Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 05:35:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Agnostik ili Ateista?  (Pročitano 36932 puta)
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 36
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Hrist je bio savrseno bice, otelotvorenje savrsenog coveka - ali ne B O G.
To je moje uverenje...

Slažem se.

Ko je stvorio nebo i zemlju,čoveka i ostalo - Isus?Ako je to uradio Isus,onda je on Bog.Ali lepo piše u Novom Zavetu da se Isus molio Bogu,znači Isus nije Bog ako ne priznajemo mnogoboštvo.Za mene je Isus najsavršeniji čovek koji je živeo na Zemlji,ali i on sam je rekao da nije savršen kao Bog ("Što me nazivaš dobrim,samo je Bog dobar").

Ovo je glavni razlog mog razmimoilaženja sa Pravoslavljem.

Druze,mozes li mi pojasniti ovo?("Što me nazivaš dobrim,samo je Bog dobar").Jer ako je ovo razlog tvog mimoilazenja ti si u velikoj zabludi..Jer nisi dobro protumacio reci svetog pisma..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Never a dull moment...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1374
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 3510i
ne treba spominjati ime boga uopće, da ne treba govoriti o
bogu. Tada bog postaje ono što potencijalno
jest u monoteističkoj teologiji — bezimeno Jedno,
neizrazivo mucanje, koje se odnosi na jedinstvo
što leži u osnovi pojavnog svijeta, bog
postaje osnova svekolikog postojanja; bog postaje
istina, ljubav, pravda. Bog sam ja, ukoliko
sam čovjek.

IP sačuvana
social share

And there comes a time
When You, when You oughta know
And there comes a time, so quit
So quit all that running!

The fire in the sky
Or the dead at your door...
Stay Free!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Druze,mozes li mi pojasniti ovo?("Što me nazivaš dobrim,samo je Bog dobar").Jer ako je ovo razlog tvog mimoilazenja ti si u velikoj zabludi..Jer nisi dobro protumacio reci svetog pisma..

Znači,ako Isus kaže da nije dobar kao Bog,onda ja izvodim zaključak da Isus nije Bog.Možda nisam nešto dobro shvatio pa bih voleo da čujem tvoje tumačenje.

P.S.
Samo da napomenem da nisam baš siguran da sam shvatio šta si hteo da kažeš.Ja se ne razmimoilazim sa svetim pismom,nego sa tumačenjem Crkve.A moguće je da tumačenje Crkve nisam dobro protumačio.
« Poslednja izmena: 18. Jun 2007, 11:41:20 od bjbojan »
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Ja lično sebe smatram ateistom iako sam do 19 godine sebe smatrao "obrazovanim vernikom" - tj. nisam smatrao Crkvu kao jedini autoritet kada je vera u pitanju, niti sam Bibliju-Novi Zavet uzimao kao nešto što je u potpunosti reč Božija.

Prelaz iz ove vrste u poptuni ateizam bio je uslovljen ličnim doživljajem privatne prirode, ali je (u svakom slučaju) prelaz bio potpun.

Sada (skoro 15 godina kasnije) posmatram taj svoj period verovanja kao nešto što pripada mojim dečijim godinama tj. kao što sam verovao u Deda Mraza i Božić Batu, tako sam verovao i u Boga (jedino je iluzija duže trajala).

Problem je što, ne samo u Srbiji nego i u svetu, preovladjuju ljudi koji sebe smatraju vernicima, a koji nemaju pojma o svojoj religiji i njenim načelima.
Procenat Hrišćana koji su u potpunosti pročitali Novi Zavet je smešno mali, ali oni ipak sebi daju za pravo da prebacuju ateistima i drugim religijama na odbacivanju Hrista i Boga.

Takodje mi se čini da su ateisti došli do svog stava kroz neku vrstu istraživanja i, u svakom slučaju, sveobuhvatnog razmišljanja o problemu vere, Boga itd. Zbog toga često ateisti poseduju veće znanje o odredjenoj religiji od vernika iste.

A što se tiče Isusa mene je razočarao na mnogo mesta ali najviše u Jevandjelju po Matiji 15:21-15:28 tj. po Marku 7:24-7:30.
U ovoj sceni ga žena koja nije Jevrejka moli da pomogne njenoj ćerci a Isus odbija jer je on poslat da pomogne/nahrani Decu Izraila i kaže da nije u redu hranu namenjenu deci bacati psima. Tek kada se žena doseti/ponizi da kaže da ipak poneka mrva padne sa dečijeg stola psima, Isus se udostoji da joj isceli dete.

E, sad, ja ne znam ko bi poželeo da veruje u Boga koji neće da isceli nečije dete samo zato što taj neko nije Jevrej.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 335
OS
MacOS X
Browser
Mozilla rv:1.8.1.4)

Meni je isto hristijanstvo jako nestabilno na pole filozofii. Akvinski ne bio Akvinski ako nije poznavao Aristotel, a Avgustin isto ako on ne bi bio platonijanac. Pa kako je moguce jedna razotkrivena religija svoje rupe da popunjava sa jedna filozofija koja uopce ne zna nista o hristijanstvo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 32
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ko smo mi da tvrdimo da li bog postoji ili ne postoji.Mi smo mala nebitna stvorenja negdje u dubinama tame beskrajnog svemira sa bezbroj dimenzija.Jedino što možemo je da vjerujemo u njegovo postojanje ili nepostojanje.A bolje bi bilo da vjerujemo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Never a dull moment...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1374
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 3510i
Ja lično sebe smatram ateistom iako sam do 19 godine sebe smatrao "obrazovanim vernikom" - tj. nisam smatrao Crkvu kao jedini autoritet kada je vera u pitanju, niti sam Bibliju-Novi Zavet uzimao kao nešto što je u potpunosti reč Božija.

Prelaz iz ove vrste u poptuni ateizam bio je uslovljen ličnim doživljajem privatne prirode, ali je (u svakom slučaju) prelaz bio potpun.

Sada (skoro 15 godina kasnije) posmatram taj svoj period verovanja kao nešto što pripada mojim dečijim godinama tj. kao što sam verovao u Deda Mraza i Božić Batu, tako sam verovao i u Boga (jedino je iluzija duže trajala).

Problem je što, ne samo u Srbiji nego i u svetu, preovladjuju ljudi koji sebe smatraju vernicima, a koji nemaju pojma o svojoj religiji i njenim načelima.
Procenat Hrišćana koji su u potpunosti pročitali Novi Zavet je smešno mali, ali oni ipak sebi daju za pravo da prebacuju ateistima i drugim religijama na odbacivanju Hrista i Boga.

Takodje mi se čini da su ateisti došli do svog stava kroz neku vrstu istraživanja i, u svakom slučaju, sveobuhvatnog razmišljanja o problemu vere, Boga itd. Zbog toga često ateisti poseduju veće znanje o odredjenoj religiji od vernika iste.

A što se tiče Isusa mene je razočarao na mnogo mesta ali najviše u Jevandjelju po Matiji 15:21-15:28 tj. po Marku 7:24-7:30.
U ovoj sceni ga žena koja nije Jevrejka moli da pomogne njenoj ćerci a Isus odbija jer je on poslat da pomogne/nahrani Decu Izraila i kaže da nije u redu hranu namenjenu deci bacati psima. Tek kada se žena doseti/ponizi da kaže da ipak poneka mrva padne sa dečijeg stola psima, Isus se udostoji da joj isceli dete.

E, sad, ja ne znam ko bi poželeo da veruje u Boga koji neće da isceli nečije dete samo zato što taj neko nije Jevrej.
Mnogo se ti uzdas u Bibliju... Biblija jeste vazna knjiga za sve vernike, ali veru i dokaze ne treba pronalaziti u njoj, vec prvenstveno u sebi...
IP sačuvana
social share

And there comes a time
When You, when You oughta know
And there comes a time, so quit
So quit all that running!

The fire in the sky
Or the dead at your door...
Stay Free!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
("Što me nazivaš dobrim,samo je Bog dobar").

Znači, ako Isus kaže da nije dobar kao Bog, onda ja izvodim zaključak da Isus nije Bog.
Možda nisam nešto dobro shvatio pa bih voleo da čujem tvoje tumačenje.

Ja odavde ne vidim da Hristos Isus kaze da On nije dobar vec da On jeste - Bog (Boziji Sin),
iako Ga tim atrubutom ta osoba ne naziva.

Naime, osoba je prisla Njemu nazivajuci Ga dobrim, ali ne verujuci u njegovu
Bozansku moc, koju On po Svojoj prirodi ima.
Kao .... Kao kad bi trazio pomoc od starog lekara recima: "Covece, pomozi mi"
umesto: "Doktore, pomozite mi".

Mislim da i pored loseg 'adresiranja' - Hristos Isus pomoze coveku.
Lepo je to da mi (ja, bre!) mogu da se oslonim na Boga Blagoga
da ce pomoci premda mi je Bogo-poznanje ... plitko ko potok! Smile

Ne znam sta ta ... 'osoba' koju svi ovde nazivaju 'Crkva' misli o ovom
odeljku; ja ovako nekako razmisljam.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Koliko se meni cini, dete je isceljeno. Ako verujes u prvi deo zapisa, veruj i u ishod.
Ne stoji da Hristos Isus nece isceliti, jer da nece - nebi ni isceljivao!
Ali tvoja primedba da je Hristos od ove zene trazio da bude ponizna, stoji!
I njoj to nije bio problem, to da dodje na 'svoje mesto' u odnosu na
narod koji je Bog (iz Njemu znanih razloga) odabrao.

Tako da ti, ako ne zelis da budes ponizan* pred Bogom, Stvoriteljem svega
vidljivog i ne vidljivog - ti nemoj biti.
Ostani u svom razocarenju.
Ili jos bolje, reci Bogu da si razocaran u Njega!
Ta On to i onako vidi u tebi!

Sve sto radis - sebi radis.

*ponizan nije isto sto i ponizen.
Znam da znas, i izvini sto te podsecam.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Pogresno je hriscanstvo smatrati alfom i omegom svega. Ono je u sebe sjedinilo elemente judaizma, zoroastrizma i mitraizma. Religija je potrebna covjeku, da mu kao jos nesavrsenom pruzi zaklon. Covjek buducnosti ce biti savrsen i kao takvom on ce biti Bog. Kad bi se iz religije izvukao pojam bozanstva ostala bi samo jeftina filozofija zivota.....
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 05:35:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.