljeva. MEDJUTIM. Ako se (dobro sinhronizovani) u radarskom SISTEMU nalazi vishe radara ti lazni ciljevi se "ponishtavaju". Kako ? Jako jednostavno. Nije moguce napraviti sistem ometanja i obmanjivanja koji podjednako dobro ometa razlichite vrste, frekvencije i tipove radara (pogotovo da ih ometa i obmanjuje "jednako verno" i istovremeno). KARI je utoliko i bio opasan poshto je bio sastavljen ne samo od vishe koordiniranih radara nego od radara razlichitih zemalja proizvodjacha i samim time razlichitih karakteristika. Kako bi se zone pokrivanja tih radara preklapale - bilo je moguce eliminisati lazne ciljeve koje bi umetao neprijatalj na jako jednostavan nachin. Jedan radar bi "video" cilj drugi ne bi. Zakljuchak: radi se o laznom cilju, prvi radar neko ometa. Poshto to znamo neshto uradimo po tom pitanju !!! (naravno ovde sam BEZOBRAZNO simplifikovao stvar ali to je ipak poenta). Nazalost Irachana kompletan sistem i njegovo funkcionisanje je bilo odlichno poznato Amerikancima poshto su ga dizajnirali francuzi koji su kao deo koalicionih snaga podatke ustupili amerima.
    Gde je nastao problem ? Ako znash kako radi sistem, nadjesh mu slabe tachke, upotrebish ih - i sve je u redu !!! Medjutim, nisu ni Irachani "sisali vesla". Ne zeleci da se "klade na jednog konja" Irachani su paralelno sa KARI-jem naruchili i uzeli u esploataciju 6 radarskih stanica sistema S-300. Naglashavam samo radarskih stanica, ne nishanskih radara, stanica za navodjenje, niti raketnih vozila !!! To je bilo jedino shto su Rusi zeleli u tom momentu da im prodaju - ali je to bilo i jedino shto im je trebalo iz dva jako jednostavnog razloga.
   1. F-117. Naime to je bio jedini avion koji je mogao da "nekaznjeno" prodre kroz sistem, poshto je uz odgovarajuce mere ometanja bilo moguce obmanuti komponente sistema koji bi mogli da ga detektuju.
   2. Mogucnost sabotaze sistema putem nekakvog "back door pristupa" koji bi mogao biti zloupotrebljen za obaranje sistema.
Zamisao je bila da se oko Bagdada (5 stanica S-300) i Basre (preostala jedna) "isprede" paralelna mreza stanica koje nece biti povezane i sinhronizovane sa sistemom KARI - ali ce biti njegova kontrola.
    Jedini nachin za savladjivanje sistema bio je jednovremeno unishtavanje stanica S-300 na neki drugi nachin. Upotrebljene su 2 eskadrile AH-64 + je svaka grupa (mislim da se radilo o po 3 helikoptera ali nisam siguran) duzila josh jedan helikopter specijalnih snaga opremljen GPS sistemom (naime tada je GPS kao sistem bio ogranichen na jako mali broj vazduhoplova) za precizno navodjenje i izbegavanje otkrivenih baterija trupne PVO. Potrebno je bilo istovremeno eliminisati najmanje 2 stanice kako bi se otvorila "bresha" u pokrivanju kroz koju bi projurile F-117 sa 3 distinktna cilja
 - glavna centrala irachke telefonske sluzbe (omogucava sinhronizaciju sistema) u Bagdadu.
 - Bunker za koordinaciju KARI (takodje Bagdad)
 - Telekomunikacioni centar koji vrshi sistematizaciju komunikacije sa radarima putem radio releja (istovremeno rezervno komandno mesto) Par kilometara severno od Bagdada.
   Kako je u svojoj knjizi "Everu man a Tiger" opisao Chuk Horner (inache komandant avijacije za vreme Pustinskog Shtita i Pustinske oluje) Slavlju u shtabu  koalicione avijacije nije bilo kraja kada je CNN prekinuo emitovanje iz Bagdada. Prenos je naime ishao preko telefonskih linija. Chim je unishtena "ATM bilding" (kako su glavnu centralu zvali) znalo se da je sistem obezglavljen.
   Nazalost kada prvog dana rata posle uveravanja sa drzavnih medija da ce "zemlja i njen vazdushni prostor biti odbranjena superiornim PVO sistemom" prosechan vojnik vidi da je pola glavnog grada sravljeno sa zemljom, veoma je teshko pruziti herojski otpor i herojski navoditi rakete na "agresora".
   Evo cele priche. Pogledajte knjigu za detalje. Videcu da iskopam link na prichu o razvoju S-300 u kom se bash taj deo spominje kao "mana sistema" (naime S-300 je ODLICHAN, ali tek ako ima dobru podrshku i zashtitu nekog drugog taktichkog PVO sistema (TOR Tungushka).

« Poslednja izmena: 26. Avg 2007, 23:20:35 od gslavic »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3997
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Hvala na pojasnjenju oko S-300. :[115]:Moram priznati da sad prvi put cujem o radarskim stanicam S-300.
« Poslednja izmena: 26. Avg 2007, 23:56:18 od ujkaalbert »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E90
Hvala na pojasnjenju oko S-300. :[115]:Moram priznati da sad prvi put cujem o radarskim stanicam S-300.

Kljuch sistema S-300 je bash radarski kompleks. Primera radi, za vreme NATO intervencije nama uopshte nije bio potrebam S-300 "kao PVO sistem". Bio nam je potreban samo "radarski deo" S-300 (znachi bez raketa, stanica za navodjenje istih, nishanskih radara itd). U chemu je "kvaka". Radar kao radar zrachi uniformno u smeru u kom je trenutno usmeren (a jeli takodje se i okrece). S-300 ima mogucnost da kako u "vertikalnoj" (elevacionoj) tako i u horizontalnoj (azimutnoj) ravni "usmerava" snop svog radarskog zrachenja na nekoj elevacij i azimutu (elevacija: ugao horizont "pa na gore", azimut: ugao u odnosu na magnetni severni pol). Samim time moguce je:
 - ugasiti snop radara u nekom pravcu i tako dobiti "i jare i pare" tachnije u svim pravcima radish normalno a u jednom "ne zrachish" (chime protiv radarska raketa nema na shta da se navodi)  Smile
 - fokusirati snop radara u nekom pravcu. Samim time energija koja je izrachena u istom je neuporedivo veca !!! Samim time vishe energije "se vraca". Samim time koliko god da stealth avion "ubije" i apsorbuje enerije IPAK ce se vratiti dovoljno da se avion detektuje  Smile.

Po slichnom principu (naziva se elektronsko skeniranje/usmeravanje radarskog snopa) rade i AEGIS radari na krstaricama Tikonderoga klase (zbog chega i jesu tako i toliko dobri u PVO odbrani) Kao i Long-Bow radar Apacha !!! Naime, nishta se u onom "torusu" na vrhu rotora ne "okrece" :-) Skeniranje se iskljuchivo vrshi elektronskim usmeravanjem snopa !!!

Za AEGIS radare je svojevremeno ishao "vic" koji glasi da ako mnogo naljutish operatera moze lako da ti se dogodi da te tresne tolikom energijom da pochensh da pravish dvoglavu decu Smiley)) Mada je ovo preterivanje, egzaktan podatak je da je se "ispred" radara na Tikonderoga klasi ogranichen boravak ljudi u periodu duzem od 5 minuta kada je radar u stand-by rezimu (nefokusirane pretrage) a u potpunosti ZABRANJEN ako se vrshi pretraga za "tachkastim ciljevima" (bespilotne letilice, krstarece rakete, protiv brodski projektili). Zbog toga je chak i prednja artiljeriska baterija automatska a ne sa ljudskom posadom kao i chinjenica da kada se pogleda Tikonderoga klasa deluje "glatko".

Nazalost usled nekompletnosti sistema S-300 Irachani nisu bili u mogucnosti da pretrazuju male visine (popularna "zirafa antena") chime je taj deo posla morao da bude prenesen na neki oblik sistema taktichke PVO. Tamo gde ga nije bilo Apachi su obavili zadatak (kao prve noci napada) tamo gde ga je bilo - vratili su se "podvijena repa"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung S7
Iracani su imali S-200 obogaljenu verziju.Odnosno da pojasnim......S-200 se ponasa kao poluaktivna Air to Air raketa,znaci kad se cilj uhvati na radaru on mora biti zakljucan do momenta sudara.Zato je sam taj sistem i pravljen za velike visine kao i sa jednom namenom,a to je da natera pilote u manevar izbegavanja,a poznato je da jedan od najboljih pokreta izbegavanja tako mocne rakete jeste  naglo menjanje visine.Da su Iracani imali S-300 kako neki navode i u tim kolicinama napad na njih bi bio totalno drukciji.S-300 je samoaktivni sistem .....fire and forget..........sa njim nema sale Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3997
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

Nebi se slozio sa gslavic da nama nisu bile potrebne rakete S-300.Poznato je da NATO avijoni manje vise nisu spustali ispod deset hiljada metara,sto znaci da su bili van domasaja nasih raketa.Poznato je da smo imali rakete SAM-6 koje nisu mogle uspesno da se nose sa letelicama koje su letele iznad 11 000 m,tako da nam u toj situaciji nebi mnogo pomogli S-300 radari bez raketa,to je neko moje razmisljanje sto neznaci da je apsolutno tacno.
Evo malo podataka o Sam-6 Gainful sistemu.
Sam-6 je imao svoje zlatne trenutke za vreme rata na Bliskom istoku 1973 kada je bukvalno desetkovo izraelsku avijaciju.U sklopu sistema je nekoliko radara i sistema tv pracenja.Ceo sistem je izveden pretezno u tehnici sa vakuum cevima.
Osnovna namena SAM-6 sistema je borba protiv aviona na malim i srednjim visinama od 60-11.000 metara.
Brzina-2.5 Maha.
Najveci domet na srednjoj visini 30km,na malim visinama 18km.
Dimenzije;D6.2m.R1.24m,Tezina 550kp.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jun 2025, 01:24:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.